duminică, 31 martie 2019

Președintele Klaus Iohannis pus la zid de către un monah din Ardeal

Un preot călugăr, scrisoare deschisă lui Iohannis:

“Nimic nu dovedește că respectați credința și valorile acestui neam. Vreți să fiți președintele nostru sau un stăpân străin peste hotarele României?”


Părintele Justinian Oprina a publicat online o scrisoare deschisă adresată Președintelui Klaus Iohannis, în care îi aduce zece argumente ce demonstrează, în opinia sa, că Iohannis nu făcut nimic care să dovedească respect pentru "credința și valorile acestui neam care ne-au ținut laolaltă prin restriștile istoriei".

Preotul călugăr la o mănăstire din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului îi reamintește lui Klaus Iohannis că românii nu vor moschee în București, că s-au strâns aproape trei milioane de semnături pentru modificarea Constituției, inițiativă pe care ar trebui să o sprijine, că a promulgat legea prin care "martirii temnițelor comuniste au fost condamnați a doua oară, fiind interziși în România", în schimb a respins-o pe aceea prin care Avram Iancu primea titlul de Erou Național.

"Poporul român are nevoie de un președinte credincios care să țină la istoria și la valorile neamului său pe care să și le asume și să acționeze în numele lor.(...) Trebuie să vă hotărâți, domnule Președinte, dacă vreți să fiți președintele românilor sau doar un stăpân străin peste hotarele României care ia decizii în beneficiul altor puteri", îi transmite Părintele Justinian Oprina.

Citiți scrisoarea integral:

vineri, 29 martie 2019

Dezbinarea creată de PF Bartolomeu în Athos continuă cu impunerea unor noi compromisuri. Ce vor face stareții athoniți?

Stareții athoniți sunt puși încă o dată în fața faptului împlinit.
Dictatorul Bartolomeu, sau noul papă al ortodoxiei - după cum este numit, va pune încă o dată la încercare credința athoniților.

Doi schismatici: Bartolomeu si Epifanie
   Sfântul Munte Athos va fi pus în fața unui examen important de mărturisire a credinței. Deja câteva mănăstiri au cedat, acceptânt compromisuri (Vatoped, Pantocrator, Simonopetra, Iviru...), iar altele sunt hotărâte să reziste. Presiunile Fanarului cresc, neținând seama de sobornicitate și canoane. Canoanele au fost ignorate mai de mult, iar sobornicitatea a început să fie ign orată începând cu pseudosinodul din Creta (ex. Biserica Serbiei).

     Pentru a manipula credincioșii ortodocși din Ucraina, noul papă al Constantinopolului se va folosi de autoritatea de episcop al Muntelui Athos impunând stareților să accepte compromisurile sale. Prin aceasta, stareții athoniți vor fi supuși unui examen de credință. Urmează să vedem câți mărturisitori au mai rămas în Athos, și câți stareți își vor prețui păstrarea scaunului mai presus decât respectarea canoanelor și a rânduielilor Bisericii Ortodoxe.

Mai multe detalii, vedeți mai jos:
    

joi, 28 martie 2019

Vladimir Putin îl critică pe Papa Francisc pentru că promovează globalismul mondial

Film realizat de protestanți, dar în care se arată duhul politic globalist al șefului de stat de la Vatican. Acesta vine în România să susțină campania electorală a președintelui Klaus Iohannis, un om fidel politicii globaliste și apreciat între români pentru că se afișează a fi "de dreapta". În realitate, nici președintele Iohanis și nici susținătorul său politic de la Vatican nu au nimic de dreapta sau de stanga. Ei urmăresc principiile globalismului mondial. Chiar dacă afirmațiile președintelui rus vin din interese politice conflictuale, ele sunt reale.

marți, 26 martie 2019

Patriarhia de Constantinopol continuă să întrețină scandalul în Ucraina. Noi agresiuni ale schismaticilor asupra Bisericii canonice.


Cui a oferit «autocefalie» patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol?

PS Varsanufie de Vinnița si Bar
În curând BOR va trebui să ia o decizie în privința schismei din Ucraina. După acordarea tomusului necanonic de către SS Bartolomeu al Constantinopolului, violențele și agresiunile din partea schismaticilor se înmulțesc, în timp ce unele Biserici Locale privesc cu indiferență la sinistrul spectacol din Ucraina unde Biserica soră canonică trece prin grele încercări. Presa ucraineană mușamalizează astfel de cazuri, iar Patriarhia de Constantinopol refuză orice dialog pan-ortodox pe această temă.

Un caz elocvent este cel al atacului asupra episcopului Varsanufie de Vinnița si Bar (în foto), care a fost agresat fizic de către schismatici la intrarea în biserică.

Mai multe detalii, vedeți în cele ce urmează:

luni, 25 martie 2019

De ce sarbatorim Buna Vestire!

 Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna Vestire sau popular Blagovestenia (termenul slav corespunzator celui de Buna Vestire), este praznicul in amintirea zilei in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare ca va naste pe Fiul lui Dumnezeu.

duminică, 24 martie 2019

Teologi ruși ne spun că se pregătește o schismă la nivel pan-ortodox. Sunt implicate forțele globaliste și Vaticanul.

Elementele de bază ale unui proiect ultra-ecumenist sau: 
De ce a avut nevoie Constantinopolul să introducă noul calendar 


(nota trad: Dincolo de unele idei părtinitoare pro-ruse evidente, interviul este important pentru a înțelege mai bine tabloul disputelor bisericești actuale și mizele urmărite. Oferă informații interesante din trecutul apropiat, dar și prezentarea efortului mondial de rupere a lumii ortodoxe.)

Când și de ce a introdus Patriarhia de Constantinopol noul calendar? Ce legătură are el cu conflictul bisericesc actual din Ucraina? Am discutat aceste subiecte cu Pavel Kuzenkov, Ph. D în Științe Istorice, profesor al Seminarului Teologic Sretensky și expert în sisteme de cronologie creștină. Yuri Pushchaev

sâmbătă, 23 martie 2019

VIDEO: Liderul unionist George Simion critică afirmațiile președintelui României care consideră că românii și moldovenii sunt două popoare.


În cadrul unui festival de film, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat că Românii și Moldovenii sunt două popoare, referinduse că unirea Basarabiei cu România va fi posibilă “atunci când vor vrea cele două popoare”.

La puțin timp după această afirmație a apărut și reacția liderului unionist George Simion care, în mod ferm, atrage atenția președintelui României că românii și moldovenii sunt un singur popor:

vineri, 22 martie 2019

Maghiarii șovini din Ardeal s-au supărat pe România pentru că Parlamentul de la București nu le-a acordat autonomie.


UDMR și organizația (pro)maghiară Corbii Albi de la Cluj s-au nemulțumit că Rezoluția de la Alba Iulia nu a fost aprobată în Parlamentul României.

   Zilele trecute parlamentul de la București a respins propunerea făcută de UDMR prin care se cerea aplicarea rezoluției de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918.

Reacțiile de nemulțumire au apărut doar din partea minorității maghiare. Alte minorități din România nu au aprobat proiectul în varianta propusă de UDMR.

joi, 21 martie 2019

VIDEO: Icoana Parintelui Iustin Parvu a izvorât mir!

La conferințele organizate la Iași despre "Sfinții Români din închisorile comuniste", din moaștele ce erau duse de către organizatori izvora mir frumos mirositor .

Anul acesta, la conferința din 19 martie 2019, a fost dusă și icoana părintelui Iustin Pârvu din care a izvorât mir asemenea ca din sfintele moaște ale mucenicilor din temnițele comuniste. Detalii se pot vedea în filmarea cu telefonul de mai jos:

miercuri, 20 martie 2019

Un grup de tineri naționaliști atrag atenția: Kaufland - un pericol pentru educația copiilor nostri


Asociația „Tineri pentru Tineri” învață profesorii să le spună copiilor că „pornografia contribuie la creșterea nivelului de informare a celor ce o utilizează”. Proiectul e sprijinit de Recorder.ro și Kaufland. Asociația „Tineri pentru Tineri” desfășoară proiectul „Pentru fete și băieți”, prin care 150 de diriginți de la clasele a șaptea și a opta sunt instruiți să coordoneze activități cu elevii despre educație sexuală, numită eufemistic „sănătatea reproducerii”.

marți, 19 martie 2019

Un doctor oncolog a murit după ce a primit un vaccin pentru protecție față de febra galbenă.


O doză de vaccin a ucis un doctor oncolog faimos în doar câteva minute din cauza „insuficienței totale a organelor”…

Presa de stat încearcă cu disperare să mușamalizeze cazul (Natural News) Dr. Martin Gore, un vestit doctor oncolog, recunoscut că a salvat mii de vieți, a murit din cauza “insuficienței totale a organelor”, la câteva minute după ce a primit o doză de vaccin. Dr. Gore a fost profesor de medicină oncologică la Institutul de Cercetări Oncologice situat în Londra. El “a murit subit după o vaccinare de rutină pentru febra galbenă, raportează The Times (UK). “Moartea lui evidențiază riscurile crescute asociate vaccinurilor pentru numărul tot mai mare de oameni în vârstă care călătoresc în destinații exotice,“ explică ziarul. De asemenea, subliniază prețul înfiorător al încrederii în Big Farma, chimioterapie și vaccinuri.

duminică, 17 martie 2019

Maica Siluana Vlad - despre radiestezie si bioenergie (capcana ezoterismului)

Maica Siluana Vlad - despre pacatul radiesteziei si inselarea demonica a sectei conduse de Claudian Dimitriu, numit si "Comandorul"

Radiestezia, bioenergia, reiki etc., asemenea altor practici ale religiilor politeiste care amestecă creștinismul cu politeismul, este unul dintre cele mai ascunse si insesizabile pericole care duc la căderea spirituală a unui neam. Această involuție spirituală se accentuează odată cu recurgerea la practicile ezoterice și reciproc. Liderii grupărilor ezoterice iși prezintă rătăcirea ca pe un lucru pozitiv în fața adepților. Astfel, ceea ce în limbajul ezoteric se numește “evoluție spirituală”, în realitate este înșelare demonică. Așa se explică cum mulți dintre practicanții ezoterismului sfârșesc în centre de psihiatrie.

Despre acest subiect, vă prezentăm un dialog cu maica Siluana Vlad:

vineri, 15 martie 2019

OCA respinge recunoașterea Bisericii schismaticilor ucraineni

OCA continuă să sprijine, să recunoască doar pe Mitropolitul canonic Onufrie de la Kiev

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din America (OCA) a emis o scrisoare pastorală pe 28 ianuarie cu privire la criza ucraineană. Scrisoarea, semnată de Preafericitul Mitropolit Tihon a toată America și Canada și restul episcopilor Sfântului Sinod, caută să „furnizeze clerului nostru și credincioșilor o direcție și o perspectivă cu privire la impactul pe care aceste chestiuni globale le au asupra comunităților locale din America de Nord”, în timp ce face mențiune de „credincioșii ucraineni care suferă, în primul rând și în principal, și care au nevoie de rugăciunile noastre”.

luni, 11 martie 2019

Motivul invocat de Moscova pentru ruperea comuniunii cu Constantinopolul este erezia, nu schisma
Mărul discordiei și ispita mândriei

 Patriarhia Ecumenică
 și tendințele papiste.

Amestecul în treburile interne a Bisericii Ruse fără să-i fi cerut vre-un ierarh canonic a dus la o nouă ruptură care poate crea o dezbinare majoră în ortodoxie.
 
În partea a treia a unuiarticol legat de întreruperea comuniunii Bisericii Ruse cu Constantinopolul este subliniat un fapt mai puțin luat în considerare, anume că motivele invocate sunt de deviere de la credință, nu doar de ruptură bisericească (schismă). Acest aspect a fost chiar ignorat complet de unele Sinoade ale Bisericilor Locale care și-au exprimat poziția față de conflictul bisericesc din Ucraina. Biserica Ciprului și cea a Albaniei sunt cele care au criticat chiar ca fiind nefondată această rupere a comuniunii, iar Sinodul BOR nici nu a atins subiectul. La polul opus, sârbii au fost tranșanți, recomandând clericilor lor să evite conslujirea nu doar cu schismaticii din Kiev, ci și cu cei ce au slujit cu ei.

duminică, 10 martie 2019

VIDEO: Parintele Justin Parvu - Rugaciunea de dezlegare pentru Postul Mare

Să începem Postul Mare cu dragoste și cu iertare.

Practica din mănăstirea Petru Vodă 
rămâne un model pentru cei din zilele noastre.

În mănăstiri este rânduiala ca fiecare monah/frate să își ceară iertare de la confrații săi pentru ce și-au greșit unii față de alții cu voie sau fără voie, cu știință sau fără știință... La începutul postului starețul citește rugăciunea din Molitfelnic, iar apoi frații se îmbrățișează frățește intrând în post cu binecuvântare și pace lăuntrică. Aceasa o pot face nu doar monahii, ci toți credincioșii smeriți și cu duh de pace în sufletul lor. De aceea unii preoți citesc si ei în parohii rugăciunile rânduite de Biserică să se citească la începutul Postului Mare. Chiar și unele familii mai evlavioase fac acest lucru acasă, dar fără a citi rugăciunile. 

În cele ce urmează vă propunem să vedeți cum făcea părintele Iustin Pârvu această rânduială la mănăstirea Petru Vodă în anul 2009:

vineri, 8 martie 2019

Cetățile dacice din Munții Orăștiei - victima ignoranței statului român și facilitarea prozelitismului grupărilor ezoterice care fac ritualuri religioase asiatice în siturile arheologice.


Statul român a fost reclamat la UNESCO:
Situaţia gravă a cetăţilor dacice a fost neglijată în ultimele două decenii

O fundaţie care activează în domeniul patrimoniului a sesizat UNESCO faţă de situaţia în care au ajuns cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, la 20 de de ani de la includerea lor pe lista obiectivelor din patrimoniul mondial UNESCO.

joi, 7 martie 2019

Sfântul Munte Athos - Opinii divergente fată de schisma din Ucraina.


Sfânta Chinotită nu ia o poziție unitară în privința schismei din Ucraina;

Patru Mănăstiri grecești emit o declarație pro-Constantinopol, criticată de altele

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos a menținut intenționat o atitudine neutră cu privire la criza ucraineană, fără să laude explicit sau să condamne acțiunile Patriarhiei de constantinopol ori să laude sau să condamne rezistența Bisericii Ucrainene canonice și a Bisericii Ortodoxe Ruse.

miercuri, 6 martie 2019

Redenumirea Bisericii canonice a Ucrainei - o logică incoerentă a politicienilor din Rada Supremă


După logica redenumirii Bisericii Ucrainene ar însemna că Ucraina ar trebui să fie numită stat al SUA – a declarat Mitropolitul Luca de Zaporojie

La puțin timp după emiterea controversatului tomus de către Patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol, Rada supremă a Ucrainei a decis schimbarea denumirii Bisericii canonice a Ucrainei din «Biserica Ortodoxă a Ucrainei» în «Biserica Rusă din Ucraina».

Ulterior, schismaticii ucraineni, împreună cu susținătorii lor politici (SUA si Vatican) au adus acuze ierarhilor și preoților canonici că ar fi trădători de țară. La aceste diversiuni create de către naționaliștii ucraineni, Mitropolitul Luca de Zaporojie vine cu câteva răspunsuri:

marți, 5 martie 2019

Mitropolitul Atanasie de Limassol nu susține hotarârea Sinodul Bisericii din Cipru în ce privește decizia față de Biserica Rusă în cazul Ucrainei. Biserica Ciprului a criticat Biserica Rusă pentru că nu a participat la pseudosinodul din Creta.


„Nu am fost odihnit cu decizia Sinodului și nu am semnat-o”

Mitropolitul Atanasie de Limassol a vorbit la Postul de Radio al Mitropoliei despre subiectul bisericesc din Ucraina și despre comunicatul Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului, care a fost emis pe 18 februarie 2019.

duminică, 3 martie 2019

Patriarhul Bartolomeu se teme de convocarea unui Sinod pan-ortodox pentru a dezbate chestiunea tulburărilor pe care le-a creat în Ucraina.


Fanarul respinge convocarea unui sinod pan-ortodox

Patriarhul Bartolomeu a respins propunerea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Antiohiene de a ține o discuție pan-ortodoxă asupra situației religioase din Ucraina.

Într-o scrisoare către Patriarhul Ioan X, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Antiohiene, Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a declarat că „are motive bune” să se abțină de la o întâlnire ortodoxă generală pe chestiunea Bisericii Ucrainene, relatează site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse.

sâmbătă, 2 martie 2019

Biserica Serbiei propune ca cei care slujesc cu schismaticii autocefali din Ucraina să fie opriți de la comuniune, conform canoanelor Bisericii Ortodoxe.


Traducerea unui fragment relevant cu privire la decizia Sinodului Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Trebuie punctat că Biserica Sârbă a informat de fiecare dată toate Bisericile surori locale despre poziția și pașii ei, menționează în introducere comunicatul și, în continuare, pune 5 puncte care se rezumă astfel pe scurt:
       

vineri, 1 martie 2019

Situația Bisericii din Ucraina se înrăutățește. Se constată tot mai multe abuzuri și acte de violență din partea schismaticilor.

Filaret Denișenko

Declarația adoptată în sesiunea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 26 februarie 2019.

Sfântul Sinod al Bisericii Ruse remarcă cu adâncă îngrijorare o agravare dramatică a situației Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Acordarea “tomosului autocefalie” de către Patriarhia de Constantinopol așa-zisei “biserici Ortodoxe din Ucraina”, creată artificial prin combinarea a două organisme schismatice, a adâncit dezbinarea dintre creștinii ortodocși din Ucraina și a agravat tot mai considerabil relațiile inter-confesionale.