duminică, 10 martie 2019

VIDEO: Parintele Justin Parvu - Rugaciunea de dezlegare pentru Postul Mare

Să începem Postul Mare cu dragoste și cu iertare.

Practica din mănăstirea Petru Vodă 
rămâne un model pentru cei din zilele noastre.

În mănăstiri este rânduiala ca fiecare monah/frate să își ceară iertare de la confrații săi pentru ce și-au greșit unii față de alții cu voie sau fără voie, cu știință sau fără știință... La începutul postului starețul citește rugăciunea din Molitfelnic, iar apoi frații se îmbrățișează frățește intrând în post cu binecuvântare și pace lăuntrică. Aceasa o pot face nu doar monahii, ci toți credincioșii smeriți și cu duh de pace în sufletul lor. De aceea unii preoți citesc si ei în parohii rugăciunile rânduite de Biserică să se citească la începutul Postului Mare. Chiar și unele familii mai evlavioase fac acest lucru acasă, dar fără a citi rugăciunile. 

În cele ce urmează vă propunem să vedeți cum făcea părintele Iustin Pârvu această rânduială la mănăstirea Petru Vodă în anul 2009:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.