joi, 30 ianuarie 2020

Sfintii trei ierarhi - Vasile, Grigorie si Ioan

La data de 30 ianuarie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste trei dintre marii ierarhi ai lui Hristos.

Acestia au trait in perioada crestinismului primar, au dus lupte dogmatice cu ereticii, au lasat in urma lor o credinta dreapta, scrieri, invataturi etc...

Detalii vedeti aici: https://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sfintii-trei-ierarhi-98987.html

marți, 28 ianuarie 2020

Un preot si un fizician aduc lamuriri despre identitatea biometrica: "NUMELE PENTRU IMPARATIA NUMERELOR"

Preotul Florin Puscas si fizicianul Alin Teusdea din Oradea, 
dezbat stiintific si teologic, chestiuni legate de indosarierea electronica.  
- Emisiune TV -


duminică, 26 ianuarie 2020

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelinski, ataca istoria comunitatii romanesti din Cernauti


Presedintele Ucrainei, corigent la istorie

Miercuri, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut un apel la solidaritate către conaţionali într-un discurs cu ocazia Zilei unităţii Ucrainei, în care susţine, printre altele, că ''Bucovina de Nord a fost ocupată de români'', potrivit discursului în limba engleză postat pe site-ul preşedinţiei de la Kiev.

marți, 21 ianuarie 2020

BOR se dezice de credinciosii ortodocsi care, din dorinta de a fi oameni liberi, refuza actele de supraveghere cu cip biometric


Vasile Banescu
Patriarhia Română a schimbat macazul

Desi priblema cipurilor biometrice este legata direct de controlul asupra populatiei (indiferent de religie sau etnie), printre cei care au avut tăria de a se opune acestui act totalitarist au fost în primul rând laici și monahi. Ierarhia BOR a schimbat macazul. Dacă în cazul pașapoartelor biometrice (când părintele Iustin Pârvu era în viață), Patriarhia Română a susținut libertatea credincioșilor săi de a avea o alternativă, azi se dezice total de cei care doresc să refuze actele de identitate cu cip biometric. 

Detalii despre pozitia BOR, vedeti aici: https://theodosie.ro/2020/01/16/problema-noilor-acte-de-identitate-electronice-din-perspectiva-crestina/

Referitor la proiectul de lege, detalii vedeti aici:  https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/01/un-document-de-importanta-majora.html

duminică, 19 ianuarie 2020

Un document de importanta majora. Indosarierea electronica si libertatea cetateanului.

Am primit pe adresa redactiei textul de mai jos, provenit de la Asociatia pentru Libertatea Romanilor. Il vom publica integral sperand ca demersul lor isi va gasi ecou si va ajunge in atentia cat mai multor cetateni ai Romaniei. 
 
Asa cum am mai spus, problema indosarierii electronice nu trebuie vazuta doar prin prisma religioasa deoarece libertatea individului nu e o chestiune doar de ordin religios. Acest subiect trebuie sa aiba ecou in fiecare cetatean roman, indiferent de etnie sau religie, deoarece libertatea este un lucru de pret pentru toti cetatenii Romaniei. (Marius Pop)
 

marți, 14 ianuarie 2020

PNL – o datorie achitata?


UDMR face politica in Romania, in timp ce partidele romanesti se razboiesc intre ele.

O data e la guvernare cu PSD, iar altadata cu PNL, etc… Indiferent cu cine e la carma Romaniei, isi atinge scopuri pe care alte minoritati, din respect si bun simt, nu indraznesc sa le pretinda.

La putin timp dupa instaurarea Guvernului PNL si a realegerii lui Klaus Iohannis ca pfesedinte a Romaniei, Maghiarii isi cer indeplinirea promisiunilor. Maghiarii din Romania nu mai trebuie sa dea examene in limba romana.

In campania electorala maghiarii si o parte a romanilor de dreapta au sustinut candidatura lui Iohannis. Oare de ce?

Detalii despre noua legislatie, vedeti mai jos:

duminică, 12 ianuarie 2020

Ungaria si Polonia au arătat că se poate păstra ceva bun în Europa. România pe ce căi o apucă?


Felicitari Ungariei si Poloniei 
pentru dovada de moralitate si curaj la nivel European. 

Ungaria si Polonia au blocat includerea drepturilor LGBT in legislatia UE

Fotto: Parlamentul Uniunii Europene
Reprezentanții Poloniei și Ungariei au dat din nou peste cap planurile Uniunii Europene, folsindu-și dreptul de veto la includerea acronimului "LGBTIQ" într-o declarație comună a miniștrilor muncii și afacerilor sociale, document menit să promoveze „egalitatea între sexe în era digitală", scrie LifesiteNews.

vineri, 10 ianuarie 2020

Ezoterismul – o afacere intrată sub atenția SRI

Involuție spirituală sub impresia unei false desăvârșiri și un patriotism dezbrăcat de istoria neamului românesc.

    Foarte mulți dintre români nu știu ce se ascunde în spatele practicilor ezoterice. Cine sunt propagandiștii acestor secte și ce urmăresc. Își racolează membrii prin internet și diferite activități așa-zis spirituale sau patriotice pe care îi inițiază izolându-i treptat de familie și prieteni din mediul incomod concepțiilor religioase ale acestor secte. Majoritatea dintre ei sunt psihologi de profesie sau căutători de senzații mistice. 
 
   Liderii acestor grupări au o situație materială peste nivelul mediu și sunt preocupați în deosebi să atragă noi adepți cu potențial financiar ridicat. Sunt infiltrați în sistemul administrativ și instituții importante ale statului precum și în cele mai cunoscute rețele de informare (presă, televiziune etc.). Cursurile de inițiere se fac în secret, astfel încât să fie demascați cât mai greu. În public vin doar cu generalități sau cu lozinci care să atingă aspecte sensibile din viața cotidiană, atrăgându-și astfel noi adepți. Deși uneori se folosesc de imaginea Bisericii, crează în rândul noilor racolați neîncrederea în clerul bisericesc și introduc un amestec de învățături religioase de tip New-Age.

    Una dintre aceste secte este întâlnită cu numele «practicilor prananadi». Mai multe detalii, vedeți în cele ce urmează:

miercuri, 8 ianuarie 2020

Patriarhul Daniel pregătește tacit o unire cu schismaticii ucraineni? Atenție la declarațiile schismaticului Epifanie de la Kiev.


Biserica României va intra în schismă?

   Liderul sectei ucrainene, pseudomitropolitul Epifanie Dumenko, dă în vileag discuțiile din culise. Acesta știe despre jocurile politice ale SUA de subminare a ortodoxiei, dar și de compromisurile făcute de ierarhii unor Biserici Locale.


   Ne punem întrebarea dacă PF Daniel al României se va înhăita cu puternicii zilei sau va sluji lui Hristos?

    Compromisurile sut aproape, după cum ne avertizează, discret, liderul schismatic de la Kiev. Patru patriarhi vor ceda în fața politicii stăpânilor politici de peste ocean,spune acesta, având o siguranță de sine foarte ușor de remarcat.

Mai multe detalii, vedeți mai jos:

duminică, 5 ianuarie 2020

Boboteaza la români - Însemnătate si importanță.

In data de 6 ianuarie Biserica Ortodoxa sarbatoreste Botezul Domnului.

Act de smerenie si implinire duhovniceasca prin care Mantuitorul Iisus Hristos a inceput planul sau de mantuire, prin insusi botezul sau, prin pocainta celui fara de pacat...

mai multe detalii despre aceasta sarbatoare, vedeti aici:
 https://www.crestinortodox.ro/religie/botezul-domnului-boboteaza-98634.html


vineri, 3 ianuarie 2020

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, sustine familia traditionala

Vizita lui Putin în Franța
Președintele rus, Vladimir Putin, speră că în Rusia noțiunile de “părinte numărul unu” și “părintele numărul doi” nu vor înlocui niciodată cuvântul “mama”.
 

miercuri, 1 ianuarie 2020

La multi ani!

ASOCIATIA  ASTRADROM
Va ureaza sarbatori fericite

Anul care vine sa va aduca bucurii si impliniri.

Redactia