miercuri, 20 ianuarie 2010

Filmul Tarul (productie 2009, cu subtitrare in limba romana)

Un film despre ce se intampla cand incurci Imparatia lui Dumnezeu cu puterea seculara. Pavel Lunghin este regizorul acestui film (precum si al Ostrovului), un fidel urmas al scolii de film a lui Tarkovski.

Puteti urmari filmul incarcat pe trilulilu.ro mai jos:


Cadou de Anul Nou filmul “Tarul” (productie 2009, cu subtitrare in limba romana) « † Apologeticum
Vezi mai multe video din Film

sau de pe vimeo.com:

Ţarul (2009, cu subtitrare în limba română) oferit de Apologeticum.wordpress.com from Apologeticum.wordpress.com on Vimeo.

Preotii masoni si ecumenismul

Nu de mult timp preotul Alexandru Chis a intrat in loja "Sfantului Lazar" i-ar acum indeamna lumea la erezie. Va putea face cineva ceva sa il opreasca? Cu siguranta nu. Sfantul Sinod si-a aratat curajul cand trebuia sa ia o decizie in cazul celoi doi ierarhi eratici de la Banat si Bihor.
Ca un ierarh sa poata spune adevarul si sa i-a o decizie corecta in aceste situatii ii ramane doua variante: apostazia sau mucenicia.
Ii sfatuim pe ierarhii ortodocsi sa vizioneze filmul "Tarul", poate le va folosi.
Accesati linkurile de mai jos:
Preotul eretic:
http://apologeticum.wordpress.com/2010/01/20/masonul-alexandru-chis-preot-infiltrat-in-bor-instiga-poporul-la-rugaciuni-ecumeniste/
Filmul "Tarul":
http://apologeticum.wordpress.com/2010/01/02/cadou-de-anul-nou-filmul-tarul-productie-2009-cu-subtitrare-in-limba-romana/
Petre Haiduc,
Bucuresti, ianuarie 2010

P.S.
Am facut propunere siteului "Lacasuri ortodoxe" sa prezinte acest caz dar ni s-a raspuns ca nu e de competenta dansilor sa faca public astfel de stiri deoarece nu au binecuvantare de la nici un ierarh.
Redactia noastra preluat aceasta stire si o trimitem mai departe considerand ca a spune adevarul nu e un pacat, chiar si fara binecuvantare. Ne asumam riscul si ramanem cu constiinta impacata in fata lui Dumnezeu.
Informatii mai multe pe blogul APOLOGETICUM.

sursa: preluat de la Info-DIAGONAL

marți, 19 ianuarie 2010

„Leul Ardealului” atacat de Evenimentul Zilei

Comunicat de presă ASTRADROM

În ce priveşte atacurile în presă a unor ierarhi ortodocşi, în deosebi a IPS Bartolomeu, Asociaţia Pentru Păstrarea şi Promovarea Valorilor Culturale şi Naţionale ale Poporului Român condamnă pe acei formatori de opinie care încearcă să îşi verse veninul propriilor concepţii profitând de poziţia socială şi profesională în care se află.
Cu siguranţă atacul împotriva IPS Bartolomeu nu e o simplă bombă jurnalistică în căutare de senzaţional. Lucrurile trebuiesc văzute mai aprofundat. Cine stă în spatele acestor ziare: „Evenimentul Zilei”, „Adevărul” etc.? Cine sunt autorii articolelor şi în ce legătură se găsesc aceştia cu Biserica Ortodoxă? De ce tocmai IPS Bartolomeu, care (printre puţinii ierarhi ai BOR) luptă vitejeşte pentru păstrarea a ceea ce a mai rămas românesc şi ortodox în România? Nu e greu să gasim acest răspuns când privim cu atenţie la linia politico-religioasă a respectivelor ziare. Mereu acestea făceau o intensă campanie anti-ortodoxă şi pro-catolică. Mai e nevoie de explicaţii? Cu siguranţă nu. Cine e sincer vede de la sine acest lucru.
Intenţia mitropolitului de la Cluj de a acţiona în instanţă pe cei ce l-au calomniat este binevenită şi e firesc ca cei ce au făcut asemenea afirmaţii „curajoase” să le şi dovedească. Trebuie remarcat că în rândurile unor intelectuali greco-catolici, ziarista Mirela Corlăţean de la Evenimentul Zilei e considerată eroină.

Blaj
14 ianuarie 2010

Marian Moisescu
Purtător de cuvânt ASTRADROM

duminică, 17 ianuarie 2010

Adrian Streinu-Cercel acţionat în instanţă

Asociaţia pentru Păstrarea şi Promovarea Valorilor Culturale şi Naţionale ale Poporului Român ASTRADROM a depus joia trecută o plângere penală împotriva Secretarului de Stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, pentru abuz în serviciu, şantaj, şi nerespectarea drepturilor la liberă alegere. Acţiunea ASTRADROM a fost susţinută şi de alte ONG-uri din România.

Joi, 14 ianuarie 2010, avocatul Marian Niţescu din Bucureşti a depus o plângere în instanţă împotriva lui Adrian Streinu Cercel în numele Asociaţiei pentru Păstrarea şi Promovarea Valorilor Culturale şi Naţionale ale Poporului Român – ASTRADROM. Adrian Streinu Cercel, în calitate de Secretar de Stat a ministerului sănătăţii, a trimis la Direcţiile sanitare judeţene din România o circulară prin care cerea cadrelor sanitare să se vaccineze cu Cangrip. În aceeiaşi adresă se menţiona că personalul medical angajat care nu a primit vaccinul nu va avea dreptul să presteze servicii în care este nevoie de a se intra în contact direct cu pacientul. Purtătorul de cuvânt ASTRADROM, dr. Laura Orşan (care a iniţiat acţiunea), susţine că aceasta este o măsură de constrângere prin care cadrul medical e nevoit să primească vaccinul pentru a mai putea profesa: „Prin aceasta ne şantajează pe cei ce nu vrem să luăm vaccinul, altfel rămânem fără locuri de muncă. Vom profesa la domiciliu, pe propie răspundere sau ne pastrăm cabinetele şi ne vaccinăm”.
ASTRADROM consideră că prin această circulară este încălcat art. 26 şi 41 din Constituţia României care asigură dreptul la muncă si viaţă intimă. „Prin adresa domnului Streinu Cercel se încalcă Drepturile Omului, este un abuz în funcţie. Se vede clar că la mijloc sunt interese necurate. Este ilegal. Nici un tratament sau vaccin nu se poate face fără acordul persoanei în cauză.” spune preşedintele ASTRADROM, Ancuţa Avram. Accţiunea a fost susţinută şi de alte asociaţii şi fundaţii din ţară.
Cangrip e un vaccin împotriva gripei porcine fabricat în România la instititutul Cantacuzino din Bucureşti.
A doua zi, Asociaţia Pro-vita din Bucureşti a înaintat o altă plângere penală împotriva lui Adrian Streinu Cercel, tot pentru abuz în funcţie şi încălcarea dreptului la liberă alegere, fără ca una din cele două asociaţii să ştie de intenţia celeilalte. În urmă cu nouă luni domnul Cercel a fost demis în urma unei acţiuni a asociaţiei Pro-Vita. La scurt timp acesta a fost repus în funcţie.

Nicoleta Baciu

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

REÎNVIEREA LUI EMINESCU, EDIȚIA A DOUA

Pe data de 15 ianuarie 2010, s-au sărbătorit 160 de ani de la nașterea marelui nostru poet Mihai Eminescu. Cu acest prilej, ASTRADROM- subfiliala Beius , a organizat la sala mare a primăriei municipiului Beiuș a doua ediție a concursului REÎNVIEREA LUI EMINESCU.

În deschidere, președinta Astradrom, Ancuța Avram a vorbit despre marele Eminescu :

,, Eminescu este viu în conștiința poporului nostru, este studiat, interpretat, omagia , învățat cu plăcere sau defăimat și toate acestea la un loc dovedesc rolul pe care-l joacă Eminescu în cultura și în conștiința românilor. Pe Eminescu nimeni nu-l poate uita, nu-l poate tăgădui. Atâta timp cât pe aceste pamânturi vor trăi români iubitori de codru , de mare , de tei , de plopi , iubitori de dreptate și adevar, doritori de bine pentru țară Eminescu ne va fi simbol si ideal . Ne aducem aminte de strămoși, învățăm să-i cinstim și să înțelegem că " patria " nu e un cuvânt deșert . Privind în jur la România de azi, ne dăm seama cât de contemporan este Eminescu . Geniul neînțeles și neapreciat trăieste și astăzi în sărăcie, fiecare se zbate pentru bucata de pâine, mersul înainte este șovăielnic, valorile pleacă să-și împlinească destinul în alte părți “ La concurs au participat elevii ai Colegiului Tehnic Ioan Ciordaș și ai Colegiului Național Samuil Vulcan, ambele din Beiuș. Participanții au fost bine pregătiți și au demonstrat cât de bine cunosc viața și opera marelui nostru poet național.
Din juriu au făcut parte : Ancuța Avram – președinte Astradrom, doamna profesoară Eleonora Grigoraș - Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș, domnul director și profesor Traian Stanciu – Colegiul Național Samuil Vulcan, doamna profesoară Maria Horge - Școala cu cls. I-VIII Nicolae Popoviciu și Anca Budău – secretar Astradrom.

În urma întrebărilor de baraj, cîștigători au fost următorii :
Premiul I : Roiti Raul – C.N.S.V.
Premiul II: Pustan Emanuela - C.N.S.V.
Premiul III – Duma Mădălina – C.T.I.C.


În timpul concursului a avut loc şi un recital deosebit de cântece şi poezii eminesciene susţinut de copii de la şcoala Nicolae Popoviciu îndrumaţi de profesoara și cântăreaţa de muzică populară Daniela Rada și de doamna profesoară Maria Horge.

,, Este binevenită organizarea unor astfel de concursuri tematice precum cel de azi. Tinerii au nevoie de Eminescu pentru a-și cunoaște mai bine limba, cultura, tradiția și istoria strămoșească. Avem nevoie de Eminescu” spune domnul director și profesor Traian Stanciu.

vineri, 15 ianuarie 2010

Gripa Porcină, între paranoia şi realitate

Vaccinul impotriva gripei porcine a stârnit multe reacţii, unii se opun, alţii îl recomandă. Despre victimele acestui experiment, până în prezent, nu s-a facut nici o informare oficială. Totuşi există cazuri, dar... şi acestea rămân acoperite de interese. Mulţi medici, ONG-uri, etc. consideră că acest vaccin este o afacere a industriei farmaceutice la nivel mondial. Ministerul Sănătăţii susţine că vaccinul e pentru binele cetăţeanului.

Victime „îngropate”
O femeie din localitatea Pleasa, jud. Prahova, a intrat în comă după ce i s-a administrat vaccinul împotriva gripei porcine. Aceasta a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. ŞtiriPrahova.ro informează că imediat după ce i-a fost administrat vaccinul, pacienta a acuzat stări de ameţeală, dureri de cap şi febră. In câteva momente şi-a pierdut cunoştinţa, iar acum se află în comă profundă. Jurnaliştii publicaţiei amintite susţin că autorităţile au încercat muşamalizarea acestui caz, tocmai pentru a nu crea haos pe piaţă, mai ales acum când această "afacere" se dovedeşte a fi înfloritoare şi în România. Din surse neoficiale, se pare că un bărbat ar fi internat în acelaşi spital fiindcă i-a venit rău la câteva minute după vaccinare.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Cristian Vintilescu, a precizat că femeia era diabetică şi că starea în care se află nu este un efect al imunizării. "Pacienta este o veche diabetică, cu multiple decompresări glicemice, şi este o pură coincidenţă că îşi făcuse vaccinul de dimineaţă. Femeia a fost internată în spitalul de urgenţă, acum a ieşit din comă, deci nu mai este nici o problemă. Repet, nu din cauza vaccinului a intrat în comă", a declarat Vintilescu (vezi ZIUA online.ro 12 ian a.c.).
În data de 13 ianuarie 2010 a fost îngropat în comuna Aluniş doctorul satului Mihai Constantin în vârstă de 34 de ani. Acesta a decedat la patru zile după ce i s-a administrat vaccinul “Cantgrip”, împotriva virusului AH1N1. Medicii care, în primă fază, au cercetat cauza decesului au spus că acesta a survenit în urma unui stop cardiac provocat de vaccin. (vezi NapocaNews.ro). Ulterior, Direcţia Sanitară Cluj a spus că urmează să se facă o cercetare mai amănunţită care până în prezent nu a fost definitivată. Directorul adjunct al DSP Cluj, Mihai Moisescu, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro că “medicul din Aluniş a ridicat săptămâna trecută vaccinul pe care fiecare cadru medical trebuie să îl facă, dar încă nu se ştie dacă şi l-a şi administrat. Acest lucru va fi stabilit abia în urma anchetei de rigoare”. Cert e că un răspuns tot va trebui să existe într-o variantă oficială. Dacă acesta va coincide cu realitatea este peste puterea noastră de a ne pronunţa. Reprezentanţii DSP Cluj spun că pentru o analiză amănunţită trebuie deshumat trupul medicului decedat, ceea ce cu greu ar accepta familia.
Un alt caz e a unui bărbat de 30 de ani din Prundul Bârgăului care a murit la puţin timp după si-a dus acasă o doză de vaccin in ideea de a fi vaccinat de un cadru medical la domiciliu. Rezultatele autopsiei spun că „individul nu a avut nici o împunsătură pe corp ceea ce e posibil ca decedatul să nu işi fi administrat vaccinul”. În urmă cu câteva zile un bărbat de 36 de ani din Buzău a murit a doua zi după ce i-a fost administrat vaccinul „Cantgrip” deşi bărbatul nu avusese nici o boală (antena3.ro). Cazuri de „coincidenţe” când oameni mor la puţin timp după administrarea vaccinului sunt tot mai dese.

Mărturii din conştiinţă
Puţini sunt acei medici din România care au curajul să se pronunţe sincer în privinţa efectelor secundare ce pot apărea după efectuarea vaccinului anti AH1N1, mai ales când unele afirmaţii făcute în acest sens îi pot lăsa fără loc de muncă.
Unul dintre cei mai renumiţi microbiologi canadieni, românul Vania Atudorei (foto 1), director al companiei farmaceutice Sterigen din Canada, în cadrul unui interviu la Radio Cluj, în 14 august 2009, spunea că mulţi ziarişti sunt bine plătiţi, de companiile farmaceutice care fabrică acest vaccin, să creeze panică cu referire la gripa porcină, aceasta în mai multe ţări din lume. Tot în cadrul acelui interviu microbiologul român spunea: “există numai două companii farmaceutice în lume care fabrică nişte medicamente pentru gripă, medicamente care sunt mai mult sau mai puţin eficiente… nu sunt eficiente nici măcar pentru 50% din populaţie. Este vorba de compania Hoffmann-La Roche din Basel, Elveţia, care fabrică Tamiflu şi este vorba de cea mai mare companie din Anglia, GlaxoSmithKline. Iar aceste companii au tot interesul să-şi vândă medicamentele şi să facă profituri foarte mari. Foarte multe ţări, în paranoia [psihoza, n.n.] asta, au cumpărat cantităţi extraordinare, de milioane şi milioane de dolari, care vor expira şi vor fi aruncate. Şi medicamentele astea sunt cumpărate din banii publici, din impozitele şi taxele noastre”.
Adrian Streniu-Cercel, Consilier al Ministrului Sănătăţii din 1988, a dat o circulară la toate unităţile sanitare din România prin care se impunea cadrelor medicale administrarea acestui tip de vaccin. Neoficial se punea în discuţie şi un şantaj prin care cei ce vor refuza vaccinul, îşi vor plăti spitalizarea, chiar dacă vor fi angajaţi cu carte de muncă; aceasta doar discutându-se în cadrul şedinţelor cu cadrele medicale. Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae din Iaşi a cerut Ministerului Sănătăţii să revoce circulara sus amintită comentând totodată: „Vaccinarea contra gripei noi e, deocamdată, una voluntară, şi nu obligatorie. În aceste condiţii, fiecare cetăţean are dreptul să aleagă dacă vrea sau nu să se imunizeze, medicii sunt şi ei cetăţeni şi au aceleaşi drepturi”. Acesta este de părere că doctorii care refuză să se vaccineze şi îşi asumă riscul de a se îmbolnăvi nu trebuie forţaţi pentru că „nu suntem sub dictatura sănătăţii publice”. De aceeaşi părere este şi doctorul Ioan Sârbu, directorul Spitalului Militar din Bucureşti: „Oricărei persoane supuse unui act medical trebuie să i se ceară acordul în acest sens. Nu poţi să obligi pe cineva să se vaccineze” (vezi EvenimentulZilei.ro)
Măsurile propuse de profesorul Adrian Streinu-Cercel sunt contrazise şi de prof. dr. Petru Calistru (foto 2) de la Institutul de Boli Infecţioase “Victor Babes” din Capitală, care subliniază că în România avem de-a face doar cu respectarea ordinelor venite din afara ţării: “Nu se poate aşa ceva şi nici nu are cum. Legea asigurărilor de sănătate nu poate fi ştearsă cu buretele. Nu putem pe date statistice să facem seroepidemiologie. Diagnosticul de gripă AH1N1 este riguros, centralizat şi sunt necesare teste, deci nu se poate renunţa la testări pe motiv că ar fi bani cheltuiţi aiurea. De fapt, este vorba de a respecta ordinele de la OMS. Dacă acest organism a stabilit ca 20% din populaţie trebuie să fie protejate (ca restul de 80% pot să moară, nu?), atunci trebuie să îi înţelegem şi pe cei de la Ministerul Sănătăţii. E limpede că aceste vaccinuri trebuie consumate, să nu rămână cu ele neutilizate. Acum nu se mai cuceresc ţările cu sabia, ci economic, forţându-le să achiziţioneze şi ceea ce nu trebuie. Tot sistemul sanitar mondial nu mai este pus în slujba individului, ci a producătorilor de medicamente şi echipamente medicale. Nu mai există grija faţă de individ, ci doar de stimulare a consumului. Una este să tratezi un pacient care are nevoie şi alta să arunci cu antivirale şi să laşi însă oamenii fără de nici unele – fără mâncare, o locuinţă încălzită etc. Totul este un joc economic mondial. Este suficient să ne uităm şi să vedem că preşedintele Obama este cel mai înverşunat agent de vânzări din lume pentru vaccinul împotriva gripei porcine, iar preşedinta OMS era chiar fericită când a anunţat că există pandemie. Această gripă nu a apărut acum, unele studii japoneze arată că virusul gripal AH1N1 este de cel putin 30 de ani, poate chiar 100″ ( vezi şi saccsiv.wordpress.com).

Mărturii oficiale
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că toate cazurile de complicaţii sau deces apărute în România, în urma vaccinării anti AH1N1, sunt pure coincidenţe şi nu au nici o legătură cu administrarea vaccinului, acesta fiind pentru binele populaţiei din România şi doresc cu tot dinadinsul ca starea sănătăţii fiecărui cetăţean să fie cât mai bună. Maria Niţescu, director al direcţiei de control al Ministerului Sănătăţii, e nemulţumită că foarte mulţi medici de familie descurajează campania de vaccinare a gripei noi apărute. Conform legilor în vigoare ale Statului Român şi a Uniunii Europene nu există nici o posibilitate juridică prin care să se poată impune cuiva administrarea vreunui vaccin. Pentru ca acţiunile de „binefacere” ale marilor companii farmaceutice să poată fi impuse legal, mai întâi vor trebui schimbate câteva legi. Până atunci e suficient să faci un anunţ în presă că o persoană renumită a murit de gripă porcină, şi „consumatorii” dau năvală la farmacii. După reacţiile ferme a mai multor medici din România, Ministrul Sănătăţii, dl. Cseke Attila a spus că a fost doar o exprimare greşită a consilierului său Adrian Streinu-Cercel şi că în scurt timp se vor face corecturile de rigoare.
Institutul Cantacuzino din Bucureşti a creat un vaccin propriu împotriva gripei porcine numit „Cantgrip”. Acesta a fost răspândit în mai multe regiuni din România. Din declaraţiile oficiale ale reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi ale conducerii Institutului Cantacuzino reiese că vaccinul românesc este mai bun şi mai eficient decât cele produse de marile companii din lume neavând nici un amestec financiar cu acestea.
În ce priveşte decesele cauzate de gripa porcină, cifrele vehiculate în unele mijloace de informare în masă sunt mult exagerate faţă de realitate.
ierom. Eftimie Mitra

Gripa porcină, asemenea celei aviare este asemănătoare cu o gripă sezonieră. E un virus recombinat cu o contagiozitate puţin mai mare. Trebuie ştiut că şi în gripele apărute în alţi ani erau viruşi diferiţi, cu tulpini diferite. La fel şi gripa aceasta are o tulpină cu un indicativ aparte. Transmiterea acesteia este şi în funcţie de imunitatea individului, unii au o imunitate mai puternică şi aceia se îmbolnăvesc mai greu iar alţii care au o imunitate mai slabă se pot îmbolnăvi mai uşor. Nu putem să impunem un tratament pentru toată lumea la fel, ca după şablon. În fond fiecare îşi asumă riscul, e o chestiune pur personală. În cazul acestui vaccin trebuie ca fiecare să îşi consulte medicul de familie. Nu se face atâta caz de anumite boli cu rata de mortalitate mult mai mare precum se face cu aceasta, bine înţeles, asta nu înseamnă că nu trebuie să avem grijă, să ne ferim.
Dr. Mircea Andronic – ASTRADROM Bucureşti

joi, 14 ianuarie 2010

Gripa porcina, o lamurire medicala

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae din Iaşi – interviu la o emisiune radio. Poate fi gasit pe blogul personal al medicului sau accesand lincul de mai jos:
http://medicalnet.ro/blog/astarastoae/dezbatere-radiofonica-situatia-gripei-noi-ah1n1/349/