joi, 14 septembrie 2023

Jocuri politice la nivel internațional care se ascund în spatele Sinodului din Creta. Ce interese se ascund în spatele acestui "Sinod" și care sunt consecințele în lumea ortodoxă?

"Sinodul" din Creta și influiențele politicii mondialiste
 

Despre implicarea SUA în treburile interne ale Bisericii Ortodoxe, nu se prea vorbește nimic deși consecințele sunt foarte grave atât în ce privește învățătura de credință cât și unitatea ortodoxiei la nivel internațional. Susținerea schismaticilor ucraineni și încercarea de a scoate înafara legii Biserica Ortodoxă canonică din Ucraina este cea mai vizibilă consecință a implicării SUA în treburile Bisericii Ortodoxe. O altă consecință care a stârnit controverse în lumea ortodoxă este susținerea logistică și financiară a "sinodului" din Creta, anul 2016. Câteva aspecte legate de implicarea SUA în întrunirea de la Creta sunt prezentate în cele ce urmează:

 

duminică, 10 septembrie 2023

Episcopia Oradiei pusă sub un nou scandal legat de homosexualitate. O plângere penală scoate noi detalii la iveală. Cine cui slujește?

 Cine este consilierul eparhial care i-a făcut plângere penală preotului regizor Ciprian Mega de la Oradea.

Care au fost motivele și cine se ascunde în spatele acestui act.

Conslierul episcopiei Oradiei, pr. Andi Constantin Bacter (în foto) s-a supărat pe colegul său pr. Ciprian Mega pentru că acesta a cerut patriarhului să nu participe preoți homosexuali la slujba de sfințire a bisericii cu hramul Sf. Spiridon din Oradea. Drept urmare, consilierul cu pricina nu a mai mers alături de PS Sofronie Drincec la acea slujbă, iar mai târziu a făcut o plângere penală împotriva lui Ciprian Mega. Comunitatea locală LGBT din Oradea susține demersul Episcopiei Oradiei împotriva preotului Mega.

Am aflat din presa locală ebihoreanul.ro că preotului regizor, Ciprian Mega, din cartierul Rogerius (Oradea) i s-a făcut o plângere penală după ce și-a manifestat intenția ca la slujba de sfințire a bisericii ridicată de el să nu participe preoți homosexuali. Pornind de la această informație, o echipă a redacției ASTRADROM a cules mai multe informații.

 

vineri, 8 septembrie 2023

La Nasterea Maicii Domnului - inceputul mantuirii noastre, cateva din minunile Maicii Domnului


 

 La Nasterea Maicii Domnului , inceputul mantuirii noastre sa ne bucuram de cateva din minunile facute de Maica Domnului prin icoana Glykofilousa (sarbatorita la 27 martie și în lunea din Săptămâna Luminată)


Minunile care se fac la icoana Maicii Domnului Glykofilousa sunt nenumărate.

Pe când în Mănăstirea Filoteu se afla un paraclisier cu numele Ioanichie, care avea mare evlavie la Maica Domnului, acesta de câte ori aprindea candela la icoana ei, zicea și acestea: „Pentru ce, o, Stăpână, toate mănăstirile din Sfântul Munte au tot ce le trebuie, iar mănăstirea noastră duce lipsă de toate; până și grâul îl cumpărăm?”. Într-una din nopți, după ce a aprins candela a stat mult timp în fața icoanei și s-a rugat cu lacrimi.

După un timp, fiind doborât de oboseală, l-a cuprins somnul și în timpul somnului vede pe mângâietoarea celor îndurerați, pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, că se apropie de el și-i zice

miercuri, 16 august 2023

Un domnitor din Evul Mediu ne ofera exemplu cum trebuie să fie un lider politic

Domnia lui Constantin Brancoveanu, model pentru politicienii de azi

 Martirii Brâncoveni sărbătoriți la 16 august în fiecare an

Domnitorul Ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu (1688-1714), ocupă un loc aparte în istoria românilor, în primul rând din pricina sfârşitului său tragic, care a impresionat întreaga Europă, dar şi datorită activităţii culturale excepţionale pe care a desfăşurat-o în timpul unei domnii îndelungate

 

luni, 24 iulie 2023

PSD pus la zid de priministrul ungar Victor Orban. Slugărnicia lui Marcel Ciolacu duce la astfel de situații.

În data de 22 iulie 2023, La Băile Tușnad a avut loc ultima ediție de până acum a Universității de vară a maghiarilor. Victor Orban i-a arătat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, cum trebuie să se comporte un lider. Spunem aceasta deoarece politicienii români tremură în ismene când se aduce în discuțiue prigoana românilor din Ucraina. 

În discursul premierului maghiar, liderul PSD este pus la zid si umilit profitându-se de caracterul său de cap plecat îm fața străinilor. Este trist însă că acest lucru s-a făcut umilind totodată și poporul român. 

Vă propunem să ascultați ce spune Eugen Orlando Teodorovici despe acest subiect.

  

Câteva observații:

vineri, 30 iunie 2023

Banul "ochiul dracului", ajutoarele umanitare și prozelitismul neoprotestant în comuna Mădârjac, județul Iași.

Ajutoarele din străinătate fac tulburări la Mădârjac. Acestea sunt folosite în scopul racolării de adepți.

Primarul comunei susține că totul a fost legal și nu a primit cadouri de la organizatori, în timp ce credincioșii ortodocși îl acuză de complicitate la acțiunile prozelite autorizate de primărie.

Vineri 23 iunie 2023, un grup de tineri neoprotestanți, sub organizarea asociației penticostale Miros de Cer, din localitatea Dumbrăveni, județul Suceava, au descins o acțiune religioasă pe raza comunei Mădârjac, județul Iași. Localnicii spun că de mai mulți ani, penticostalii, vin în satul lor cu ajutoare umanitare, încercând să le vorbească despre Iisus în viziunea neoprotestantă. Toate acestea se întâmplă cu acordul primăriei din Mădârjac care aprobă astfel de activități favorizând prozeliții care merg acolo din alte județe. 


O parte dintre săteni au câteva mari dileme: Cine și cum a dat aprobarea, ce conțin actele comparativ cu ce s-a făcut în realitate și de ce nu s-a vorbit despre eveniment, mulți dintre ei aflând doar în ziua cu pricina.

 Pe unii dintre localnici nu îi deranjează, spunând că ei primesc ajutoarele, dar nu vor trece niciodată la cultul penticostal. Alții nu vor să dea detalii despre subiect și nu vor să se amestece, iar câțiva cochetează deja cu ideea.