joi, 28 septembrie 2017

Ambasada Ucrainei din România promite că şcolile româneşti nu vor fi scoase din funcţionare anul acesta.

Culmea ironiei, sau chiar a obrăzniciei...
Şcolile din Ucraina cu predare în limba română nu se închid acum, ci treptat. 

Ambasadorul Ucrainei la Bicuresti spune ca scolile cu predare in limba română nu se închid dintr-o dată ce va fi aprobată legea. Preşedintele Ucrainei a promulgat legea şovinistă, în timp ce Traian Băsescu caută nod în papură actualului preşedinte al României.

La Bucureşti, Ambasadorul Ucrainei spunea: "Elevii care beneficiază de învățământul în limba maternă, adică a unei minorități naționale, în școlile din Ucraina care au acea predare în limba maternă nu pot trece brusc la predarea la limba ucraineană și din acest motiv introducerea este graduală, astfel încât vom avea clase cu predare în ambele limbi — una oficială și alta a minorității respective".

Prezentăm mai jos mărturia lui Oleksandr Bankov, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti:

marți, 26 septembrie 2017

Traian Basescu are o alta parere decat Iohanis in legatura cu gestul sovin al autoritatilor din Ucraina.Traian Basescu considera ca atitudinea lui Iohannis este prea pripita, in timp ce romanii din Ucraina au speranta ca Porosenko va salva situatia minoritatilor. Realitatea este ca ambasada Americii din Ucraina sustine proiectul ucrainian de scoatere din scoli a limbii materne a minoritatilor, ceea ce inseamna ca legea este ca si promulgata. Tinand seama ca actualul presedinte ucrainian este omul supus occidentului si a marilor puteri ale momentului, sansele ca el sa respinga aceasta lege sunt foarte mici. Mentionam ca Ungaria a criticat foarte dur gestul sovin a parlamentului ucrainean.

Mai multe detalii vedeti mai jos:

duminică, 24 septembrie 2017

Presedintele Iohannis al României a cerut preşedintelui Poroşenko al Ucrainei să revizuiască atitudinea şovină faţă de minoritatea românească din Ucraina.Şovinismul autorităţilor ucrainiene a surprins mai multe ţări europene, printre care şi România.

Ca urmare a unei legi prin care se interzice învăţământul în limba maternă pe teritoriul Statului Ucrainean, preşedintele României, Klaus Iohannis, a contramandat toate întâlnirile diplomatice cu reprezentanţi ai acestui stat.

Prin noile reglementări legislative, Statul Ucrainean interzice învăţământul în limbile materne a minorităţilor conlocuitoare. Nu există motive serioase invocate de către autorităţile ucrainene, dar consecinţele sunt foarte dezastruase pentru românii din Ucraina, cât şi pentru alte minorităţi naţionale de pe teritoriul statului vecin.

Mai multe detalii despre decizia preşedintelui român se pot găsi mai jos:

joi, 21 septembrie 2017

Noile buletine - încă un pas spre controlul populaţiei de către dictatura mondială.

Procesul de supraveghere şi control a populaţiei continuă:
Noi proiecte de lege în priviinţa actelor de identitate. Se urmăreşte ca toate documentele să fie cuprinse într-unul singur. Aceasta sub pretextul alinierii la normele europene.

Un important proiect de lege a fost depus în Parlament și sunt vizați absolut toți românii care au buletinele valabile.

Legea prevedea schimbarea actelor de identitate pentru a fi asemănătoare cu cele pe care le au europenii.

luni, 18 septembrie 2017

Despre diversiunea înregistrării cu Gheronda Gavriil prin care se susţine schisma adepţilor din gruparea lui "gheron" Sava.Autorii înregistrării au omis esenţa problemei, dând impresia că lupta este doar împotriva ecumenismului, fără a aminti nimic despre oprirea comuniunii cu clericii antiecumenişti şi cu Patriarhiile Locale care s-au pronunţat împotriva pseudosinodului din Creta.

    Adepţii grupării lui "gheron" Sava au răspândit pe internet o filmare prin care se dă impresia că gheronda Gavriil ar fi de acord cu ruperea comuniunii cu preoţii şi ierarhii antiecumenişti din BOR de către monahul Sava. Menţionăm că monahul Sava a declarat de mai multe ori că cei care nu au rupt comuniunea cu ecumeniştii sunt şi ei „eretici“. Aceleaşi convingeri le au şi adepţii grupării sale pe care şi-a format-o în România. Deşi aceste opinii personale nu au temei canonic, monahul Sava le argumentează prin folosirea unor exemple de tip raţionalist-matematic.

    Prin felul în care monahul aghiorit îşi justifică opiniile, dovedeşte că lupta sa nu este doar împotriva ecumenismului, ci a întregii Biserici Ortodoxe în care doreşte să facă o nouă grupare. Tot mai mulţi clerici antiecumenişti din România şi Grecia sunt de părere că pentru monahul Sava lupta antiecumenistă este doar un pretext de a-şi face o grupare proprie diferită de stilişti. Până în prezent a reuşit să adune doar câţiva adepţi în România. Adepţii grupării sale au mai multe conturi fictive pe facebook prin care intervin la rubricile de comentarii peste tot unde sunt alte opinii decât ale lor. Unii au şi câteva site-uri sau blog-uri pe care le folosesc pentru a răspândi aceste concepţii. Printre acestea sunt şi ortodoxinfo administrat de Gabriel Geoacăş (fost APOLOGETICUM) şi Vasile Vieru (actual SACCSIV).

Introducerea făcută la transcriptul filmării, de către ortodoxinfo, este următoarea:

vineri, 15 septembrie 2017

Mitropolitul grec Ierotheos Vlachos nu regretă că a demascat nelegiuirea din Creta.Deoarece adepţii ereziei ecumeniste au creat diversiuni prin care să lase impresia că ierarhul Ierotheos Vlachos şi-a schimbat atitudinea referitor la documentele neortodoxe semnate de unii ierarhi în Creta, considerăm că e binevenită o dezminţire în această privinţă. 

Mai mult decât atât, menţionăm că mitropolitul grec nu a făcut nici o afirmaţie publică prin care să-şi contrazică afirmaţiile referitor la atitudinea demnă faţă de documentele controversate de la acest pseudosinod.  

Vom prezenta intervenţia părintelui Eftimie Mitra prin care aduce dezminţiri zvonurilor tendenţioase:

miercuri, 13 septembrie 2017

Episcopul Sofronie Drincec face pact cu duşmanii creştinismului. Printre susţinătorii controversatului ierarh se află şi preotul Constantin Necula.Episcopul eretic Sofronie de la Oradea face legea Bisericii după bunul plac. Canoanele nu mai contează, când trebuiesc îndeplinite unele norme europene. Aceste norme sunt în clară contradicţie cu învăţătura Bisericii, tocmai din simplul fapt că cei care le-au emis sunt duşmanii lui Hristos. Ne întrebăm aşadar: Cărui Dumnezeu îi slujeşte Episcopul Sofronie Drincec?

     Săptămâna trecuta, presa bihoreană a ridicat la rang de mare cinste «Zilele culturii iudaice». Zile întregi, presa bihoreană, în special cotidianul Crişana, a scris pe prima pagină doar despre importanţa culturii iudaice, deşi iudeii în Bihor sunt foarte puţini. Nu ar fi asta o problemă, dar despre «Zilele culturii române» s-a scris cu mult mai puţin. Durerea multor credincioşi ortodocşi din Bihor este că tocmai ierarhul lor (de la Oradea) a susţinut această campanie, în timp ce pentru Neamul şi Biserica sa nu face nimic, decât trădări şi compromisuri.

Maimulte detalii vedeţi aici:

luni, 11 septembrie 2017

Parintele Dumitru Staniloae nu a aprobat ecumenismul, ci chiar l-a condamnat..Un răspuns al părintelui Mihai-Andrei Aldea acelora care se folosesc abuziv de cuvinte ale marelui teolog român Dumitru Stăniloae pentru a justifica erezia ecumenistă.

     Părintele Stăniloae a fost şi rămâne un reper în ce priveşte învăţătura dogmatică a Bisericii. Foarte bine documentat patristic şi scripturistic, dar mai ales un desăvârşit trăitor, părintele a adus mereu în actualitatea momentului ceea ce Mântuitorul Iisus Hristos învăţa în urmă cu aproximativ 2000 de ani. Aceasta a rămas şi va rămâne în continuare învăţătura Bisericii Ortodoxe. Datorită prestaţiei sale, din punct de vedere teologic, unii pseudoteologi folosesc cuvintele sale în context dorite de ei. Aşa s-a ajuns ca numele părintelui Stăniloae să fie folosit şi asociat cu interpretări greşite care susţin erezia ecumenistă.

     Preotul român Mihai-Andrei Aldea aduce în atenţie cuvintele părintelui Stăniloae care arată clar poziţia teologului român faţă de erezia ecumenistă. Orice interpretare în sens ecumenist a teologiei părintelui Stăniloae este tendenţioasă şi lipsită de fundament teologic:

sâmbătă, 9 septembrie 2017

Schismaticii "anti-Bochişti" din România se întrunesc în Bihor pentru dezbateri "importante".Prigonitorii părintelui Arsenie Boca se întâlnesc la Beiuş şi Oradea.
   mh. Sava Lavriotul                                                                                                       Mihai-Silviu Chirilă
 Întrunirea lor nu a fost anunţată public.
 Totul se petrece în ascuns, doar în cercuri restrânse.

      Am primit un mesaj pe telefon, semnat de Mihai Silviu Chirilă, prin care se anunţă, pentru lunea viitoare, convocarea unei întruniri a nepomenitorilor la Oradea şi Beiuş. Menţionăm că Autorul mesajului este unul dintre "nepomenitorii" care s-au izolat de toţi clericii din Biserica Ortodoxă, pe motivul că aceştia îşi pomenesc ierarhii de care aparţin canonic. Ruperea de clerul Bisericii Ortodoxe are la bază opinia personală, dar fără temei canonic, a unei părţi a "nepomenitorilor" care pretind că în Biserica Ortodoxă împărtăşania la clericii "pomenitori" nu ar mai fi validă. Cel care a lansat această opinie necanonică este monahul Sava lavriotul, în conferinţa de la Rădeni. Această opinie personală a fost împărtăşită de o parte a nepomenitorilor.

vineri, 8 septembrie 2017

Naşterea Maicii Domnului - o sărbătoare ortodoxă

Nasterea Maicii Domnului 

Este praznuita in Biserica Ortodoxa 
în ziua de 8 septembrie.

Sfanta Scriptura, ne da stiri sumare in legatura cu nasterea si copilaria Maicii Domnului. Cele mai multe stiri despre aceste momente din viata sa ne sunt date de scrierile apocrife si de Traditie.

Din Sfanta Scriptura, rezulta ca, Sfanta Fecioara era din neamul lui David (Ps. 131, 11; Matei 21, 9; Luca 1, 32; Romani 1, 3 etc.).

marți, 5 septembrie 2017

Cum mama ajută copilul să se formeze pozitiv. Educaţia mamei are un rol important în formarea caracterului şi temperamentului copilului.Şapte lucruri pe care trebuie să le spunem copiilor noştri în fiecare zi.

    Viaţa noastră a devenit o continuă alergare. Suntem prinşi într-o mulţime de activităţi, ne dorim să reuşim cât mai multe, toate acestea cel mai des le facem de dragul copiilor. Adesea, însă, suntem atât de obosiţi şi epuizaţi, încât nu mai vorbim cu ei, nu-i mai încurajăm şi nu le spunem cât de mult îi iubim.