luni, 30 ianuarie 2023

Iisus Hristos nu a fost în Tibet

Despre o eventuală călătorie în Tibet a Mântuitorului Iisus Hristos, auzim destul de frecvent în mediile ezoterice.

O lămurire asupra acestui aspect ne oferă pr. Adrian Tudorache, de la parohia Cireșani, jud. Prahova.

 

Transcrierea : 

miercuri, 25 ianuarie 2023

Au ieșit la iveală noi detalii despre cazul mănăstirii Frăsinei. Ce/cine se ascunde în spatele acestui scandal?

"Apostolii" New Age, "apără" mănăstirea Frăsinei.

Până în prezent, conducerea mănăstirii Frăsinei nu a dat nici o explicație legată de implicarea misionarilor New Age în acest subiect.

"Pomul după roade se cunoaște" – proverb popular

 

     Cei doi misionari ai curentelor religioase ezoterice din România, Diana Șoșoacă și Adrian Singurov, la 23 ianuarie 2023, au avut o descindere la mănăstirea Frăsinei, unde sunt implicați colaborând cu câțiva monahi de acolo. Din informațiile care le deținem, aflăm că monahii cu care cochetează doamna Șoșoacă sunt în strânse legături cu grupări ale nepomenitorilor, printre care și cu Grigorie Sanda, din Vâlcea, caterisit de BOR pentru "denigrare și instigare la adresa ierarhiei canonice ortodoxe" conform unor informații primite de la preoți din cadrul Arhiepiscopiei de Vâlcea. Menționăm că Grigorie Sanda a fost caterisit după oprirea pomenirii ierarhului Varsanufie in contextul Sinodului din Creta. Acesta folosește aceleași argumente, surse, citate, canoane, interpretări teologice etc., pe care le are și ezoterista Diana Șoșoacă.

     Legăturile dintre Diana Șoșoacă și nepomenitori sunt mai vechi, de când aceasta a trecut din barca progresiștilor antiortodocși pozând în așa-zisa "apărătoare" a ortodoxiei și a neamului. Prima lor acțiune comună au avut-o la Sfânta Parascheva, când la semnalul acesteia, nepomenitorii au început să îl huiduiască pe Mitropolitul Teofan în timpul predicii. Doamna Șoșoacă are concepții ezoterice de tip New Age (crezând în reînmcarnare și militând pentru întoarcerea la politeism), dar o leagă de nepomenitori faptul că aceștia duc o intensă activitate împotriva ierarhiei.

    Legăturile senatoarei cu falsul preot Adrian Singurov sunt mai vechi, acesta fiindu-i mentor spiritual și face parte din conducerea partidului SOS, pe care l-au înființat de curând. S-au cunoscut și când Diana Șoșoacă era activistă USR. De asemenea, în urmă cu câțiva ani, când BOR a refuzat să facă slujba înmormântării unui prieten al doamnei Șoșoacă, deoarece a fost incinerat (după rânduiala zamolxiană), Adrian Singurov a făcut o slujbă, îmbrăcat în veșminte preoțești. La fel ca și la Frăsinei, și la acea înmormântare, Singurov a refuzat să fie filmat pentru ca să nu existe probe cum că falsul preot a săvârșit illegal slujbe ortodoxe. Cu toate acestea, lucrurile s-au aflat și au fost prezentate în presa acelei perioade.

    Despre rătăcirea lui Adrian Singurov, ASTRADROM a mai publicat la 15 febr. 2020. Detalii vedeți aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/02/ezoterismul-evolutie-sau-decadere.html

    După scandalurile făcute de senatoarea New Age -istă la Frăsinei, mai mulți conducători de filiale din partidul SOS s-au retras, nefiind de acord cu lupta acesteia împotriva ierarhiei BOR, alături de nepomenitori. Senatoarea spune că filialele sale s-au retras datorită amenințărilor mitropolitului Irineu, ceea ce este în contradicție cu ce spun fostii membrii ai partidului SOS. De asemenea, senatoarea spune că a fost amenințată personal, dar nu a dovedit acest lucru.

      Senatoarea Diana Șoșoacă, refuză să facă public un Curriculum Vitae al activității politice dinainte de a deveni cunoscută publicului și neagă orice acuze i se aduc, spunând adepților săi că toate sunt minciuni prin care cineva vrea să o denigreze pentru că ea ar vrea binele bisericii și a poporului român. Menționăm că senatoarea Diana este singurul parlamentar român care nu este de acord să facă public CV-ul, sub pretextul că "nu e obligatoriu".

     În cele ce urmează, vom prezenta poziția preotului Claudiu Buză pe care a postat-o pe profilul personal de facebook, după ascensiunea celor doi misionari ezoterici la "biserica din vale" de la Frăsinei. Menționăm că părintele Claudiu Buză este nepomenitor, dar, până în prezent, a dat dovadă de o poziție echilibrată.

marți, 17 ianuarie 2023

Evangheliile apocrife, o fabricație a sectelor gnostice

      Evangheliile apocrife au apărut în mediile gnostice, iar autorii lor reali nu se cunosc. Numele lor au fost atribuite în mod fals unor persoane din apropierea Mântuitorului, ca de exemplu: Maria Magdalena, Apostolii Toma, Iuda etc... Despre acest subiect, părintele Mircea Cristian Pricop, din Constanța aduce câteva lămuriri. Adepții gnosticismului le numesc „Evanghelii interzise de Biserică”.

 

    Transcrierea:

sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Doru Bem: Ezoterism, New Age, iubirea și Biserica

În țările creștine, ezoterismul se prezintă a fi o practică nereligioasă. Cu toate acestea, prin curentele ezoterice se promovează doctrine ale religiilor asiatice. Astfel, adepții ezoterismului au învățături religioase legate de viața după moarte, despre Biserică și învățăturile de credință ale Bisericii, despre iubire etc... Pentru a aduce unele lămuri legat de aceste aspecte, vom prezenta un scurt dialog cu unul dintre foștii practicanți ai ezoterismului, actorul Doru Bem.
 
 

 

Transcrierea:

joi, 12 ianuarie 2023

Un nou martiraj al Bisericii Ortodoxe canonice din Ucraina.

13 ierarhi canonici ucraineni au fost pedepsiți fără a li se dovedi vinovăția.

     Războiul împotriva Bisericii Ortodoxe canonice din Ucraina este mai vechi. La momemtul respectiv ASTRADROM a dezbătut acest subiect. Acum, sub pretextul războiului ruso-american din Ucraina, fiind în vigoare legea marțială, președintele statului ucrainean, Volodimir Zelenski, are dreptul să facă "curățenie", în mass-media, politică, econimie etc…, și chiar în Biserică. Astfel, a confiscat de la Biserica Ortodoxă canonică lăcașuri de cult, pe care le-a oferit schismaticilor, și a ridicat cetățenia unor ierarhi canonici, sub pretextul că ar fi "trădători", "rusofili" și "dușmani ai poporului".

    Deocamdată, Zelenski nu a dovedit vre-o vinovăție a acestora și nu vrea să discute subiectul, iar populația nu are dreptul să își manifeste nemulțumirea sau să se revolte. Orice revoltă împotriva liderului statului ucrainean este considerată "trădare" și se pedepsește cu închisoarea sau luarea cetățeniei.

 În cele ce urmează, vom publica o știre din presa ucraineană unde sunt nominalizați toți ierarhii prigoniți:

 

duminică, 8 ianuarie 2023

Daniel Bălaș - de la fabulații ieftine la promovarea doctrinelor New Age

Un misionar ezoteric care se folosește de faptul că a purtat haină preoțească.

Oferă povești imaginare, inventate de el, pe placul grupărilor antibisericești


      Unul dintre misionarii doctrinelor ezoterice este și un fost preot din județul Constanța. Numele său este Daniel Bălaș. Se promovează singur pe rețelele de socializare, fiind susținut și de presa progresistă din România. Acesta a creat un scandal artificial cu Arhiepăiscopia de Constanța sub pretextul salariilor[1], ca mai apoi să pornească un întreg război împotriva Bisericii Ortodoxe.

     În prezentările sale oferă exemple imaginare din viața parohiei sau din viața sa privată spunând că a fost contactat de anumite persoane să i se ceară sfatul sau să își dea cu părerea despre învățăturile de credință ortodoxe și anumite situații legate de instituția Bisericii Ortodoxe. Pretinde că a fost căutat de preoți sau credincioși care i-au cerut sprijinul pentru anumite situații, și uneori susține că a fost căutat chiar de către Patriarhul României să îl roage să nu mai critice Biserica Ortodoxă. Deși fabulațiile sunt evidente, are mulți urmăritori pe rețelele de socializare, majoritatea din mediile ezoterice.

      Astradrom a mai prezentat câteva aspecte legate de acest caz, la data de 26 octombrie 2022. Detalii vedeți aici: https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/search?q=daniel+b%C4%83la%C8%99

 În cele ce urmează vom prezenta postarea de pe pagina de facebook "Adevarul despre Ezoterism", în care se relatează câteva dintre devierile religioase ale ezoteristului Daniel Bălaș.

   

marți, 3 ianuarie 2023

VIDEO: preotul beiușean Cosmin Tripon amendează manualul de egalitate de gen considerându-l periculos pentru educația viitoarei generații.

În luna august, anul 2022, a apărut un manual/ghid de egalitate de gen. Acest manual a ajuns la toate inspectoratele școlare din țară, cu acordul tacit al Ministerului Educației, fiind destinat cadrelor didactice pentru a fi aplicat la clase. Scopul acestui manual este de a promova identitatea de gen la elevii claselor V-XII. În acest manual este evidentă o propagandă pro LGBT care afectează mintea și modul de gândire al tinerilor în curs de formare. Părintele Cosmin Tripon din Beiuș, condamnă lipsa de reacție a ierarhiei BOR față de acest subiect, menționând că până în prezent Biserica Ortodoxă a reacționat prin glasul unor preoți. De asemenea, preotul beiușean recomandă părinților să nu își lase copii la școlile unde se vor preda astfel de norme educative, considerând că ideologia identității de gen este foarte periculoasă.