luni, 31 martie 2014

Pentru a-si pastra averile, pastorul penticostal Vladimir Pustan, din Beius, a decis sa isi intemeieze o alta “biserica”



Fundatia ciresarii, din Beius, ramane alaturi de pastor si il sustine in deciziile luate.



Conducerea administrativa a fundatiei nu vrea sa dea detalii despre felul incare au fost gestionate fondurile de la infiintare si pana in prezent.



Vladimir Pustan isi pastreaza “crezul” penticostal si relatiile cu finantatorii din strainanate.

      Recent, pastorul penticostal, Vladimir Pustan, din Beius, a demisionat din cultul penticostal. Demisia a aparut la putin timp dupa ce i s-au facut publice averile personale si la cateva zile dupa ce conducerea cultului penticostal l-a suspendat temporar (vezi aici http://www.cultulpenticostal.ro/). Liderii centrali penticostali au fost sesizati de unele abateri morale si administrative ale fostului pastor si astfel au aparut discutii aprinse in interiorul cultului pe acest subiect. Pastorul se victimizeaza in fata propriilor enoriasi spunand ca “Oameni rai vor sa imi tulbure linistea si bunul mers al activitatii misionare pe care o fac cu mult devotament. Sa nu va luati dupa ce spun altii despre mine ca toate sunt minciuni”. Solutia gasita de Vladimir Pustan a fost aceea de a-si face propria biserica. Aceasta, in momentul de fata, nu are o situatie clară si nici nu este inregistrata in mod oficial. Din vechea comunitate penticostala au mai ramas fideli aproximativ 30 – 40 persoane, iar lui Pustan i-au urmat aproximativ 400, o parte dintre acestia nefiind insa siguri ca au luat decizia cea mai buna. Cei mai multi cred fara discernamant in spusele sale. Astfel o noua secta (sau o noua ramura a acesteia) apare cu numele de “Biserica Crestin Liberala”. Pentru ca enoriasii sa nu sesizeze ruperea de cultul penticostal, fostul pastor a pastrat numele fostei parohii “Sfanta Treime” si locatia acesteia, specificand ca noua sa “biserica” este de “orientare” penticostala. Apropiatii pastorului Vladimir Pustan sustin ca in curand, la noua “biserica” vor adera si alti pastori cu enoriasii lor.

Cazul nu e singular in protestantism. Multi si-au gasit un trai mai prosper in meseria de a propovadui ceva nou, dar care sa aiba un suport financiar cat mai puternic, indeosebi din afara granitelor tarii. Vladimir, sustine ca nu trebuie sa se tina seama de trecutul compromis al vietii sale “Nu mai sunt cel care eram atunci. Acum propovaduiesc cuvantul Evangheliei”. Dupa convertirea in cultul penticostal, Vladimir Pustan incepe sa duca o viata din ce in ce mai imbelsugata infiintandu-si si o fundatie in cadrul careia fondurile sunt gestionate de un grup restrans numit “conducerea administrativa a fundatiei”. Fundatia Ciresarii a fost creata astfel incat liderii centrali ai cultului penticostal sa nu poata avea controlul asupra veniturilor si cheltuielilor gestionate de pastorul Vladimir. Conducerea administrativa a fundatiei nu vrea sa dea nici o explicatie liderilor centrali ai cultului penticostal despre felul in care au fost gestionate fondurile ciresarilor de la infiintare si pana in prezent.  Intre veniturile fundatiei ciresarii se pot enumera si donatii, cotizatii, sponsorizari, colecte pentru saraci, pentru cult sau diferite nevoi in scop misionar etc.

Un credincios fidel cultului penticostal din Beius, dar care doreste sa isi pastreze anonimatul, ne spune ca cele mai mari venituri ale fundatiei ciresarii au intrat din SUA, Canada si cateva tari europene. Aceste finantari sunt de ordin banesc sau reprezentate prin bunuri materiale atingand valori foarte mari (de ordinul milardelor de dolari anual): “Asa si-a facut post de televiziune, radio, publicatii, constructii, tabere si excursii cu tinerii din oras si multe altele care, daca nu era ajutat de fratii din strainatate, nu le-ar fi putut face. Toate aceste bunuri nu le-ar fi avut daca nu era penticostal. Fratii din America nu l-au ajutat ca el sa isi insuseasca toate acestea in scopuri personale ci pentru misiunea bisericii noastre. Le-a trecut in proprietatea fundatiei, iar acum ne-a lasat si a plecat cu toate” mentioneaza interlocutorul nostru care, mahnit de cele petrecute, ne spune ca fostul lor pastor intentioneaza sa faca o alta asociatie: “Daca i-ar inscrie in fundatia ciresarii i-ar face copropietari la averea fundatiei. Pustan nu risca asta. Se teme ca in momentul in care o parte din ei isi vor da seama ca au fost mintiti vor reveni si vor cere drepturi, cota parte din fundatie”. Credinciosii ramasi fideli cultului penticostal sunt nemultumiti ca sala mare de conferinte si mai multe imobile sunt inregistrate pe numele fundatiei cu “acte in regula”, dupa cum arata si extrasele de carte funciara de la Oficiul de Cadastru Beius. Aceasta fundatie, spun penticostalii beiuseni, este administrata de oameni apropiati fostului pastor.

Vladimir Pustan a preferat sa pastreze “crezul” penticostal, iar viitoarea sa organizatie religioasa sa fie independenta, administrativ, de orice structura eclesiastica. Prin ramanerea in “crezul” penticostal, Vladimir Pustan, isi pastreaza relatiile cu penticostalii din SUA, Canada si Europa astfel incat noua sa organizatie ramane in legaturi stranse cu finantatorii sai din strainatate. “Aceste legaturi – spune Pustan – trebuiesc pastrate in scop misionar”. De asemenea, Pustan ii indeamna pe fanii predicilor sale: “Sa nu citeasca articolele calomniatoare care apar pe internet la adresa mea. Sa urmareasca doar posturile de televiziune si radio ale fundatiei ciresarii, unde ma pot auzi, ca si pana acum”.

Vladimir Pustan este optimist, se bucura de sprijinul enoriasilor sai si le promite ca in viitor le va fi si mai devotat decat a fost pana in prezent: “Impreuna vom invinge raul. Sa ne rugam pentru Romania si pentru ca Dumnezeu sa reverse binele peste toti oamenii”.

Surse ale cultului Penticostal din Oradea ne informeaza ca liderii centrali ai cultului penticostal din Romania au deschis un dosar pe numele fostului pastor. Acest dosar contine documente si marturii care vor fi folosite ca proba in judecata lui Pustan, la nivel de cult. Unele dintre acestea ar fi si de competenta DNA.

Monica A. Buciuman


Update 05.11.2018 - Despre plagiasmul pastorului penticostal vedeti aici:  https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2018/11/plagiasm-oratoric-marca-vladimir-pustan.html
 
Cazul de fata seamana foarte mult cu infiintarea sectei penticostale.

Duhul lumesc ecumenist si ratacirea penticostala:

O actiune misionara a ciresarilor in Duminica Ortodoxiei: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/03/cateva-reflectii-asupra-partii.html



Redam mai jos foaia de avere a fostului pastor Vladimir Pustan:

“FOAIA DE AVERE, PATRIMONIUL FAMILEI EVANGHELISTULUI “SARAC SI CINSTIT" VLADIMIR I. PUSTAN 

(PARINTELE CATOLICO-PENTICOSTAL CE VREA UNIFICAREA TUTUROR RELIGIILOR DIN ROMANIA)
 
- in Beius, pe str. Livezii, un bloc facut, sunt si birouri amenajate in el;
- in Beius pe str. Romana, un apartament; 
- in Beius, pe str. Plopilor, un hotel, care are o cantina sociala la parter;
- in Beius, o casa mare facuta in rosu, terminata la exterior, langa Sala de Conferinte Ciresarii;
- in Beius, Sala de Conferinta si studiouri de televiziune si Radio, proprietatea fundatiei sale familiale;
- in Beius, pe str. Episcop Mihail Pavel, o casa, dar cand intri are si etaj;
- in Beius pe str. Calea Bihorului are in chirie un magazin cu haine noi;
- in Beius, pe str. Episcop M. Pavel tine o batrana ptr. casuta ei mai mica; 
- in Beius, la 5 Km , o vie si o casa de vacanta, tip vila;
- in Ghighiseni, casa sotiei sale, care este pusa la punct;
- in Pantasesti, casa mamei lui, care a fost o casa batraneasca, dar acum este modernizata, tip Necherman, conditii de 5 stele;
- in Pantasesti, o casa mare, ptr. care se judeca de 5 ani cu un pastor Baptist, cu pastorul Istoc; 
- in Cluj, o Cofetarie;
- in Cluj, un apartament; 
- in Timisoara, un apartament;
- in Mangalia, terenuri detinute cu nepotul sau, Toma, care este pastor, el provine din Saud, jud. Bihor;
- in Beius, detine 10 microbuze si masini personale; 
- in Sohodol, o localitate la 20 Km de Beius, are un teren mare cu o tabara de tineret
- conturi in banca;
- copii lui au telefoane smart phone de mii de Euro, si ei se lauda la tineret cu ele; 
- Televiziune la Cluj; 
- Radio Ciresarii;
- in Moldova si-a cumparat niste terenuri;”
sursa:  http://londraevanghelica.wordpress.com/2014/02/17/iata-postarea-facuta-de-ioan-nelu-pop-despre-averea-lui-vladimir-pustan/
 

Iata si raspunsul fostului pastor:

    De mai bine de un an de zile sunt împreună cu familia și cu Fundația Cireșarii ținta unor atacuri calomnioase, care vor să distrugă viața mea personală și a familiei mele, precum și lucrarea pe care o facem de ani de zile spre beneficiul credincioșilor români.
    Punctul culminant al acestor acuze au fost scrisorile pe care numitul Ioan Pop, cunoscut ca un om fără discernământ și care este folosit de multă vreme în a ataca slujitorii evanghelici, le-a postat pe conturile personale de socializare împrăștiindu-le în toată lumea. Deși mi-a promis drept la replică – pe care i l-am și trimis imediat – nu l-a publicat, nedându-mi posibilitatea să mă apar. Din contră, astăzi postând o falsă şi nereală situaţie a averii mele personale, continuând acelaşi scop iniţial.
    Toate acuzațiile menționate în acele articole sunt false, părtinitoare și generatoare de confuzie. Familia, colegii din Fundația Cireșarii precum și Biserica îmi sunt alături în aceste momente dificile. Vă mulțumim pentru sprijinul în rugăciune!

Președinte, Vladimir Pustan
Vicepreședinte, Florin Ianovici
Vicepreședinte, Ciprian Sabău
Secretar general, Daniel-Silviu Coste

sursa:   http://predicare.ciresarii.ro/?p=1470

OBS: 1. In comunicatul fundatiei ciresarii se mentioneaza existenta unui drept la replica. In cazul in care acesta exista cu adevarat si nici un site, blog etc. din Romania nu gaseste loc pentru gazduirea asa-zisei replici, ASTRADROM se ofera sa-l publice. Asteptam pretinsa replica pe adresa de email a asociatiei astradrom@yahoo.com. Mentionam ca superiorii ierarhici ai cultului penticostal au confirmat ca detin documente doveditoare care sustin acuzatiile facute la adresa fostului pastor, unele dintre proprietati fiind trecute pe nume personal sau al unor membrii ai familiei, iar altele pe numele fundatiei ciresarii.
          2. Acest articol a fost primit pe adresa redactiei din partea colaboratoarei noastre din Beius si se doreste a fi o infatisare a felului in care poate lua nastere inca o secta, avand ca premise, in cazul de fata, niste neintelegeri materiale intre sus-pusi. In al doilea rand, urmarind acest scandal, vedem ce fel de oameni si ce fel de interese se afla cu adevarat in culisele acestui cult, ai caror enoriasi au aratat de atatea ori cu degetul, in mod fariseic, inspre Biserica Ortodoxa. 



171 de comentarii:

  1. Oricum s-ar numi secta sa, Pustan, adepții săi și penticostalii rămân eretici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga ANONIM! Ai uitat ca Dumnezeu nu are secte ,nici culte ,nici penticostal si nici ortodox?Nu exista asa ceva in biblie ;) mai citeste ;) Dumnezeu vrea oameni care il iubesc si fac voia Lui,atat! Vladimir vrea doar ca oamenii sa isi dea seama ca sunt pacatosi si sa vina la Dumnezeu,atat,nu la el!In biblie scrie ca toti trebuie sa se pocaiasca!Stii ce inseamna asta? Mai documenteaza-te !Mai citeste Biblia si vorbim dupa ce o termini! ;)

      Ștergere
    2. Ce interesant.!!!
      Vladimir vrea ca toti sa isi dea seama ca sunt pacatosi, dar cu el cum ramane? Stii cum face el? Asa cum face un doctor bolnav care zicese ca ar vindeca pe altii dar pe el nu poate. Adica, vorba aceea care spune ca orb pe orb la groapa calauzeste...

      Ștergere
    3. pentru: "emma c"
      Da unde scrie in Biblie de Pustan?
      Da unde scrie in Biblie ca pentru a te pocai trebuie sa treci la secta lui Pustan?

      Ștergere
    4. Sunteti niste rautaciosi .trebuie sa recunosc ca pustan este omul lui dumnezeu si nu ma mira faptul ca are atatia invidiosi .numai priticati atata ca nu sunteti cu nimic mai buni.aveti tupeu sa aruncati primi cu piatra?

      Ștergere
    5. Nu mai judecati voi ca nimeni nu e vretnic sa dea cu piatra pocaitiva fratilor .e usor sa critici dar e greu sa ridici pe cineva

      Ștergere
    6. Aceste finantari sunt de ordin banesc sau reprezentate prin bunuri materiale atingand valori foarte mari (de ordinul milardelor de dolari anual).

      Voi stiti ce inseamna un miliard de dolari? 1000 de milioane adica. Terminati cu minciunile oameni buni sau rai !

      Ștergere
    7. penticostalii sunt cei mai "buni si iubitori" oameni, uite ce fapte "bune" fac:

      http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romanca-ucisa-de-fostul-iubit-in-austria-barbatul-ar-fi-premeditat-crima-dupa-ce-ar-fi-aflat-ca-femeia-planuia-sa-se-marite.html

      Ștergere
    8. Oare nimic in afara de voi nu este bun si in slujba Domnului Iisus Hristos ? Ce raspuns veti da Dreptului Judecator pentru toata aceasta sminteala si circ mediatic pe care il facei, cine va da dreptul sa judecati pe toata lumea care are o alta orientare religioasa, va rog in Numele Mantuitorului Iisus sa va smieriti si sa va vedeti de olie voastre, care si asa sunt nehranite si fara pastori vrednici... Nu uitati Pastorii nu nasc miei ci oile, fiti lumini in fata oilor ca sa aveti cui sa slujiti amin

      Ștergere
    9. Anonimule care publici stiri ProTV, ai verificat cati penticostali sunt in puscarie si cati ortodocsi??? Cred ca degeaba zice popa daca nu face- oamenii vad si fac ce face popa, nu ce zice! Nu trebuie sa va pocaiti la Ciresarii, dar trebuie sa va pocaiti inaintea lui Hristos!!! Cultul (NU SECTA) nu conteaza deloc!

      Ștergere
    10. Judecăți pocăiți și îi numiți sectanți, dar voi ortodocși cu al vostru daniel sunteți mai cinstiți? Ce avere ațe Daniel? Fiecare va răspunde pt faptele lui înaintea lui Dumnezeu

      Ștergere
    11. Murim de ciuda, cata avere are asta maa, ne-a facut-o Pustan, ne-a furat, ne-a jefuit, de-aia suntem noi saraci, si s-a mai dat si deoparte. Serios maa, eu nici nu pot sa dorm seara, cand ma gandesc la cate averi are asta. Noo bine ma, acum spunem ca Pustan nu e bun si ca ne-a inselat, desi eu nu ma simt inselat sau pagubit in vre-un fel, ba din contra, am avut doar de castigat ,,spiritual'' vb. Dar, sunt cateva lucruri graaaaaveee in filiala penticostala, despre care voi nu vorbiti si nu ne-ati dat nici un fel de explicatie, ba mai mult, le ascundeti ingroziti, lucruri intamplate cu numai un pic inainte de a-l tintui pe Pustan, sau asta este perdeaua voastra. Baa, ce nu inteleg eu ?? Bine bine, Pustan, si-a dat demisia, ne-a tras-o, ce mai. Dar astia 400 de membri, baa, astia is toti prosti domnule, astia is atat de prosti de stau cu biblia inchisa in maini si cred doar ce le zice Pustan. Pe bune, acu sincer, va simtiti mici pe langa el,asa-i ? Ba e bun, e bun ce mai. Asta e capabil sa transmita o predica in toata lumea si de voi nu stiu nici vecinii, cum sa nu mori maa, numai cand il auzi, asa parca, deodata ti se topesc picioarele si traiesti ca si in visele alea in care vrei sa fugi si n-ai putere, nu te poti misca si te ajunge din urma. VREAU SA ASCULT CUVANTUL LUI DUMNEZEU DIN BIBLIE, NU OBICEIURILE UNUI CULT. NU VREAU MOASTE, VREAU VIATA. AMIN. TRAIASCA PUSTAN SI AVERILE LUI, ca datorita averilor lui, ascultam predicile live in fiecare duminica. Domnul sa te mai binecuvinteze o data Fraten Pustan si sa ne tii treji in continuare. TRAIASCA DOMNUL.

      Ștergere
    12. Asta e hot mare maa, a furat pana acu prea multe suflete lui Satan prin cuvantul predicat, si prea l-a binecuvantat Dumnezeu, ar trebui de luat masuri cumva, murim de invidie, nu mai suportam. Pe noi nu ne cunosc bine vecinii si asta cand predica o transmite in toata lumea live, nu e normal, trebuie sa-l impiedicam cumva, cu minciuni, cu vorbe urate, cu tot ce ne sta la indemana, nu conteaza cum, il vrem jos si gata. Noi credem in cultul Penticostal, ca astia nu intra la Ortodoxi in Biserica ca sa faca Cruce, e pacat. La noi nu sunt curvari, nu avem betivi, nu avem impostori, barfitori si divorturi si nici tineri cu tot felul de inclinatii. Noi credem in Filiala Crestina, pentru ca astia cand fac cate una, o fac bine si nu stie nimeni. Astia nu au averi si nu sunt Curvari si chiar daca le fac, is de-ai nostri, ne mai iertam intre noi, ca doar suntem oameni, ne acoperim noi cumva si schimbam subiectul ca sa uitam. insa cine nu se supune, regula stricta. -Cine nu se supune, distrus, el si familia lui. Pustan a gresit si trebuie distrus. Murim de invidie,cand ne da pe fata pacatele, prea ne da peste fata si ni le spune direct. Ne doaaareeee. Rastigniti-l !!!

      Ștergere
    13. Murim de ciuda, cata avere are asta maa, ne-a facut-o Pustan, ne-a furat, ne-a jefuit, de-aia suntem noi saraci, si s-a mai dat si deoparte. Serios maa, eu nici nu pot sa dorm seara, cand ma gandesc la cate averi are asta. Noo bine ma, acum spunem ca Pustan nu e bun si ca ne-a inselat, desi eu nu ma simt inselat sau pagubit in vre-un fel, ba din contra, am avut doar de castigat ,,spiritual'' vb. Dar, sunt cateva lucruri graaaaaveee in filiala penticostala, despre care voi nu vorbiti si nu ne-ati dat nici un fel de explicatie, ba mai mult, le ascundeti ingroziti, lucruri intamplate cu numai un pic inainte de a-l tintui pe Pustan, sau asta este perdeaua voastra. Baa, ce nu inteleg eu ?? Bine bine, Pustan, si-a dat demisia, ne-a tras-o, ce mai. Dar astia 400 de membri, baa, astia is toti prosti domnule, astia is atat de prosti de stau cu biblia inchisa in maini si cred doar ce le zice Pustan. Pe bune, acu sincer, va simtiti mici pe langa el,asa-i ? Ba e bun, e bun ce mai. Asta e capabil sa transmita o predica in toata lumea si de voi nu stiu nici vecinii, cum sa nu mori maa, numai cand il auzi, asa parca, deodata ti se topesc picioarele si traiesti ca si in visele alea in care vrei sa fugi si n-ai putere, nu te poti misca si te ajunge din urma. VREAU SA ASCULT CUVANTUL LUI DUMNEZEU DIN BIBLIE, NU OBICEIURILE UNUI CULT. NU VREAU MOASTE, VREAU VIATA. AMIN. TRAIASCA PUSTAN SI AVERILE LUI, ca datorita averilor lui, ascultam predicile live in fiecare duminica. Domnul sa te mai binecuvinteze o data Fraten Pustan si sa ne tii treji in continuare. TRAIASCA DOMNUL.

      Ștergere
    14. Domnul sa il binecuvanteze pe fratele Pustan,il ascult si stiu ca are Duhul lui Dumnezeu cand vorbeste.Referitor la acuzatii nu cred ca vre un pastor are mai putin dar el ajuta oameni si cred ca daca am fi crestini nu am avea dreptul sa judecam ci sa ne rugam pentru el.

      Ștergere
    15. Domnul sa il binecuvanteze pe fratele Pustan.Cel rau racneste ca un leu,cine va da dreptul sa judecati?Singurul care are dreptul este Dumnezeu.Mai ganditiva cand va numiti crestini ca nu aveti dreptul sa judecati pe fratii vostri.Pacea si Harul Domnului Isus sa fie cu noi toti...Amin

      Ștergere
    16. Domnul sa il binecuvanteze pe fratele Pustan.Cel rau racneste ca un leu,cine va da dreptul sa judecati?Singurul care are dreptul este Dumnezeu.Mai ganditiva cand va numiti crestini ca nu aveti dreptul sa judecati pe fratii vostri.Pacea si Harul Domnului Isus sa fie cu noi toti...Amin

      2 aprilie 2016, 18:49

      Ștergere
    17. D-nul asta Pustan este posedat de duhuri necurate, ca de altfel toti sectarii care-si traiesc credinta lor in minciuni!!!

      Ștergere
    18. Pune mama draga și corectează articolul la paragraful unde menționezi ca a primit miliarde de dolari anual, de prin sua și Europa de vest!! Poate ai vrut să zici milioane dar te-a aprins mania proletara!!

      Ștergere
    19. Anonimule de mai sus. De ce nu iti dai numele?
      Apropoo de sume... Cum crezi ca Pustan a ajuns miliardar si unul dintre cei mai bogati oameni din Romania? Doar din zeciuiala si bacsis?
      Sau poate vrei sa spui ca si din drogurile care au trecut prin casele lui?

      Ștergere
  2. Ce smecher este acest Pustan. Il cunosc de mult timp. Are un stil finut de a manipula orice naiv ii pica in mana. Tromboneste pe oricine crede in vorbele lui. Tipic unui escroc ce se joaca cu sufletele oamenilor. Adeptii sai il apara. N-au decat. Daca vreodata se vor convinge ar ramane profund dezamagiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul sa il binecuvanteze pe fratele Pustan.Cel rau racneste ca un leu,cine va da dreptul sa judecati?Singurul care are dreptul este Dumnezeu.Mai ganditiva cand va numiti crestini ca nu aveti dreptul sa judecati pe fratii vostri.Pacea si Harul Domnului Isus sa fie cu noi toti...Amin

      2 aprilie 2016, 18:49

      Ștergere
  3. Majoritatea sectarilor au urmat aceasta cale din naivitate si din interese materiale. Cine are ochi de vazut observa cu usurinta. Din pacate tot eretici ramane. Oamenii acestia isi pierd sufletul cu biblia in mana. Regretabil ca pr Constantin Necula s-a compromis cu ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Valerian,la cine va referiti cand spuneti "sectari"?Exista un nume de care se poate bucura un crestin,altul decat Isus?

      Ștergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=k49kV2i8byw
    Pr. Constantin Necula la penticostalii din Beius, de Duminica Ortodoxiei
    cica circula la radio sant ca l-a prins cineva pe Pustan cu o femeie la sala lor de adunare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit si eu, cica ar fi vorba de fosta sa secretara. Nu ma mira.
      Se zice ca l-ar fi prins chiar niste frati de ai lui.

      Ștergere
    2. Nu mai mâncați tot ce zboară! Păi tu crezi că dacă l-ar fi descoperit niște frați îl mai urma o întreagă biserică? Sincer acuma, sunteți niște haioși...

      Ștergere
  5. BA FRATILOR...
    PENTICOSTALISMUL ASTA E RASPANDIT IN AMERICA.
    INTELEGETI DE CE AMERICANII DISTRUG INTREAGA PLANETA?

    RăspundețiȘtergere
  6. E beton pastorul asta. A muls o gramada de bani dupa americani. Felicitari. Banii astia au ramas in tara, nu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce pareri sarace. In primul rand articolul are scopul de a defaima un om care deranjeaza atat pe ortodocsi (vezi raspandirea credintei protestante, precum si umplerea Salii Palatului la evenimentele Ciresarilor pe care nici Banica Jr nu o reuseste) cat si pe penticostali (e prea popular si prea le zice verde in fata "mai marilor"). Pustan nu e omul care sa umble dupa avere.Daca l-ati vedea cat munceste pentru o predica, numai grija imbogatirii nu o are. Administreaza niste bani prin fundatia Ciresarii pe care oricum ii investeste pentru programele de misiune. Ideea de rataciti, sectanti, etc. v-o permiteti pentru ca v-ati trezit majoritari in spatiul asta balcanic, sarac intelectual si fara aspiratii, dominat de prejudecati si superstitii. In multe tari europene ortodoxismul e minoritar dar protestantii majoritari nu vorbesc in termenii acestia, ci cu respect. Problemele teologice de secole nu le-ati rezolvat voi fiindca v-ati impus majoritatea intr-un spatiu, de asta nu aveti dreptul la verdicte. Sa nu uitam ca in primul secol crestinismul nu avea nici o trasatura ortodoxa, ci era in forma pura. Modul de gandire ortodox a aparut mult mai tarziu odata cu nefericita institutionalizare a Bisericii si cu polarizarea conceptelor in ioanin - rasaritean si paulin- apusean. Protestantismul, cel putin asa pretinde, isi doreste un crestinism preinstitutional, adica primar, purificat de balastul adaugat de-a lungul secolelor. Asa ca mai usor cu pretentiile de ''credinta dreapta'' ca argumentele sunt subtiri. Respect tuturor cautatorilor sinceri de Dumnezeu. Toata problema e daca intri in Imparatia lui Dumnezeu sau nu; abordarile teologice diferite la va judeca sau le va dovedi Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chestia cu Banica Jr e paranoia. Nu uitati ca sala ciresarii s-a umplut datorita preotului ortodox Constantin Necula.
      Esti naiv. Nu vezi in ce huzur traieste?
      Cu siguranta le va judeca Dumnezeu.
      Pana atunci va rog sa imi raspundeti la ce se refera sf ap Pavel cand spunea ca "Hristos este capul Bisericii".
      Protestantii au aparut in urma unor razvratiti (gen Pustan), rupti din catolicism.
      Va rog sa imi oferiti macar un argument istoric care sa dovedeasca existenta sectei penticostale (sau a oricarei secte protestante) in primul mileniu de crestinism.
      Multumesc.

      Ștergere
    2. Tin sa va spun ca acele tari mejoritar protestante sunt tarile care isi bat joc de intreaga lume. America are un duh demonic care se vede din dorinta de stapanire ce o are asupra lumii. Ce sa mai spun de saracia duhovniceasca din America, Canada, Franta, Germania etc. Tari unde materialismul e mai presus de Dumnezeu.

      Ștergere
    3. Ionel, in biblie daca vrei sa stii nu scrie de nici o religie anume care va ajunge in rai, deoarece Isus in primul rand nu a avut o religie, ci in cer vor ajunge "toti" oamenii care L-au iubit pe Dumnezeu, din pacate oamenii au dat si dau nume la religii si secte, dar oamenii sunt suflete, si asta conteaza nu numele religiei. daca doar ortodoxii sau catolicii ar fi mantuiti, atunci versetul din ioan 3:16 nu ar mai zice ca; fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, .. lumea ok? si nu o religie, ci oricine crede in El; Marcu zice: cine va crede si se va boteza va fi mantuit, cine nu va fi osandit,.. mantuirea este personala, punct. si daca omul asta e bogat sau nu, nu conteaza, biblia zice cand cineva zice ceva bun, faceti si luati ce este bun dar nu inseamna ca trb sa traiesti ca si el, ascultati ce zice, si ce e de la D.zeu faceti. pace.

      Ștergere
    4. http://www.bacau.net/o-crima-a-socat-austria-o-tanara-din-moinesti-a-fost-ucisa-in-graz-de-fostul-sau-iubit/?fb_comment_id=fbc_922152354476705_923647330993874_923647330993874#f12f682725499

      Un penticostal ordinar!
      O bestie pocaita! Sunteti toti spalati pe creier!

      Va rugam cititi si sa dati mai departe !!!

      “Secta penticostala este o sfidare la adresa crestinismului. Se cred la Cinzecime, isi inchipuie ca vorbesc in “limbi” straine.
      ……..Secta penticostala e un “cadou” putred din partea “profetului” Charles Parham.
      Sectantii care-si zic penticostali, nu sunt doar hoti de Scriptura. Au furat si Crezul Niceean, apoi l-au adaptat dupa cum le-a placut.
      Pur si simplu sunt hoti ordinari, criminali ai ortodoxiei.”

      “Limba voastră-i o povară,
      În adâncuri înfundată,
      Un şirag de vorbe goale
      Pe moşie revărsată.

      Limba voastră-i foc ce arde
      Într-un neam ce fără veste
      A-ti iesit si voi ca viermii
      Ca vitejii din poveste.”
      Amin!

      http://www.gandul.info/stiri/o-retea-de-prostitutie-din-bucuresti-ar-fi-condusa-de-pastori-13645868
      https://www.youtube.com/watch?v=wq1EYwdHtM8
      https://groups.yahoo.com/neo/groups/strajerul/conversations/topics/9565
      http://crestintotal.ro/2012/10/29/tragedie-intr-o-familie-penticostala/
      https://www.youtube.com/watch?v=vCcuHGHJNOY
      https://bisericasecreta.wordpress.com/2009/03/04/limbile-bolborosite-de-penticostali-nu-pot-fi-insuflate-de-duhul-sfint/
      - See more at: http://www.desteptarea.ro/tanara-din-moinesti-ucisa-de-fostul-iubit-in-austria/#sthash.37a5ZlbI.dpuf

      Ștergere
    5. Daca arata un singur penticostal o data la 5 luni ca a facut o crima si deja ii faceti pe toti criminali. Dar daca aproape in fiecare zi arata la tv ca sunt oameni omorati si nu spune nimeni ca sunt ortodosi. Dar sunt, atunci ce trebui sa intelegem?

      Ștergere
    6. "Daca cineva va scoate sau va introduce in biblie un cuvant blestemat o sa fie!"Sa imi ziceti unde este psalmul 50?De ce este scos din biblia dvs.?Si chiar multe alte modificari

      Ștergere
    7. Referitor la icoane-stiati ca prima icoana cu FEcioara Maria a fost pictata de Sf.Evanghelist Luca?Documentati-va inainte de a afirma ceva...

      Ștergere
    8. Draga Anonim: Trebuie sa recunosti ca tarile in care Ortodoxia este minoritara si prospera protestantismul sunt cele mai depravate tari. Acolo satanismul a intrat ca in branza si si-a impuns toate nenororcirile precum homosexualitatea, incestul, pedofilia la fiind normale si legale. Singurele tari care inca mai rezista tavalugului satanic sunt tarile Ortodoxe. Din pacate, aici nu ne luptam doar cu necuratul si legile lui spurcate ci si cu sectarii care ataca Ortodoxia la fel de aprig precum satanismul neo-bolsevic.

      Ștergere
    9. Aoleu mai oameni bunipai mai nou popii au devenit gay (homoxexuali)si vă mai si mandriti cu ortodoxia toti ne numim copii Domnului dar numai ce fac voia lui că ortodoxia fumează bea curveste dar sunt ortodocsi dada

      Ștergere
    10. Ioana din Austria21 august 2017 la 14:46

      Elena, esti rautacioasa. Daca cativa popi au calcat stramb, nu inseamna ca toata Biserica a calcat stramb. Chiar dimpotriva. Daca ai urmarit reactia Bisericii iti dai seama ca nu i-a aprobat pe popii care calca stramb (homosexuali). Cand au aparut dovezile clare, imediat i-a si caterisit. Mi se pare normal ca pana nu sunt dovezi, nu poti lua masuri. In multe situatii pot fi barfe, ca la sectarii protestanti.

      Ștergere
    11. Cristina Oancea, acum am citit aceste comentarii si ma socheaza intelegerea foarte gresita a "materialismului" din vest. Este mereu criticat dar daca nu traiesti in aceste tari habar nu ai ce înseamnă. In primul rand a avea apa rece si caldă in casa, o baie cu toaleta, bucatarie cu o soba sau aragaz curate si intretinute frumos, este un lux pentru majoritatea locuitorilor planetei. Dar daca traiesti in blocurile foarte vechi din Paris, chiar din zonele frumoase, turistice, care au o toaleta pe hol la fiecare etaj, si o baie cu un dus care nu funcționează, ....... vezi lucururile altfel, si da, vrei sa te muti in Australia, sau SUA, sau Canada. Ca pretutindeni oamenii sunt de toate felurile, si emigreaza pe acolo din diferite motive. Unii fac ilegalitati si se îmbogățesc, dar cei mai multi lucreaza foarte greu, nu conteaza ce meserie au . Casele si masinile sunt ale băncilor, putini sunt cei care reusesc sa le plătească, de aceea casa este o investiție. Batranii vand casele si impart banii copiilor, opresc pentru ei o suma care sa le ajunga sa supravietuiasca la azil. Dorinta de stapanire asupra lumii nu este a popoarelor, ci a unor guvernanți, si asta e cu bataie lungă. Mai citeste istorie poate înțelegi! Si călătorește, cunoaste oameni din acele tari! Shalom!

      Ștergere
    12. Cristina Oancea are dreptate. Americanii si europenii ne consideră sclavii lor. Și-au pus oamenii lor în conducerea Statului Român, iar acum ne subjugă la maxim.

      Ștergere
  8. care colaboratoare din beius...aia de 60 de ani??iar credincios fidel cultului penticostal e anonimul Rostaş

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca de data aceasta nu ai ghicit anonimule daca ai fi mai destept ai fi mers direct la sursa ptr. a te informa si sursa ti-este data cu numele pe acest site dar am sa-ti comunic ca inaintea lui Dumnezeu ca nu eu am dat acestui ziar nici o informatie . Inainte sa te arunci in aceste acuzatii mai bine te-ai documenta si apoi ai scrie ca asa face un om care are ratiune , minte si intelepciune . Dar apropo daca tot ai deschis subiectul acesta si m-ai obligat sa-ti raspund in felul acesta l-ai intrebat pe Pustan totusi ce a cautat la ora 11 jumatate noaptea in patul secretarei sale Adriana Nita ? l-ai intrebat de acele inregistrari in care Pustan se confenseaza marturisindu-si acel comportament bizar si acele apucaturi numai de om a lui Dumnezeu nu ? l-ai intrebat de unde are el acel limbaj vulgar ? nu intru in detalii si daca esti asa curios anonimule fii dragut i-a documentatia de la Comunitatea Regionala Penticostala Oradea si informeaza-te de iesirile controlate sau necontrolate a idolului tau Pustan . Din partea mea spala- te cu el pe cap ca nu ma intereseaza persoana aceasta dar stiu un lucru ca intr-o zi Domnul Isus va face dreptate privind acest subiect si EL SA O SI FACA in dreptul fiecaruia
      Sa iti mai spun un lucru anonimule eu unul nu sunt fidel Cultului Penticostal ci sunt fidel Domnului Isus Hristos , lui Dumnezeu si de aceea n-am acceptat acele compromisuri , favoruri ce mi-au fost facute de Pustan chiar in fata martorilor si anume ca daca vom trece sub tutela lui ma va face om adica ma va imbogatii , bine-nteles ca l-am refuzat dar din pacate cei mai multi au acceptat favorurile financiare , materiale , etc. si de aceea stau acum in jurul lui slujindu-l. Intr-o zi se vor termina si acestea si te asigur ca toti il vor parasi vorba omului lui Dumnezeu Solomon: ,, cand se inmultesc bogatiile se inmultesc si cei ce le papa “
      In incheiere subiectul acesta pe mine ma lasa rece si nu vreau sa-l mai discut mai ales ca nu este de competenta mea in a da verdictul in dreptul lui Pustan. Verdictul l-au dat altii dupa cum ai vazut comunicatul Bucurestiului , comunicat privind REVOCAREA lui din functia de pastor si mai trebuie sa se dea sentinta finala ceea in care JUDECATORUL DIVIN HRISTOS DOMNUL SE VA PRONUNTA . DOAMNE ADU ACEEA ZI CAT MAI REPEDE ptr. ca stim ca numai tu mai poti face dreptate ! AMIN


      Ștergere
    2. este adev. ce ai scris ?

      Ștergere
    3. Anonim. Daca erai crestin adevarat i-ti musca-i limba decât sa darâmi.

      Ștergere
    4. Domnu pastor nu are în pantasesti așa cum ziceți voi eu sunt de acolo și știu

      Ștergere
  9. Nu cred ca e adevarat ce se spune despre pastorul pustan deoarece o biserica formata din 400 de membri nu lar sustine si cred ca cine I'll cunoaste mai bine decat persoanele de acolo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cumiti explici ca majoritatea dintre cei care l-au urmat nu au dea face cu religia. Majoritatea sunt interesati de ajutoarele din America si Canada, iar altii au o doza imensa de naivitate.

      Ștergere
    2. Ii cunosc. Sunt din Beius si ii stie tot orasul.

      Ștergere
    3. Sunt curioasa si ce ajutoare se dau?

      Ștergere
    4. Ioana draga, tu spui ca-i cunosti pe toti ,, cei cel urmeazea pe Pustan,, !?!...Dar pe tine te cunosti cu adevarat!?!...

      Ștergere
  10. Cred ca sunteti foarte rautaciosi pentru ca nu aratati partea buna a lucrurilor ! cite biserici au infiintat cantine sociale pentru boschetari nevoiasi etc ,cine a militat si construit case pentru tineri ,etc nu sunt penticostal dar nu fiti rai .........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca e vorba de rautate ci de a arata cum se infiinteaza o noua secta si cine sta in spatele acestor secte. Eu cred ca e tocmai binevenit acest articol, cu atat mai mult ca la noi in Beius penticostalii aduc asupra preotilor de alte confesiuni acuze pentru a da impresia ca ei sunt cei mai buni. In felul acesta si prin ajutoare materiale multi sectari si-au castigat adepti. Astfel e si cu acest Pustan.
      In ce priveste cantinele sociale, azile, orfelinate etc. stim destul de bine ce sume se invart in spatele acestora. La suprafata par a fi bune intentii, dar in spate sunt afaceri cu spalare de bani din America si Europa.

      Ștergere
    2. Cu banii altora poti face orice ! Cat a dat din banii lui ,fara sponsori ?

      Ștergere
    3. Oameni buni toate bisericile dupa 90 sunt o afacere!

      Ștergere
    4. Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne , Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’ Atunci , le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.’
      Matei 7:21‭-‬23

      Ștergere
  11. http://erezii.blogspot.ro/2014/07/sunt-manifestarile-penticostale-de-la.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Oau....interesant...vorbiti despre Vladimir? :) Inseamna ca e foarte important pentru voi ! :) L-ati facut vedeta fara sa vreti :)).
    In primul rand ,in Biblie, Dumnezeu nu zice nimic de nici un cult si de nici un ortodox sau protestant sau orice altceva.La Dumnezeu nu exista asa ceva.El are doar oameni care il iubesc cu adevarat si lupta individual sa ajunga in cer.Fiecare va raspunde personal de ce-a facut in viata,de aceea mai bine faceti ce spune in Biblie si atat.Fiecare sa-si vada de el si sa fie cum trebuie.
    Nu vad nimic rau in faptul la Vladimir a iesit de sub ordinile si ritualirile si traditiile unui cult si a vrut doar sa slujeasca lui Dumnezeu doar dupa Biblie.
    Da oricum, cei care vor sa iasa in evidenta si sa-l dea pe el la o parte, nu vor reusi niciodata sa strice planurile lui Dumnezeu cu viata lui.
    Prin el,Dumnezeu a ridicat pe multi!Bravo lui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vladimir de mult timp cauta sa faca pe vedeta. In fata unor fraieri a reusit, dar nu pt toti...
      Daca ai fi citit Biblia integral nu ai fi scris asta. apropoo, la ce se refera acel verset din Biblie care spune ca daca o creanga nu aduce roada se taie si se arunca in foc? Pustan a adus roade doar in plan financiar, in schimb pe plan religios doar dezamagiri...
      Care Dumnezeu lucreaza prin Pustan? Nu cumva Mamona?

      Ștergere
    2. daca nu ai nimic bun de spus despre cineva mai bine mucles

      Ștergere
    3. Draga Martinas Virgil, ma tem ca Misu are dreptate, chiar daca iti este greu sa accepti.

      Ștergere
    4. DRACU NU SUPORTA LUCRAREA LUI DUMNEZEU SI DE ACEEA ARUNCA CU NOROI IN TOTI ACEI CARE SI-AU DEDICAT VIATA DUMNEZEULUI CELUI VIU. SLAVIT SA FIE NUMELE LUI!. SINT SIGUR CA DUMNEZEU VA PAZI SI VA OCROTI CU O MINA PUTERNICA PE TOTI ACEI CARE FAC LUCRAREA SA, SI SIGUR SE VA INGRIJI SI DE CEI BATJOCORITORI, CLEVETITORI SI RAU INTENTIONATI, ASA CA AVIZ AMATORILOR! GROZAV LUCRU ESTE SA CAZI IN MIINILE DUMNEZEULUI CELUI VIU!

      Ștergere
  13. se vede ca ii merge bibilica asa ca,isi ia rasplata, noi trebue sa credem in dumnezeu si nu ,in afaceristul, pustanel.

    RăspundețiȘtergere
  14. Probabil ca nu stiti, dar spre deosebire de o Asociatie, Fundatia este construita in jurul unei persoane, care, automat, devine proprietar a tot ceea ce Fundatia detine (asta spus asa in mare, pt a nu intra in detalii juridice inutile). Eu lucrez la o fundatie, iar lista de bunuri care e pe numele presedintelui este aproape la fel de lunga ca si in acest caz. Si nimeni nu crede ca s-ar fi imbogatit... Asadar cred ca nu trebuie confundat patrimoniul personal cu cel al Fundatiei.
    Ce mi se pare cel mai trist este ca judecam astfel de oameni, dar promovam tot felul de pseudo-vedete, de infractori si hoti, care au devenit modele pentru copiii nostri. Nu stiu ce a facut in particular dl Pustan si nici nu cred ca este treaba noastra. Nu cred insa ca cineva poate nega contributia sa dpdv uman si teologic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diferenta e ca in functiile de conducere a fundatiei sunt apropiatii lui Pustan. Te rog citeste cu atentie articolul.
      O chestiune pe care o evita Pustan e sursa veniturilor. Adica aceste averi ce le are pe fundatie sunt primite pentru cultul penticostal si nu pentru Pustan si adeptii lui. Din pacate aceste fonduri le-au deturnat in fundatiile fantoma pe care le detin. Aceste fonduri si bunuri materiale, de drept, ar fi trebuit sa apartina cultului penticostal si nu acestor fundatii.

      Ștergere
  15. Cititi bine biblia ortodoxa. Am pus un copil de 10 ani sa citeasca una din cele 10 porunci unde scrie ca nu ai voi sa-ti faci chip cioplit zugravit nimic din ce e pe pamant in apa in cer si sa nu te inchini la ele si el m-a intrebat daca legea data de Dumnezeu este data asa de ce ne inchinam la icoane? Aceiasi intrebare va pun si eu. Astept raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copilul de 10 ani a spus asa pentru ca asa a fost educat.
      despre cinstirea icoanelor gasesti multe pe internet. Iti pot recomanda si asta: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2014/10/cinstirea-icoanelor-in-biserica.html

      Ștergere
    2. Deuteronom 4:15-19 „Fiindcă n’aţi văzut nici un chip în ziua cînd v’a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit, sau o înfăţişare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei, sau chipul vreunui dobitoc de pe pămînt, sau chipul vreunei păsări care sboară în ceruri, sau chipul vreunui dobitoc care se tîrăşte pe pămînt, sau chipul vreunui peşte care trăieşte în apele dedesubtul pămîntului. Veghează asupra sufletului tău, ca nu cumva, ridicîndu-ţi ochii spre cer, şi văzînd soarele, luna şi stelele, toată oştirea cerurilor, să fii tîrît să te închini înaintea lor şi să le slujeşti: căci acestea sînt lucruri pe cari Domnul, Dumnezeul tău, le-a făcut şi le-a împărţit ca să slujească tuturor popoarelor, subt cerul întreg”.
      În acest pasaj este spus clar cine se include în chipul cioplit. După cum bine vedem merge vorba şi despre chipul unui bărbat sau chipul unei femei. Chiar dacă nu suntem aşa de idolatri încît să ne închinăm la dobitoace şi păsări, dar totuşi ne închinăm la chipuri de bărbaţi şi femei care le poţi găsi din abundenţă oriunde.

      Ștergere
    3. Vad cu cata inversunare incerci sa dovedesti ca ai dreptate. Acele chipuri de femei sau barbati nu se refera la sfinti ci la idoli, dupa cum se exemplifica si in lincul postat de Nicu. Iti recomand sa citesti mai cu atentie.

      Ștergere
    4. Taci, bre, ca nu se refera la sfinti ci la idoli! :)) Tare asta :))) Cel mai tare argument! Cel mai tare! :))

      Ștergere
    5. Pentru sectari nu este nici o diferenta intre sfinti si un om de rand. Asta pentru ca ei, mai mult decat in lumea asta pamanteasca nu pot patrunde.
      Din acest motiv ei interpreteaza acest pasaj biblic in mod strict lumesc. Nu trebuie sa ii judecati. Acceptatii asa cum sunt si rugati-va pentru luminarea lor duhovniceasca. Doar asa il vor putea cunoaste pe Dumnezeu in adevaratul sens.

      Ștergere
    6. Sectarii sunt niste rataciti,care invata mecanic biblii traduse de guvernante si semnate de alde Cornilescu..............
      Pustan este un individ care profita de oamenii mai putin dotati neuronal,si ii are adepti pe dornicii de imbogatire rapida! Strabunicii lui Pustan ce erau? Tot neispraviti eretici?Nu cred.......Pustan este un "comerciant" RUSINE! Sa va ierte Bunul Dumnezeu!

      Ștergere
    7. Sunt curioasa citi ani aveti si cite studi aveti.....Sectariii....sunt oameni care cred in Dumnezru mai mult decit in orce altceva.Daca la-ti cunoaste pe EL ati ierta si iubi pe orcine.Dumnezeu sa nu va tina in seama pacatul acesta....Pustan este un om,cu greseli si si probleme. Dar este un pacatos iertat.Marea problema o aveti voi care judecati,Dumnezeu este cel ce are acest drept. Noi suntem chemati sa iubim.iertam si sa sluzim Dumnezeului care ne-a creat. Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti cu o inima buna si cu intelepciune ca sa putem deosebi voia Lui in toate lucrurile.

      Ștergere
  16. Toti din jurul lui sunt ortodocsi si se inchina la icoane. Iar pur si simplu am fost curioasa cum gandeste si intelege un copil care este destul de istet si care este impartial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce naviv esti madi parpandela... cine crezi ca se ia dupa aiurelile unui copil. Presupunem ca acel copil ar fi spus intr-adevar acel lucru. Asta nu inseamna ca acel copil cunoaste teologie.

      Ștergere
    2. Nu trebuie sa faci teologia, ca sa-ti poti da seama ca ceva nu se leaga intre ortodoxie si Sfanta Scriptura.

      Ștergere
    3. Din cate vad observ ca nu ai citit Biblia. Intre ortodoxie si Biblie exista o conlucrare perfecta. Singurii care respecta Biblia in totalitate sunt ortodocsii. Mai citeste omule...
      Nu te-ai intrebat de ce protestantii si catolicii nu primesc de la Dumnezeu Lumina Sfanta de la Ierusalim? sau de ce nu pot sfintii apa? De ce nu au sfinti cu sfinte moaste? etc.
      E logic, pentru ca nu au har. Daca ar respecta Biblia protestantii si catolicii ar putea avea si ei aceste binecuvantari de la Dumnezeu. Sunt dovezi clare si incontestabile pe care doar un rautacios si unul cazut in erezie poate sa le faca.
      Asa ca ia aminte...

      Ștergere
    4. As vrea sa iti dau .o proba, sau un raspuns mai bine zis incearca si tu acasa sa pui niste apa intrun pahar ia o bucata de argint si invarteo in apa respectiva,vei bedea ca de vine sfintita si nu se imputeste. Crucea preotului dv.din ce este facuta'''''''''''''arginnt.Reactia chimica pe care o are arginntul cu apa face sa nu se imputa.Iar in privinta d-lui pustan chiar daca ar fi adevarat ce se scrie de averea sa ,nu stiu si nu sunt eu expert financiar dar spune cuvantul lui DUMNEZEU caruia toti spunem ca ii suntem fideli, ne invata la Filipeni Capitolul 1:15-18 Ce ne pasa noua uni propovaduesc pe HRISTOS din dragoste iar alti din duh de cearta (invidie)asa ca vreau sa concluzionez si sa va spun nu ii prea treaba noastra ce face din sul cu bani pina cand nu ni ia furat de la noi sau luat cu sila este treaba lui si in final a lui DUMNEZEU PANA LA URM EL VA SCOATE VINNOVAT SAU NEVINOVAT.Dar as zice nu cumva ceilalti nnu zic CULTUL PENNTICOSTAL DAR.........nu cumva se tinntesc acei bani de catre uni care probabil sunnt in scopuri caritative.Si este nnormal ca domnnul Pustan trebuie sa si traiasca de acolo deoarece asa scrie si in Biblie caci cinne predica Evannghelia sa traiasca din Evanghelie 1CORINNTENI 9:14 SI AR FI TARE BINE DACA NEAM UITA CU TOTI IN CAMARA NOASTRA.FITI BINECUVANTATI DE D-UL CARE A FACUT CERURILE SI PAMANTUL.

      Ștergere
    5. Se pare ca nu esti in cunostinta de cauza. Si pe langa asta nici nu ai habar de chimie. Unde ai vazut ca argintul bagat in apa sa o faca sa se strice? Daca ar fi asa s-ar face bidoane din argint sa se pastreze apa mereu proaspata. Nici pomeneala. himia ta e rupta de realitate. Dar cand preotul foloseste cruce de lemn, de ce nu se strica apa? Varianta pe care o prezinti e a vreunui pastor care vine la casa de adunare si spune ceva constient fiind ca toti il cred si nu il mai verifica nimeni.
      In ce priveste averea lui Pustan si "pacatele" lui e o chestiune care nu trebuie neglijata atata timp cat el ne calauzeste pe altii dupa patimile si interesele sale. Nu sti tu ca orb pe orb la groapa calauzeste? Doar o spune Apostolul Pavel in Biblie. Nu? Pe preotii ortodocsi ii acuza toata lumea protestanta in schimb pe pastorii diferitelor secte nu ii vede nimeni - cand in realitate sunt mai avari si mai lacomi decat popii ortodocsi. E drept ca unii exagereaza, nu toti sunt la fel. Dar ar fi bine sa vedem lucrurile asa cum sunt nu doar cum ne convine. Cand e vorba de pastorii care ne jecmanesc cu pretextul ca asa e la noi, trebuie platita "zeciuiala" - zic ei ca pentru Domnul. Sa nu imi spui ca averile lui Pustan sunt pentru Domnul???!!! apropoo de escrocherie...
      Sa fi binecuvantat. Amin.

      Ștergere
  17. BIBLIE NUMERII CAPITOLUL 19
    11.Cel ce se va atinge de trupul mort al unui om să fie necurat șapte zile.
    12.Acesta să se curețe cu această apă în ziua a treia și în ziua a șaptea și va fi curat; iar de nu se va curăți în ziua a treia și în ziua a șaptea, nu va fi curat.
    13.Tot cel ce sg va atinge de trupul mort al unui om și nu se va curăți, acela va întina locașul
    Domnului; omul acela se va stârpi din Israel, căci n-a fost stropit cu apă curățitoare și este necurat și necurăția lui e încă asupra
    Unde scrie in biblie de lumina sfanta? Unde scrie in biblie de apa sfintita? Unde scrie in biblie despre moaste? Te rog daca spui ca ai dreptate da si pasaje din biblie.Eu am dat unul in care scrie daca te atingi de morti esti necurat.
    in BIBLIE Ieşirea - a doua carte a lui Moise sau (EXODUL) sunt cele 10 porunci
    Cap.20
    4. Să nu-ţi faci chip cioplit şi nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, şi din câte sunt pe pământ, jos, şi din câte sunt în apele de sub pământ!
    5. Să nu te închini lor, nici să le slujeşti, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos
    Ieşirea - a doua carte a lui Moise

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce spui tu e din Vechiul Testament. Vrei sa zici prin asta ca Femeile Mironosite au gresit cand l-au luat pe mantuitorul de pe cruce, sau ca cei care aveau morti in familie trebuiau sa umble cu manusi? etc... Ce prostii vorbesti. Nu vezi ca interpretarile tale sunt pe langa subiect?!.......

      Ștergere
    2. Vrei sa spui ca Moise a facut chip cioplit cand a pus heruvimii la cortul marturiei? Am impresia ca pastorii protestantii (din toate sectele) nu nu vor sa spuna inn predicile lor despre diferenta dintre idol si icoana. Ori nu stiu atat de multe, ori le ascund intentionat manipuland pe naivii care merg la sectele lor. Cand am trecut de la penticostali la ortodocsi, mi-am dat seama de aceste "pacaleli" pe care mi le faceau pastorii unde umblam. De aceea acum ma dezic de aceasta secta.
      Articolul arata realitatea. Sunt si altii mai sarlatani decat acest pastor din Bihor, dar inca nu se stie public de ei.

      Ștergere
    3. Unde scrie in biblie ca sau inchinat in afara de Dumnezeu si de Isus la vreun sfant sau om sau obiecte ori morti? sufletul omului mort paraseste trupul, parastasele sunt facute pt iertarea pacatelor desi in biblie nu scrie nimic de asa ceva, dar eu intreb daca cel bogat a facut mult rau si multe parastase i se iarta pacatele iar cel sarac si bland fara parastase va fi dat in iad? eu nu vreau sa ma cert si nici sa judec. vreau sa lamurim niste lucruri din punctul meu de vedere importante. unele lucruri care ne pun pe gânduri sau cel putin pe mine.

      Ștergere
    4. As dori sa mai adaug un scurt verset din Psalmi cap.97:7 sunt rusinati toti cei ce slujesc icoanelor traducerea corneliescu si traducerea lui BARTOLOMEU ANANIA PREOT ORTODOX PS.96:7 sa se rusine toti cei ce se inchina la chipuri cioplite si se lauda cu idoli lor.

      Ștergere
    5. moise a facut ce ia spus Dumnezeu sa faca.mai citeste daca stii sa citesti

      Ștergere
    6. Ai dreptate Andra, sectarii fac confuzii mari intre idol si icoana. Nu ii vei schimba, lasa-i in prostia lor daca asa isi doresc.

      Ștergere
    7. Lasa sectarii sa roage la Dumnezeu si ortodosi la tablouri.

      Ștergere
    8. Daca ar fi sa se scrie in biblie cate a zis si a facut Iisus nu ar incapea in toate cartile de pe fata pamantului...cititi cu atentie biblia si nu doar ce va intereseaza din ea...ganditi-va ca in jur de 4000 de ani nu a existat biblia...abea prin sec 2-3 ea a fost scrisa...tot ce s-a scris a fost prin sf.traditie,prin viu grai...nu incurcati merele cu perele...

      Ștergere
    9. Si Cornilescu a fost tot ortodox cand a tradus biblia.

      Ștergere
    10. Cornilescu, cand a tradus biblia, era deja infectat de ideile prostestante sectare, in urma studiilor sale universitare in strainatate.

      Ștergere
  18. Ar fi mai bine cultul Penticostal sa si vada deale lor caci ei ce fac nu tot avere Tipei Romi Mocanu ceau adunat tot averii colosale dar dau bine la public au functii de la infiintarea penticostalilor au fost fel de fel lasati in pace Cultul sa se ocupe de evangelie nu de averii totii au minareli ne e rusine de ce fac cei care trebuie sa ne conduca sau minjit miinile lupta pentru putere un loc caldut

    RăspundețiȘtergere
  19. Ba andro asa de ușor treci tu de colo colo...de parca ai sari peste o apa..fain,nu vrei sa treci înapoi...poate îți revi puțintel...mor cd vă aud,,eu ortodox ala penticostal..."" cei atata prostie la voi...poți sa fi oriunde dacă nu faci nimic pt Dumnezeu cu nimic te vei alege...asa ca....mai gândiți înainte sa vorbiți....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma cunosti si iti dai cu parerea. Tocmai ca ceea ce fac e pentru Dumnezeu (de aceea am trecut la Biserica care are continuitate istorica), pentru ca nu poti face ceva pentru Dumnezeu daca esti rupt de har si de radacinile crestine.
      M-am saturat de pungasii din Biserica Penticostala care in realitate este secta. Apropoo de informatiile care dovedesc inceputul d.p.v. istoric al penticostalismului.

      Ștergere
    2. As vrea sa vaa raspund doamna Andra cu respect si sa va si intreb dar cultul crestin ortodox pana in anul 476 cand sa rupt de catolici unde a fost? studiati Istoria religiilor.De la hristos pana in anul 313 ce religie a fost?nu doar crestini ?dupa cum ne relateaza apostolul Pavel la Faptele Apostolilor cap11:26 partea a doua si in Antiohia sau nnumit ucenicii,penntru intaia oara, crestini(care inseamna urmas al lui HRISTOS)nu religie fie care ar fi ia.

      Ștergere
    3. Andra pune bine problema. Anonimul pune intrebari penibile si nu cunoaste istoria,deoarece ruptura intre Apus si Rasarit a avut loc in anul 1054.
      Nu ortodocsii s-au rupt de catolici sau catolicii de ortodocsi. De la Hristos pana in 313 au fost crestini, dar invatatura de credinta e cea pe care o are azi ortodoxia. Catolicii nu pastreaza in totalitate dogmele crestinismului primar, protestantii, nici macar cat catolicii. Singurii care pastreaza dogmele asemenea crestinilor primelor veacuri sunt ortodocsii. Din acest motin Dumnezeu da Sfanta Lumina de la mormantul lui Iisus doar la ortodocsi. De aceea doar in ortodoxie se poate sfintii apa si doar in ortodoxie gasesti moaste nestricate ale sfintilor (in catolicism moastele sunt reconstituite din ceara).
      Antiohia este patriarhie ortodoxa, poate nu ar fi rau sa se stie si asta.

      Ștergere
    4. ptr.andra citeste faptele apostolilor si acolo vei gasi adevaratele radacini care se trag din Cristos

      Ștergere
    5. L-as ruga pe Martinas Virgil sa imi spuna ceva din istoria unei secte protestante din perioada anilor 500-700. Astept un raspuns concret. Multumesc, insist.

      Ștergere
    6. Dorian. Isus a zis, citez :" Eu sunt lumina lumii, cine Ma urmeaza pe Mine nu v-a umbla in intuneric" asa ca mai gandeste-te putin cu lumina de la mormantu lui Isus.

      Ștergere
  20. Eu nu am o religie ci o credinta. Ar trebui sa nu mai judecam si sa vedem fiecare barna din ochiul nostru. Peste tot sunt uscaturi, dar noi trebui sa sta pe cale si sa nu MAI JUDECAM. Importan este ce facem noi nu ce fac alti.

    RăspundețiȘtergere
  21. Catre cel/cea care a scris acest articol:
    Uitati-va bine la ce ati scris acolo si numarati-va minciunile si cantariti-va ura "crestina".
    Vreau doar sa va intreb: NU VA E FRICA DE DUMNEZEU?

    RăspundețiȘtergere
  22. Stiti ca in Biblie(chia si in cea ortodoxa)este scris despre Mireasa lui Hristos si Curva cea mare,nu cumva se refera la doua categorii de oameni care sunt pe pamant?Iata,si pe acest blog BIBLIA este adevarata.Cine cunoaste Biblia va fi in stare sa analizeze daca acest om este sau nu cu Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apucaturile lui Pustan, un om plin de bani si mandrie, dovedesc ca nu sunt conform Bibliei.

      Ștergere
  23. Eu nu am gasit in biblie nici un cult care este acum sub soare:nici pe cel protodx,nici pe cel catolic,nici baptist si nici penticostal,am gasit doar ca Ioan spune:copilasilor,v-am scria aceste lucruri ca sa nu pacatuiti!...deci copii ai lui Dumnezeu,asta e chemarea inalta ,cununa cea defineste chemarea unui om,ai chemarea aceasta,si sa nu uitati ca :TOT PAMINTUL ESTE AL DOMNULUI!,Asadar,cultelor:ortodox,catolic,baptist si pneticostal si tuturor celorlalte culte:luati-va labutele de pe ce este a Domnului,si traiti in smerenie ,dind slava Domnului!...pt ca nu aveti nimic din c e a Domnului nici aici pe pamint,si nici in cer!amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spui tu ca tot pamantul este al Domnului...
      Atunci cum ramane cu criminalii, politicienii, hotii, sarlatanii, mincinosii, ereticii, sectarii, protestantii, deraiatii de pe fix, etc., - oameni care par buni doar de ochii lumii. Tot ai Domnului sunt?

      Ștergere
  24. Puneti genunchii jos si rugati-va, nu mai dati cu batu in toate directiile ca va loviti singuri.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce "FRUMOASA" e barfa care vine de la Diavol !!!!!!!!!!!!!!! Totusi ...sper ca sunteti toti constienti ca Dumnezeu nu iubeste barfa ...ca o fi despre Pustan sau orice alta persoana. Rugati-va pt sufletele voastre si lasa pe Dumnezeu sa judece :) Diana

    RăspundețiȘtergere
  26. Cred ca diavolul vrea sa strice lucrarea LUI Dumnezeu atacandul pe Vladimir Pustan dar sa nu uitam ca DOMNUL NOSTRU VA CASTIGA MEREU si cei ce au scos aceste vorbe vor plati in FATA DOMNULUI :) Cat despre cult cred le e ciuda pt ca VLADIMIR nu le mai cotizeaza lor bani :) Dumnezeu sa te intareasca frate VLADIMIR si sa faci ceea ce faci in continuare cu mai multa incredere caci DOMNUL este cu tine :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred altfel.
      Diavolul l-a impins pe Vladimir in ceea ce face si tot el l-a dat in gat dupa ce l-a prins cu mata in sac. Dovezile si informatiile sunt prea multe ca sa poti spune ca e o invidie din partea cuiva. E clar ca omul asta e un impostor care insala prosti ce ii urmeaza habotniceste.

      Ștergere
  27. CE SPĂLAȚI PE CREIER =)) MI-E RUSINE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E adevarat ce spui. Si sa vezi cum spala Vladimir creierele prostilor !

      Ștergere
    2. De ce jigniti. De ce judecati?

      Ștergere
    3. DUMNEZEU I-A DAT UN MARE HAR LUI VLADIMIR PUSTAN CA SA INTOARCA OAMENII RATACITI.MULTORA LI CIUDA CA SPUNE ADEVARUL ,DOAR ADEVARUL .SI MA REFER LA CEI DE SUS ETC.VA LEGATI DE AVEREA LUI SI CE DACA ARE AVERE ,SOLOMON NU A FOST CEL MAI BOGAT OM .UNDE SCRIE IN BIBLIE CA TREBUIE SA FIM SARACI ,SUNTETI FOARTE RAI SI INVIDIOSI.DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE EL .TINE TOT ASA FRATE VLADIMIR INAINTE CU DOMNU ISUS CRISTOS.ESTI UN OM CARE NU DAI SLAVA NIMANUI SI NU TE MADARESTI CU NIMENI , SI LA LUME AI CAM PLACE SA FIE MADARITA ,ADEVARUL LE DOARE

      Ștergere
    4. Dumnezeu sa ne ajute sa intelegem ca barfa este un mare pacat.Nu noi suntem pusi drept judecatori.Altii au aceasta indeletnicire.Oare nu aproape toti cei ce sunt pusi in dregatorii inalte au probleme cu banii?Uitati-va la capeteniile din orice functii.Este un pacat.Totusi,nu inseamna ca noi,ceilalti,am fi cu ceva mai buni decat ei.Este oare posibil sa speli un pacat cu un altul??Doamne lasa smerenie in inimile noastre.

      Ștergere
    5. Mda..... pentru penticostali:
      rugativa oameni buni pentru Pustan... sa aiba puterea sa va ia mintile cu totul...sanatate si viata lunga .... sa va poata manevra pe toti care credeti in el.... sa-si faca el burta mare... !!! sa va ia si camasa de pe voi, sa ajungeti la sapa de lemn...... "ca doar asa scrie in Biblie"..etc

      Oameni buni, treziti-va ! Creierul vostru vi l-a dat D-zeu sa judecati VOI cu el .. si nu Pustan!!! Puneti voi stapanire pe VOI (insiva) !!

      „…Întăreşte-te în harul care este în Hristos Isus.” deci indreaptati-va atentia mai mult spre Isus.. nu spre Pustan... cu alte cuvinte: ce ? Pustan este D-zeul vostru ??

      Ștergere
    6. un penticostal19 mai 2015 la 00:54

      vorbiti de pustan ca ne spala pe creier si ne ia bani si cate si mai cate, dar voi chiar nu va vedeti preoti vostri cum va prostesc in fata si va iau bani cu nesimtire la inmormantari botezuri ,cununii ,boboteaza si mai cate

      Ștergere
    7. popii ortodocsi au cateva taxe din care sa traiasca si ei, la inmormantari, botezuri etc. Stiti cumva cati bani primeste in mana un preot de la stat? sub salarul minim pe economie, si acela impozabil...
      pustan ia zeciuiala lunar pe langa banii primiti de la straini sa dezbine Romania in numele religiei "crestine". Un roman adevarat nu are ce cauta in secta lui Pustan, in nici o secta.

      Ștergere
  28. nu judecati ca sa nu fiti judecati;ascultati tot ce vi se spune dar luati numai ce este bun ;si marturisindu-si pacatele,erau botezati de el in raul iordan;cercetati scripturile ca in ele veti gasi adevarul;ferice va fi de voi cand,din pricina Mea,oamenii va vor ocara,va vor prigoni si vorspune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra,etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am "descoperit" pe D-nul Pustan acum cateva saptamini. E tare! E foarte tare!
      Normal ca unora nu le place ceea ce spune, vorbele lui nu sunt unse cu miere cum ar dorii unii. Daca nu ar avea dragoste de Dumnezeu nu cred ca ar predica cu atata entuziasm si ardoare (asa il simt eu).
      Probabil ca este un bun actor, dar este un actor pregatit, si atata timp cat actoria o foloseste in scopul de a cunoaste oamenii pe Dumnezeu, ce este gresit in asta?
      Sunt altii care predica cu mamaliga in gura, dupa cinci minute sforii. No si aia se numesc pastori, altii citesc 3 notite si valea. La asta macar chiar daca ai vrea sa dormi nu poti ca ii apare entuziasmul si cand incepe sa strige, ii trezeste si pe cei ramasi acasa.

      Nu il cunosc si nu am dreptul sa il judec. De la 2000 de Kilometrii este usor sa apesi pe buton si sa inchizi computerul, mai dificil este pentru cei care se afla in prejma lui.
      Totusi consider ca Dumnezeu nu se lasa batjocurit, daca are un caracter urat v-a da socoteala.
      Faptul ca a iesit din cultul pendicostal, consider un lucru bun. Nu oricine se poate identifica cu aceasta religie. Asa ca acum le este usa deschisa tuturor. O sa aiba mai multi adepti, parerea mea.
      Daca este criticat din cauza ca are multa avere ( repet nu cunosc), nu consider un lucru frumos. As putea spune, nu a obtinut altceva decat ceea ce este fagaduit in Biblie, inseamna ca pune " imparatia lui Dumnezeu pe primul loc".
      Imi aminteste un pic si de Joyce Mayer, dar la un nivel mai mic. In urma criticilor pentru averea ei uriasa ea a spus: " Faceti si voi la fel, spuneti tuturor cat de mimunat este Isus si cat de mult il iubiti. Faceti si ajungeti ca si mine. M-as bucura!"
      Eu cred ca daca astia ar face-o numai pentru bani dupa primele milioane ar inceta.
      Sunt atatia oameni care dupa ce si-au vazut planurile realizate au uitat cu totul de Dumnezeu, s-au inganfat si s-au umflat in pene de au uitat-o si pe mama lor.
      Nu-i vedeti ca vin din strainatate cu mainile crapate, dupa 3 luni,dar au suta in buzunar.
      Come se chima, am uitat numele :-) D-apoi sa aiba miliarde cum a-ti scris mai sus.

      "Spalatul creierului" s-a scris foarte mult aici. Daca il spala, macar il spala cu lucruri de la Dumnezeu. Nu sunt toate comforme asta se poate, dar nu a impins pe nimeni in predicele lui la fapte rele si nici nu a adus hula impotriva lui Dumnezeu.

      Cu ce se lauda Romania astazi? Si nu numai Romania. Care sunt exemplele? Cum sunt spalate creierile copiilor? Cu silicoane si scheletroane, asa este mai bine? Cum vreti voi!
      Jucati-va de-a mama si tata de cand sunteti inca in fasa ca la 12 ani deja sunteti batrani.
      Puneti-va tite si traiti cu aer, da din ala poluat e mai bun - slabiti mai rapid.
      Cu ce? In ce lume traim? Stati si tocati iarba la caini, scoala e pentru prosti, invatatul pentru tocilarii cei urati si scarbosi. Dar noi suntem frumosi si destepti!
      Macar Domnul asta mai zice, ba treziti-va - fiti destepti ca de prosti e plina lumea (ceva de genul).
      Apoi, hotararea este a fiecaruia..., sa se spele cu ce va dorii, ca la urma fiecare vom da socoteala....
      Dumnezeu sa fie cu noi si tarisoara noastra draga!

      Ștergere
    2. AM VAZUT CA PUSTAN FOLOSESTE DES CUVINTELE "PENTRU ROMANIA", "IMPOTRIVA CORUPTIEI" ETC. CUVINTE CARE PICA BINE LA IMAGINE. DAR CAND STAI SA TE GANDESTI, CHIAR CEL CARE STRIGA IMPOTRIVA CORUPTIEI ESTE UN OM CORUPT, SI SA VEDETI CU CAT ENTUZIASM O FACE. A AJUNS SA II INTREACA SI PE POLITICIENI, ASA TEATRU FACE.

      Ștergere
    3. Anonim. La ce ai postat tu, mie nu mi-ar fi rusine sa-mi dau numele. Domnu sa te binecuvinteze.

      Ștergere
  29. Laurentiu Barbu28 mai 2015 la 20:26

    Vad ca polemizati la infinit, unii pro si altii contra.
    Important e ca penticostalii sunt eretici.
    Prin schimbarea invataturii Evangheliei au devenit hulitori ai Duhului Sfant.
    Stiti ce spune Evanghelia despre hulitorii Duhului Sfant? Cititi va rog...
    Acum intelegeti de ce ei nu pot avea sfinti? De ce ei nu pot avea sfinte moaste? De ce ei nu pot face apa sfintita? De ce la ei nu vine Sfanta Lumina la Sfantul Mormant de la Ierusalim? etc.
    Raspunsul e clar, pentru cine vrea sa priceapa.
    Cu bine dragilor.

    RăspundețiȘtergere
  30. ce mi se pare interesant este ca in organizatia Martorilor lui Iehova, NU EXISTA SALARII. Fiecare membru de la Martori este nevoit sa aiba serviciul propriu civil. Organizatia nu plateste salarii nici unui membru, predicator sau batran de congregatie. Sunt unii batrani predicatori care sunt salariati la firme de curatenie sau muncitori la fabrica.

    eu am renuntat definitiv la a mai frecventa biserica penticostala, si prefer sa merg la Martori din mai multe motive:

    1. invataturi false demonice ale penticostalilor cum ar fi: vorbirea in limbi (stim ca trebuie sa fie limbi omenesti cu tranzlator pentru predicarea Evangheliei, nu limbi aiurea fara noima), darul proorociei (Biblia insasi ne asigura ca este COMPLETA, si alte proorociri nu isi au rostul. noi suluri vor fi revelate dupa Armaghedon) si darul vindecarilor miraculoase sau a invierilor miraculoase (Biblia insasi invalideaza astfel de practici, aplicabile numai secolului I)
    2. spectacolele demonice din biserica sau de la congrese, asa zisele "exorcizari" cand pastorul pune mana pe o victima si victima incepe sa se arunce la pamant si sa se zbata urland. Mi se pare un spectacol de prost gust, scarbos grotesc si demonic.
    3. plansetele si bocetele unora cand se roaga...
    4. rugaciunile fara noima cu voce tare de zici ca e o turma de descreierati
    5. colecta (unele biserici cer si zeciuala - sa declari salariul la pastor si sa te taxeze cu 10 la suta)
    6. nu exista aceleasi predici sau doctrine de la o biserica la alta. Martorii lui Iehova au aceleasi predici pe aceeasi tematica in ziua X, indiferent ca esti in Romania, America, Brazilia, Bucuresti sau Oradea. E aceeasi tema pe acelasi subiect in acelasi moment peste tot in lume. Nu exista diferente de la o congregatie la alta.
    7. roadele.. "dupa faptele lor ii veti cunoaste"..

    Cat despre moaste si icoane...
    Moastele sunt ramasite ale mortilor, este necromantie sa venerezi parti ale trupului unui sfant. Nu are nici un fundament scriptural, biblic. De ce a vrut diavolul trupul lui Moise?

    Icoanele inseamna idolatrie, Dumnezeu prin prima porunca a zis clar ca doreste doar El inchinare. Numai lui Dumnezeu sa i te inchini si numai Lui sa ii slujesti. Nu te rogi la sfinti. Sfintii saracii au fost niste oameni, care se odihnesc pana la inviere. Pana la venirea lui Hristos, toti au adormit in moarte.

    Eu nu pot sa venerez nici icoane si nici moaste, nu numai ca nu e admis in Scriptura, dar mi se pare si asta ceva grotesc de pe vremea cand ma consideram ateu.

    Numai bine tuturor. Iehova sa va lumineze pe toti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radu spune-mi cum intelegi tu pasajul din Scriptura " Faptele Apostolilor 2:17 ? Eu inteleg putin diferit cand zice de zilele de pe urma, eu cred ca traim acele zile .

      Ștergere
  31. Primeste "(de ordinul milardelor de dolari anual)" ati inebunit ma la cap,cum sa primeasca atatia bani cand PIB Romaniei este de ordinul miliardelor, dar vorbim de PIB-ul unei tari.Cand cel mai bogat om al lumi are pana intr-o suta de miliarde.Articol slab, sursa ce poate fi pusa sub semnul intrebarii iar multe sunt minciuni clar care il calomniaza pe Pustan. Dar eu imi pun intrebarea daca e atat de rau de ce atatia oameni stau langa el. Ciao-La reverede

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim 29 iunie 2015 25 de ani in urma am plecat din Romania si nu pot sa cred ce multa rautate este in inima Rominilor . Mesajul meu este daca Dumnezeu nu la omorit pe Pustan cine sint eu sa judec . Judecata este a lui Dumnezeu , Cu ce judecata judecam Cu aceia vom fi judecati, ce este treaba mea daca El sta in picioare sau cade . In ziua judecati Dumnezeu ma va intreba ce am facut EU cind am trait pe pamint ,viata este scurta ,mai bine sa ne vedem de noi si nu de alti . Daca faci bine bine vei fi primit,daca nu Raspunsul dati-l Singur







    RăspundețiȘtergere
  33. Daca nu ai avea nimic de ascuns frate Pustan ai spune cine sint proprietari fundatiei ciresari e simplu

    RăspundețiȘtergere
  34. multi oameni ar vrea sa aiba mintea lui VLADIMIR PUSTAN.ESTE CA UN LUCEAFAR CARE LUMINEAZA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi care nu au avut mintea lui acum sunt la DNA. Cine a avut minte lui, acum au acte in regula pentru tot ce au furat in tara asta, pretinzand ca sunt mari patrioti. Acesti patrihoti au ca paravan religia si ca sustinatori prostimea. in ce priveste stralucirea sa e drept ca seamana cu un lucifer, inca ce bine....

      Ștergere
  35. stiti de ce atata barfa, jigniri, argumente in care fiecare doreste sa dovedeasca ca el e mai tare sau ca are dreptate ? din prea mult bine..in fata incercarii, necazului sau a mortii toti suntem egali fie ca veti admite sau nu acest lucru; va indemn ca inainte de a fi mari crestini ortodocsi,penticostali, baptisti sau oricarei alta religie apartineti sa fiti oameni, sa nu mai lovim atat unii in altii ci sa traim frumos pe pamantul acesta ca inaintea lui Dumnezeu implinind cele doua cele mai mari porunci din Biblie, aceea de a iubi pe Dumnezeu cu toata fiinta noastra DAR si cea de-a doua cea mai mare porunca data de Dumnezeu, aceea de a-ti iubi aproapele ca pe tine insuti. am ajuns din intamplare pe acest site si parerea mea, repet, parerea mea e ca nu trebuie sa promovam astfel de articole in care injosim pe altii ci mai degraba sa ne rugam unii pentru altii ca la final....ca la finalul alergarii noastre pe acest pamant sa fim cu totii in cer, in imparatia lui Dumnezeu...e loc....e loc pentru toti acolo.Si la urma urmei, nu aceasta e tinta noastra ? o vesnicie in prezenta lui Dumnezeu. amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai un stil diplomat de a ascunde "bunatatea" si "corectitudinea" lui Pustan. E intradevar un om "luminat", intre "iluminatii" care ii pasesc pragul adunarilor sale. In ce priveste LUMINA lui Pustan e clar ca e de la cel intunecat, se vede de la distanta, pentru cine vrea sa vada.

      Ștergere
  36. Cand acuzati si judecati veniti si cu dovezi

    RăspundețiȘtergere
  37. Mai fratilor, si mie mi-a propus Pustan ca daca trec la el voi avea de castigat din ajutoarele fratilor de peste hotare. REFUZ categoric, prefer sa raman in ADEVARATA Biserica Penticostala.

    RăspundețiȘtergere
  38. Vladimir Pustan este unul din cei mai buni Pastori din Romania,nu il mai tot critcati voi...si pe deasupra si cel mai iubit!

    RăspundețiȘtergere
  39. ma mira naivitatea unora ... si nu o inteleg .. cum, ma sa fii invidios pe fratele (V.Pustan) tau ,pentru ca e bogat? cine e vinovat ca tu doar treaba asta o ai "sa vezi paiul din ochiul fratelui tau"? lua-ti si va vedeti de treaba voastra si cautati voi sa va traiti viata mai bine ca Pustan
    p.s. ma tem ca nici spiritual si nici material nu veti ajunge nici la degetul mic a lui Pustan.

    RăspundețiȘtergere
  40. o sa va spun doar atit ,:"stiu ca va roade invidia ca nu puteti ajunge nici spiritual si nici material la nivelul lui Pustan si incetati sa vedeti "paiul din ochiiul fratelui vostru" si cautati-va de starea voastra care sigur la toti ii de jale" ...pace
    p.s. fi-ti intelepti :"si lasati judecata in mina Domnului

    RăspundețiȘtergere
  41. cum le place la toti barfa sunt primi si cati mai vin sa barfeasca ,; citeste biblia si implinesteo nu trebe sa iti schimbi religia ca sa nu ti se ia mandria si orgoliu tau de leu ce te crezi ,,, mai impliniti biblia suntem primi ce dam cu piatra si macar nu il cunostem pe DUMNEZEU caci omul care nu citeste biblia este ca si omul care se insoara cu cineva care nu la vazut si nu a vorbit si se lauda ca nimeni nu are nevasta ca el incultii oameniii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand demasca cineva un impostor nu inseamna ca da cu piatra. Daca ai fi citit Biblia ai fi vazut ca Domnul a zis "Vai voua carturarilor si fariseilor", iar in alt loc a criticat pe cei ce mint facand pe corectii.
      Consider ca articolul e bun ca scoate la lumina hotia fratelui Pustan.

      Ștergere
  42. Cred că în România.. sa răsturnat carul cu Fraieri și Șmecheri.. dar ce-i mai mulți sunt Botaniști.. cu Toții am ajunge în Împărăția de lumină a lui Dumnezeu.. dacă am respectă cele 10 porunci...fără demagogie religioasă..fanatism..spălare de creiere..fără papagali...de tipul păstor..popă..predicatori... și așa mai departe..e de ajuns..cele 10 porunci și am avea Raiul pe pământ ...

    RăspundețiȘtergere
  43. Ai putea Vasile sa enumeri cele 10 porunci in ordine din minte fara sa trisezi sa tragi cu ochiu in carte ???, nu incerca ca nu poti, am facut eu sondajul asta, daca evreei carora le-au fost date special nu le-au putut tine, asta zice chiar apostolul Petru, poruncile nu sunt 10 ca sunt multe se gasesc in legea Duhului de viata in Hristos Isus.
    ps cred ca Pustan e vinovat, nu in masura in care este acuzat dar are bube si daca ascunde pacatele ii pierdut cu tot sharmul lui talentat

    RăspundețiȘtergere
  44. Un altul despre care se stie a fi unul dintre strânsii colaboratori al fr Pustan aceleasi probleme ca si el...
    Se numeste Ianovici Florin ...
    Despre el ca si inaintea de excluderea fr Pustan tacere totală...

    RăspundețiȘtergere
  45. Mi e rusne sa ma incadrez aici printre voi toti,pentru ca niciunul nu suntem mai buni decat altii si am incrtedintarea ca daca vrem intr adevar sa fim placuti lui Dumnezeu,trebuie sa ne scoatem barnele din ochii nostri optr a vedea deslusit si clar cu ce probleme se confrunta semenii nostrii sau care este starea lor. Nu suntem chemati sa luam piatra si sa lovim ci pur si simplu sa imbratisam si sa iubim pe tori oamenii la fel,fara deosebire sau partinire, Un crestin autentic iubeste doar daca a gustat cat de bun este Domnul,astfel,se insala singur.
    Haideti la smerenie si in loc sa bla,bla,bla aici,mai bine sa deschidem Scriptura care ne va invata in orice situatie ce trebuie sa facem.
    Cat despre cei care au organizat "jdecata" lui fratelui Vladimir,ei si fiecare,chiar eu si tu care citesti,vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu.
    tot ce putem face este sa ne rugam ptr cele doua tabere ca Dumnnezeu sa implementeze:pocainta,iertarea si iubirea in toti acestia.
    Domnul si doar El,sa fie glorificat in toate.
    Amin.

    RăspundețiȘtergere
  46. Voi, cei care-l criticați pe Pustan din pricina averii: v-ați gândit vreodată că, poate, asta este binecuvântarea Domnului (repet, POATE!) pentru jertfele pe care le face pe câmpul Evangheliei? Și încă ceva: este vreunul printre voi care să aibă mai puțin decât el? Nu de alta, dar ați putea semăna cu cei din versurile din poezia „Criticilor mei” a lui Eminescu:
    „E ușor a scrie versuri
    Când nimic nu ai a spune
    Înșirând cuvinte goale
    Ce din coadă au să sune!...”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Versurile lui Eminescu pe care tu le citezi, nu au relevanta in acest caz.
      Sau vrei sa dai impresia ca bogatasul Pustan e o victima?
      Hai, sa credem?
      Ce jertfe pe taramul Evangheliei?
      Plimbari pe banii de la adunare, din zeciuielile adunate de la noi... Astea jertfe as face si eu. Pe langa asta cate averi i-a ramas din zeciuielile date de noi la adunare.
      Esti tare, chiar crezi ca ti-ai gasit prostii?
      Pe cine vrei sa fraieresti? Ce legaturi ai cu acest impostor in numele Evangheliei?

      Ștergere
  47. Tot ce pot să spun e că Hoțul nu vine la casa goală tot așa cum nu mergi cu bâta la un pom fără roade. Așa că după ce am văzut atâtea comentarii și acuzații chiar și cuvinte de batjocură la adresa Fratelui Pustan, nu mă îndoiesc că sunt mulți ”creștini” în slujba diavolului. POCĂIȚI-VĂ !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti si tu un POCAIT din gasca lui Vladimir Pustan?
      Care ai lasat adunarea cea adevarata pentru banii lui Vladimir?
      POCAITI ca voi, mai bine nu. Adevaratii pocaiti nu fac ce faceti voi.

      Ștergere
  48. Să fii prost e o opțiune personală.
    Și,dacă mai citiți și Cartea Proverbelor, veți descoperi ce spune și Dumnezeu despre prostie/proști.
    Îmi pare rău de autoarea pseudo-articolului.

    RăspundețiȘtergere
  49. Haideti sa traim liberi fara nici un pastor sau preot sau orice fel de forma de manipulare!

    RăspundețiȘtergere
  50. Jos cu toti pastorii si haideti sa incepem sa traim asa cum vrem nu cum ne spun altii!

    RăspundețiȘtergere
  51. 2 Timotei 2:19
    Totuș temelia tare a lui Dumnezeu sta nezguduită, avînd pecetea aceasta: „Domnul cunoaște pe ceice sînt ai Lui“; și: „Oricine rostește Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege!“

    RăspundețiȘtergere
  52. Bună ziua, am venit aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care i-am recuperat pe fostul meu iubit. Am fost nebun când dragostea mea mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten, Dr. Otutu marele mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am relatat problema la dr. Otutu despre cum mi-a lăsat fostul meu soț și, de asemenea, cum am avut nevoie pentru a obține un loc de muncă într-o companie foarte mare. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit dacă îmi voi aduce dorința inimii fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuia să fac, după ce a fost făcut, în următoarele 48 de ore, Soțul meu a sunat Mă la telefon și spuneam că îmi pare rău că m-ai trăit până acum și, de asemenea, în următoarea săptămână după ce soțul meu sa întors acasă, am fost chemat la un interviu în compania mea dorită dacă trebuia să lucrez ca manager .. Sunt atât de fericit Și copleșit că trebuie să spun asta întregii lumi să contacteze dr. Otutu la următoarea adresă de e-mail și să obțină toate problemele tale rezolvate .. Nici o problemă nu este prea mare pentru el să rezolve .. Contactați-l acum prin e-mailul său drotutuhealinghome @ hotmail. Com.or adauga-l pe hissapp ce +2349051417394 va promit ca toate problemele tale vor fi rezolvate

    RăspundețiȘtergere
  53. Pocaitii sau Nazarinenii



    Numele de nazareni sau nazarineni provine din afirmatia lor cã urmeazã pe Iisus Nazarineanul nu numai în cuvinte, ci si în fapte. Se numesc pocãiti deoarece sustin cã pocãinta este temeiul mântuirii si cã numai ei fac adevãrata pocãintã.
    Adevãratul doctrinar si întemeietor al sectei este Samuel Fröhlich, tot din Elvetia, nãscut în anul 1803 din pãrinti sãraci (calvini). El a studiat teologia calvinã la Zürich si a ajuns pastor calvin în Elvetia; tineretea si-a petrecut-o în destrãbãlãri. Apoi, dupã cum mãrturiseste el, la Pastile anului 1825 i s-ar fi arãtat Dumnezeu îndemnându-l la o viatã curatã. Ca pastor era iubit de pãstoritii sãi fiindcã era constiincios si predica regulat si cu foarte mult zel. Desi încã pe când era student teolog strecurase rãtãciri prin predicile sale, la început a rãmas totusi în cadrul învãtãturilor calvine; pânã la urmã însã încetul cu încetul devine baptist, desi nu oficial.
    El era pastor calvin, dar rostea predici baptiste, pânã când, descoperindu-i-se rãtãcirile, a fost depus. Din acest moment Fröhlich devine baptist pe fatã si în anul 1832 întemeiazã o „sfântã comunã” (die heilige Gemeinde) cu 38 de aderenti, fosti credinciosi de-ai lui în calvinism, pe care i-a botezat din nou, prin cufundare. Astfel s-a întemeiat prima „comunã nazareanã” având în frunte pe însusi întemeietorul si doctrinarul ei, Fröhlich, care în cinci scrieri a stabilit principiile doctrinare ale sectei sale. El sustine cã Biserica a devenit concubinã a statului, cu care cocheteazã si de la care primeste plata de stat, de aceea se cere o Bisericã nouã.
    Din Elvetia nazarenismul a pãtruns în Ungaria în 1910 adus de niste ucenici ai lui Fröhlich, mai ales prin pãrtile învecinate cu Transilvania (orasul Hódmezövásárhely). De aici a pãtruns apoi la românii din Ardeal, mai ales în judetele mãrginase: Arad, Bihor, Békés. Totusi, la noi secta n-a reusit sã se rãspândeascã prea mult. Pânã astãzi ea numãrã putini aderenti; din cauza atitudinii sale fatã de stat fiind interzisã. Cartea lor de cântãri este intitulatã „Noua harfã a Sionului”.

    Învãtãtura nazarineanã în cea mai mare parte seamãnã cu cea a baptistilor, caracteristicile ei principale fiind:

    a) Mileniul (ca la adventisti, russelisti si penticostali);
    b) Neadmiterea jurãmântului, deoarece poate fi îndestulã-toare fãgãduinta fãrã de jurãmânt;
    c) Neîngãduinta de a face uz de armã în rãzboi;
    d) Imposibilitatea de a mai pãcãtui dupã botez;
    e) Neprimirea din nou în comunitate a celor ce au fost exclusi;
    f) Toate institutiile publice sunt locasuri ale lui Antihrist. Tot asemenea este si scoala, care nu are nici un rost, deoarece copiii dupã ce primesc botezul nu mai pot pãcãtui; ei ajung la fericirea raiului si n-au nevoie de a fi educati în scoli:
    g) Nu existã predicatori alesi, ci fiecare poate predica, dacã este iluminat de Duhul Sfânt;
    h) Sunt douã categorii de credinciosi: „prietenii si prietenele”, care sunt aderenti încã nebotezati ai sectei; si „fratii si surorile” sau aderentii botezati, care îsi zic „tu” între ei;
    i) Rigorism în ceea ce priveste viata privatã si bucuriile ei, s.a.m.d.
    În celelalte pãrti ale doctrinei lor se aseamãnã întru totul cu baptistii.Celelalte rãtãciri sunt comune cu ale altor sectari.

    RăspundețiȘtergere
  54. Oamenilor, sa stiti ca daca nu ar fi astfel de oameni cum este Pustan si toti cei care invata aceasta tara nenorocita sa faca binele, de mult ar fi trimis Bunul Dumnezeu vreo urgie sa ne prapadeasca asa cu a ingaduit in alte tari.
    Vreau sa spun in primul rand ca sunt Ortodox dar ca am o mare recunostinta pentru cei care implinesc ce spune Biblia. Am cercetat si am vazut ca Biblia este aceas cat priveste cultul Ortodox si Penticostal,dar cercetati si voi, care o implinesc?.
    Cititi-o TOATA si veti descoperi ADEVARUL!!!
    Inainte sa judecati , uitativa in OGLINDA!!!
    Merg dupa un principiu, cine nu este impotriva Domnului Dumnezeu, este cu EL.
    Nu ii luati apararea lui Dumnezeu pt ca El este Creator al Cerului si Pamantului, mai bune cautati sa nu va puneti impotriva voii Lui!
    Haideti sa salvam ROMANIA!!!

    RăspundețiȘtergere
  55. FIECARE DINTRE NOI ESTE LIBER SA CREADA CE DORESTE AM CITIT POSTARILE ANTERIOARE EU NU VREAU SA VA SPUN CACI PENTRU A VA LAMURI MAI MULT DESPRE PASTORI CITITI EZECHIEL.34.IAR IN EVANGHELIA DUPA MATEI CEL PUTIN IN BIBLIA MEA IN CAPITOLUL 5 UNDE VORBESTE DESPRE FERICIRI DE EXEMPLU VERSETUL 3"FERICE DE CEI SARACI IN DUH CACI A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR! SI PANA LA VERSETUL 11 INCLUSIVESTE MENTIONAT CUVANTUL "FERICE". EU IN MOMENTUL DE SCRIPTIC FAC PARTE TOT DIN BISERICA ORTODOXA CACI ASA AU DECIS PARINTII SA FIU BOTEZAT LA VARSTA DE APROXIMATIV 2 LUNI FARA ACCEPTUL MEU .DAR IN PREZENT AM 47 DE ANI IAR CAT CUNOSC BIBLIA SPUNE CACI BOTEZUL IN APA ESTE MARTURIA UNUI CUGET CURAT. EU NU CRED CACI LA 2 LUNI EU EU PUTEAM SA CUGET. IN PLUS TOT IN BIBLIE ESTE SCRIS CACI CINE CREDE SI SE BOTEAZA VA FI MANTUIT. DECI PENTRU A PUTEA CREDE IN CEVA TREBUI SA AI RATIUNE, DISCERNAMANT.SUNT MULTE LUCRURI FOARTE CLARE IN BIBLIE DAR PAREREA MEA CACI DOAR PENTRU CEI CARE CAUTA CU ADEVARAT MANTUIREA SUFLETULUI SI SUNT LUMINATI DE PUTERE DUHULUI CEL SFANT. IAR CUM TRUPURILE NOASTRE SUNT TEMPLUL DUHULUI CEL SFANT ATAT CAT AVEM TRUPURILE MURDARE DATORITA PACATULUI SI NU INCERCAM MACAR SA NE POCAIM ZILNIC PENTRU A LE CURATA DUHUL SFANT NU POATE LOCUII IN LOCURI MURDARE.REVENIND IN LEGATURA CU FERICIRILE DIN MATEI 5 NU DORESC SA LOVESC IN BISERICA ORTODOXA DAR INTREB SI EU UN SUFLET PACATOS CARE LOCUIESC PE ACEST PAMANT DE CE PATRIARHUL DANIEL ESTE POMENIT SI AICI MAREFER IN TIMPUL SFINTEI LITURGHII "PREA" FERICITUL PATRIARH DANIEL PLUS RESTUL FUNCTII PE CARE LE DETINE. DECI BIBLIA PE CARE DACA O RECUNOASTEM SI CREDEM INCELE CE SUNT SCRISE IN EA DE CATRE OAMENI PRIN INSUFLAREA DUHULUI CEL SFANT SCRIE IN MATEI 5 CACI "FERICE" MA INTREB NOI SUFLETELE, MADULARELE CARE FORMAM BISERICA DOMNULUI HRISTOS CU CE SUNTEM MAI PREJOS FATA DE PATRIARHUL DANIEL CARE ESTE "PREA" FERICIT.DECI EU ZIC ESTE PAREREA MEA SA NU JUDECAM CE A FACUT FRATELE PASTOR VLADIMIR PUSTAN DEOARECE DANSUL VA DA SINGUR SOCOTEALA ATAT PENTRU SUFLETUL LUI CAT SI PENTRU RESTUL SUFLETELOR PE CARA SE SPUNE CACI LE MANIPULEAZA. VIATA A FACUT SA IL CUNOSC PERSONAL CU MULTI ANI IN URMA SI CATA INTELEPCIUNE AM DE LA BUNUL DUMNEZEU NU AM SIMTIT CACI ESTE CAPABIL SA FACA TOATE LUGRURILE DE CARE ALTII IL ACUZA.LEGAT DE CEI CARE CONDUC CULTUL PENTICOSTAL DACA SUNT DERANJATI CACI FRATELE PUSTAN A RENUNTAT SA FACA PARTE DIN ACEST CULT AR TREBUI SA VINA CU DOVEZI NU VORBE IMPOTRIVA SA SI SA FACA BINE SI CEI DINCODUCEREA CULTULUI PENTICOSTAL DOAR SE STIU ACESTE LUCRURI ATAT CEI CARE SUNT ACUM SI CARE AU FOST CUM AU FOST AJUTATE BISERICILE AFILIATE CULTULUI DE CATRE BISERICI DIN U.S.A. CEL PUTIN. IN LOC SA NE DUSMANIM SI SA STAM SA JUDECAM UNI PE ALTII ESTE PAREREA MEA MAI BINE AM CAUTA SA SE VADA IN NOI ROADELE DIHULUI SFANT. IAR TOT CE ESTE DE LA DUMNEZEU VA RAMANEA IN VEAC ORI CACI VREM SAU NU VREM NOI.DUMNEZEU SA NE DEA INTELEPCIUNEA SI BINECUVANTAREA SA DE CARE AQVEM MAI MULTA NEVOIE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce interesant este excrocul asta cum reușește asta. Nu inteleg pe aia care aruncă cu banii asa...fara nici o problema. Bravo pustane excrocule ia le banii.

      Ștergere
    2. Anonim.. ești tare interesant și totodată întărâtat împotriva lui Pustan. Este greu să te înțeleg,dar probabil că ai suferit mult din partea acestui pastor. Se simte din mesajele pe care le tot scrii că ai o ură față de acest om. Acum sunt mai mult decât sigur că îl cunoști personal pe marele Pustan (am scris astfel ca să îți dau apă la moară) și suferința ta este exagerat de mare. Eu îl cunosc doar din predicile sale de pe YouTube, dar îți spun sincer și multă lume îți poate confirma faptul că nu sunt "spălați pe creier" . Eu am învățat multe de la această persoană și îți spun că ai ce învăța. Toată tevatura asta cu ce are și ce nu are nu are nici o relevanță cu predicile bune. Eu am fost ortodox și acolo nu am găsit nimic ce m-ar fi putut reține încă în această religie și de aceea am început să caut în altă parte și în același timp să citesc și Biblia,ceea ce vreau să îți transmit este că ortodoxia nu pune accentul pe citirea Bibliei de către enoriași (dacă mergi la biserica ortodoxă să întrebi enoriașii,câți au citit-o și câți au avut parte de studiu biblic din partea preotului din acea biserică). Pustan în schimb își jertfește viața pentru ca mulți să primească o anumită învățătură, chiar și online. Așa că ce avere are și de unde,este cea mai nesemnificată problemă pentru mine și pentru mulți alții. Dacă îți place să tot incriminezi o persoană chiar și dacă ai avea dreptate, ceea ce nu cred, denotă că nu ai altceva mai bun de făcut și ești ca aceeia care când văd o ceartă se amestecă și ei doar ca să piardă timpul. DOMNUL să te binecuvânteze și să te ierte!.

      Ștergere
    3. @ Unknown, fara nume...
      Il cunosc personal pe acest cetatean, care a devenit liderul unei secte. Imi amintesc de ofertele materiale pe care mi le-a pus in fata incercand sa ma atraga la secta lui.
      Daca il cunosti si tu iti dai seama ca intre predici si modul sau de viata e o contradictie.
      Spui ca nu gasesti predici la ortodocsi... Aceasta deoarece nu le cauti. Sunt multe predici ale preotilor ortodocsi pe internet mult mai frumoase, mai profunde si pline de traire, pe care nu le vad decat cei ce le cauta.
      Dar nu despre asta e vorba, ci despre invatatura de credinta pe care ereticul Pustan o interpreteaza dupa bunul plac, in functie de sponsori...Tu stii cum se numeste bogatasul care ne predica despre saracie? Stii ce inseamna cuvantul FARISEU?
      Si inca ceva... La Beius sunt atrasi baietii depresivi (care nu sunt capabili sa se insoare) la secta lui Pustan prin fete care stiu sa le suceasca mintile. Iti dai seama ce "barbati" sunt aceia?
      Eu am fost de cateva ori acolo si au inceput sa se fofileze fetitele pe langa mine, bine inteles ca dupa ce am zis ca nu ma botez, nu m-au mai bagat in seama...
      Asta se intampla la secta lui Pustan din Beius...

      Apropoo... Pe tine ce te-a atras acolo? Sa nu spui ca credinta ca ma faci sa rad...

      Ștergere
  56. VA MULTUMESC PENTRU ACCEPTAREA CELOR COMENTATE.

    RăspundețiȘtergere
  57. Multa rautate la cei care il critica pe Pustan ... pastorii si predicatorii intre ei se urasc si se birfesc mai urit decit fac enoriasii ... toate cele scrise despre Pustan sunt scrise de predicatorii si pastorii care se stiu ei insisi ca sunt prea inferiori in predici in comparatie cu Pustan ... si atuncea ei isi descopera rautatea si invidia lor pe motiv ca vor sa descopere ,,adevarul". Un lucru e clar: oamenii mici- pastorii mici vorbesc de rau pe oamenii cu greutate-mari ... asa a fost mereu in istorie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Somesean Laviniu Aurel5 iunie 2021 la 01:48

      Hai ca esti tareeee...
      Ce invidie bre...?
      Nu vezi faptele?
      De predicat sunt multi care vorbesc care mai de care mai spectaculos, dar faptele spun adevarul despre om. Faptele il vadesc pe fratele Pustan. Nu vezi ca doar dezbinare a facut pentru ambitii si interese? Unde e lucrarea Domnului in el? In banii pe care-i manevreaza?

      Ștergere
    2. Alti pastori predica ceea ce traiesc si nu se fac vedete pe internet pentru nu asta cauta de la Domnul...

      Ștergere
    3. Eu cred că Dl Vladimir Puștan este un excroc profesionist ce face abuz de credința și încrederea oamenilor,,puțin îi pasă lui de oameni,,,,este un om lacom de averii,un înșelător și un actor profesionist,,un penticostal la vîrsta lui nu tine barbă,,,trăim vremuri

      Ștergere
  58. Ieste Omul .lui Dumnezeu . Păstorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Al carui Dumnezeu? Al dumnezeului banului ai vrut sa spui !
      Dumnezeul lui e banul, se scrie cu litera mica.

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.