sâmbătă, 15 aprilie 2023

Acesta este momentul în care Sfânta Lumină se coboară în Biserica Sfântului Mormânt de la ierusalim. 15 aprilie 2023,

Hristos a Înviat !

Ca în fiecare an, de Paști, la patriarhul ortodox al Ierusalimului, vine Sfânta Lumină, conform canoanelor lăsate de Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți de la Sinodul I Ecumenic.

Aceasta este data corectă de sărbătorire a Paștilor la care Dumnezeu răspunde prin această minune. Cei care vor să fie o dată comună a sărbătorii Paștilor, ar trebui să țină seamă și de ceea ce au statornicit Apostolii și urmașii acestora din Biserica Primară. 

luni, 10 aprilie 2023

Cine și de ce se ascunde în spatele ideii de schimbare a datei Paștelui la Ortodocși?

Să nu uităm că Sfânta lumină de la Ierusalim vine la Paștele ortodox, după actualul calendar…

Doi laici din România, apropiați ai curentelor religioase occidentale, dar și familiari cu cercurile de influiență ale lui George Șoroș, Teodor Baconschi și Adrian Papahagi, susținuți de grupul de Dialog Social (GDS) al cărei înclinații progresiste se cunosc, au adus în discuție în scena publică din România, așa-zisa necesitate de schimbare a datei Paștilor.

În spatele acestei inițiative stă exact propaganda catolicizantă care vrea cu orice preț supremația în creștinism.

Mai multe detalii vedeți în ceea ce urmează:

 

joi, 6 aprilie 2023

Biserica Ortodoxă canonică a Ucrainei. Susțineri de pe mapamond. BOR încă se abține.

ONU și mai mulți prelați din țările ortodoxe, susținere față de Biserica Ortodoxă Ucraineană, persecutată de regimul Zelenski: Mitropolitul Onufrie și-a declarat întotdeauna natura sa apolitică. Se derulează o campanie de ură

Organizația Națiunilor Unite a tras un semnal de alarmă împotriva regimului Zelenski pentru că a vizat Biserica Ortodoxă Ucraineană (UOC) cu o discriminare nejustificată, iar prelații ortodocși din întreaga lume au fost de acord, scrie LifeSiteNews.

 UOC, care a fost, până în luna mai a anului trecut, subordonată Patriarhiei Moscovei, nu trebuie confundată cu Biserica Ortodoxă a Ucrainei (OCU), mai nouă și naționalistă, care a fost constituită oficial în decembrie 2018 și ianuarie 2019.