miercuri, 28 decembrie 2022

Ciprian Mega: Un preot din Oradea - regizor de filme

Preotul Ciprian Mega, slujitor la biserica cu hramul Sfântul Spiridon, din Oradea, pe lângă slujirea la Altar și predică, își exprimă credința și prin filme artistice.

Vă recomandăm să vizionați reportajul realizat de Răzvan Butaru de la TVR1

 

luni, 26 decembrie 2022

Concertele de colinde si muzica instrumentală în bisericile ortodoxe. Pericolul de a aluneca spre duhul protestant.

Atenție la duhul lumesc intrat în biserici sub impresia sărbătorii Nașterii Mântuitorului


 Credincioși din Oradea ne-au sesizat câteva postări pe contul facebook al preotului Florian Jurca legat de cântatul instrumental de sărbători în bisericile ortodoxe. Subiectul este actual și necesar de luat în considerare, deoarece prin aceste spectacole lumești cu iz religios, preoții tind către duhul protestant desacralizat, uneori fără să sesizeze acest pericol.

 Pe profilul de facebook al preotului orădean Jurca găsim câteva exemple de acest fel, unele chiar penibile. Scopul nu este critica, ci conștientizarea. Ne dorim ca atât preoții, cât și credincioșii să realizeze aceste greșeli pentru a nu se mai repeta în viitor. (Marius Pop)


Biserica și muzica instrumentală

 

joi, 22 decembrie 2022

22 decembrie 1989. Revolutie sau lovitura de stat?


Modul violent în care regimul comunist al lui Nicolae Ceaușescu s-a prăbușit în decembrie 1989 a determinat liniile generale politice în care țara va rămâne cantonată în următorii 30 de ani. Practic, cele două mari forțe care s-au confruntat au fost formațiunea constituită în jurul lui Ion Iliescu în zilele preluării puterii și contestatarii ei. În toate alegerile prezidențiale, cu o singură excepție în 2000, s-au regăsit în finală doar candidați ai celor două tabere, iar majoritățile parlamentare și guvernările au gravitat tot în jurul celor două curente.

joi, 8 decembrie 2022

VIDEO: Manual pentru egalitate de gen si propaganda LGBT în școlile din România

Pentru prima data apare în școli impuse de stat prin Ministerul Educației, sub formă de manual. 

Au mai fost, în școli, activități de propagandă LGBT, conferințe, broșuri, materiale foto si video, mese rotunde, instruiri ale cadrelor didactice etc..., dar nu acreditate de Minister. Asupra acestora vom detalia în curând. 

marți, 6 decembrie 2022

Sfantul Ierarh Nicolae

Vietile Sfintilor


Sfantul Ierarh Nicolae s-a nascut pe la anul 270, in orasul Patara, din vestita provincie a Asiei Mici, Licia. Parintii sai, Teofan si Nona, se bucurau de o aleasa faima inaintea intregului tinut, prin bogatia lor, dar mai ales prin credinta lor crestina si ravna de a ajuta pe saraci. Pe acesti buni crestini, Dumnezeu ii rasplati cu binecuvantarea Sa, implinindu-le dorinta de a avea si ei un copil, caruia prin botez i-au dat numele de Nicolae, care talmacit pe romaneste aceasta inseamna, biruitor de popoare. 

joi, 1 decembrie 2022

Două profesoare Merito susțin ideologia de gen și propaganda LGBTQ în școli prin minciună și manipulare. Ce zice Patriarhia Română.

Cele două profesoare prezintă lucrurile scoase din context încercâd să ascundă unele aspecte din conținutul manualului.

Numele instituțiilor BOR este folosit de către susținătoarele acestui manual, iar Patriarhia evită să își spună punctul de vedere

Profesoara Daniela Ceredeev, din Suceava, susține că manualul e bun, iar profesoara Laura Stifter, din București, induce ideea că colega sa este o "victimă" a unor "rusofili" si "habotnici". Arhiepiscopia Sucevei publică o scrisoare deschisă a doamnei Ceredeev, prin care aceasta se victimizează și se disculpă evitând în continuare să răspundă paragrafelor din manual care au stârnit nemulțumirea părinților.