marți, 28 noiembrie 2017

Preoţii, banii şi misiunea pastorală. O analiză făcută împreună cu PS Ignatie Trif de la Huşi.Un ierarh român îndeamnă preoţii la cumpătare şi echilibru în cele lumeşti. Atenţia trebuie concentrată asupra celor duhovniceşti. Acest ierarh tânăr al Bisericii României este PS Ignatie Trif de la Huşi. Referitor la modul greşit de a înţelege aducerea pomelnicelor la biserică, tânărul episcop spune că: "le-am transmis credinciosilor ca se insala crezand ca vin la biserica pentru a da bani si pomelnice. Nu acesta este scopul pentru care noi mergem la biserica. Faptul ca un om, din dragostea sa, din munca sa, face o danie, este o chestiune secundara".

Printre altele, tânărul ierarh ortodox mai spunea că: "orice preot trăiește din daniile, din donațiile credincioșilor, însă el nu poate să transforme slujirea preoțească într-o sursă de corupție, într-o iubire de bani, care periclitează însăși misiunea lui"

Mai multe detalii despre sfaturile PS Ignatie către preoţime şi credincioşi, vedeţi în cele ce urmează:

duminică, 26 noiembrie 2017

Monahii din Ucraina nu doresc să mai stea în CMB.

Călugării de la Lavra Poceaev cer ieșirea Bisericii Ortodoxe Ruse 
din Consiliul Mondial al ”bisericilor” 


Călugării de la Lavra Poceaev, din Ucraina, au făcut publică adresarea către Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril. Ei îl roagă cu insistență pe Patriarh, dar și Soborul Arhieresc, să satisfacă rugămintea lor privind ieșirea Bisericii Ortodoxe Ruse din cadrul Consiliul Mondial al ”bisericilor” și să părăsească mișcarea ecumenistă.

vineri, 24 noiembrie 2017

"Românii de nicăieri" sau românii fără identitate?

Volohii din Ucraina şi vânătoarea de suflete.
     
Volohii din Ucraina locuiesc in Transcarpatia. Localitatea cu cei mai mulţi volohi se numeşte Poroşkovo, fiind situată la 22 km de oraşul Perecin şi 44 km de Ujgorod. Deşi s-au născut ortodocşi, azi, datorită sărăciei, mulţi dintre ei, cad pradă prozelitismului sectar care i-a cucerit cu ajutoare umanitare aduse din mai multe locuri. Aceste "ajutoare" se împart la casa de adunare baptistă volohilor care frecventează lăcaşul de cult protestant, iar omul înfometat le acceptă fără să cântărească ce pierde şi ce câştigă. Sunt şi familii de volohi care preferă să rămână săraci pentru a-şi păstra credinţa străbunilor lor şi sufletul neîntinat. 

     Jurnalistul bihorean Dacian Bradea a fost la Poroşkovo să îi cunoască personal pe volohi. A stat de vorbă cu unii dintre ei şi a făcut câteva fotografii. A constatat că vorbeau limba română arhaică şi în vocabular aveau câteva cuvinte împrumutate din limba maghiară. În urma vizitei sale în "Tabăra din Poroşcovo" a făcut o scurtă prezentare a situaţiei reale de la faţa locului, în care arată aspecte ale prozelitismului protestant printre volohi:

miercuri, 22 noiembrie 2017

Un medic vorbeste despre importanţa credinţei în lupta cu bolileProf. univ. dr. Litarczek: Toată imunitatea organismului ține de credință. Dumnezeu nu lucrează cu minuni, ci cu oportunități

    Societatea de astazi este un haos dominat de incompenta pentru ca oamenii judeca in parametri comunisti in care au fost formati. Comunistii au construit cu oamenii educati in sistemul de invatamant dinainte de razboi. Acum noi vrem sa refacem societatea dinainte cu oameni educati in timpul comunismului, spune prof. univ. dr. George Litaczek.

    Prof. univ. George Litarczek, in varsta de 91 de ani, s-a nascut in 1925 in SUA, la Boston, dar a studiat si lucrat in Romania, unde a intemeiat specialitatea anestezie terapie-intensiva. Prin mana lui au trecut nu numai puternicii Romaniei, de la Elena Ceauseascu si Gheorghe Gheorghiu Dej, ci si straini, precum fratele lui Kim Ir-sen.

    Prof. univ. Litarczek ne-a vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com despre problemele societatii romanesti, ale sistemului sanitar, despre interventia de la Colectiv, dar si despre relatia dintre medicina si credinta:

    „Nu il salvezi numai cu medicina, ci si cu psihicul, trebuie sa-l faci sa lupte. Iar psihicul are nevoie de credinta. Cand traiesti extracorporalizarea, nu te mai poti indoi ca esti carcasa care tine de materialitate si esti om prin starea de constienta umana care nu poate fi definita in termenii actuali ai stiintei. (…) Dumnezeu nu lucreaza cu minuni precum Hristos. Dumnezeu iti creeaza oportunitati.”

duminică, 19 noiembrie 2017

Ieromonah Macarie Banu - Predica la duminica samarineanului milostiv.

Parintele Macarie de la Schitul Oituz din judetul Bacau. 
De ce samarineanul milostiv a fost aproapele unui om cazut in mainile unor talhari.vineri, 17 noiembrie 2017

Germanii vor ca omul sa poata avea si "al treilea sex" in acte.

Cea mai înaltă instanță din Germania cere: 
Legalizarea celui de "al treilea sex"

 
Se va scrie pe certificatul de nastere sexul fiecarei persoane care se va naste intr-o maternitate. Pe langa cele doua sexe lasate de Dumnezeu, omul se crede indreptatit sa creeze si el un al treilea sex. Cum se va numi al treilea sex, se va stabilii de c[tre autoritatile nemtesti. Suntem nerabdatori sa vedem cate persoane se vor naste cu al treilea sex si daca aceste persoane vor fi sanatoase din punct de vedere biologic, psihic etc.

Curtea constituțională a dat termen Camerei deputaților până la "finalul lui 2018" pentru a vota legalizarea celui de "al treilea sex" în registrele de nașteri, pe lângă mențiunile "masculin" și "feminin",  potrivit deciziei curții.

marți, 14 noiembrie 2017

VIDEO: Profesorul Florian Colceag despre educatie! De interes national!!


    Sistemul de educaţie a omorât pasiunea pentru carte a elevilor (…). Este foarte important să înţelegem de la bun început ce vrem de la copii, pentru ce au gândit americanii sistemul “no child left behind”. Ce doreau? O populaţie supusă normelor, căreia dacă i se spune să facă ceva, face acel ceva. Pentru că depind de sistem. Au fost învăţaţi să depindă de sistem omorându-şi libertatea proprie. De ce în România se practică un sistem asemănător? Pentru că acei copii devin adulţi şi vor lucra în continuare în multinaţionale. Iar omul din multinaţionale nu trebuie să aibă idei ci trebuie să se supună efectiv la ce i se spune. Iar acum, România este una dintre ţările care se predau multinaţionalelor.

     Pentru ca educaţia să nu ajungă un instrument de dresură este necesar ca ea să fie orientată spre dezvoltarea potenţialelor copiilor. Gândiţi-vă bine: un copil care intră la doi ani în grădiniţă şi stă în şcoală până în clasa a 12-a când termină liceul şi mai face 3-4 ani de facultate, trăieşte 20 de ani în Şcoală. Timp de 20 de ani ai timp să-l dresezi astfel încât la sfârşit să iasă ce vrea Sistemul. Asta este deocamdată realitatea. Deci intră în Şcoală copii cu potenţial intelectual şi de personalitate înalt şi la sfârşitul liceului marea lor majoritate se pomenesc în pragul şomajului, neştiind să facă nimic concret, fără încredere în puterile proprii (…) iar piaţa de locuri de muncă nu îi oferă tânărului nimic. El este foarte mulţumit când îl prinde o multinaţională şi-i dă un salariu din care să poată supravieţui. (…) Acesta reprezintă un mod de însclavizare a populaţiei prin educaţie.

In cele ce urmeaza, vedeti conferinta video integral:


sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Varujan Vosganian explica de ce vaccinarea obligatorie incalca constitutia Romaniei si anumite tratate internationale.
Un om politic explica de ce vaccinarea obligatorie incalca constitutia Romaniei si anumite tratate internationale. Legea vaccinarii silite a starnit multe reactii in tara. Tot mai multi oameni isi manifesta nemultumirea fata de impunerea prin lege a unei obligativitati in ce priveste vaccinarea. Aceasta pentru ca nu se spune nimic despre reactiile adverse si pentru ca aceste vaccinuri sunt doar in faza experimantala.De ce în România nu se poate legifera vaccinarea obligatorie:

Constituția României

„Art. 11:
(1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
(2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern.”

marți, 7 noiembrie 2017

vineri, 3 noiembrie 2017

Robotul, cetăţean al unui stat: O sfidare la adresa umanităţii.
VIDEO: interviu cu robotul cetăţean.


Sophia, primul robot cetățean al lumii, într-o discuţie cu un jurnalist: 
De unde știi că tu ești om!?Sophia, un robot pornit din Hong Kong, a primit cetățenie din partea Arabiei Saudite, în prima întâmplare de acest fel petrecută vreodată pe Terra. Un "om" fără suflet şi inimă este considerat cetăţean al unui stat. De aici tragem concluzia cât de preţ sunt oameni pentru puternicii lumii.