vineri, 24 decembrie 2021

Nasterea Domnului, un Craciun la Aiud!

Ioan Ioanolide:
  Trăiri din închisoare
 
   ,,E noapte. Tocmai am citit Acatistul Domnului. Am făcut un Crăciun mai frumos decât o poveste!
  Sufleteşte m-am simţit mai pregătit decât în alte rânduri. Am simţit pregnant, prin greutatea suferinţelor trăite pentru învierea sufletului, răspunderea ce mă apasă privitor la mântuirea propriului meu suflet, a familiei, rudelor, prietenilor, vrăjmaşilor, neamului întreg.
  Şi cu cât urcam mai sus pe scara idealului, cu atât mă vedeam mai mic, mai păcătos, iar idealul mai înalt, desăvârşit: Hristos!
Şi iată, aşa, încet-încet, toţi idolii adolescenţei s-au năruit. Vălul de pe ochi a căzut prin lupta cu păcatul şi în faţă a rămas vie, senină, icoana Domnului Iisus Hristos!
  Aşadar am reuşit să stabilim pacea cu toţi semenii noştri, şi asta numai prin călcarea noastră în picioare, prin recunoaşterea greşelilor noastre, prin iubire. Şi câtă pace am trăit vineri, când m-am aflat în faţa preotului! Ne-am împărtăşit mulţi. Ce zi mare, ce zi frumoasă! Am trăit-o din plin, cu toate binecuvântările trimise de Domnul!"

 

miercuri, 22 decembrie 2021

Certificatul Verde, cipurile electronice și noua resetare mondială

 De ce politicienii din întreaga lume se grăbesc cu impunerea codului de vaccinat?

 Odată cu căderea comunismului, în 22 decembrie 1989, românii credeau că s-a terminat cu dictatura politică. A urmat apoi capitalismul (zis democrație) care impune alte forme de supraveghere a populației prin îndosarierea electronică.

Era nevoie de ceva ca să se reseteze lumea asta. Globaliștii au găsit ca pretext o boală generată de un virus creat tocmai de ei în laborator. Pentru prevenirea acestui virus, trebuie să ne vaccinăm, ceea ce e o altă etapă din planul îndosarierii electronice. Odată vaccinat, primești un cod prin care îți poți păstra drepturile de cetățean al unui stat, iar cei care nu au acest cod încet și treptat sunt privați de anumite drepturi fundamentale. Practic, nu vaccinul e problema, ci codul pe care îl primești la vaccinare. Codul care te lasă să îți păstrezi drepturile este numit "Certificatul Verde".

miercuri, 15 decembrie 2021

Pr. Ilarion Argatu îl acuză pe "maestul" reiki Ovidiu Argesanu de manipulare și escrocherie pentru că s-a folosit în mod viclean de numele său.

 Părintele Ilarion Argatu îl consideră farsor și vrăjitor pe Ovidiu Dragoș Argșeanu.

Ezoteristul Ovidiu Dragoș Argeșanu (in foto) a atras mulți adepți din rândul ortodocșilor spunând că este ucenic al părintelui Ilarion Argatu și că ar fi învățat să citească molitfele Sfântului Vasile de la marele duhovnic. Minciuna este vădită de duhovnicul ortodox și demascată. Argeșanu este unul dintre liderii mișcărilor ezoterice din România, făcând mereu apologia "științei psihologiei" si "terapiei prin energie" printre români. În realitate, Argeșanu prin practile sale ezoterice a insuflat adepților un duh și un mod de gândire străin de neamul românesc și de credințe poporului român. În ultima perioadă a recunoscut că are orientări religioase budiste.

 În cele ce urmează vom prezenta mărturia părintelui Ilarion Argatu prin care se dezice și acuză diversiunea creată de maestrul ezoterist care promovează în România noua religie New Age prin intermediul curentelor ezoterice:

duminică, 12 decembrie 2021

Sfantul Spiridon făcătorul de minuni

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește la 12 decembrie

    Sfântul Spiridon era de loc din insula Cipru. S-a născut către anul 268 d.Hr. într-un mic sat numit Askia, situat la opt kilometri nord de Trimitunda, aproape de Sa­la­mina, pe atunci capitala Ciprului. În tine­rețe a fost păstor de oi și a fost căsătorit, însă a rămas văduv de timpuriu. După ce s-a că­lugărit, lucrând neo­bo­sit pentru a culege mierea virtuții și cerce­tând legea lui Dum­nezeu, a de­venit iubitor de oameni și nespus de milostiv. Cu ade­vărat era Spiridon icoană și model de virtute. Și tocmai pentru marea sa virtute a fost hirotonit episcop al Trimitundei. După hirotonirea sa, minunile au urmat una după alta.

 

vineri, 10 decembrie 2021

Parapsihologia o formă a spiritualității oculte de tip ezoteric.

Părintele Mihai Valica din Vatra Dornei a studiat mai detaliat fenomenul ocultismului venit în Europa prin intermediul mișcărilor ezoterice. Astfel, în lucrarea sa de licență la facultatea de teologie ortodoxă, a tratat câteva din aspectele acestor grupări, în special cele legate de fenomenul parapsihologiei. În interviul postat pe canalul SFR Tv, pr. Valica explică pe scurt despre înșelăciunea ce se ascunde sub aceste practici, lămurind totodată și aspectul dumnezeirii lui Iisus Hristos prezentate greșit de către medicul ezoterist Constantin Dumitru Dulcan în scrierile sale. 

În cele ce urmează vom prezenta transcrierea acestui interviu.

 

miercuri, 8 decembrie 2021

Europa LGBT-istă și blasfemiile la adresa creștinismului...

Europa încotro?

Șefii Europei ne îndeamnă să nu folosim cuvintele "tată" sau "mamă" pentru a nu-i supăra pe homosexuali. Ne învață că trebuie să renunțăm la cuvântul "Crăciun" sau la alte cuvinte cu însemnătate creștină care vorbesc despre Înviere, Naștere sau Răstignire pentru a nu supăra pe nimeni. Ne restricționează conturile de pe rețelele de socializare dacă ne spunem opinia despre noua mentalitate LGBT promovată de New Age. Ne interzice una și alta... Ok. Am înțeles...

 

      Dar recent, Riccardo Simonetti, ambasadorul Uniunii Europene, a adus blasfemii creștinismului, iar UE a râs disprețuitor la adresa noastră. Unii USR-iști din România, satisfăcuți de "curajul" lui Simonetti au spus (râzând ironic) că "e doar o satiră"

marți, 7 decembrie 2021

O nouă ofensivă New Age –istă asupra creștinismului. Răspunsul președintelui Academiei Române la încercarea Comisiei Europene de a scoate cuvântul "Crăciun" din limbajul statelor europene.

Ca urmare a unor interdicții impuse de Comisia Europeană, în ceea ce privește anumite cuvinte creștine și legate de firescul vieții, Ioan Aurel Pop a avut mai multe intervenții. Dacă cu puțin timp în urmă a explicat de ce cuvântul mamă și tată nu poate fi înlocuit, acum explică de ce cuvântul creștinesc "Crăciun" nu poate fi exclus din vocabularul limbii române.

Această nouă încercare de subminare a creștinismului, face parte din planul de promovare a religiei "New Age". Noua religie New Age, impusă pe plan politic mondial, este prezentată în țările europene ca o formă de credință excluzând religia, dar mai ales creștinismul autentic. Prin aceasta se încearcă o minimalizare a tradițiilor și învățăturilor creștine, ceea ce face mai ușoară implementarea în popor a doctrinelor New Age[1].

Despre intervenția președintelui Academiei Române, vedeți mai jos:

sâmbătă, 4 decembrie 2021

De ce senatul a respins obligativitatea certificatului verde... Cel puțin pentru moment...

George Scarlat
Cine sunt eroii din PNL care au avut curajul să dejoace socotelile puternicilor zilei.

Certificatul verde, numit de unii și "Certificatul sclaviei", a fost reintrodus în discuție în Parlamentul României de către USR. Insistențele USR pentru susținerea homosexualității, si a Certificatului Verde sunt tot mai evidente. Acest "proiect" a fost respins de senatori, astfel încât anul acesta să nu fie obligatoriu. Presiunile sunt tot mai mari din partea forurilor UE, având ca susținători în România UDMR, USR și PNL (ramura Câțu).

Alexandru Nazare

Acest certificat a fost respins în Senatul României la limită de voturi. Demersurile AUR pentru scoaterea obligativității acestui certificat, ar fi fost zadarnice dacă nu ar fi existat două voturi din partea a doi senatori PNL. Aceștia sunt: Alexandru Nazare (Prahova) și George Scarlat (Galați).

Vom prezenta, în cele ce urmează, lista senatorilor care au votat introducerea obligativității acestul act care restricționează drepturi și libertăți: