miercuri, 28 februarie 2024

Rânduiala pentru cei care se convertesc la dreapta credință ortodoxă, conform învățăturilor vechi ale Bisericii lui Hristos

Cum se fac slujbele de convertire a ereticilor și schismaticilor
(catolici, protestanți, neoprotestanți, monofiziți etc...)

   Deoarece în molitfelnicele noi (tipărite după intrarea Romîniei în UE) au fost scoase unele aspecte importante din rânduiala botezului, mulți preoți și credincioși nu le mai au la dispoziție.
   Astfel, am fotografiat aceste rânduieli dintr-un molitfelnic vechi din anul 1896, publicat în limba română.

marți, 20 februarie 2024

Șoșoacă a mințit când s-a folosit de numele părintelui Ioanichie Popescu pentru a câștiga credibilitatea ortodocșilor. Minciuna senatoarei afectează credința ortodoxă favorizând prozelitismul New Age în România.

Senatoarea Diana Șoșoacă a mințit când a spus că are binecuvântarea pr. Ioanichie să participe la Holistic Fest, unde s-a folosit de numele duhovnicului pentru a câștiga credibilitate în fața ortodocșilor. De asemenea, duhovnicul Ioanichie nu i-a dat doamnei senator niciun accept să se folosească de numele său pentru a atrage voturile ortodocșilor. ASTRADROM a efectuat o anchetă prin care să verifice afirmațiile senatoarei.

În dimineața de 27 decembrie 2023, împreună cu colega mea Andreea Vulcan, am pornit la drum spre mănăstirea Surpatele să vorbim cu maicile din mănăstire despre relația părintelui Ioanichie cu senatoarea Diana Șoșoacă. Le-am arătat câteva filmulețe apărute pe internet despre afirmațiile senatoarei făcute la Holistic Fest și la o biserică ortodoxă din Viena, în care aceasta se prezenta a fi ucenica părintelui Ioanichie Popescu, susținând totodată și întrunirile de tip New Age. Am mai prezentat și câteva dintre aparițiile senatoarei la emisiunile lui Lazarus pe canalul ezoteric „Zeus Tv”Obștea mănăstirii nu știa de multe dintre afirmațiile senatoarei.

sâmbătă, 10 februarie 2024

PS Longhin dezminte zvonurile serviciilor secrete ucrainene care spun că ar fi amețit datorită medicamentelor

PS

PS Longhin Jar de la mănăstirea Bănceni a limpezit lucrurile în privința incidentului din 22 ianuarie 2024.

Dezminte zvonurile lansate de serviciile secrete ucrainene, prin care se induce impresia că ar fi amețit în urma unor medicamente puternice. Din păcate, aceste zvonuri au fost lansate prin intermediul unor persoane din Bănceni care au ieșit primii în presa on-line spunând că ar fi fost un accident. Ce spune PS Longhin în predică, după ce a ieșit din spital:

1 – Dacă cineva vă spune că am amețit datorită medicamentelor, să nu-i credeți

2 – Am căzut după ce am fost lovit


vineri, 2 februarie 2024

Praznicul Întâmpinării Domnului - 2 februarie

Intampinarea Domnului numita in popor si Stretenia (dupa numele vechi slavon) este sarbatoarea anuala a zilei in care Sfanta Fecioara Maria, conformandu-se legii (Lev. 12, 8), s-a suit la templul din Ierusalim, la 40 de zile dupa Nasterea Domnului, pentru curatirea ei, cand dumnezeiescul Prunc a fost intampinat si tinut in brate de batranul si Dreptul Simeon (Luca 2, 22 s.u.). Ea se serbeaza deci la 40 de zile dupa Nastere, adica la 2 februarie.

 

Vedeti detalii: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2013/02/intampinarea-domnului.html
 

Idei de predici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2013/02/intampinarea-domnului.html

Predica parintelui Ene Braniste:
http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/intampinarea-domnului/intampinarea-domnului-99024.html

joi, 1 februarie 2024

Cum s-a format canonul Sfintei Scripturi?

Lect. diac. Sabin Preda, de la facultatea de Teologie Ortodoxă din București, explică cum s-a format canonul Sfintei Scripturi. Emisiunea Puncte Cardinale, realizată de Maricica Pandele.