vineri, 28 decembrie 2018

VIDEO: Minunea vindecării preotului Ionuț Butoiu

Părintele Ionuț Butoiu a vorbit în emisiunea „Voi cu Voicu” despre o minue pe care a trăit-o. Părintele a povestit că în urmă cu câțiva ani a suferit un accident, în urma căruia, a rămas paralizat de la gât în jos. Medicii nu îi mai dădeau nicio șansă de supraviețiuire și chiar l-au declarat decedat, însă părintele Ionuț Butoiu și-a revenit complet în mod miraculos.

vineri, 21 decembrie 2018

Ucraina: parlamentarii pro-SUA susțin dezbinarea Bisericii Ortodoxe canonice


Scandal în Rada Supremă: Luptele între patriarhia Moscovei si a Constantinopolului se duc si în parlamentul ucrainean.

Parlamentul Ucrainei (Rada supremă) a adoptat joi, 20 decembrie 2018, o lege prin care obligă Biserica canonică a Ucrainei să își schimbe denumirea. Aceasta după ce Patriarhia ecumenică de la Constantinopol a ridicat anatema de pe schismaticul Filaret Denisenko și a subminat autoritatea Bisericii Ruse în Ucraina.

joi, 20 decembrie 2018

Chemaţi românii plecaţi, nu străinii imigranţi!

Un marș pașnic, puțin mediatizat în presa românească. 
Peste 2000 de români și-au manifestat nemulțumirea față de venirea în România a emigranților musulmani care devastează tot ce este creștinesc și civilizat.

marți, 18 decembrie 2018

În secolul toleranței și al diversității, la o școală din SUA, sunt interzise colindele creștinilor

Elevii şcolii Robious din Chesterfield - Virginia, au fost anunţaţi că de Crăciun nu vor mai avea voie să colinde pentru a nu OFENSA alte naţionalităţi.

Școala americană interzice colindele de Crăciun care conțin cuvântul "Iisus", temându-se că ar putea fi ofensatoare pentru "diferiți elevi de alte naţionalităţi". Elevii de la școala Robious din Chesterfield, Virginia, au fost informați că nu vor mai cânta cântece care să reprezinte pe Iisus datorită "naturii sacre" a lui Hristos.

joi, 13 decembrie 2018

De ce greco-catolicii nu sunt Biserică, ci pseudobiserică


Atanasie Anghel

Presupunând că printre cititorii acestui portal ortodox se află și unii nefamiliarizați cu termenii teologici, ne propunem să explicam mai întâi care este semnificația termenului “eretic”, urmând apoi să facem o scurtă și sintetică incursiune în istoria Bisericii, pentru a înțelege corect care este semnificația constructului greco-catolic și, mai cu seama, de ce învățătura acestei pseudobiserici este una eretică și, în consecință, de ce slujirea ortodocșilor cu aceștia este interzisă.

sâmbătă, 8 decembrie 2018

Lucian Boia: lupul cu blană de oaie sau inamicul nr. 1 al neamului românesc?


Un trădător care luptă împotriva istoriei României

O falsă istorie a României este prezentată de un “istoric” ieftin, dar totodată bine plătit. Numele acestuia este Lucian Boia. În opinia sa, trebuie să ne fie rușine că suntem români, iar domnitorii noștri și marile valori ale culturii românești sunt de doi bani. În schimb trebuie să acceptăm că Europa și valorile europene sunt “salvarea” neamului nostru. 

Menționăm că Lucian Boia este și un susținător al libertinajului în România. Dipă opinia sa trebuie să fim toleranți față de valorile culturale europene LGBT-iste, dar nu și față de creștinismul milenar al românilor din spațiul geografic al fostei Dacii.


luni, 3 decembrie 2018

Prin repunerea in drepturi a schismaticului Filaret, Patriarhia de Constantinopol reabiliteaza si schismaticii din Italia cu devieri homosexuale caterisiti de BOR


Patriarhia Ecumenică aprobă Constituția noii „Biserici” unite a Ucrainei. Urmările canonice pentru BOR

Astăzi, Sfântul Sinod al Patriarhiei de Constantinopol a aprobat textul noii Biserici unite a Ucrainei. Urmează ca Sinodul Unionist al Ucrainei sa-l aprobe. Dupa această procedură se va acorda Tomosul de Autocefalie.  Este important de stiut că în Sinodul Unionist al Ucrainei vor participa toate sinoadele schismatice indiferent de cine aparțin.  Dintre aceștia va fi ales noul Întâistatator al așa zisei Biserici Ucrainene.

Biserica Ortodoxă canonică a Ucrainei, avântu-l ca Întâistătător pe Înaltpreasfințitul Onufrie, Mitropolitul Kievului a hotărât sa nu participe la Sinodul Unionist. (conform romfea.gr)

miercuri, 28 noiembrie 2018

Biserica Neamului – o poticnire pentru planul globalist


Catedrala Mântuirii Neamului 
Un simbol al legăturii dintre ortodoxie și românism

Construcția Catedralei Mântuirii Neamului a stârnit reacții în viața cotidiană românească. Pe de o parte cei care mereu sunt împotriva Bisericii Ortodoxe și a învățăturii acesteia, cei care se simt „deranjați” de existența unei astfel de capodopere, iar pe de altă parte alții care sunt din interiorul Bisericii Ortodoxe, dar care sunt mereu potrivnici ierarhiei, cu sau fără rost.

Mă voi referi în cele ce urmează la cei din prima categorie, care nu concep ca Biserica Ortodoxă Română să fie considerată Biserică Națională. Îi întâlnim în toate emisiunile TV aducând argumente mai mult sau mai puțin puerile, militând pentru scoaterea icoanelor din instituțiile publice, pentru scoaterea religiei din școli, pentru promovarea homosexualității, pentru orice este în contradicție cu simțămintele românești atât morale cât și spirituale.

luni, 26 noiembrie 2018

VISUL LUI EMINESCU DEVENIT REALITATE!!!!CTITORUL MORAL AL CATEDRALEI MÂNTUIRII NEAMULUI ESTE... MIHAI EMINESCU, care în 1878 văzând, soldații răniți și zdrentuiti ce se întorceau de pe frontul Războiului de Independenta, a lansat ideea acestei construcții a neamului Romanesc.
 
Cătălin Berenghi.

joi, 22 noiembrie 2018

Biserica Rusă a creat un patriarhat la Constantinopol


Biserica Rusiei răspunde cu aceeasi monedă

Recent, Biserica Rusiei a înființat o patriarhie rusească la Constantinopol. Această decizie vine ca răspuns la recunoașterea schismaticilor din Ucraina, de către patriarhul Bartolomeu, susținuți de cercurile de influență americane.

Atât gestul patriarhului Bartolomeu, cât și al patriarhului Kiril, nu sunt aprobate de către celelalte patriarhii ortodoxe. Două patriarhii, printre care și a României, se abțin.

sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Un nou tip de predicator: roborul electronic


Evrenghelistii nemți au un nou pastor.
Acesta predică pe bază de program computerizat.

  În Germania roboții pot lua locul unui pastor care predică la casele de adunare protestante. Așa văd protestanții modernizarea societății.

   Un astfel de caz poate fi întâlnit la secta evangheliștilor germani. Pastorul robot dă binecuvântare și vorbește emoționant despre Dumnezeu, despre credință și despre mântuire.

  Interesant cum un robot poate da binecuvântare. Greu și de imaginat, cum un robot fără suflet vorbește despre mântuirea sufletului etc.

joi, 15 noiembrie 2018

IPS Ioan al Banatului se va intalnii cu beiusenii

IPS Ioan de la Timisoara 
va conferentia la Beius

Eveniment organizat de Primaria Beius

Sala mare a primariei

Luni - 19 noiembrie 2018
 ora 14

sâmbătă, 10 noiembrie 2018

O inițiativă parlamentară pentru românii din diaspora - cetățenia românăDeputatul PNL, Daniel Gheorghe, a iniţiat un proiect de lege care prevede posibilitatea ca etnicii români din afara graniţelor ţării şi care fac parte din comunităţile româneşti din afara României să poată solicita cetăţenia română, motivând că acest lucru ar contribui la redresarea demografiei.

joi, 8 noiembrie 2018

După referendumul eșuat, au început răzbunările LGBT-iștilor pe sustinatorii crestinismului..


Coaliția pentru Familie și Mitropolitul Ardealului au fost reclamați la CNCD de către Emil Moise, omul care a încercat să scoată ora de religie din școli

Dacă în clipul pro LGBT-ist au apărut copii, nu deranjează pe nimeni. Important e că acum s-au gândit “apărătorii” homosexualității să îi acuze pe cei din Coaliția pentru Familie de abuz pentru că pe afișele lor a apărut o familie din care făcea parte și copii.

Cu sprijinul partidelor anti-PSD, homosexualii au reușit să invalideze referendumul pentru familie. Acum Biserica este pusă la zid de către cei care au transformat o cauza nobilă în ambiții politice.

Mai este nevoie să ne întrebăm cine stă în spatele mișcării progresiste. Oricine vede că Emil Moise nu are puterea de a mișca un deget, se observă clar că el e doar figurantul uni sistem.

miercuri, 7 noiembrie 2018

Radu Bălănescu a fost reales seful masoneriei. Membrii lojei sunt multumiti de prestatia sa de pana acum.


Masoneria din România își păstrează părul. De nărav, nu mai vorbim.

Vorba populară zice: Lupul schimbă părul, dar năravul ba. Masoneria din România și-a păstrat liderul, pe Radu Bălănescu, ceea ce e clar că cei din lojele românești sunt mulțumiți de prestanța sa de lider. Se pare că a reușit multe în ultimul mandat. Evenimentele arată că masoneria câștigă teren în România, iar Biserica și Neamul se străduiesc să supraviețuiască. Asta nu e altceva decât pedeapsa lui Dumnezeu peste acest neam care a lăsat lupul să risipească oile.

 Nu ne miră de conducătorii politici, iar de cei religioși ne dezamăgim pe zi ce trece.

luni, 5 noiembrie 2018

Un film care denigrează neamul românesc și Biserica Națională a României a fost lansat la Oradea. Episcopia Oradiei tace cu "demnitate" în timp ce atitudinea așteptată vine de la Cluj.


Atitudine curajoasă față de filmul antiromânesc Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari  lansat la Oradea în anul centenarului  MARII  UNIRI

            La Oradea, în ziua de 8 septembrie 2018, în cadrul TIFF-ului, a avut loc premiera în România a filmului românesc „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude.  Din 28 septembrie a.c. acest film a intrat în cinematografele din România. Mai devreme, în perioada 29 iunie-7 iulie a.c. el a fost prezentat și premiat cu trofeul „Crystal Glove” la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.

sâmbătă, 3 noiembrie 2018

Plagiasm oratoric marca Vladimir Pustan


Pastorul beiușean Vladimir Pustan folosește în predici idei de la Părinții vechi ortodocși fără să menționeze sursa.

 

„Nu toate predicile au adevăruri integrale”


Ereticul Vladimir Pustan din Beiuș, și-a făcut marca înregistrată la OSIM cu numele său, încă din timpul vieții. Oare din prea multă smerenie?! Cel puțin în cuvântările sale ne vorbește despre virtuți. Cum poate un om viciat să vorbească despre virtuți? Ilogic, nu? Să vezi vorbind despre smerenie si sărăcie pe un om care se zbate să devină vedetă oratorică cu drepturi de autor, e mai mult decât dezgustător. Totuși pastorul este o persoană publică în zona Beiușului, și nu numai, dar mai ales în spațiul virtual. Adepți ai sectei penticostale din Beiuș spun că pastorul este un bun psiholog, dar în același timp, unii își pun întrebări legate de proveniența averii sale colosale care crește proporțional cu numărul adepților ce vin la casa de adunare de la marginea Beiușului. Toate acestea cu sprijinul fundației Cireșarii, asupra căreia planează aceleași enigme.

Despre falsul oratorism al domnului Pustan și sursele ideilor sale, pr. Octavian Picioruș a făcut câteva referiri încă din anul 2012 vorbind în mod special de ideile plagiate de pastor de la Parinții din vechime ai Bisericii Ortodoxe. Pentru o mai bună înțelegere a situației, vom reda mai jos textul integral al teologului Dorin Octavian Picioruș: 

joi, 1 noiembrie 2018

Lenesii și borfașii nu vor mai profita de pe urma statului


 Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social
 
Deputaţii au adoptat miercuri un proiect de lege prin care dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit. Decizia a fost luată cu 274 de voturi pentru, 4 împotrivă şi 2 abţineri, transmite Agerpres.

marți, 30 octombrie 2018

S-a întâmplat în Europa: Un cuplu de homosexuali a adoptat o fetiță pe care au ucis-o în bătaie.

Căsătoriile între homosexuali. O anomalie legalizată în Europa.

"Tatăl" criminal

Strigător la cer! Doi soţi gay au adoptat o fetiţă şi au maltratat-o până la moarte! Micuţa s-a stins în chinuri inimaginabile


Gest abonimabil! Un bărbat şi-a ucis copilul abia adoptat, la doar două săptămâni de când îl luase din centrul de plasament, alături de partenerul său gay. Bărbatul renunţase la slujbă, special pentru a se dedica fetiţei adoptate. 

duminică, 28 octombrie 2018

Bihorel si "Taina supărării" pe ASTRADROM.


De ce Bihorel apără un ierarh ortodox? 
Care este interesul, ținând seama că mereu a fost potrivnic ortodoxiei?

 
Recent am aflat de articolul “Taina supărării” apărut în săptămânalul de scandal „Bihoreanul” de la Oradea, la rubrica lui Bihorel. Autorul spune că ASTRADROM este „o asociaţie cu valenţe naţionaliste şi ortodoxe aproape de talibanism”, dar uită să dovedească acest lucru, ceea ce din punct de vedere jurnalistic arată lipsa de profesionalism, ca să nu spunem că e rea intenție.

sâmbătă, 27 octombrie 2018

Sfântul Dimitrie Basarabov - prietenul lui Iisus Hristos

Sfântul Dimitrie are sfintele moaşte la Catedrala patriarhală din Bucureşti. Mulţi credincioşi din zonă, dar şi din întreaga ţară îi poartă numele, iar alţii l-au rugat să le fie protectorul familiilor lor.

Sfântul Dimitrie este unul dintre cei mai cinstiţi sfinţi români, este cunoscut în popor ca un mare sfânt făcător de minuni şi izgonitor de demoni.

Mai multe despre viaţa şi minunile sale vedeţi aici:
https://www.crestinortodox.ro/sfinti/viata-sfantului-dimitrie-nou-72958.html

joi, 25 octombrie 2018

Fobia pro LGBT-istă în România creată de UE cu susținerea minorității maghiare


UDMR este partidul care a reușit să boicoteze cel mai eficient referendumul în România. Ce interese a avut?

Stim că Ungaria are specificat în Constituția țării că unirea căsătoriei este făcută într-un bărbat și o femeie. Nu același lucru îl doresc ungurii și în România. De ce? Răspunsul e clar și limpede. Dacă ungurii doresc ca în țara lor să domine normalitatea, este logic și de înțeles. Aceasta dă putere neamului maghiar să păstreze un echilibru moral, social și din toate punctele de vedere. Maghiarii, prin UDMR, s-au gândit să facă tot posibilul să destabilizeze normalitatea în România. Aceasta făcând-o foarte ușor prin boicotarea referendumului. Rezultatul acestui referendum asigură haosul în România, creat de ambițiile politice ale partidelor de opoziție (PMP, USR, PNL[1], Pro România, etc.) în colaborare cu UDMR.

marți, 23 octombrie 2018

Klaus Iohannis este acuzat că a ordonat tragedia de la Colectiv pentru interese politice


Va fi anchetat penal Iohannis pentru tragedia de la Colectiv?
Stenogramele arată că totul a fost pus la cale pe criterii politice.

Supraviețuitori ai victimelor de la Colectiv acuză lideri ai PNL și pe președintele României că, au premeditat incendiul de la Clubul Colectiv. Despre aceasta Mass-media din România refuză să scrie ceva. Stenogramele și unele înregistrări dovedesc că incendiul a fost provocat. Asemenea și studiile pirotehnice sau echipajele ISU care au fost la fața locului susțin că incendiul a fost provocat. Muzicianul Florin Chilian cere ca președintele Klaus Iohannis să fie anchetat penal pentru că a dat ordin masacrului din București.

Despre o posibilă înscenare a incidentelor de la Clubul Colectiv, ASTRADROM a menționat la puțin timp după incendiu, la data de 8 noiembrie 2015.

luni, 22 octombrie 2018

Predica la Sfinții Ardeleni: Visarion Sarai, Sofronie de la Cioara, Oprea Miclăuș, Moise Măcinic și Ioan din Galeș

Părintele Cosmin Tripon de la Beiuș vorbește fără teamă
despre uniatism și adevărata istorie a Ardealului

„Ierarhii ecumeniști se afișează cu urmașii persecutorilor Sfinților Mărturisitori Ardeleni”

duminică, 21 octombrie 2018

Ce au stiut românii despre referendum și care a fost realitatea...?
Credința nu se votează, dar se mărturisește

Cu o zi înainte de Referendum, nevoită să rezolv niște probleme prin sat, întâlnesc o bătrânică, ce cu greu se străduia să își scoată recolta din grădină. Împreună cu cei de față, ne-am gândit să-i dăm o mână de ajutor și, din vorbă-n vorbă, o întrebăm dacă merge la vot, la Referendum. Spre surprinderea noastră, bătrâna nu știa de niciun vot, cât despre Referendum – nici nu auzise, că doar nu avem democrația Elveției, care a obișnuit cetățeanul cu ideea de referendum, Elveția fiind țara în care aproape lunar se desfășoară Referendumuri. Oricum ar fi fost, bătrâna nu voia să voteze, sătulă fiind de politicianismul de azi. După ce i-am explicat că nu este un vot politic, acea bătrână, prin răspunsul ei, ne-a revelat de fapt răspunsul la absenteismul la vot, cel puțin al celor din Biserică și din mediul rural. Femeia, în simplitatea ei, ne răspunde mirată: „Da’ ce, mamă? Am ajuns să ne votăm credința? Credința nu se votează, credința o ai în suflet!”.

vineri, 19 octombrie 2018

Statul Român investește sume enorme pentru educația și protecția homosexualității.


CNCD și asociația Accept, parteneriat pentru „instruirea profesorilor” întru combaterea „discriminării” persoanelor LGBT în școli

Boicotatorii, susținuți de mass-media românească și câteva partide politice, strigau în gura mare că prin referendumul pentru familia normală se cheltuiesc mulți bani. Acum urmează ca Statul Român să investească sume enorme în educația LGBT (L –lesbian, G –gay, B –bisexual, T –transgender) pentru educația cadrelor didactice care vor avea rolul să protejeze și să promoveze homosexualitatea.

Și încă ceva important. Susținătorii LGBT din România aduc mereu lozinca „Vrem spitale, nu catedrale”. Cum ne explică aceștia că Statul Român finanțează ONG-urile anticreștine, printre care și asociația ACCEPT, fără ca cineva să aibă vre-o reacție.

miercuri, 17 octombrie 2018

Părintele Cosmin Tripon: Ierarhii Bisericii au compromis familia înaintea LGBT, acceptând căsătoriile mixte

Cuvântul mărturisitorului 
În predica dedicată Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva, rostită în Duminica a 21-a după Rusalii, părintele Cosmin Tripon atrage atenția că înainte de agenții LGBT, ierarhii au atacat familia prin faptul că au permis căsătoriile mixte la minciunosinodul din Creta, motiv pentru care Dumnezeu a lăsat poporul într-o stare de delăsare.sâmbătă, 13 octombrie 2018

Modelul Constantin Necula oferit de sinodul BOR a dat eroare. E nevoie de un restart.


Părintele Constantin Necula și ortodoxia de catifea. Eșecul referendumului un mod de reflexie asupra trăirii cu/în Hristos.

Suspiciunile cresc pe zi ce trece. Preotul Constantin Necula, unul dintre conferențiarii promovați de ierarhia BOR, care îndeamnă la atitudini împotriva tradițiilor bisericești, consideră că anumite canoane (care nu-i convin) sunt învechite. Se știe clar că preoții cu adevărat tradiționaliști nu au binecuvântări arhierești să țină conferințe și să propovăduiască „concepții învechite”. Aceasta este direcția în care sinodalii BOR îndrumă turma, iar acum se miră că enoriașii nu le-au urmat „îndemnurile părintești”. Cum să te urmeze omul dacă pe de o parte îi spui să nu se ia după canoane, iar pe de altă parte să voteze familia tradițională?!

Nu știm în ce context progresistul religios Constantin Necula a devenit membru al Coaliției pentu Familie, dar știm că în urmă cu un an de a avea loc referendumul eșuat spunea că „Biserica a pierdut bătălia cu statul”, știind încă de atunci că se vor introduce parteneriatele civile.

joi, 11 octombrie 2018

PSD gaseste „soluții” pentru a legaliza cuplurile homosexuale. De această dată opoziția nu mai boicotează (cum a procedat în cazul referendumului), ci minimalizează evenimentul.


Dacă PSD a scos de sub sertar solicitarea referendumului initiat de Coalitia pentru Familie, mult boicotat de opozanții acestui partid, vedem că tot PSD initiază parteneriatele civile în România. Diferența e că parteneriatele nu sunt boicotate de USR, PNL si UDMR, așa cum s-a procedat în cazul referendumului.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunţat luni că săptămâna viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil.