vineri, 21 mai 2021

Sfintii Imparati Constantin si Elena

Sfintii Constantin si Elena, "cei intocmai cu Apostolii", sunt pomeniti in Biserica Ortodoxa pe 21 mai.

 Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena este strans legata de taina si puterea Sfintei Cruci – semnul central al religiei crestine. Sfantului Constantin i s-a aratat pe cerul amiezii semnul Crucii spre biruinta (In hoc signo vinces – “Intru acest semn vei invinge”), in pragul infruntarii cu paganul Maxentiu, iar Sfinta Elena, mama sa, a descoperit la Ierusalim Crucea pe care Mantuitorul a fost rastignit. Sfanta Imparateasa Elena a trecut la Domnul la anul 327, putin dupa intoarcerea de la Ierusalim, iar Sfantul Imparat Constantin in 337, dupa 31 de ani de domnie.

marți, 18 mai 2021

PSD-ista Dana Budeanu atacă isteric Biserica Ortodoxă. Ce se ascunde în spatele acestor atacuri. Răspunsul unui preot ortodox.

Aceasta lansează mesaje subliminale prin care să creeze o prăpastie între cler și credincioși.

La postul România TV, creatoarea de modă, Dana Budeanu, aruncă mesaje subliminale prin care să despartă o parte a populației de preoți și ierarhie. Unul dintre aceste mesaje diversioniste este: "Pe noi ne-a abandonat Biserica", "Unde a fost Biserica de un an de zile" (referindu-se la pandemia COVID), printre altele mai lansa ideea că Biserica îndeamnă la vaccinare. Sunt jumătăți de adevăruri scoase din context pe care PSD-ista Dana Budeanu le folosește în mod clar pentru a discredita Biserica Ortodoxă Română. Ce interes are și în ce calitate vorbește?

duminică, 16 mai 2021

Duminica Mironosițelor. Femeia în ortodoxie.

De ce ortodocșii cinstesc femeia și cum se raportează la cultul și învățătura Bisericii.

 

Emisiunea PUNCTE CARDINALE, realizată de Maricica Pandele, având ca invitat pe preotul ortodox Tudor Ciocan din București. Explicații despre femeia creștină, conform învățăturii ortodoxe.

Sursa: SFR-TV  https://www.youtube.com/watch?v=V1skOrSGjYc

vineri, 14 mai 2021

Ce se ascunde în spatele mișcărilor ezoterice din țările creștine, în special în România.

 Ezoterismul în Romania - o formă a decăderii spirituale[1]

Ezoterismul a pătruns în România ca formă a curentelor religioase de tip New Age, promovată de sistemul globalist la nivel mondial. În țările creștine, la început s-a prezentat sub formă științifică pentru a nu se observa caracterul religios, iar apoi a început să propovăduiască principii ale religiilor asiatice cum ar fi credința în reîncarnare, existența unui Dumnezeu impersonal, negarea Bisericii, formarea unor concepții religioase personale, nivelarea religiilor, etc. Despre acestea stăm de vorbă cu pr. Eftimie Mitra:

 

marți, 11 mai 2021

IPS Teodosie - victima unei propagande anti crestine si a instigărilor realizate de reprezentanți ai USR

 

 IPS Teodosie a fost acuzat de reprezentanti ai USR pentru "discriminare" deoarece a afirmat că femeia nu poate primi Taina Hirotoniei. Astfel, parlamentarul USR-ist Iulian Bulai a adus atacuri și denigrări a Bisericii scoțând expresiile ierarhului din context.

 Ca răspuns, "Uniunea Națională pentru Drepturile Femeii din România" a emis un comunicat de presă cu scopul de a lămuri contextul real al afirmațiilor ierarhului: