miercuri, 26 aprilie 2017

O lucrare drăcească care întunecă minţile: “Certificatul de dezbotezare”O minte diabolică poate gândi să facă un act oficial prin care să anuleze botezul.

Botezul constă în vreo hârtie? 

Pentru a anula botezul primit în copilărie, un ateu a inventat „Certificatul de dezbotezare” prin care se exprimă ca vrea să devină un om liber care nu vrea să mai fie „rob al lui Dumnezeu”. Ce satanic sună!

luni, 24 aprilie 2017

VIDEO şi FOTO: Volohii, români din Ucraina – aspecte istorice, sociale şi religioase.Volohii din vestul Ucrainei vorbesc limba română, numele lor vine de la “valahi”. Puţini sunt cei care au auzit de ei şi îşi pun întrebări despre soarta lor. Doamna Aurica Bogojel din Beiuş a fost de curând în Ucraina special pentru a-i cunoaşte, pentru a le vedea bucuriile şi necazurile, sau chiar pentru a găsi o posibilitate de a-i ajuta. Aceşti oameni au nevoie de ajutor, nu doar în ce priveşte situaţia materială, ci mai ales pentru ridicarea nivelului de cultură şi educaţie. Pare ciudat să spunem aceste cuvinte, dar realitatea e că majoritatea volohilor nu au o educaţie, unii nu o caută şi nu ştiu care ar fi beneficiile acesteia. Totuşi câţiva dintre ei au reuşit, dar mai puţini.


Pentru a cunoaşte mai multe despre volohi, doamna Aurica Bogojel a înfiinţat pe facebook un grup intitulat: VOLOHII "români" uitaţi din Ucraina
Vedeţi aici: https://www.facebook.com/groups/651755881682469/?pnref=story

Echipa ASTRADROM care s-a deplasat în Ucraina împreună cu doamna Aurica Bogojel a făcut şi o scurtă anchetă jurnalistică care să cuprindă aspecte sociale, istorice şi religioase ale volohilor. Astfel am stat de vorbă cu ei şi cu oficialităţile locale, cu localnicii şi cu istoricii din zonă.

miercuri, 19 aprilie 2017

Majoritatea preotilor din Bihor au citit credinciosilor pastorala New Age -ista a PS Sofronie Drincec


PS Sofronie, intre ai sai

In pastorala sa de Pasti, PS dr. Sofronie Drincec, episcopul Oradiei, a facut o afirmatie prin care acrediteaza indemnurile fals pacifiste ale unui mason. Stim cu totii ca aceste indemnuri pacifiste au la baza drumul spre New Age, nicidecum dorinta de a indeplini cuvantul Evangheliei, asa cum se da impresia. Episcopul Sofronie are mai multe incalcari ale canoanelor Bisericii Ortodoxe, pe care sinodalii nostri se fac ca nu le observa.

In Bihor, in mod canonic, trei preoti au oprit pomenirea ierarhului oradean. Unul dintre ei, pr Cosmin Tripon, fiind caterisit abuziv pentru ca a "indraznit" sa-si apere crezul.

Au fost si preoti care au refuzat sa citeasca aceasta pastorala. Ce se va intampla cu ei daca va afla ierarhul lor de gestul pe care l-au facut? 

Majoritatea covarsitoare a preotilor din Bihor tac cu "demnitate" in fata tuturor devierilor canonice si dogmatice ale PS Sofronie.

Detalii despre devierile din cuvantul pastoral al PS dr. Sofronie Drincec, puteti gasi aici:

marți, 18 aprilie 2017

Parintele Iustin Parvu implicat abuziv in crearea de imagine a gruparii nepomenitorilor din NeamtBlogurile de promovare a Schitului Radeni pretind ca gruparea care s-a format acolo este continuatoarea lucrarii duhovnicesti a Parintelui Justin Parvu.

   De Pasti, la Radeni au fost mai multi credinciosi decat in anii precedenti. Anul acesta acolo s-au adunat adeptii gruparii nepomenitorilor care sustin ca Sfintele Taine nu sunt valide la preotii din BOR. In total la nivelul intregii tari, se pare a fi vreo 2-3 sute de adepti, majoritatea ucenici ai parintelui Antim Gadioi si ai parinteli Ieronim Cosma din judetul Neamt. Pe blogurile lui Vasile Vieru a aparut stirea ca acesti credinciosi s-au adunat la Radeni pentru ca acolo ar fi continuarea lucrarii duhovnicesti a parintelui Iustin Parvu. Este total eronat.

duminică, 16 aprilie 2017

Hristos a Înviat!


Asociaţia ASTRADROM vă urează tuturor să aveţi parte de bucurii duhovniceşti, iar sărbătoarea Învierii Mântuitorului să vă aducă mângâiere sufletească şi tot ce vă este folositor pentru mântuirea sufletelor.

Ne revedem după sărbători,
                                             echipa de redacţie.

sâmbătă, 15 aprilie 2017

VIDEO: Sfânta Lumină a venit şi anul acesta la Mormântul MântuitoruluiSfânta Lumină a venit azi, la ora 14:23,
în mâna patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului.

    Mii de pelerini aflați la Mormântul Mântuitorului din Ierusalim au primit Lumina Sfântă astăzi, 15 aprilie 2017. Momentul venirii Sfintei Lumini a fost urmărit prin intermediul mai multor canale de televiziune și pe internet.

    Sfânta Lumină din Sâmbăta Mare este o mărturie clară şi incontestabilă că Bunul Dumnezeu ascultă rugăciunile dreptcredincioşilor din Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească, şi Apostolească, care este Biserica Ortodoxă. 


În cele ce urmează vă propunem să urmăriţi imagini Video de la Sfântul Mormânt.
În aceste imagini sunt surprinse secvenţe de la faţa locului cu momentul venirii Sfintei Lumini:

miercuri, 12 aprilie 2017

VIDEO: ieromonah Macarie Banu - despre acrivie si iconomie

Parintele Macarie Banu, de la Schitul Oituz, jud. Bacau, in Duminica Floriilor, anul 2017. 
 Despre acrivie si iconomie.
O cuvantare tinuta in contextul opozitiei fata de sinodul din Creta.


luni, 10 aprilie 2017

De ce părintele Teodor Zisis, şi câţiva teologi cu prestanţă din Grecia, nu au participat la sinaxa nepomenitorilor din Oreokastro, de lângă Tesalonic


     Părintele Matei Vulcănescu dezminte că l-ar fi influenţat pe profesorul Teodor Zisis să nu participe la sinaxa nepomenitorilor şi arată care sunt motivele reale care stau la baza deciziei acestuia.


        Într-o filmare făcută după terminarea sinaxei nepomenitorilor care a avut loc în 4 aprilie 2017, în localitatea Oreokastro (lângă Tesalonik – Grecia), unul dintre liderii nepomenitorilor români a motivat lipsa profesorului Teodor Zisis de la acea întrunire spunând că a fost indus în eroare de către preotul Matei Vulcănescu. Dorind vedem care este motivul real pentru care părintele profesor Zisis a refuzat să participe la acea sinaxă, am cerut preotului Matei Vulcănescu să prezinte care a fost motivaţia reală a deciziei acestuia, precum şi o explicaţie detaliată a situaţiei.

Le vom prezenta în cele ce urmează:

duminică, 9 aprilie 2017

Floriile la Ierusalim - anul 2017

Secventă din anul acesta de la Ierusalim, din Duminica Floriilor. 
Patriarhul Teofil III a condus procesiunea.Predici la Duminica Floriilor: IPS Bartolomeu Anania, pr. Gheorghe Calciu Dumitreasa si arhim. Hrisostom Radasanu:
http://www.cuvantul-ortodox.ro/predici-audio-duminica-floriilor-intrarea-ierusalim/

vineri, 7 aprilie 2017

Teologul Mihai Silviu Chirilă repară situaţia nepomenitorilor din România. Aduce o prezentare a dezbaterilor şi deciziilor de la Sinaxa din Grecia de săptămâna trecută. Un rol important în acest sens l-a avut neparticiparea profesorului Teodor Zisis care i-a trezit pe organizatori la realitate.La sinaxa din Grecia nu s-au mai dat anateme, 
asa cum s-a anuntat initial.
 
    Desi initial am fost anuntati pe unele bloguri extremiste ca la sinaxa nepomenitorilor din Grecia vor fi anatematizati ierarhii ecumenisti si clericii care ii pomenesc pe acestia, din relatarile teologului Mihai Silviu Chirila reiese ca aceasta sinaxa nu dat nici o anatema, ci doar a condamnat erezia ecumenista si tot ce sustine acest fenomen bolnav din punct de vedere teologic.

    Intreruperea pomenirii ierarhilor eretici nu a fost impusa, asa cum sustineau aceste bloguri, ci doar recomandata, de catre participanti.

    Nu s-a stabilit un sinod care sa condamne ecumenismul la manastirea Banceni, asa cum am fost informati pe unul dintre blogurile respective, in urma cu cateva zile.

    S-a condamnat CMB si iesirea cat mai repede din aceasta organizatie eretica.

    La punctul 11, al prezentarii facute de Mihai S. Chirila, se pronunta evitarea iesirii din Biserica si crearea unei „biserici oficiale” sau „biserici adevarate”, asa cum s-a spus in conferinta de la Radeni. Tot legat de acest subiect, nu s-a pomenit de revenirea prin mirungere a „pomenitorilor”, asa cum s-a anuntat pe doua dintre blogurile extremiste. In schimb, nu se mantioneaza daca, in Grecia, a avut loc vreo discutie despre validitatea Sfintelor Taine la pomenitori.

    Despre tendintele extremiste, precum si atitudinile echilibnrate, ale unor nepomenitori din Romania, ASTRADROM a prezentat recent cateva articole relevante.
Detalii vedeti aici:  

    Daca nepomenitorii din Romania se vor conforma deciziilor luate la sinaxa din Grecia, vor ramane in continuare in Biserica, daca nu...
    Un rol important in schimbarea de atitudine a nepomenitorilor l-a avut neparticiparea unor teologi importanti din Biserica Greciei, printre care si prof. Teodor Zisis, care si-au manifestat dezacordul fata de tendintele extremiste ale acestora. Ne bucuram ca unii au reusit sa opreasca o noua schisma, chiar cu riscul de a fi catalogati „tradatori” sau „fricosi”.

Publicăm în continuare prezentarea făcută de Mihai Silviu Chirilă:

joi, 6 aprilie 2017

Nepomenitorii români au fost mai echilibraţi în Grecia decât la ei acasă. Sunt speranţe de revenire?

De ce nepomenitorii din România si-au mai temperat atitudinile extremiste la sinaxa din Grecia?
În cele ce urmează vom aduce câteva precizări referitoare la schimbarea de atitudine a nepomenitorilor la sinaxa din Grecia.

miercuri, 5 aprilie 2017

VIDEO: ieromonah Macarie Banu - cuvânt mărturisitor în duminica Sfintei Maria Egipteanca

Parintele Macarie Banu de la Schitul Ortodox Oituz. 
Predica rostita in biserica schitului Oituz in duminica sfintei Maria Egipteanca din Postul Mare - 2017.


marți, 4 aprilie 2017

Nepomenitorii din România care protestează împotriva ereziei ecumeniste vor ţine seama de limitele dintre comuniune şi schismă? Ce se va decide azi în Grecia?Pas cu pas spre o nouă schismă,
sau zelul fără discernământ al unor nepomenitori?

Liderul nepomenitorilor extremişti, Mihai Silviu Chirilă, lansează la Rădeni ideea existenţei unei Biserici „adevărate” şi alteia „oficiale”. Ei au decis deja care este BOR-ul adevărat.

    Deoarece unii dintre credincioşii Bisericii Române au fost influenţaţi de blogurile extremiste (SACCSIV, ortodoxinfo, invataturilesfintilorparinti, ortodoxos.ro etc.) să nu participe la slujbele din bisericile unde sunt pomeniţi ierarhii din motivul că acolo nu ar fi valide Sfintele Taine, vom veni cu câteva detalii lămuritoare.

luni, 3 aprilie 2017

Nepomenitorii de la Schitul Ortodox Oituz consideră că lupta împotriva ereziei ecumeniste trebuie dusă cu discernământ pentru a nu cădea în capcanele vrăjmaşuluiMonahii de la Schitul Oituz, jud. Bacău, consideră că la sinaxa nepomenitorilor din Grecia nu vor fi împărtăşite şi convingerile lor. Organizatorii sinaxei au decis că românii nepomenitori să fie reprezentaţi de Ciprian Staicu şi Mihai Silviu Chirilă.

Monahii de la Schitul Ortodox Oituz nu participă la sinaxa nepomenitorilor din Grecia care va avea loc în localitatea Oreokastro, lângă Tesalonik. Părintele Macarie Banu şi Părintele Atanasie Parfeni sunt primii care au oprit pomenirea ierarhului lor, după “Sinodul” din Creta. Se delimitează de orice acţiune extremistă a nepomenitorilor din România care, prin negarea validităţii Împărtăşaniei în BOR[1], ar putea crea noi schisme.În cele ce urmează vom prezenta un comunicat de presă emis de preoţii nepomenitori de la Oituz. În acesta se prezintă motivele pentru care monahii de la Oituz nu consideră că interesele lor sunt reprezentate la sinaxa din 4 aprilie din Grecia, precum şi un îndemn pentru credincioşi să urmeze linia echilibrată de mărturisire şi apărare a dreptei credinţe.

Atitudine de "mărturisitor" sau gest disperat?O scurtă lămurire la reacţia jignitoare şi acuzele mincinoase
aduse asociaţiei noastre de către fostul preot Ciprian Staicu 

    Deoarece fostul preot Ciprian Staicu ne-a calomniat, în articolul "Preotie, nu minciună", pe blogul său (articol şi comentarii), pentru că am folosit expresia “fostul preot”, ne vedem nevoiţi să facem câteva precizări:

sâmbătă, 1 aprilie 2017

Nepomenitorii şi-au schimbat direcţia? Joaca de-a Harul şi concepţiile personale ale monahului Sava Lavriotul despre validitatea Sfântei Împărtăşanii la preoţii din BOR.Când a fost sincer părintele Sava? La Oradea sau la Rădeni?

Este sau nu este Har în Biserica Ortodoxă?
    Contradicţiile teologice din afirmaţiile părintelui Sava Lavriotul, precum şi lupta acerbă dusă de nepomenitori împotriva părintelui Arsenie Boca ne-a făcut să ne punem serioase semne de întrebare referitor la linia pe care au început să meargă nepomenitorii din România. Am susţinut cu tot sufletul mărturia părintelui Sava la conferinţele organizate de ASTRADROM împotriva „Sinodului” din Creta, dar afirmaţiile sale, cu tendinţă schismatică, făcute ulterior, ne-au determinat să ne revizuim poziţia faţă de acest monah aghiorit. 


Pentru a lămuri mai clar care sunt câteva dintre contradicţiile teologice ale monahului Sava Lavriotul vom prezenta unele afirmaţii pe care le-a făcut în timpul conferinţelor din România. E important de observat şi contextul în care au fost făcute acestea.