luni, 26 octombrie 2020

Sfantul Dimitrie izvoratorul de mir - Tesalonic Grecia

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie este cinstit pe data de 26 octombrie. A trait in timpul imparatilor Diocletian (284-305) si Maximian (286-305). Din viata sa, inscrisa in Sinaxare, aflam ca a fost fiul prefectului din Tesalonic. Dupa moartea tatalui sau a fost  numit guvernator al Tesalonicului. Tinand seama de faptul ca Dimitrie nu a ascuns ca este crestin, a fost intemnitat. In vremea aceea, crestinii erau trimisi sa lupte cu gladiatorii. In aceste lupte, crestinii erau victime sigure. Potrivit traditiei, Nestor - un tanar crestin, cere binecuvantarea de la Sfantul Dimitrie sa-l omoare pe Lie, gladiatorul favorit al imparatului, pentru a pune capat luptelor sangeroase. Dimitrie il va insemna cu semnul sfintei cruci pe frunte si ii va spune: "Du-te si pe Lie il vei birui, iar pe Hristos Il vei marturisi". Prin rugaciunele Sfantului Dimitrie, Nestor reuseste sa-l strapunga cu lancea pe Lie. La finalul acestei lupte, imparatul Maximian porunceste ca lui Nestor sa i se taie capul, iar Dimitrie sa fie strapuns cu sulitele. Din trupul lui Dimitrie, nu a curs sange, ci mir tamaduitor de boli.

Detalii despre sf Dimitrie, vedeti aici: https://www.crestinortodox.ro/religie/sfantul-mucenic-dimitrie-izvoratorul-mir-97170.html

 

 

vineri, 23 octombrie 2020

Catolicismul va face o nouă reformă în creștism? N-ar fi prima inovație contrară învățăturii creștine...

 Papa Francisc profită de suveranitatea asupra catolicismului si impune (influențează) dreptul de parteneriat civil pentru homosexuali invocând pretextul că și aceștia ar fi "copii Domnului". Oare al cărui domn?

Ne întrebam în urmă cu câțiva ani de ce papa Benedict a trebuit să-și dea demisia, în mod spontan, sub pretextul "motivelor de sănătate". Papa Benedict era conservator, nu a acceptat legalizarea păcatului homosexualității și nu era adeptul globalismului. E de înțeles că trebuia înlocuit. A venit pe scaunul Romei un papă care nu strica planurile ocultei, e tocmai actualul papă al Romei, Francisc. Dacă catolicismul avea sinodalitate, aceasta nu s-ar fi întâmplat. Dar... se pare că, printr-o presoană se pun bazele unei reforme morale și teologice în catolicism. Ce vor face credincioșii catolici?

Despre lovitura dată lui Iisus Hristos de către catolicismul mondial, prin liderul de la Vatican, vedeti detalii în cele ce urmează:

 

joi, 15 octombrie 2020

Credincioșii au reușit să se închine la Sfânta Parascheva și fără bulletin. Măsurile impuse de guvern au fost reimpuse după ce s-au mai rărit numărul credincioșilor.

 Ieșenii i-au ajutat pe cei din alte orașe să intre în curtea mitropoliei, iar la sfârșitul slujbei credincioșii de afară au rupt barajele de jandarmi.

    Ziua de Sfânta Parascheva anul acesta a fost una deosebită față de alți ani. Aceasta datorită măsurilor exagerate impuse de Guvernul României sub pretextul așa-zisei pandemii COVID 19. Guvernul a impus ca la această sărbătoare să poată avea acces doar pelerinii din municipiul Iasi, ceea ce a stârnit nemulțumirile credincioșilor din toată țara. La finalul slujbelor religioase, credincioșii au rupt barajele de jandarmi reușind să intre în curtea mitropoliei. După ce au intrat s-au comportat pașnic.

luni, 12 octombrie 2020

Atacul ateismului capitalist asupra ortodoxiei sub pretextul protecției medicale... Explicația unui preot din Iași.

Un preot slujitor din Iași ne confirmă: „Atacul asupra Sărbătorii Sfintei Parascheva este în realitate un atac frontal asupra poporului român”

 

Care sunt semnificațiile atacului asupra Sărbătorii Sfintei Parascheva?

 

Ar fi o copilărie să credem că abuzurile grave care au loc acum la Catedrala din Iași sunt o dovadă a dragostei pe care autoritățile o au față de sănătatea populației! Să fim serioși! Acest argument nu stă în picioare. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a arătat limpede că s-a organizat foarte bine și că nu există niciun pericol ca să se infecteze pelerinii care vin la Catedrala din Iași, indiferent de cât de mulți ar putea fi. Nu mai vorbim că sunt atâtea aglomerării umane în țară, care nu au stârnit grija paternală a autorităților. Ne gândim la aglomerările de la metrou sau de la mare, sau la manifestația de bucurie după alegerea primarului neo-marxist de la Timișoara, ori la marele târg de îmbrăcăminte, ExpoTextil, care se desfășoară – culmea! – tot  la Iași, în spațiul închis, între 8 și 14 octombrie a.c.

vineri, 9 octombrie 2020

Cum a decurs prima zi de la Iași, după ce statul ateu a adus noi restricții tocmai la sărbătorile ortodoxe.

Statul ateu a obstrucționat pelerinajul ortodox de la Iași pe motivul pericolului infectării cu COVID 19, la câteva zile după ce a îndemnat populația să iasă la vot.

Statul admite aglomerațiile la metrou, admite aglomerațiile electorale sau post alegeri unde sute de persoane fară mască s-au adunat să petreacă victoriile din alegeri, dar nu admite aglomerațiile din biserici.

Azi, în curtea catedralei din Iași erau mai mulți jandarmi decât pelerini. Aceștia executau ordinele impuse de guvernul liberal de a lasa în curtea mitropoliei doar pe cei cu bulletin de Iași. Mai mulți intelectuali creștini au luat atitudine publică, mii de pelerini au protestat nemulțumiți de îngrădirea libertății religioase prevăzute de Constituția României, în timp ce adepții ateismului iși trimiteau mesaje satisfăcuți de cele impuse de stat.

Mitropolia Moldovei a oferit o variantă igienică pentru ca pelerinii să poată intra în curtea catedralei. Statul ateu încă nu a dat nici un răspuns, până în momentul publicării acestei știri .

Vedeti imaginile foto si video de mai jos :

marți, 6 octombrie 2020

Abuzurile Statului asupra BOR sunt sanctionate de OSCE. Staul ateu a încercat obstrucționarea pelerinajelor sub pretextul infectării cu COVID 19.

OSCE consideră că legile statului încalcă libertatea religioasă, în această situație

Premierul Ludovic Orban si secretarul de stat al MAI, Raed Arafat (in foto), au decis că, datorită pandemiei de Coronavirus, să nu se mai facă pelerinaje religioase la Iasi (cu ocazia Sf. Paraschiva) și la București (cu ocazia Sf. Dimitrie). Motivația conducătorilor politici a fost că există riscul infectării cu virusul COVID 19.

Tot în această perioadă au avut loc alegerile administrației locale, care s-au soldat cu manifestații ("de bucurie") ale unor formațiuni politice care au câștigat alegerile în unele zone. Aceste manifestații nu au respectat regulile impuse pentru combaterea COVID, depășindu-se numărul de persoane maxim admis, distanța regulamentară, iar participanții neavând mască.

luni, 5 octombrie 2020

IPS Teodosie este atacat de presa anti-ortodoxă pentru că respectă canoanele Bisericii Ortodoxe. Reacții ortodoxe...

Preotul Eugen Tănăsescu și mănăstirea Petru Vodă au reacționat la manipularea din mass-media și slăbiciunea Patriarhiei Române...

Presa subordonată sistemului politic antiortodox din România a găsit motiv de scandal. În susținerea prozelitismului catolicizant din România, publicația anti ortodoxă "Adevărul" minte cu nerușinare scoțând din context cuvintele unui ierarh orthodox pe care le interpretează asmuțindu-și adepții împotriva ÎPS Teodosie al Tomisului. Nu ne interesează religia celui care a promovat scandalul, dar vom relata mai jos poziția preotului Eugen Tănăsescu din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului care lămurește lucrurile.

 

Ce ne-a surprins, a fost reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, care a cedat în fața presiunilor presei, încălcând canoanele Bisericii și slugărnicind puternicilor zilei, de frica unei discriminări în presa anti ortodoxă. Cu siguranță că domnul Vasile Bănescu nu a vorbit fără să-l consulte pe PF Daniel. Referitor la aceasta, în comunicatul mănăstirii Petru Vodă, pe care îl vom reda mai jos, se menționează că dl. Bănescu nu reprezintă ortodoxia.

 

vineri, 2 octombrie 2020

Soros este gata să arunce America într-un Război Civil dacă Trump este reales

Se pare că declarațiile lui Donald Trump de susținere a concepțiilor creștine i-a deranjat pe cei care conduc lumea din umbră.

Miliardarul George Soros se află în spatele unei ample coaliții de grupuri militante de stânga pregătite să declanșeze o mișcare de „rezistență” masivă dacă Joe Biden pierde alegerile din SUA.

Coaliția de grupuri răspândite în toate cele 50 de state americane, de conivență cu aliații lor politici, ar putea provoca un haos de asemenea proporții încât să eclipseze „manifestațiile” violente din această vară, arată o investigație Breitbart.

De asemenea, se pare că liderii coaliției sunt gata să găsească un pretext – cum ar fi o eventuală contestare de către Trump a alegerilor, refuzul de a accepta înfrângerea sau proclamarea de către acesta a victoriei înainte ca toate voturile să fie numărate – pentru declanșa manifestații de protest în toată țara, acțiuni de nesupunere civică și de blocare a economiei dacă Biden nu câștigă.