luni, 29 ianuarie 2018

VIDEO: Ortodoxinfo şi Mihai Silviu Chirilă recunosc că Sava a căzut în schismă.

De ce ortodoxinfo nu a spus adevărul la timpul potrivit? În urmă cu un an au fost semnalate aceste curente schismatice între nepomenitori. De ce a trebuit să se ascundă aceasta până acum?

   Filmarea de mai jos artă mărturia marilor teologi greci despre căderea în schismă a monahului Sava. Amintim că Sava a fost dat afară din sinaxa de la Volos, iar în prezent a rămas cu câţiva monahi atoniţi, printre care şi ieromonahul Haralambie, în timp ce, în România, ideile sale sunt susţinute de gruparea schismatică de la Rădeni din care face parte şi ieromonahul Spiridon Roşu. 

   Asupra acestor tendinţe schismatice ASTRADROM a atras atenţia în urmă cu un an. Părintele Macarie Banu a fost prigonit de către adepţii grupărilor lui Sava (şi de către site-urile administrate de aceştia) pentru că a atras atenţia asupra învăţăturilor schismatice propovăduite cu mult "curaj" de către cei vizaţi.

Detalii în cele ce urmează:

vineri, 26 ianuarie 2018

marți, 23 ianuarie 2018

Părinţi şi tineri: Atenţie la curentele neodaciste. Regretele pot fi târzii.

Căinţă şi regret. Conştientizarea unei înşelări...

    Curentele neodaciste, aparent inofensive, duc în înşelare tot mai muţi tineri din România, sub pretextul unui fals românism, practicat în numele strămoşilor daci. 
    Cu siguranţă adevăraţii daci nu au legături cu aceste curente New Age -iste. Ei aveau felul lor de a crede, conform concepţiilor primitive din antichitate. Asta nu înseamnă că trebuie să-i condamnăm, dar nici să-i transformăm în obiect de cult cu influenţe neopăgâne. (prof. Cristian Marc)

    Un caz, trist este cel prezentat de Sorana Bălan, în care o tânără din Bucureşti, sub influenţa unei psiholoage practicante a curentelor neopăgâne, a ajuns în această rătăcire. Nu se ştie dacă a avut timp să revină la credinţa în Iisus Hristos, deşi era conştientă că trebuie să facă acest pas. Detalii, în mărturia de mai jos:

vineri, 19 ianuarie 2018

Unii vor spitale, nu catedrale - iar alţii vor oraşe pentru roboţi

Arabia Saudită vrea să construiască de la zero un mega-oraș de 500 de miliarde de dolari
 
Arabia Saudită a anunțat în cadrul evenimentului Future Investment Initiative, organizat zilele acestea la Riyadh, că plănuiește să construiască un mega-oraș nou, în valoare de 500 de miliarde de dolari, organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile, pe coasta Mării Roșii.

marți, 16 ianuarie 2018

In Grecia: nepomenitorii si pomenitorii lupta impreuna pentru apararea credintei.

Comunicat de presă al
“Sinaxei Clericilor si a Monahilor Ortodocsi din Grecia”

     Sinaxa clericilor şi monahilor antiecumenisti din Grecia s-a întrunit luna trecută pentru a reînprospăta lupta împotriva ecumenismului. Menţionăm că la această sinaxă au participat clerici pomenitori si nepomenitori. Acesta a fost şi modelul unor sinaxe din România, care au avut loc la Schitul Oituz, la puţin timp după pseudosinodul din Creta.

     Redăm mai jos (în limba romană), comunicatul emis de membrii sinaxei. Acest comunicat a fost publicat si în presa greacă:

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Parintele Antim Gadioi - unde sunt granitele schismei?

Pana unde se intinde pr Antim Gadioi cu oprirea comuniunii?

Parintele Antim Gadioi indeamna preotii nepomenitori sa nu intre in schisma, respectand invataturile Sfintilor Parinti. In comunicatul sau evita sa spuna care sunt granitele canonului 15 care permite oprirea pomenirii.

Pe un blog al nepomenitorilor extremisti a aparut urmatorul comunicat:
https://saccsiv.wordpress.com/2017/12/28/comunicat-parintele-antim-ii-indeamna-pe-preotii-si-credinciosii-nepomenitori-sa-nu-depaseasca-limitele-canonului-15-i-ii-pentru-a-nu-cadea-in-schisma/

In acest comunicat spune: "Noi, cei care ne-am delimitat de ierarhie și de preoții rămași în comuniune cu aceasta, odată cu sinodul din Creta, românem în Biserica Ortodoxă Română strămoșească."

joi, 11 ianuarie 2018

"Sinodul" ecumenist din Creta. O noua carte care arata cu ce s-a deviat de la invatatura Bisericii.

 Lansare de Carte
la Biserica Românească "Panaghia Odighitria" din Pireu
Duminică 21 ianuarie 2018, ora 14:30

Eveniment cultural-teologic la Biserica Panaghia Odighitria a Comunității Românești din Pireu. Teologul român Mihai-Silviu Chirilă, cunoscut publicului interesat de teologie ortodoxă, va face prima lansare a cărții sale numite:

"Promovarea ecumenismului la nivel panortodox
de către pseudosinodul din Creta"

marți, 9 ianuarie 2018

Copiii volohi au învăţat colinde româneşti.

Volohii care au vizitat România vor readuce în viaţa satului lor tradiţiile autentice româneşti.
      În perioada 22-29 decembrie 2017, un grup de copii de naţionalitate română din localitatea Poroşkovo, raionul Perecin, regiunea Transcarpatia, din Ucraina au vizitat România.

      Din toamna anului 2017 copiii şi-au menifestat dorinţa de a veni în România de Crăciun, să înveţe colinde în limba română şi să vadă cum petrec românii sărbătorile de iarnă. Copiilor le-au plăcut foarte mult tradiţiile româneşti, care, după cum spun ei, au multe asemănări faţă de tradiţiile din Ucraina.

duminică, 7 ianuarie 2018

Botezul savarsit de Sfantul Ioan Botezatorul

Botezul savarsit de Sfantul Ioan Botezatorul nu era o taina cu insemnatate ontologica, ci un simplu ritual duhovnicesc. Acest ritual era savarsit in apele Iordanului, un rau cu multe smnificatii duhovnicesti: a fost trecut de poporul ales, la intrarea in Pamantul Fagaduintei, dupa robia egipteana; prorocul Ilie il va trece in chip minunat si se va inalta la cer, pana la a doua venire a lui Hristos, inchipuind biruinta mortii.

marți, 2 ianuarie 2018

Sava Lavriotul este condamnat de antiecumenistii din Grecia.

Monahul Sava Lavriotul este condamnat de antiecumenistii din Grecia pentru ca forteaza constiintele clericilor si credinciosilor sa opreasca pomenirea ierarhilor.


Monahul Sava este condamnat de catre antiecumenistii din Grecia ca a fortat constiintele unor preoti sa opreasca pomenirea. Acest lucru l-au facut si cativa nepomenitori din Romania, ucenici ai extremistului Sava, care au raspandit zvonul fals prin care spuneau ca oprirea pomenirii este obligatorie.