luni, 30 martie 2020

Un impostor care purta ilegal haine de mitropolit a fost condamnat la închisoare

Arhiepiscopia Buzaului a acționat în instanță un impostor care purta illegal veșminte arhierești. Judecătoria din Buzău a condamnat fapta cu închisoare fiind catalogată ca înșelătorie.

Gheorghe Bratu, se pretindea ca fiind mitropolit ortodox, și, făcându-și o asociație (ONG - fără drept de practici religioase care țin de un cult religios recunoscut de stat), autointitulându-se în mod fals ca "Mitropolitul Gherasim". Aduna bani folosindu-se de un cont al ONG-ului său și predica în fața oamenilor sărăcia și corectitudinea.

Acesta a adunat în jurul său mai mulți foști poreoți din BOR caterisiți pentru abateri imorale și disciplinare.

Mai multe detalii vedeți mai jos:

miercuri, 25 martie 2020

Testele pentru Coronavirus si numarul real al pozitivilor.


Una dintre problemele acute din Romania este testarea suspectilor de coronavirus.

Testele fiind putine, se face o selectie a persoanelor care au dreptul (sansa) sa fie testate. Nu vor fi testati toti oamenii de rand, ci doar personalitatile importante.  

Se pare ca omul simplu care are simptomele infectarii cu virusul COVID 19, dupa ce ajunge la spital, nefacandu-i-se testul nu poate fi diagnosticat ca fiind pozitiv, asa ca este inregistrat cu diagnosticul de pneumonie atipica sau alta boli de plamani, raceala etc.

Pentru ca presa a avut aces zilnic la informatii in fiecare judet, legat de infectia cu virusul COVID, se stia numarul victimelor zilnic la nivel de judet. Reprezentantii presei puteau verifica numarul de cazuri existente comparativ cu numarul de cazuri declarate oficial.

sâmbătă, 21 martie 2020

Cine nu cinstește crucea, nu respectă Biblia

Biserica Ortodoxă, în a treia duminică din Postul Mare, ne amintește de cinstirea Sfintei Cruci.
Câteva învățături din Sfânta Scriptură despre cinstirea Crucii lăsate creștinilor de către Sfântul Apostol Pavel.
Detalii - vedeți înregistrarea de mai jos:

marți, 17 martie 2020

China acuză SUA că a răspândit virusul Corona în întreaga lume.


Virusul a apărut în China după jocurile militare în care a fost implicată și armata SUA

     Zhao Lijian, purtatir de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, acuză SUA pentru că a contribuit la răspândirea virusului Corona.

     Whashingtonul și Beijingul se acuză reciproc pentru răspândirea acestui virus, în timp ce China este țara cu cele mai multe victime.

vineri, 13 martie 2020

Rusia. Un model in lupta cu Coronavirus.


   In timp ce unele guverne se fac ca lupta cu virusul Corona, sau poate ca intr-adevar sunt depasite de situatie, Rusia a stiut sa impuna masuri drasnice inca din primele zile. Astfel, in Rusia sunt doar cateva zeci de cazuri izolate tinute sub control, desi focarul infectiei a pornit dintr-o tara vecina: China.

   De cand a aparut isteria, pana azi, 13, martie, 2020, la ora 18.00, in Rusia, au fos inregistrate oficial doar 45 cazuri, dintre care nici un mort.
   In timp ce in aproximativ o luna Itala a ajuns la 15113, Spania la 4334, Germania la 3481, SUA la 1832, Franta la 2876, Corea Sud la 7979, China la 80815, Romania la 79 etc...

Care au fost luate masurile luate de Guvernul Rusiei vedeti aici:
 https://presacurată.ro/2020/03/12/cum-dracu-i-a-ocolit-pe-rusi-pana-acum-aflati-raspunsul/

joi, 12 martie 2020

Coronavirus. Biserica a fost solicitată de catre politicieni să salveze situația...


Ministrul desemnat al finantelor, Lucian-Ovidiu Heiuș a propus ca mănăstirile să ofere spațiile de cazare pentru carantină.

Recent am aflat de initiativa unui politician hunedorean de a transforma spatiile de cazare ale manastirilor in puncte de carantina pentru purtatorii, sau posibilii purtatori, de coronavirus.In ultima perioada politicienii romani cauta se loveasca in Biserica Neamului cu tot feluri de tertipuri, cum e cazul celor de la USR, dar si altii. Nu pot sa stiu care este intentia domnului deputat Heius de la Orastie, dar daca nu e cu scopul de a transforma manastirile in focar de infectie, am putea spune ca e de buna credinta.


luni, 9 martie 2020

Statul Ateu isi scoate coltii. A gasit motive sa inchida bisericile. Cine sunt cei care iau astfel de "decizii"?


Se incearca inchiderea bisericilor de Pasti, sub pretextul coronavirus.

   La initiativa unor lideri politici antiortodocsi, printre care si USR-istul Andrei Caramitru, sustinuti de ONG-urile antiortodoxe din Romania, Arafat incearca inchiderea lacasurilor de cult ortodoxe, din Romania.

   De asemenea, la initiativa acelorasi lideri antiortodocsi, s-au facut presiuni asupra conducerii BOR sa se introduca noi reguli in Biserica Ortodoxa, in ce priveste practica Impartasaniei.

   Aceste situatii nu sunt doar in Romania, ci si in Grecia, unde Statul ateu, sub pretextul raspandirii gripei, incearca inchiderea Bisericilor Ortodoxe.

sâmbătă, 7 martie 2020

Vaccinarea obligatorie: o analiză juridică asupra proiectului de lege din Parlamentul României


Vaccinarea obligatorie a devenit unul dintre cele mai importante subiecte la ora actuală, în România. Mai multe organizații neguvernamentale au cerut Parlamentului să aducă unele modificări la noua lege, dar se pare că ONG-urile nu sunt luate în seamă, de această dată.

Dacă ONG-urile ar cere închiderea definitivă a lăcașurilor de cult ortodoxe din România, Parlamentul ar fi fost cu mult mai receptiv.

Legea vaccinarii obligatorie încalcă libertatea de decizie a cetățeanului sub pretextul că cetățenii sunt inconștienți, în timp ce singurii conștienți sunt parlamentarii și firmele farmaceutice care își testează produsele în țările medii și slab dezvoltate.
 
În cele ce urmează, vom prezenta o analiză juridică a acestui proiect de lege, realizată de una dintre persoanele implicate în acest demers, av. Marina-Ioana Alexandru:
 

vineri, 6 martie 2020

De ce Iohannis și două guverne au trecut sub tăcere cazul crimelor de la Caracal !


Armata SUA este beneficiarul de carne vie din România.

Cazul Caracal a trecut pe sub două guverne (PSD si PNL) și un președinte. Nimeni nu a luat nici o măsură pentru rezolvarea acestuia. În continuare se fac declarații, se aduc promisiuni, dar totul rămâne o enigmă.
  

miercuri, 4 martie 2020

Cât de periculoasă poate fi mândria ascunsă


Convorbire dintre Sf. Paisie Aghioritul si un fiu duhovnicesc

– Mi-aţi spus, Gheronda, că am mândrie ascunsă. Care este mândria ascunsă?
– Este mândria lăuntrică. Iar mândria lăuntrică este cu mult mai rea decât mândria exterioară.