joi, 30 iunie 2016

IPS Serafim de Pireu ne anunta ca asa-zisul "Mare" si "Sfant" sinod din Creta este necanonic.Prezentam mai jos marturia IPS Serafim de Pireu care ne atrage atentia asupra necanonicitatii intrunirii unor ierarhi ortodocsi in Creta, numita in mod abuziv "sinod pan-ortodox".

Cu multă tristețe și durere sufleteasca am urmarit in mass-media începutul Sfântului si Marelui Sinod, pornind de la liturghia Rusaliilor de duminica și supunem atentiei cu celeritate, în rândurile care urmează poporului credincios al lui Dumnezeu, primele noastre constatari, mentioneaza, printre altele, Biroul privind studiul ereziilor și ecumenismului al manastirii Piraeus.


Va transmitem mai jos detaliat:

miercuri, 29 iunie 2016

O secta ezoterica ascunsa la umbra Bisericii Ortodoxe poarta numele Sfantului Apostol Andrei, increstinatorul romanilor. Liderul acesteia este Claudian Dumitriu.Blasfemie la adresa stramosilor nostri daci la Sarmizegetusa Regia de Rusalii. Gruparea ezoterica a lui Claudian Dumitriu raspandeste credinta in reincarnare in numele Sfantului Apostol Andrei.

  Cand toata Ortodoxia sarbatoreste Intemeierea Bisericii si Pogorarea Duhului Sfant peste Sfintii Apostoli, la cetatile dacice din Muntii Orastiei se fac cursuri de initiere in ezoterism si incantatii “romanesti” de natura New Age-ista, dar de nuanta neodacica. Practic, prin gruparea religioasa a lui Claudian Dumitriu (zis “Comandorul”) se face un amestec intre practicile religioase orientale si ortodoxia parintelui Arsenie Boca, pe care liderii gruparilor ezoterice o raspandesc avand ca paravan pe Sfantul Andrei, Apostolul Românilor.

Fundatia de infoenergetica, Sfantul Apostol Andrei, condusa de Claudian Dumitriu, este o secta cu radacini in practicile religioase asiatice, ascunsa la sanul Bisericii Ortodoxe Romane. Comandorul are oameni pregatiti de el prin care sa “educe” religios noii adepti din cadrul gruparii sale. Acesti formatori de gandire sustin ca invataturile Bisericii Ortodoxe despre Inviere si Dumnezeu Personal pot fi neglijate, daca faci fapte bune.luni, 27 iunie 2016

Sinodul Talharesc din Creta se dezice de afirmatiile facute cu cateva luni in urma. Minciuna are picioare scurte.Mesajul către lume al sinodului panortodox este eretic prin acceptarea eterodocșilor ca fiind biserică creștină!

 Cine se ascunde in spatele acestui "sinod" si de ce se fac presiuni asa de mari ca el sa fie "ascultat" de intreaga Biserica?    Desi se spunea ca la "sinodul" din Creta nu se vor discuta chestiuni dogmatice, lucrurile arata contrariul. Minciuna si pervertirea constiintei credinciosilor ortodocsi referitor la eclesiologie porneste de la cei care ar trebui sa apere, nu sa submineze, invataturile lasate de Sfintii Parinti.

sâmbătă, 25 iunie 2016

Rugaciunea - convorbirea cu Dumnezeu    Am întrebat odată pe un tânăr de 16 ani:

 – Fiul meu, Îl iubești pe Dumnezeu?

– Îl iubesc mult, părinte, mi-a răspuns el spontan.

– Te rogi Lui regulat?

– Nu, mi-a răspuns cu sinceritate.

Tânărul acesta nu putea să perceapă antiteza care exista între cele două răspunsuri ale sale. Căci este cu neputință să iubească cineva pe Dumnezeu și să nu I se roage.

vineri, 24 iunie 2016

Ziua internațională a ieiArta populară românească reflectă gustul deosebit de rafinat, prin forma, culoarea, reprezentările realizate pe piesele costumelor populare, dar nu numai, și mai ales pe iile femeiești de sărbătoare, unde se răsfrânge din belșug imaginația, gustul artistic și îndemânarea  femeilor care le-au realizat. 

http://portulpopular.blogspot.ro/
 
Piesa centrală a costumului popular, mai ales al celui femeiesc, e  și azi purtata cu bucurie si eleganta, fiind mereu actuală. 

În timp, am moștenit un adevarat  tezaur deosebit de variat, o creație populară ce reflectă spiritualitatea, condițiile de viață, mediul natural al strămoșilor noștri.

miercuri, 22 iunie 2016

Trinitas TV promoveaza misionari New Age -isti. Ezoteristul Dumitru Constantin Dulcan, medic si profesor, propovaduieste un sincretism religios de tip New Age -ist rastalmacind invataturile parintelui Arsenie Boca.

 Ezoteristul Constantin Dulcan este tot mai mult promovat in mijloacele de informare ale sistemului. Acesta sustine ca Dumnezeu este "o fiinta de lumina", adica un dumnezeu impersonal, conform invataturilor budiste si hinduse si contrara invataturii crestine care Il are in centru pe Dumnezeul care a creat Cerul si Pamantul, pe Iisus Hristos.

Profesorul Dulcan considera ca cei ajunsi in moarte clinica au cunoscut un alt Dumnezeu decat cel pe care il cunoastem noi. In ce priveste invatatura despre Judecata de Apoi isi face propria sa parere, dar care nu si-o afirma ca pe un crez al sau ci doar ca pe o parere si atat: "Este filmul vieţii pe care îl văd cei ajunşi în faţa Fiinţei de Lumină, un film panoramic cu amă­nun­te în detaliu. Aceasta este, cred, expresia Judecăţii De Pe Urmă, cu care ne-au obişnuit religiile." In opinia sa Dumnezeu este impersonal: "O fiinta de lumina"

sâmbătă, 18 iunie 2016

Parintele Iustin Parvu indeamna fii duhovnicesti sa asculte de mai marii lor, dar si acestia la randul lor sa asculte de Dumnezeu

Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe indeamna ca ascultarea de ierarhi sa se faca pana la pacat. Daca ierarhii incalca invataturile Sfintilor Parinti, noi nu mai avem obligatia sa le fim supusi. Sa vedem ce vor face mai marii nostri in Creta. 

Ingrijorarile ce cuprind pe tot mai multi credinciosi ortodocsi din Romania sunt legate de anumite persoane care au fost desemnate sa mearga in Creta pentru a reprezenta Biserica Romana. Printre acestia gasim pe PS Ioachim Bacauanul, care nu demult a facut o declaratie publica de marturisire ecumenista, pe PS Siluan Manaila de la Gyula (Ungaria) care a slujit impreuna cu catolicii si pe PS Sofronie Drincec de la Oradea care a slujit de Boboteaza cu episcopul eretic Virgil Bercea (greco-catolic) de la Oradea etc. (lista ar mai putea continua)...


Intrunirea din Creta a esuat dinainte de a-si incepe lucrarile. Nu il mai putem numi sinod, ci doar o adunare de ierarhi ecumenisti care "executa" cu "cumintenie" ordinele puternicilor zilei. Nu se poate numi "sinod" din moment ce nu participa toata ortodoxia. Ce ar fi zis Sfantul Fotie cel Mare sau Marcu Eugenicul sa fi trait in vremurile noastre? Pentru ce au murit Sfintii Visarion Sarai, Oprea Miclaus, Sofronie de la Cioara, Moise Macinic, Ioan Gales si miile de martiri din Ardeal care au luat calea muceniciei cand li s-a impus greco-catolicismul de catre habsburgi? Pentru ce au murit atatia romani in Ardeal preasfintiilor voastre? Pentru ca voi sa va prezentati la un astfel de "sinod" pe care voi il autodenumiti "sfant".

joi, 16 iunie 2016

Un ierarh roman cade in erezie pentru a fi simpatizat de stapanii lumii acesteia. Nimeni altul decat IPS Ioachim Bacauanul.

Unii ierarhi se straduiesc sa apere credinta, in timp ce altii nu stiu cum sa se linguseasca pe langa puternicii zilei pentru a fi bagati in seama si propulsati. 
Un caz asemanator cu PS Sofronie al nostru de la Oradea si ucenicul sau Siluan de la Gyula (Ungaria), este cel al episcopului Ioachim Bacauanul care prefera sa faca erezii pentru a putea participa la sinodul talharesc din Creta. De fapt, nu e sinod ci o adunare de episcopi "cuminti" care trebuie sa execute poruncile puternicilor zilei. Prin caracterul ecumenist si slugarnic al participantilor putem constata fara prea mari eforturi daca acest "sinod" este cu adevarat "sfant" asa cum participantii se autointituleaza. (Vasile Todea)Într-o grabă de a fi ales de către sinodalii români în echipa de 25 de episcopi ce va fi prezentă la Sinodul din Creta de peste 2 săptămâni, IPS Ioachim Băcăuanul a publicat in, 2 Iunie 2016, un text în care îşi mărturiseşte public reticenţa faţă de credinţa ortodoxă şi entuziasmul faţă de alte confesiuni, precum papismul sinodal, ecumenismul, teoria ramurilor şi relativismul, eterodoxia sa fiind şi motivul pentru care nu se află pe lista reprezentanţilor ortodoxiei în Sinodul din Creta.

marți, 14 iunie 2016

Blasfemie sau modernism catolic dupa normele occidentale?

Misiune "crestina" in mijlocul strazii
Calugari si calugarite din Biserica Romano-Catolica 
se dezlantuiesc in ritmuri de muzica usoara 

Motto:  
"Nu Biserica trebuie sa se modeleze dupa lumea aceasta, ci lumea trebuie sa-I urmeze lui Hristos in Duh si Adevar" (Arhim. Iustin Parvu)

   Cineva spunea odata ca "voi ortodocsii nu va stiti plia la vremurile noastre". La ce se referea? La dansuri sau petreceri? La drogurile din discoteci sau la "toleranta" fata de homosexualitate sau alte pacate strigatoare la Cer? Oare la ce? 
    Din filmarea de mai jos trebuie sa intelegem ca a te modela dupa cursul timpului inseamna sa renunti la o traire duhovniceasca sau la duhul Sfintilor Parinti... Cel putin eu asta vad. Poate ma insel! Va las pe voi sa trageti singuri concluziile... (Marius Pop)Poate ca i-ati recunoscut, sunt din ordinul franciscanilor


duminică, 12 iunie 2016

Cuvant pentru cei care cauta calauzire duhovniceasca in vremurile noastreParintele Serafim Rose raspunde unui tanar care cauta calauzire in viata duhovniceasca:

Drag frate in Hristos:

Salutari intru Domnul nostru Iisus Hristos! Iti multumesc pentru scrisoare. Apreciez seriozitatea a ceea ce ai scris, si voi raspunde cu aceeasi seriozitate.

vineri, 10 iunie 2016

miercuri, 8 iunie 2016

Informatii necenzurate despre sinodul panortodox din Creta 2016.A aparut un site, in limba romana, care publica informatii utile, de ultima ora, despre sinodul pan ortodox din Creta 2016.

Acest site publica ceea ce siteurile oficiale ale Bisericii Ortodoxe cenzureaza, referitor la acest subiect, si trece cu vederea.

Accesarea se face prin Link: http://sinodultalharesc.xyz/

marți, 7 iunie 2016

Situatie fara precedent in istoria Tarii Beiusului. Un primar figurant pentru viitorul Municipiului Beius.Cine a castigat alegerile, beiusenii sau bogatasii?
Dupa o campanie zbuciumata, chiar in forţă, si cu rasturnari de situatii, beiusenii au decis ca puterea in primarie sa o aiba aceiasi oameni, dar "sub acoperire". Daca au castigat beiusenii sau patronii firmei European Drinks, pentru unii, nu mai conteaza. Important e ca ambitiile si lupta pentru ciolan continua. Beiusenii au fost chemati la vot sa aleaga intre doi oameni care asculta de acelasi stapan: European Drinks.

La Beius, alegerile locale s-au definitivat. Beiusenii au avut de ales intre doi oameni de nadejde ai fratilor Micula, patronii firmei European Drinks, unul fiind Adrian Domocos (PNL), mana dreapta a lui Cornel Popa, iar celalalt fiind Gheorghe Bogdan (PSD).

luni, 6 iunie 2016

Putem preveni educatia sexuala in scoli? O initiativa a asociatiei "Alianta Parintilor" pentru parintii care vor o educatie sanatoasa copiilor lor.Alianța Părinților, cu susținerea tuturor asociațiilor creștin-ortodoxe din țară, inițiază un demers hotărât de a stopa introducerea educației sexuale în școli și grădinițe.

Vă invităm să copiaţi/descărcați această Declaraţie, să o distribuiţi la toţi cunoscuţii, părinţii, profesorii, asociaţiile de părinţi, ong-urile, comitetele de părinţi din Şcoli.

De asemenea, vă invităm să completaţi formularul şi să îl lăsați la biserică pentru a fi trimise cât mai multe la adresa Ministerul de Educație Naţională, Str. Gen. Berthelot 28-30, Sector 1, Bucureşti, sau daca doriți, îl puteți trimite dvs. direct.

Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Ulerior vă rugăm să trimteţi o copie și la apel@aliantaparintilor.ro pentru a avea un martor şi o concentrare de forţe.

Pentru a convinge, printaţi pliantul de mai jos şi îl arătaţi celor care nu cred, nu înţeleg, sau refuză!

Să nu uităm că pentru sufletele pruncilor noștri, vom da socoteală în fața lui Dumnezeu.


sâmbătă, 4 iunie 2016

Parintele Iustin Parvu graieste prin urmasii sai. Semne de ingrijorare fata de sinodul pan ortodox din Creta, 2016.Maicile de la Manastirea Petru Voda (Paltin), judetul Neamt au inaintat Mitropolitului Teofan o scrisoare prin care trage cateva semnale de alarma asupra unor aspecte, referitor la documentele pregatitoare, ce starnesc ingrijorari. Biserica Bulgariei s-a anuntat absenta de la asa-zisul „Sfant” si „Mare” sinod din Creta, in caz ca nu se va amana termenul pentru ca documentele sa poata fi studiate aaamanunnntit. Daca Bulgarii nu vor participa, sinodul cel „Mare” nu va mai avea putere decizionala. Vor ceda bulgarii la presiuni sau se va amana sinodul? Reactii de neincredere fata de acest sinod au fost si in Biserica Greciei, Georgiei si Rusiei, prin glasul unor ierarhi ce nu se tem de puternicii zilei, ci de Dumnezeu.

In cele ce urmeaza vom publica textul integral pe care ucenitele parintelui Iustin Parvu l-au inaintat superiorilor ierarhici:

joi, 2 iunie 2016

Sarmizegetusa Regia in fata pericolului de a-i fi falsificata istoria. Sectele ezoterice isi fac propria lor istorie despre stramosii poporului roman.


"Prin ceea ce se intampla la Sarmizegetusa Regia, in mod special prin acest curent neodacist mistic, bolnavicios, se urmareste dezbinarea neamului românesc" - afirma parintele Eftimie Mitra de la schitul din inima Daciei.Sectele neopagane ce se ascund sub curentul neodacist sapa la temelia crestinismului autentic si la unitatea neamului romanesc


       Ezoterismul ce se promoveaza prin curentul neodacist este o forma de aplicare a hinduismului in spatiul crestinismului romanesc. Zalmoxianismul dacist al zilelor noastre este o punte spre hinduism, avand masca unui fals patriotism romanesc sustinut de oculta mondiala.

       Starile si trairile ce le au adeptii ezoterismului sunt inselari demonice, iar practicile acestora duc la pierderea de buna voie a sufletului si departarea treptata de Iisus Hristos si Biserica Sa.
      
 Misionarii acestui curent neopagan induc in gandirea prozelitilor racolati un concept psihologic de o falsa gandire pozitiva, dar care, in realitate produce confuzii si inselari.
 
 

Nu este nici primul si nici ultimul reportaj/articol pe care blogul ASTRADROM il publica referitor la subiectul inselarii mistice de la Sarmizegetusa Regia si a curentului neodacist in general. La cetatile dacice vin oameni (in grup sau individual) care pretind ca sunt botezati ortodox, dar in acelasi timp cred intr-un dumnezeu impersonal, se inchina la zei si sunt adepti ai practicilor ce apartin religiilor asiatice, budiste sau hinduse. Ei pretind ca se inchina zeului Zalmoxe (Zalmoxis), dar si unor zei din religiile asiatice, ca prin practicile ezoterice slujesc neamului romanesc si lui Dumnezeu. In inima Daciei, in apropierea cetatii Sarmizegetusa Regia, este un schit care are hramul "Sfintii Români" si "Sfantul Grigorie Palama". Despre sectele pomenite mai sus am stat de vorba[1] cu ieromonahul Eftimie Mitra, duhovnicul acestui schit. Am fost impreuna la cetatile dacice Blidaru, Cetatuie, Fetele Albe si Sarmizegetusa Regia, avand si prilejul sa observam modul prin care adeptii acestor secte isi desfasoara activitatea religioasa (cu incuviintarea tacita a unor oameni de ordine - jandarmi). Despre aceste formatiuni parintele Eftimie ne spune: