marți, 14 iunie 2022

Ortodoxie sau erezie la biserica Sfântul Vasile din București? (1)

Despre învățăturile greșite ale medicului ezoterist Constantin Dulcan transmise credincioșilor ortodocși din București

 

Recent a avut loc la biserica "Sf. Vasile cel Mare" din București o conferință la care a participat și domnul Dumitru Constantin Dulcan, cunoscut în mediul ortodox ca fiind un "apostol" al religiei New Age în România. Acesta, în prezența preotului Cristian Trandafir, care a fost și gazda evenimentului, a făcut referiri la învățături eretice care au fost combătute de către Biserica Ortodoxă la vremea respectivă. Pentru a aduce câteva clarificări, un teolog din București, colaborator al redacției noastre, ne-a trimis prin email câteva explicații teologice pe care le vom publica în cele ce urmează. Câteva detalii am prezentat și noi în nota redacției de la final.

             Vineri, 3 iunie 2022, a avut loc conferința „Ateism sau Creștinism” pentru lansarea cărții domnului Mihail Neamțu, "Iisus la Niceea", la Biserica „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare”, de pe Calea Victoriei din București, organizată de pr. Cristian Trandafir cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, fiind transmisă la Trinitas TV. Vorbitori au fost dl prof. Constantin Dulcan, dl. Mihail Neamțu, dl Claudiu T. Arieșan și pr. Cristian Trandafir.

luni, 30 mai 2022

Ucraina. De ce luptele se duc doar în anumite orașe? Care sunt acele localități.

 Rusia acuză implicarea diplomaților SUA în cercetările biolaboratoarelor militare din Ucraina.

În prezent luptele se duc în orașe unde sunt astfel de laboratoare și trupe ale AZOV.


 SUA minimalizează implicarea în cadrul acestor biolaboratoare și pretinde că scopul Rusiei este de a cuceri țări din Europa.

Rusia lansează noi acuzații la adresa activității biolaboratoarelor americane din Ucraina. Biolaboratoarele au fost folosite la amplificarea artificială a bolilor, a declarat în cadrul unui briefing de presă reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova (în foto). Potrivit acesteia, în aceste laboratoare lucrau americani, care aveau imunitate diplomatică.

duminică, 17 aprilie 2022

Duminica Floriilor - Intrarea in Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos


Cu o saptamana inainte de Patimile Sale, Domnul nostru Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, pe un asin inconjurat de cei 12 Apostoli. Multimea, recunoscandu-L ca fiind adevaratul Mantuitor, L-a intampinat cu ramuri de finic si cantari de bucurie. Din punct de vedere liturgic, din aceasta zi incepe Saptamana Patimilor, in amintirea carora in biserici se oficiaza in fiecare seara Deniile, slujbe prin care credinciosii il petrec pe Hristos pe drumul Crucii, pana la moarte si Inviere.

Mai multe detalii vedeti aici:

marți, 29 martie 2022

Ucraina: De ce preoții români din Transcarpatia s-au rupt de patriarhia Moscovei?

 Românii din Transcarpatia. Încotro?

În 22 martie 2022 preoții români din Maramureșul istoric au decis să se rupă de patriarhia Moscovei, de care au aparținut canonic.

 

Tot mai multe voci clericale din Ucraina se plâmg de presiunile politice ale autorităților ucrainene prin care se forțează scoaterea Bisericii Ortodoxe canonice de sub jurisdicția Moscovei. Acestea s-au întâmplat și înainte de războiul din Ucraina, din timpul "patriarhului" schismatic Filaret Denișenco (în foto) care a fost susținut de autoritățile politice ucrainene ce au urmat după lovitura de stat din 2014 cunoscută ca "revolta de maidan de la Kiev".

Detalii despre Filaret Denișenco vedeti aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/search?q=filaret+denisenco

marți, 22 martie 2022

Diversiuni mediatice despre razboiul din Ucraina demontate de un jurnalist român.

 

În ultimele zile vedem tot mai multe informații false despre războiul din Ucraina. Presa românească si occidentală prezintă lucruri îngrozitoare pe care le pune pe seama adversarilor politici: Rusia. Astfel, se încearcă o influiențare a opiniei publice europene de ură împotriva rușilor. Cu siguranță un război ca acesta nu este bine venit, și suntem convinși că au crescut numărul victimelor, dar instigarea la ură (de ambele părți) nu ajută la calmarea situației, ci doar o amplifică. Cenzura din presa occidentală, ca și cenzura din presa rusă, nu face altceva decât să implice emoțional masele de oameni, popoarele între ele...

duminică, 20 martie 2022

Demontarea unor diversiuni mediatice despre declarația patriarhului Rusiei referitor la războiul din Ucraina.

 Patriarhul Rusiei în fața unei calomnii mediatice.

Ce a spus el despre războiul din Ucraina și cum a fost relatat în presă.

După începerea războiului din Ucraina, patriarhul Rusiei a făcut o declarație (despre schismaticii din Ucraina) pe care unii au interpretat-o ca fiind una politică. Declarația sa a fost interpretată ca și cum patriarhul a fost de acord cu războiul. Această interpretare tendențioasă și diversionistă a circulat pe toate rețelele de socializare progresiste, dar și în toată presa occidentală. Patriarhul Rusiei a specificat ulterior detaliat (fără loc de interpretare) la ce se referă, dar presa europeană și rețelele de socializare facebook, twitter, instagram…etc… nu au preluat informația lăsând să se creadă că patriarhul Kiril ar fi de acord cu războiul din Ucraina.

Pentru a lămuri care este poziția reală a Patriarhului Kiril, vom prezenta mai jos declarația acestuia:

 

sâmbătă, 19 martie 2022

Lupta de influență dintre SUA si Rusia și conflictul militar din Ucraina. O chestiune de strategie politică cu victime în vieți omenești.

În urmă cu un an SUA se lăuda că a făcut o mișcare strategică bună prin invitarea Ucrainei în NATO. O mișcare care să dea fiori lui Vladimir Putin.

O fi aceasta o provocare intenționată a SUA pentru liderulul de la Moscova?

Despre mocnirea unui război mondial se discută de câțiva ani. SUA și Rusia își dispută de mult timp zonele de influiemță. Ucraina este o zonă tampon între Rusia și NATO, dar și câmpul de luptă politic al SUA prin care să slăbească zona de influență a Kremlinului spre Europa. Acest câmp de luptă politic s-a transformat în câmp de luptă armat cu victime omenești și materiale.

joi, 10 martie 2022

SUA vrea să implice Polonia și România în războiul din Ucraina. Societatea civică este chemată la susținerea neutralității României față de acest război.

SUA și Rusia nu au purtat niciodată războaie pe propriul teritoriu. Dar au folosit presa, rețelele de socializare și instituțiile unor state pentru a-și atinge interesele. Războiul din Ucraina un nou conflict ruso-american în care sunt implicate și statele mici.

 


Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, va discuta în cadrul vizitei sale din Polonia şi România, care va începe joi, despre următoarele măsuri de răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, scrie Reuters. Totodată, ea va da din nou asigurări celor două ţări, în întâlnirile cu liderii lor, de sprijinul Washingtonului.

luni, 7 martie 2022

MAPN: Despre posibile ordine de încorporare în armată în contextul războiului din Ucraina.

 Ministerul Apărării atrage atenția asupra unui nou fake-news care circulă în România, în contextul războiului din Ucraina, legat de ordinele de încorporare.

 

"Ne-a fost adus în atenție încă un document fals, de data aceasta din județul Vâlcea. Documentul din imagine, fals de la un capăt la altul, se pretinde a fi un așa-zis "ordin de încorporare" emis de Centrul Militar Județean.

sâmbătă, 5 martie 2022

Dacii credeau într-o singură viață după moarte.

În Europa doar celții și orficii credeau în reîncarnare, pe filieră asiatică...

 

  Conform izvoarelor păstrate de la cronicarii greci, aflăm că strămoșii noștri daci credeau într-o singură viață veșnică după moarte.

  Despre credința dacilor aflăm câteva detalii din reportajul realizat de asociația "Sarmizegetusa Regia" împreună cu profesorul Șerban Drugaș din Oradea. Relatăm mai jos transcrierea după materialul video:

 

joi, 3 martie 2022

Un extremist maghiar din Oradea nu se raliază politicii Statului Român și a UE față de conflictul militar din Ucraina.

