marți, 29 septembrie 2015

Canonizarea parintelui Arsenie Boca bate la usa.






Biserica Ortodoxa a deschis dosar de canonizare pentru parintele Arsenie Boca.






Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica,

despre canonizarea parintelui Arsenie Boca:



"Putem vorbi de un fenomen al evlaviei populare, dar trebuie sa facem distinctie intre evlavia autentica si superstitia, bigotismul multora dintre cei care merg la mormant. Parintele Arsenie Boca a fost cel mai mare contestatar al pseudomisticismului."


Pentru detalii vedeti aici

Românii si moldovenii sunt acelasi popor - afirma un jurnalist rus apropiat al lui Vladimir Putin



Maxim Sevcenko - jurnalist nationalist rus

Ziarist naționalist rus, apropiat al lui Putin: Să fim sinceri, românii și moldovenii sunt același popor. Românii au fost frații noștri în primul război mondial, nu ne sunt deloc dușmani.


Jurnalistul rus Maxim Șevcenko, cunoscut pentru apropierea sa față de regimul Putin, dar și pentru naționalismul pe care-l promovează, a vorbit despre posibilitatea unirii Basarabiei cu România, informează independent.md.

Șevcenko, a cărui soție lucrează la postul Russia Today, face parte din presa apropiată Kremlinului, notează sursa citată. Mai mult, acesta a făcut parte din Consiliul pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului de pe lângă Președinția Rusiei.

Despre unirea Basarabiei (Republica Moldova) cu România, acesta a spus că românii și moldovenii sunt același popor și că basarabenii trebuie să decidă prin referendum dacă doresc să se unească

duminică, 27 septembrie 2015

Paganismul dacic si legea crestină pe teritoriul fostei Dacii.



Sf. Andrei - increstinatorul dacilor
      De la Zalmoxe la Hristos – De ce au acceptat dacii crestinismul cu usurinta. De ce dacii au renuntat la Zalmoxis. Românii au adoptat legea crestina ca pe o porunca divina, morală si civică.
      Despre religia dacilor si legea lui Iisus Hristos ca element important în formarea poporului român. Despre acestea părintele Marius Ghidarcea din Deva relatează în articolul ce urmează:


Spiritul dac, element favorabil procesului de creştinare a strămoşilor noştri

Factor de bază al formării poporului român, creştinismul reprezintă, de aproape două milenii, o permanenţă în spaţiul carpato-danubiano-pontic. Fiind cei mai vechi creştini din această parte a Europei, românii au îmbrăţişat “religia iubirii” din însăşi etapa formării lor ca popor[1].

Indiferent dacă mărturisim cu convingere faptul că “suntem urmaşii lui Traian” ori suntem adepţi ai tezei lui Napoleon Săvescu şi a altor mulţi istorici ce susţin că noi nu suntem urmaşii Romei, cu siguranţă suntem urmaşii dacilor, iar spiritualitatea lor a favorizat şi influenţat apariţia şi răspândirea creştinismului pe teritoriul ţării noastre.

Spiritualitatea dacilor trebuie înţeleasă într-un cadru mai larg. Astfel, trebuie spus faptul că nu există mărturii scrise ale dacilor despre viaţa lor religioasă, tot ceea ce se cunoaşte astăzi provenind din scrierile celor de alt neam[2]. Nu trebuie să fim miraţi deci

miercuri, 23 septembrie 2015

Marturia maicii Fotini de la manastirea Petru Voda -Paltin despre implinirea profetiei parintelui Iustin Parvu. Legea antilegionara vine ca o urgie peste România.

 Cutremurătoarea profeţie a părintelui Iustin s-a împlinit la termen: „12 luni de libertate şi vine urgia”. Mărturia maicii care i-a stat alături până în ziua morţii

 
Una dintre maicile de la Mănăstirea „Petru Vodă“ din Neamţ, care a stat la căpătâiul duhovnicului atunci când acesta a vorbit despre urgia ce va veni după 12 luni de linişte, spune că a desluşit profeţia făcută de părintele Iustin pe patul de moarte.

Monahia Fotini a fost unul din puţinii martori care au asistat la ultimul dialog pe care ucenicii părintelui Iustin l-au avut cu duhovnicul de la Mănăstirea Petru Vodă. De altfel, ea a fost cea care a relatat, prin intermediul revistei „Atitudini”, publicaţie a mănăstirii, conţinutul acestor discuţii.

„Cu 5 zile înainte de a-şi da duhul, a fost ceva mai bine, parcă îşi revenea şi prinsese ceva putere. În această ultimă perioadă toţi ucenicii mai apropiaţi au luat un ultim cuvânt de învăţătură de la părintele, un ultim sfat”, povesteşte măicuţa. Conform relatării, părintele Iustin a dorit

marți, 22 septembrie 2015

UE impune sanctiuni tarilor membre care nu primesc emigranti. E vizata si România.

Parlamentul UE ameninta cu amenda de 6500 euro pentru fiecare emigrant refuzat de catre o tara membra in Uniunea Europeana. Statele care accepta cota de emigranti impusa primesc cate 6000 euro pentru fiecare emigrant acceptat ne informeaza Pagina Europeana: http://www.paginaeuropeana.ro/negocieri-la-bruxelles-ue-a-stabilit-sanctiunile-pentru-tarile-care-refuza-refugiati/

Aceasta masura afecteaza si Romania, deoarece premierul Victor Ponta a respins un numar mare de refugiati directionati spre tara noastra. Urmeaza sa vedem ce se va mai decide in acest sens. 

printre emigrantii veniti in Europa au fost depistati membrii ai organiyatiilor teroriste din Asia: http://www.flux24.ro/dezvaluiri-explozive-sirianul-bruscat-de-jurnalista-maghiara-este-membru-al-qaeda-si-a-fost-implicat-in-asasinarea-a-50-de-kurzi/

In privinta celor care au generat haosul in Asia nu s-a luat nici o masura, pana la ora actuala. Asteptam sa vedem daca o vor lua vreodata.

Despre haosul creat in occident de emigrantii musulmani presa din Romania relateaza doar franturi.

Marius Pop

VEDETI  SI:


sâmbătă, 19 septembrie 2015

Idei de predici la duminica de dupa Inaltarea Sfintei cruci a PS Ioan Mihaltan al Oradiei







Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci

Ev. Marcu VIII, 34-38; IX, 1




1.Înţelesul pe care-l are Crucea în Sf. Evanghelie de astăzi nu este cel de semn de care am vorbit, ci cel de suferinţă.

2.Deci îndemnul Mântuitorului pentru noi oamenii este mai puţin de dorit. Uneori pare  chiar revoltător:” Şi Hristos ne îndeamnă la suferinţă, n-avem noi destulă?”.

3.Desigur suferinţa la care ne îndeamnă Mântuitorul să luăm crucea şi să-L urmăm este vorba de suferinţa înfrânării, răbdării, tăcerii, înfrânării gândurilor, a potolirii simţămintelor rele şi alte suferinţe pe care le întâmpinăm de la ispitele diavolului spre urcuşul duhovnicesc.

4.Toate aceste suferinţe nu sunt uşoare, nici simple, nici de scurtă durată, deoarece ele ţin o viaţa întreagă.

5.Oare acestea sunt cele mai grele suferinţe? Sunt şi alte suferinţe mai grele? Desigur că da, şi anume: suferinţele cele mai chinuitoare sunt cele în urma păcatului. Să ne gândim

vineri, 18 septembrie 2015

Ponta despre criza refugiaţilor: Nu putem să ne asumăm ceva pentru care nu suntem pregătiţi. Cei care ne cer să fim solidari sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen!

”România nu îşi poate asuma ceva pentru care nu este pregătită”, afirmă premierul Victor Ponta, denunțând în același timp atitudinea ipocrită a Uniunii Europene vizavi de România. Ponta amintește că  toți care cer acum ca românii să fie solidari în criza refugiaţilor ”sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen”.

Premierul Victor Ponta a postat pe Facebook un comentariu în care reafirmă că România nu este pregătită să primească mii de refugiați, așa cum impune Comisia Europeană prin cotele privind

joi, 17 septembrie 2015

Noile mişcări religioase – descreştinare sau reviriment?

Abstract

Primul pas spre „New Age” este apariţia „religiilor de consum”  care fac din religie o abordare a metafizicului doar pentru problema vieţii materiale. Cerinţa omului are în vedere ideea de fericire în această viaţă, de prosperitate, de succes şi dragoste sau de protecţie de boli. Constatarea este zdrobitoare: majoritatea oamenilor merg la Biserică „să le fie bine”.

Soluţia reparatorie este trăirea lui Dumnezeu prin cultul divin ortodox: de la simpla asistenţă la cultul simbolico-ritual propus de Biserică, la autentica experienţă a harului transmis prin celebrarea comunitară.



Preliminarii

Actualmente, noile mişcări religioase se regăsesc pretutindeni în lume, contând pe aproximativ o sută de milioane de adepţi. Doar aceste date statistice deja justifică o serioasă analiză a fenomenului.

S-a pus adeseori problema în ce constă elementul nou al acestor mişcări religioase. Se pare că acesta consistă în raza de acţiune, în varietatea şi în numărul de aderenţi existenţi azi în Occident. Un alt element nou este constituit de o tot mai mare insistenţă pe experienţa directă[1] prin intermediul tehnicilor meditative, în dauna simplei absorbții de idei din conferinţe şi cărţi.

Mişcări dizidente au existat întotdeauna, în toate religiile şi în toate timpurile[2], dar niciodată ele nu au putut fi echivalate Bisericii celei Universale, întrucât aveau întotdeauna un caracter regional. Ceea ce este nou astăzi, este faptul că, graţie mijloacelor de comunicare socială, care propagă cu maximă rapiditate informaţiile şi ideile pe întreaga planetă, evoluţia noilor mişcări religioase nu mai cunoaşte obstacole pentru o răspândire

marți, 15 septembrie 2015

duminică, 13 septembrie 2015

Cosideraratii teologice despre religia islamica in comparatie cu crestinismul.

Ca urmare a propagandei religioase islamiste, tot mai intense in Europa, teologul Adin Lucian Roman prezinta o scurta prezentare a ratacirilor teologice ce sta la baza religiei musulmane.  




Rătăcirea Islamului

Islamul este o credință sincretistă, alcătuită dintr-o amestecătură de iudaism stricat, creștinism stricat, din elemente ale religiei arabe preislamice și din învățăturile proprii ale lui Mahomed, întemeietorul Islamului.

Mahomed a fost un simplu om din Peninsula Arabiei, care s-a crezut trimisul lui Dumnezeu.

Acesta nu cunoscuse Scripturile și nici limbile biblice. Drept urmare și uriașele erori, pe care le găsim în Coran și tradiția orală. Dintre acelea voi aminti

vineri, 11 septembrie 2015

Biserica Ortodoxa a Greciei demasca inselaciunea pagana a practicilor hinduse: "yoga crestina" si "yoga stiinta".

Biserica Ortodoxa a Greciei s-a dezis public
 de inselaciunea prin care 
curentele New Age -iste amesteca yoga cu crestinismul

Yoga este o practica a religiei hinduse. Adeptii acestei practici pagane duc o propaganda de raspandire a hinduismului in lume inseland prozelitii racolati cu expresiile “yoga crestina” sau “yoga e stiinta nu religie”. Putini sesizeaza ca aceste doua expresii se contrazic intre ele. Yoga face parte din grupurile ezoterice raspandite in lume. Prezentam mai jos pozitia Bisericii Ortodoxe a Greciei:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Elene:

 “Yoga nu are niciun loc în viaţa creştinilor”

Marţi, 16 iunie 2015

În cadrul respectului pentru libertatea religioasă, care în Elada este consolidată şi respectată constituţional, dar şi al grijii pastorale pentru evitarea creării unui climat de sincretism religios, cu ocazia recentei stabiliri de către ONU a zilei de 21 iunie ca „Zi mondială a yoga”, Sfântul Sinod al Bisericii Eladei reaminteşte pleromei ei purtătoare a numelui lui Hristos că: „yoga” constituie un capitol fundamental al religiei hinduismului, prezintă o diversitate de şcoli, ramuri, aplicaţii şi tendinţe şi NU CONSTITUIE „un fel de gimnastică”.

De aceea, „yoga” este absolut incompatibilă cu Credinţa noastră Creştină Ortodoxă şi nu are nici un loc în viaţa creştinilor.



miercuri, 9 septembrie 2015

Imanul musulman din Romania ameninta ca daca nu vor fi lasati sa ridice moscheia la Bucuresti vor aparea conflicte ca in Occident.

Conform legilor islamice pe un loc spurcat nu se poate construi o moscheie. Printre locurile spurcate sunt considerate si cele unde au fost ingropati porci. Un tanar care se impotriveste prozelitismului islamist in Romania a ingropat pe locul viitoarei moschei doi porci si a ridicat o troita. Seful musulmanilor din Romania, imanul Osman, considera ca crucea a spurcat acel loc, dar asta nu deranjeaza: “Aceasta se curata si acolo se va construe moscheia”.






După ce bucureșteanul Cătălin Berenghi a îngropat doi porci pe terenul pe care urmează să se construiască mega-moscheea, a adus mai mulți porci să se plimbe pe teren și acum a montat o cruce imensă de marmură tot acolo, imamul Bucureștiului, Aziz Beşir Osman, a făcut declarații amenințătoare la adresa României, pentru

sâmbătă, 5 septembrie 2015

Idei de predici in Duminica a XIV a dupa Rusalii a PS Ioan Mihaltan al Oradiei

Duminica a Paisprezecea dupa Pogorarea Sfantului Duh
Ev. Matei XXII, 1-4


1. Foarte des Mantuitorul vorbea in pilde dovedind ca intelegerea celor inalte si sfinte erau greu de patruns de oamenii de rand in slabiciunile lor.
2. Se poate recunoaste de la inceput ca fiind vorba de un imparat il reprezenta de Dumnezeu si Fiul Sau Mantuitorul Iisus Hristos, ca nunta e sarbatoarea bucuriei vesnice a imparatiei lui Dumnezeu, iar cei chemati suntem noi cei de rand foarte diferentiati in starile noastre sufletesti si starile noastre.
3. Slujitorii trimisi pot fi socotiti in Vechiul Testament proorocii, apoi Apostolii, apoi sfintii Bisericii si chiar slujitorii Bisericii.
4. Interesant este faptul ca chemarea n-a avut rasunet in inimile celor chemati, au refuzat pentru ca erau preocupati de alte framantari, au refuzat pentru ca nu cunosteau frumusetile harului nuntii imparatesti.

joi, 3 septembrie 2015

Epurarile religioase din tarile islamice au determinat mari valuri de refugiati spre Europa. Biserica Ortodoxa ne indeamna sa-i primim ca pe fratii nostri.

 In timp ce marile puteri ale lumii isi indreapta interesele spre situatia din Ucraina si spre Rusia, islamistii fac epurari in tarile lor. Jandarmii lumii nu doresc sa vada, catusi de putin, crimele organizatiei ISIS indreptate impotriva crestinismului din Siria si alte zone "pur" musulmane ale lumii. Pe de o parte europenii sunt sceptici spunand ca valurile masive de refugiati sunt parte a unui plan de islamizare a continentului european sau o afacere a traficantilor, in timp ce Biserica ne indeamna sa ii primim ca pe fratii nostri - asemenea omului cazut intre talhari, din pilda Evangheliei. 

Copil sirian mort inecat - Turcia 2015




Patriarhia Romana se va implica in ajutorarea refugiatilor care vor ajunge in tara si, totodata, va sprijini autoritatile romane in cazul in care Romania va gazdui refugiati, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al institutiei, Constantin Stoica.

“Chiar daca refugiatii sunt de alt neam, cultura si credinta, pentru noi, crestinii, sunt semenii nosti aflati in dificultate ca urmare a unui conflict sangeros din tara lor. Asa ca toti romanii ortodocsi trebuie sa actioneze cu dragoste de semeni, in baza credintei crestine. 

De asemenea, Patriarhia are in vedere si sprijinirea