vineri, 31 martie 2017

Laicul Mihai Silviu Chirilă şi fostul preot Ciprian Staicu nu pot reprezenta credincioşii BOR la "sinaxa" din Grecia.

Răspuns colaboratorilor. 

Pe adresa de email a asociaţiei am primit mesaje, din ţară şi diaspora, din partea unor credincioşi care si-au manifestat nemulţumirea că unii nepomenitori se autodeclară reprezentanţi ai românilor la sinaxa din Grecia, 4 aprilie 2017.

Menţionăm că Mihai Silviu Chirilă şi fostul preot Ciprian Staicu nu pot reprezenta credincioşii BOR la acea "sinaxă", deoarece este o întrunire doar între nepomenitori. Eventual ar putea reprezenta doar pe cei care au oprit pomenirea ierarhilor sau pe cei care refuză să meargă la bisericile de care aparţin canonic. Aceştia sunt foarte puţini la nivelul întregii ţări.

Probabil că ei au o listă cu persoanele care i-a mandatat în acest scop. În caz că această listă există, cu semnăturile originale, ar putea fi cunoscută doar dacă unul dintre cei doi vor accepta să o facă publică.

joi, 30 martie 2017

Monahul Teodot Rogojină se dezice de nepomenitorii care contestă validitatea Împărtăşaniei în Biserica Ortodoxă RomânăNumele părintelui Iustin Pârvu este folosit abuziv de către nepomenitorii din România.

Citate ale unor Sfinţi Părinţi, sunt scoase din context şi interpretate după bunul plac.

Monahul Teodot Rogojină (în foto) a susţinut mişcarea nepomenitorilor din România. Deoarece gruparea nepomenitorilor din Neamţ, care îl are ca lider pe părintele Antim Gâdioi şi Mihai Silviu Chirilă (ieromonahul Pamvo fiind pus la înaintare), au îndemnat oamenii să nu participe la slujbele preoţilor antiecumenişti care pomenesc ierarhii, numiţi de aceştia “trădători” şi “fricoşi”, monahul Teodot s-a gândit să rupă tăcerea dând în vileag mai multe dintre tendinţele schismatice ale nepomenitorilor nemţeni.

marți, 28 martie 2017

Părintele Eftimie Mitra previne asupra unor posibile tendinţe schismatice la nepomenitori şi condamnă caterisirile făcute abuziv.   Atitudinea unor bloguri extremiste a  adus sminteală în rândul multor credincioşi, cu atât mai mult că în ultima perioadă unii nepomenitori, mai plini de zel "misionar" au pornit o campanie de discreditare a parintelui Arsenie Boca. Acest lucru i-a făcut pe mulţi credincioşi să se trezească la realitate: "Cine sunt cu adevărat nepomenitorii şi ce duh se ascunde în spatele lor?" ne întreabă o colaboratoare. Vedem că ei susțin că împărtășania în BOR nu ar fi validă, chiar dacă încă nu a avut loc nici o condamnare sinodală a ereziilor cretane. Această minciună născocită de nepomenitori produce o distanțare a lor față de BOR, în care, conform "corectitudinii" bolnăvicioase pe care o au, spun că doar ei dețin adevărul absolut. Acest "adevăr" care ne indeamnă să negăm validitatea împărtășaniei în Biserică este de la stăpânul întunericului, care s-a gândit că e momentul să facă primul pas spre o nouă schismă. 

          Mărturia pr. Eftimie, pe care urmează să o prezentăm, este un răspuns la întrebările unei persoane (pe facebook). Mesajul transmis ne ajută să înțelegem cum s-a ajuns ca nepomenitorii au transformat lupta de îngrădire și protest față de erezie într-o luptă de acaparare a  cât mai multor enoriași sub pretextul că doar ei au tainele valide:

duminică, 26 martie 2017

Părintele Arsenie Boca condamnă erezia din Creta şi din mormânt.

Părintele Arsenie Boca evidenţiază că doar Biserica Ortodoxă este mântuitoare, iar celelalte secte care se autodenumesc "biserici" nu au Harul mântuitor. 

Tot părintele Arsenie mai menţionează că cei care părăsesc Biserica nu au parte de mântuire.

Biserica de pe pământ este luptătoare, iar această luptă trebuie dusă duhovniceşte şi teologic, în funcţie de situaţie. Cert este că cine se desparte din Biserică nu mai poate lupta duhovniceşte căci nu mai primeşte Duhul Sfânt. 

Ce spune părintele Arsenie în scrierile sale:

vineri, 24 martie 2017

Monahul Sava Lavriotul şi tendinţele extremiste din conferinţa de la Rădeni. O scurtă analiză făcută de un participant.Atenţie la extremele nepomenitorilor plini de zel şi înflăcărare.

Cine răspunde de sufletele ce se pot pierde?

Părintele Gheorghe Aniţulesei (in foto) este preot în Arhiepiscopia Sucevei. A fost la conferinţa de la Rădeni (19 ianuarie 2017) a monahului Sava şi a tras unele concluzii care au fost postate în 23 ianuarie la rubrica de comentarii a unui articol de pe blogul „Cuvântul ortodox”. Astfel, relatează despre modul extremist şi contradictoriu al monahului Sava Lavriotul, dar şi inovaţiile pe care acesta le face pornind de la ipoteze şi păreri personale.

Redăm mai jos textul integral:

joi, 23 martie 2017

Vicepremierul maghiar: ''Autonomia rămâne un scop, de ea depinde supravieţuirea noastră''Supravieţuirea comunităţilor etnicilor maghiari din străinătate depinde de abilitatea acestora de a progresa către autonomie, a declarat luni vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, citat de MTI.    Vorbind în cadrul unei lansări a ultimelor volume ale unei publicaţii intitulate “Drepturile minorităţilor, reprezentarea grupurilor de interese, autonomie”, Semjen a afirmat că autonomia este atât un scop, cât şi o viziune pentru viitorul etnicilor ungari.

miercuri, 22 martie 2017

Ne delimităm de tendinţele extremiste ale monahului Sava Lavriotul şi de acţiunile sale calomniatoare la adresa părintelui Arsenie Boca


Părintele Sava, încotro?

    Ţinând seama de atitudinea părintelui Sava Lavriotul prin care îl denigrează pe părintele Arsenie Boca, ASTRADROM se dezice de afirmaţiile acestuia prin care aduce calomnii unui duhovnic din România, cu atât mai mult că unele dintre afirmaţiile monahului aghiorit nu sunt reale, iar altele sunt interpretate în mod eronat. 

marți, 21 martie 2017

VIDEO: Ieromonah Macarie Banu - predica marturisitoare la Duminica Inaltarii Sfintei Cruci

 Parintele Macarie Banu, egumenul schitului Oituz, judetul Bacau, marturiseste crezul sau echilibrat, in lupta cu schisma si cu erezia. Mai multe detalii pot fi gasite vizualizand  inregistrarea de mai jos facuta duminica, 19 martie, 2017, cand s-a praznuit Inaltarea Sfinti Cruci (a treia duminica din Postul Mare):

duminică, 19 martie 2017

Sa ajutam românii din Ucraina. Volohii sunt fraţii noştri, au nevoie de noi.Asociatia ASTRADROM organizează pana la data de 05 aprilie 2017, o campanie de ajutor pentru românii crunt de săraci (volohii) din vestul Ucrainei (loc Poroscovo) care nu stiu nici de telefon, nici de ciocolată... 

 
 

Sunt o comunitate de cateva mii de suflete care nu au cunostinta de noi, dar nici noi de ei. Cu toate acestea suntem frati. Pentru fiecare dintre ei contează gestul nostru:

joi, 16 martie 2017

Preotul Mihai Aldea: cateva aspecte despre fenomenul opririi pomenirii în România   „Sinodul” din Creta a stârnit multe controverse în lumea ortodoxă. Unii au protestat prin oprirea pomenirii ierarhului de care aparţin canonic, iar alţii au considerat că nu e cazul opririi pomenirii, ci doar al mărturisirii din interiorul sistemului canonic bisericesc, cel puţin deocamdată. Sunt câţiva nepomenitori care consideră că preoţii pomenitori nu mai au Har lucrător, indemnandu-i pe credinciosi sa nu mai mearga la biserica, justificand astfel si pozitia lor. Aceste păreri personale extremiste (şi neadevărate), exprimate cu mult zgomot pe blogurile extremiste, nu au adus beneficiu luptei antiecumeniste, ci doar sminteli în rândul credincioşilor, dar şi un pretext din partea ecumeniştilor să-i eticheteze pe nepomenitori cu acuza: „Au căzut în schismă!”.

     Până în prezent, s-a dovedit ca fiind eficientă, lupta mărturisirii prin aducerea de argumente teologice, după modelul marilor ierarhi şi teologi tradiţionalişti din Grecia, cum ar fi: ÎPS Ierotheos Vlachos, ÎPS Ieremia de Gordina, ÎPS Serafim de Pireu, ÎPS Atanasie de Limasol, ÎPS Ambrozie de Kalavrita etc. sau teologi ca Dimitrie Tselenghidis, Gheorghe Metalinos etc.

     În cele ce urmează, vom prezenta un mic fragment din relatarea părintelui dr. Mihai Andrei Aldea despre fenomenul opririi pomenirii în Romania, creat în câteva cercuri restrânse din ţara noastră:

marți, 14 martie 2017

VIDEO: ieromonah Macarie Banu, predica la Duminica a doua din Postul Mare

Pr. Macarie Banu, de la Schitul Oituz, jud. Bacau, a oprit pomenirea episcopului ecumenist Ioachim Bacauanul ca semn de protest fata de ereziile semnate de catre acesta in Creta. Intr-un mod echilibrat ne indeamna sa luptam impotriva ereziei ecumeniste si a sinodului talharesc din Creta, astfel incat sa nu avem tendinte extremiste si schismatice.

luni, 13 martie 2017

Parinti! Atentie la jocurile copiilor de pe internet.

Tinerii care cad in capcana acestor "jocuri" sunt amenintati ca daca se retrag vor fi ucisi.

Jocul virtual “Balena albastra”, care circula in fosta Uniune Sovietica, aduce tot mai multe victime. Este accesat de tot mai multi tineri care ulterior ajung sa se sinucida. Asa s-a intamplat cu doi tineri din Chisinau care s-au aruncat legati impreuna de maini, de la etajul 18 al unui bloc.

sâmbătă, 11 martie 2017

VIDEO: Un monah cu viata sfanta din zilele noastre: Dorobantul lui Dumnezeu

In trecut, Contestat de comunisti, iar azi de extremisti, parintele Nil Dorobantu ramane acelasi, asa cum a fost in timpul vietii sale: prigonit si jertfit. O jertfa pe care si-a asumat-o pentru a-i sluji lui Iisus Hristos si neamului romanesc.

Va propunem sa vizionati reportajul realizat de Carmen Avram:


mai multe despre parintele Nil Dorobantu, vedeti aici: http://nildorobantu.ro/

vineri, 10 martie 2017

Părintele Arsenie Boca: “Extremele sunt ale diavolului”Îndemn la echilibru şi dreaptă socoteală în viaţa duhovnicească.

Referindu-se la cei ce dintr-o râvnă bolnăvicioasă ajung să cadă în amăgire, socotindu-se a fi doar ei pe calea cea bună, părintele Arsenie spunea:

“Au zis Părinţii că întotdeauna extremele sunt ale diavolului. Adică şi prea mare iubire de Dumnezeu – înainte de vreme – poate fi pricină de cădere: o iubire oarecum pământească, pătimaşă, neliniştită, nesenină, necurată şi pironită”

joi, 9 martie 2017

Preotul Constantin Necula creează diversiuni despre Biserica Bulgariei cu scopul de a susţine ereziile din Creta.     În conferinţa de la Oradea, organizată de Episcopia Oradiei, la catedrala din Centrul Civic, din data de 14 februarie 2017, preotul ecumenist Constantin Necula, consilier al mitropolitului Laurenţiu Streza de la Sibiu, manipulează credincioşii prezenţi la „seara duhovnicească” lăsând să se înţeleagă că Biserica Bulgariei ar fi controversată. Conferinţa a avut loc cu binecuvântarea PS Sofronie Drincec. 

    Pentru a da această impresie, foloseşte un joc de cuvinte, neclar, dar pe un ton convingător, ca şi cum ar fi sincer în ceea ce spune. În acest sens, părintele Eftimie Mitra, arată care este adevărata „schismă” despre care vorbeşte preotul Necula şi demontează diversiunea creată de acesta la Oradea:

miercuri, 8 martie 2017

"Ziua femeii" si ziua femeii crestine - parintele Valentin Baltoi despre ziua de 8 martie.

8 martie sau Duminica Mironosiţelor?

   Vă oferim, în cele ce urmează, un interviu cu părintele Valentin Băltoi, pr. spiritual în cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe“ din Roman şi paroh la Icuşeşti, Neamţ, despre semnificaţia mărţişorului şi a zilei de 8 martie pentru femeile creştine.

Preacucernice părinte, ce părere are Biserica despre mărţişor?

duminică, 5 martie 2017

Teologul Teodor Zisis a oprit pomenirea ierarhului ecumenist Antim al TesaloniculuiAstazi, in Duminica Ortodoxiei, Parintele Theodoros Zisis, Profesor Emerit al Universitatii Aristotelice, cunoscut in toata lumea stiintifica teologica, a intrerupt pomenirea Arhiepiscopului Antim al Tesalonicului, pentru ca acesta i-a interzis prin scrisoare oficiala Parintelui Theodoros Zisis sa se exprime impotriva pseudo Sinodului din Creta, ceea ce denota ca Arhiepiscopul Antim al Tesalonicului accepta pseudo Sinodul din Creta deci si erezia eclesiologica cuprinsa in texte din acel asa zis Sinod, trecand, iata, la represarii.


(Informatie primita de la pr. Matei Vulcanescu)

Vedeti filmarea si comentariile postate de parintele Ciprian Staicu http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/03/05/pr-prof-univ-dr-theodor-zisis-a-intrerupt-pomenirea-mitropolitului-eretic-ecumenist-antim-al-thesalonicului/

Transcrierea conferintei de la Roman a monahilor athoniti nepomenitori.    Publicăm şi transcrierea conferinţei despre sinodul din Creta (partea de întrebări şi răspunsuri), susţinută de către monahii athoriţi nepomenitori, la Roman, jud. Neamţ, în data de 13 octombrie 2016. Textul a fost transcris cu ajutorul unor colaboratori, sub purtarea de grijă a părintelui Serafim Raicea. Va fi tipărit într-o carte, împreună cu toate conferinţele ţinute de monahii athoniţi, invitaţi să conferenţieze în România.
   Transcrierea integrală a părţii de întrebări şi răspunsuri, se gaşeşte mai jos:

vineri, 3 martie 2017

Parintele Iustin Parvu a fost hirotonit in Biserica Ortodoxa Romana.

Un raspuns calomniilor aduse de schismaticii si dezbinatorii bisericii care doresc defaimarea duhovnicului neamului: parintele Justin Parvu.

Unii s-au gandit ca e mai bine sa acuzi duhovnicii care nu mai sunt in viata. Asa au inceput gruparile tulburente din Romania sa-l acuze pe parintele Arsenie Boca de inselare, iar acum gruparea sectara a lui Vasile Militaru recurge la calomnii mult mai grave prin care insinueaza ca parintele Iustin Parvu ar fi fost hirotonit la stilisti. 

In urma acestei denigrari, maicile de la Manastirea Petru Voda - Paltin, au postat pe site-ul manastirii fotografia documentului original, in care se atesta ca parintele Iustin a fost hirotonit in treapta diaconiei la 27 decembrie 1942, iar in treapta preotiei la 14 iunie 1943, de catre Mitropolitul Irineu Mihalcescu.

miercuri, 1 martie 2017

Abuz de functie la episcopia de Slobozia. Episcopul Vicentiu taie capetele preotilor care au opinii diferite fata de ale sale.Episcopul Vicentiu Grifoni de la Slobozia, provoaca la razvratire si schisma. Caterisirea preotului Claudiu Buza este lovita de nulitate deoarece motivele nu sunt bazate pe invatatura Bisericii Ortodoxe, ci pe ambitii personale si slugarnicia ierarhului Vicentiu fata de interesele politice globaliste.

Vom prezenta “Cuvantul pastoral” al ierarhului ecumenist, publicat cu cateva zile inainte de inceperea Postului Mare, dar si cuvantul preotului marturisitor Ciprian Staicu despre aceasta nedreptate: