joi, 2 martie 2023

Dorin Cioabă atacă BOR. Ce se ascunde în spatele acestei intenții, o manevră penticostală sau imaginea etniei rrome?

Cocalarul penticostal Dorin Cioabă vrea să dea BOR în judecată pentru că nu și-a cerut scuze față de etnia rromă, dar nu vrea să schimbe atitudinile rromilor care aduc necinste imaginii României în străinătate.

Ne punem întrebarea: Ce vină are BOR pentru că rromii au fost sclavi în o anumită perioadă a istoriei? Ce urmărește pastorul Cioabă? Ce/cine se ascunde în spatele acestor intenții? 

Pastorul Penticostal, Dorin Cioabă, autodenumit regele rromilor, vrea să dea în judecată Biserica Națională a României pentru că nu și-a cerut scuze pentru perioada de sclavie a rromilor. Din păcate, cocalarul Cioabă nu este interesat de etnicii săi care pătează imaginea României prin străinătate, de faptul că marea majoritate a acestora refuză să fie educați, să meargă la școală sau să se abțină de la fapte imorale atât în țară cât și în străinătate.

Aceasta dovedește încă o dată că rromi nu vor binele națiunii române, ci chiar dimpotrivă, aduc prejudicii imaginei României, dar și a bunului mers spre o viață civilizată. În schimb, prozelitismul penticostal în România se face nu doar prin așa-zisele "ajutoare" venite din străinătate, ci și prin scandaluri la adresa BOR. Astfel se explică cum în mass-media și pe rețelele de socializare tinerii penticostali, dar și mulți dintre "misionarii" activi, nu contenesc să denigreze cu orice prilej Biserica Națională a României.

Amintim cu acest prilej că majoritatea rromilor din România s-au îndreptat spre secta penticostală, motivul principal fiind de ordin material, nu de credință.