Csomortányi István, președinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania și consilier al președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), susține că nici Ucraina și nici Rusia nu au dreptate în conflictul izbucnit la nordul României, criticând dur țara invadată de trupele ruse.

Csomortányi István face parte dintr-o grupare extremistă maghiară (de tipul AZOV din Ucraina). El cere președintelui Ilie Bolojan să se dezică de politica pro americană și anti rusă din presa și politica românească.

Redacța Bihoreanul consideră că liderul maghiar s-a poziționat greșit față de evenimentele istorice, având o opinie contradictorie cu cea oficială a Statului Român și a mass-mediei românești.

luni, 28 februarie 2022

Incredibil. Ucraina pune paie pe foc. Zelinski a semnat azi cererea de aderare la UE, ceea ce este o provocare pentru Putin.

Volodimir Zelinski semnează cererea de aderare a Ucrainei la UE sfidându-l pe Vladimir Putin.

În același timp spune că vrea să fie pace... Ce să mai credem?

După lovitura de stat de la Kiev când, prin cunoscuta manifestație "Maidan", a fost pus în Ucraina primul președinte pro american, Moscova s-a simțit provocată. Acum graba cu care Volodimir Zelinski vrea să intre în UE și NATO este o nouă provocare pentru regimul de la Kremlin.

Azi a apărut provocarea cea mai alarmantă pentru Vladimir Putin prin semnarea cererii de aderare la UE, de către conducerea politică a Ucrainei. Astfel Președintele Ucrainei, în plin război cu Rusia, la ora în care Kievul era sub bombardamente, postează pe pagina personală de facebook anunțul că a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.

duminică, 27 februarie 2022

Calvarul de la Kiev și interesele politice pe plan mondial. Ucraina are de suferit, iar victimele cele mai mari sunt în vieți omenești de ambele părți...

Cei doi lideri politici de la Moscova și Kiev se răfuiesc prin armatele lor.

Ambii sunt acoperiți de așa-zise cauze naționale.


Președintele Ucrainei, Volodomir Zelinski, a avut propunerea (din partea lui Biden) să părăsească Kievul în perioada bombardamentelor, dar a refuzat dorind să rămână alături de soldații și populația care opun rezistență atacurilor rusești.

Se observă o îndârjire din partea ucrainenilor de a-și apăra capitala, ceea ce ne face să credem că cei care au rămas în luptă sunt deciși să moară pentru cauza lor.

Pe de altă parte, există și o îndârjire din partea Kremlinului de a cucerii capitala ucraineană. Putin considerând că luptă pentru eliberarea Ucrainei de influența SUA și UE.

marți, 22 februarie 2022

Ce spune Vladimir Putin despre conflictul cu Ucraina. O altă variantă decât ce ne informează presa europeană.

Ucrainienii din regiunile Donețk și Lugansk vor să se separe de Statul Ucrainean.

Au cerut intervenția armată a Rusiei pentru stabilirea păcii în zonă.

În timp ce presa europeană si americană îl blamează pe liderul de la Moscova catalogându-l ca fiind infractor internațional, presa rusească îl cataloghează ca fiind un lider al intereselor naționale a Rusiei.

Recent, Rusia a recunoscut independența unei părți a Ucrainei unde este populație rusească. Această independență față de Statul Ucrainean au cerut-o chiar populația acelor zone, cetățeni ucraineni de etnie rusă – prin referendum local în anul 2014. Detalii vedeți aici: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/referendum-in-ucraina-separatistii-89-din-cei-care-au-votat-in-donetk-s-au-pronuntat-pentru-independenta-241519

Conform acestui referendum, Rusia a recunoscut independența celor două regiuni Donețk și Lugansk, ieri 21 februarie 2022, iar SUA a reacționat promt impunând restricții economice Rusiei. După recunoașterea independenței celor două regiuni, liderii din Donețk și Lugansk au cerut Rusiei să intervină militar pentru asigurarea păcii în zonă.

Vom prezenta în cele ce urmează, ce spune președintele rus, Vladimir Putin, despre cum s-a ajuns la un conflict între Rusia și Ucraina.

 

luni, 21 februarie 2022

Românii din Cernăuți chemați la arme. Vor intra ei într-un război care nu le aparține?

Locuitorii regiunii Cernăuți, invitați să se înscrie în brigada militară „Cneazul Roman cel Mare”

Conflictul ruso-american din Ucraina se intensifică, iar românii din Bucovina sunt chemați la armată (alături de ucraineni) într-un război care nu le aparține.

După ce le-a luat dreptul de a învăța în limba maternă, Statul Ucrainean s-a gândit să vină cu noi oferte pentru locuitorii din zona Cernăuți care se vor înrola în război împotriva rușilor.

Sunt chemați toți cetățenii ucraineni, dar, în zonă, cei mai mulți sunt de naționalitate română.

Vor cădea românii din Ucraina în capcana "ofertelor" statului?

Presa din țările anti ruse duc o propagandă prin care Rusia este prezentată ca un infractor al statului Ucrainean, în timp ce presa rusească și din țările aliate Rusiei susțin că Rusia își apără teritoriile luate de ucraineni cu sprijinul SUA. Care o fi adevărul? Nu putem știi exact. Depinde după care presă ne luăm. Ceea ce stim e că România nu are ce se amesteca în aceste conflicte. Cu atât mai mult că nu este un război al nostru, al românilor.

Detalii vedeți mai jos:

duminică, 6 februarie 2022

Efectele adverse ale medicamentelor insuficient testate si afacerile industriei farmaceutice.

Experiențele industriei farmaceutice au dat victime la mult timp după administrare. Cazul "Talidomida".

Afacerile industriei farmaceutice au adus prejudicii morale si biologice omenirii, în multe situații. Un astfel de caz este cel al medicamentului "Talidomida" care a produs multe victime care azi au rămas doar cu niște despăgubiri bănești, în cel mai fericit caz.

Oameni cu malformații, care își duc zilele întreținuți de alții, acum nu mai pot face nimic pentru viața lor. Totul pentru că cineva a câștigat bani în urma vânzării unor medicamente insuficient testate. Efectele adverse nu au apărut pe loc, ci la mulți ani după administrarea acestora.

Detalii vedeți în cele ce urmează :

 

miercuri, 2 februarie 2022

Praznicul Întâmpinării Domnului - 2 februarie

Intampinarea Domnului numita in popor si Stretenia (dupa numele vechi slavon) este sarbatoarea anuala a zilei in care Sfanta Fecioara Maria, conformandu-se legii (Lev. 12, 8), s-a suit la templul din Ierusalim, la 40 de zile dupa Nasterea Domnului, pentru curatirea ei, cand dumnezeiescul Prunc a fost intampinat si tinut in brate de batranul si Dreptul Simeon (Luca 2, 22 s.u.). Ea se serbeaza deci la 40 de zile dupa Nastere, adica la 2 februarie.

 

Vedeti detalii: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2013/02/intampinarea-domnului.html
 

Idei de predici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2013/02/intampinarea-domnului.html

Predica parintelui Ene Braniste:
http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/intampinarea-domnului/intampinarea-domnului-99024.html

luni, 31 ianuarie 2022

Românii nu au lipsit de la protestul din Canada

Români stabiliţi în Canada au luat parte la protestul camionagiilor de la Ottawa. ”L-am dat jos pe Ceauşescu şi el era mai deştept decât Trudeau

Un convoi de peste 300 km de camioane s-a îndreptat spre capitala Canadei. Pe traseu, populația canadei i-a întâmpinat cu flori, alimente, pături etc.

Este revoltă în toată regula în Canada. Mii de camionagii care fac transport internaţional au blocat capitala Ottawa, nemulţumiţi că trebuie să stea în izolare 14 zile când revin în ţară dacă nu se vaccinează. Manifestanţii au ocupat dealul Parlamentului şi au mărşăluit prin faţa reşedinţei premierului. Justin Trudeau şi familia lui au fost evacuaţi şi duşi într-un loc secret, de teamă că protestatarii furioşi vor încerca să intre cu forţa în locuinţa sa.

 

Vedeti si:

joi, 20 ianuarie 2022

Vandalism și ignoranță întâlnite pe situl arheologic și aria protejată de la Cetatea Devei.

Profanări de vestigii istorice pe dealul unde este amplasată Cetatea Devei.

Primăria Devei și instituțiile abilitate se fac că nu aud. Cine sunt făptașii.

 Poliția a deschis dosar penal, pentru trei persoane, deși în filmări apar mai multe persoane la fața locului. Printre acuzați se numără și o personalitate politică hunedoreană, din Deva, un om de afaceri care are contracte cu primăria orașului. În prezent cei trei se află în stare de cercetare.

Din filmări și alte relatări reiese că s-ar fi găsit obiecte metalice și ceramice pe care făptașii nu le-au declarat. Acestea au ieșit la suprafață odată cu săparea traseelor din situl arheologic. Au dărâmat un zid medieval pentru a  face rampă de sărituri cu bicicletele și au spart scări sculptate în piatră datate din perioada neolitică. Toate acestea pentru a construi un traseu off road pentru biciclete.

Făptașii se acoperă de acte și vorbe frumoase încercând să minimalizeze gravitatea situației. Dacă s-ar aplica legea, fapta se pedepsește cu închisoare.

sâmbătă, 15 ianuarie 2022

La 15 ianuarie s-a nascut Mihai Eminescu


 Azi, 15 ianuarie 2020, se împlinesc 171 de ani de las nașterea lui Mihai Eminescu, supranumit și “Luceafărul poeziei românești”. Eminescu este autorul celui mai lung poem de dragoste omologat de Academia Recordurilor Mondiale – Luceafărul. Marele poet a început să îl scrie în 1873 și l-a publicat peste 10 ani, în 1883.

 

vineri, 14 ianuarie 2022

Justiția franceză consideră vaccinul anti-COVID un experiment.

Din Franța. 

A se vedea link-ul de mai jos.

Bătrânul bogat, cu multe asigurări de viață (milioane) în beneficiul familiei sale, moare din cauza  vaccinului covid  (necontestat de medici, nici de asigurătorii de viață). Compania de asigurări a refuzat să plătească pentru ca administrarea de medicamente experimentale, tratamente este exclusă din poliță.

sâmbătă, 8 ianuarie 2022

Reacții și concluzii ca urmare a sechestrării tenismenului sârb Novak Djokovici

 Novak Djokovici – victima unui sistem dictatorial nejustificat și fără discernământ.

Statul Australian a interzis campionului mondial în tenis Novak Djokovici să participe la turneul de tenis de anul acesta din Australia. Amintim că pe continentul Australian s-a impus deja dictatura sub pretext medical astfel încât cetățenii acestui stat-continent nu au dreptul să facă demonstrații sau să își exprime opiniile față de aceste restricții impuse la nivel mondial.

Tenismenul sârb, Novak D., a fost sechestrat de către autoritățile australiene (fără drept de telefon si neputând să solicite avocat) a fost obligat să stea într-un hotel de detenție folosit pentru a găzdui refugiați și solicitanți de azil, scrie Daily Mail.

Care sunt concluziile acestui fapt, vedeți în cele ce urmează:

marți, 4 ianuarie 2022

Despre înșelările medicului ezoterist Constantin Dulcan

 Ezoteristul Constantin Dumitru Dulcan are unele interpretări greșite in ce priveste aspecte din istoria Bisericii.

Deși se declară creștin, în contradicţie cu aceasta, propovăduiește învăţături care sunt în totală opoziţie cu creștinismul. Pentru a-și susţine teoriile legate de dogma reîncarnării, profesorul neurochirurg, Constantin Dumitru Dulcan, scoate din context anumite evenimente din istoria Bisericii pe care le interpretează în sensul dorit de el.

Referitor la aceasta, preotul dr. Nicolae Paicu, din Suceava, aduce câteva lămuriri, in cadrul unei emisiuni (realizate de Maricica Pandele), cu titlul "Viaţa după moarte - sufletul si trupul", postată pe canalul SFR TV.

In cele ce urmeaza vom publica transcrierea unui fragment din emisiunea sus amintita: