sâmbătă, 29 februarie 2020

Patriarhia Romana incearca sa isi repare gresala facuta prin cedarea la presiunile organizatiilor antiortodoxe.

Un alt comunicat al Patriarhiei, aduce explicatii si incearca sa repare lucrurile.

Patriarhia Romana a dat un comunicat prin care facea un pogoramant celor care doreau sa se impartaseasca cu lingurita de unica folosinta sub pretextul masurilor de igiena. Acest comunicat a venit la cateva zile dupa ce gruparile antiortodoxe din Romania au cerut public ca Biserica Romaniei sa foloseasca lingurita de unica folosinta la Impartasanie si sa fie inchise bisericile pentru a evita spatiile aglomerate, in vederea stoparii raspandirii virusului Corona.

Ulterior, pleroma ortodoxa din Romania a reactionat condamnand decizia patriarhiei, aducand critici formalismului de credinta al conducatorilor BOR care au considerat ca prin Sfintele Taine din Potir se pot raspandi virusi.

Cedarea in fata presiunilor organizatiilor antiortodoxe este evidenta. In aceste situatii apar semne de intrebare in ce priveste increderea in deciziile Patriarhiei Romane sub pastorirea PF Daniel.

In urma reactiei pleromei, Patriarhia a dat un alt comunicat prin care incearca sa indrepte lucrurile. Macar atat!

Va prezentam ambele comunicate:

vineri, 28 februarie 2020

Reactia preotului Mihai Valica la pogoramantul necredintei facut de Patriarhia Romana


O nouă gafă a patriarhiei BOR. Împărtășania din linguriță de acasă.

     Ieri, Patriarhia Română a emis un comunicat în care îndemna pe unii dintre cei mai neîncrezători în Sfintele Taine ale Împărtășaniei, să folosească linguriță personală de unică folosință, adusă de acasă. Reacția pleromei Bisericii a fost promtă condamnând decizia patriarhiei ca fiind lipsită de temei teologic și duhovnicesc. Primii care au atras un semnal de alarmă asupra gafei patriarhale au fost administratorii blogului "Cuvântul Ortodox". 

     Printre teologii care au condamnat decizia Patriarhiei BOR, a fost și preotul Mihai Valică din Vatra Dornei, a cărui mărturie o vom reda integral în cele ce urmează:

joi, 27 februarie 2020

USR vrea inchiderea bisericilor ortodoxe sub pretextul ca ar putea fi mijloc de raspandire a virusului corona. Ce a raspuns BOR despre initiativa lui Andrei Caramitru, unul dintre politicienii sustinuti de LGBT-isti.

Răspunsul BOR după ce USR-istul Andrei Caramitru a spus că vrea închiderea bisericilor pe fondul apariției noului coronavirus

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a comentat pentru Q Magazine postările lui Andrei Caramitru, dând astfel și un răspuns întrebărilor acestuia. Bănescu susține că doar cineva profund incult din punct de vedere religios și rupt total de realitatea spirituală  poate sugera viclean închiderea fie și temporară a bisericilor (spitale duhovnicești), sau poate ironiza nătâng puterea vindecătoare a credinței și a simbolurilor sale.

marți, 25 februarie 2020

Cei inițiați în ezoterism, masonerie sau alte curente oculte, nu pot fi împărtășiți până nu li se reface Taina Mirungerii.


Părintele Macarie Banu atrage atenția asupra fenomenelor mistice înșelătoare răspândite în România prin intermediul mișcărilor ezoterice.

Fenomenul ezoteric este o practică ocultă modernă care se camuflează sub creștinism reușind să strecoare confuzii și ambiguități în sufletele creștinilor mai puțin cunoscători și încovoiați de griji sau neputințe sufletești.

Biserica Ortodoxă a condamnat practicile ezoterice ca fiind înșelătoare. Acestea, inducând concepții religioase păgâne în rândul creștinilor care au căzut în capcana “inițierilor” și lecturărilor din mediul on-line și cărților tipărite de către misionari ai religiilor asiatice în țările creștine.

Câteva cuvinte despre înșelarea spirituală prin practicile ezoterice, aflăm de la părintele Macarie Banu, de la Schitul Ortodox Oituz, jud. Bacău:

duminică, 23 februarie 2020

Pastrati credinta neamului pana trece valul paganismului, ne indeamna actorul Florin Zamfirescu.

Florin Zamfirescu: Limba română și credința ortodoxă au ținut poporul român legat. Acum se sapă la rădăcinile acestor două lucruri, sub diferite forme. Eu pot să spun românului: EȘTI cât CREZI!

Credința este ceea ce ține un popor adunat, consideră actorul Florin Zamfirescu. Întrebat, într-o emisiune la Antena 3, ce îi mai unește acum pe români, Florin Zamfirescu a răspuns că, din păcate, ceea ce ar trebui să îi unească, limba și credința, se încearcă a fi distrus. Actorul spune că credința este aceea care ține adunat un popor, iar în momentul în care accepți să ți se ia, nu mai ești.

vineri, 21 februarie 2020

USR si dictatura anticrestina in politica romaneasca. Care sunt criteriile de selectie a candidatilor.


USR Sector 4 a invalidat candidatura la Primăria de Sector a lui Antonio Andrusceac pentru că acesta a fost un susținător al Referendumului pentru familie și desfășoară acțiuni caritabile creștine împreună cu Biserica Ortodoxă

USR se poziționează tot mai clar ca un partid anti-creștin, până la punctul la care a respins candidatura unui membru important al partidului doar pentru că acesta apără valorile creștine.

miercuri, 19 februarie 2020

Ofensiva New-Age. Decăderea spirituală prin ezoterism și contradicțiile "maestrului" reiki Ovidiu-Dragoș Argeșanu în propriile cuvinte.


Un misionar al religiilor asiatice, din România, calomniază ortodoxia și Biserica Ortodoxă.
Acesta neagă principiile și valorile creștine propovăduite de Iisus Hristos.

În urmă cu 14 ani (februarie 2006), părintele Visarion Tuderici, secretar eparhial al Episcopiei Ortodoxe române din Ungaria, încă de când era preot la schitul Huta (jd. Bihor) a atras atenția asupra învățăturilor religioase ale lui Ovidiu-Dragoș Argeșanu, care a adus înșelare în plan spiritual multor suflete. Acesta se pretinde a fi doctor în psihologie și un "evoluat spiritual". Realitatea este că, nu găsim la dânsul nici o formă de trăire duhovnicească autentică, ci doar aroganță și dispreț față de Biserica Neamului Românesc. Dacă o face din convingere sau doar pentru a-i crește vizualizările nu ne putem pronunța, dar putem spune câ încă nu ne-a convins că domnia sa poate fi un exemplu pozitiv pentru spiritualitatea românească. În ce privește diploma de doctor, noi nu i-am văzut-o. Indiferent că ar exista sau nu, este puțin important atâta timp cât modul său de viață și învățăturile sale lasă de dorit...

În cele ce urmează vom reda articolul părintelui Visarion Tuderici, în care vedem câteva dintre contradicțiile domnului Argeșanu și blasfemiile acestuia la adresa Bisericii Naționale Române:

luni, 17 februarie 2020

Mai sunt monahi athoniți care se tem de Dumnezeu mai mult decât de patriarh


Patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol impune monahilor athoniți să slujească cu schismaticii din Ucraina. Unii stareți de mănăstiri, precum Gheronda Efrem de la Vatoped, s-au împotrivit schismei, iar ulterior si-au schimbat opiniile de teama patriarhului de Constantinopol care este și ierarh peste Sfântul Munte. Stareți apostați ca și Efrem mai sunt în mănăstirile athonite, dar nu toți. Au rămas și stareti pentru care învățătura Bisericii Ortodoxe este mai de preț decât funcția de stareț. Printre ei se numără și starețul mănăstirii Filoteu, care și-a retras reprezentantul de la o slujbă unde au slujit schismaticii.

sâmbătă, 15 februarie 2020

Ezoterismul - evoluție sau decădere spirituală? Un fals preot se pretinde a fi un mentor spiritual.


Adrian Singurov
Misionar New Age în haină preoțească sau, cum demonul poartă chip de sfânt?

Unul dintre personajele care pregătește tranziția către Noua Eră este falsul preot Adrian Singurov, întâlnit la televiziunile ezoterice din România. Acesta, ca și restul ezoteriștilor, se pretind a fi promotori al "evoluției spirituale". Ceea ce ei consideră evoluție, în realitate este o depărtare de la adevărata viață spirituală creștină.

vineri, 14 februarie 2020

Iubirea adevărată o trăieşti în inimă, în timp ce iubirea falsă o trăieşti de Valentine Day. Dar nu uita că iubirea falsă nu e iubire, ci înşelare...Nu vreau să îţi vorbesc despre Valentine Day sau Dragobete, vreau să îţi vorbesc despre iubire. De ce? Deoarece nu mă pricep încă, la afaceri. Dacă stăpâneam domeniul administrării afacerilor, obţineam un profit de peste şapte mii de lei din accesările pe care le-am înregistrat pe blog în ultima perioadă. Azi, în schimb, am scris cuvinte de iubire!

Ce-i drept este că dacă nu aş fi simţit iubirea şi nu m-aş fi întors la ea de fiecare dată când sunt ostenit şi rănit, sau descurajat, toată înţelepciunea mea, toate cunoştinţele, realizările ori spectacolul creat ar fi fost în zadar. Vorbe de iubire şi fapte de iubire nu sunt sinonime.

miercuri, 12 februarie 2020

Preotul ortodox Visarion Alexa la emisiuni ezoterice


Prezentatoarea emisiunii se agită și intervine când preotul Visarion încercă să delimiteze ortodoxia de învățăturile religiilor asiatice răspândite în România prin ezoterism.

   Antena Star's, una dintre televiziunile din România care promovează credința în reîncarnare și în zei, l-a invitat pe părintele Visarion Alexa la o emisiune de spiritualitate cu intensă promovare a credințelor asiatice.

   Emisiunea se numește LUMEA NEVĂZUTĂ și este realizată de jurnalista Dana Bălăceanu, inițiată în ezoterism. Menționăm că părintele Visarion Alexa a fost invitat și cu alte ocazii la astfel de emisiuni.
       

marți, 11 februarie 2020

Situația actuală a Bisericii in contextul recunoașterii constructului eretico-schismatic din Ucraina

Preotul Matei Vulcanescu din Mitropolia Pireului, Grecia, arata care sunt pericolele recunoasterii schismaticilor ucraineni sustinuti de SUA si Vatican

marți, 4 februarie 2020

Lucian Boia si iredentismul maghiar


Un istoric roman in slujba intereselor antiromanesti

Dupa 1990, au aparut figuri de romani care vor sa ne explice ca trebuie sa revolutionam totul. Nu oricum, ci astfel incat sa ne conformam directivelor din afara. Acestia vor sa ne invete ca ceea ce ne-au lasat stramosii nostri nu e bun, indemnandu-ne sa ne revizuim istoria, cultura, educatia, si de ce nu…, chiar religia.

Unul dintre acestia este si fostul colaborator al securitatii comuniste, istoricul Lucian Boia. Spalarea pe creieri pe care domnul Boia incearca sa o faca in randul tinerei generatii este evidenta.

Cateva detalii legate de acest aspect le prezentam (pe scurt) in cele ce urmeaza:

duminică, 2 februarie 2020

O “proorocie” a presedintelui Romaniei se implineste.


Traian Basescu a spus cu mult timp inainte
Ce se va intampla in 2020.

Despre globalizare si dorinta unor lideri politici de a conduce popoarele am auzit cu totii. Unii cred, iar altii sunt mai sceptici. Cert este ca prin aceasta globalizare se urmareste creearea unui guvern mondial cu economie unica, religie unica, cultura unica, mentalitate unica etc. De ce? Pentru ca prin acest guvern mondial totul se va tine sub control mai cu usurinta. Cine sunt acestia? E simplu. Oameni cu dorinta demonica de a stapanii popoarele.