vineri, 25 iunie 2021

AUR în conflict cu armata Rusiei. Politicienii unioniști sunt sechestrați.

 Campania electorală din Rep. Moldova se anunță a fi tensionată. 

Formațiunile politice unioniste nu sunt lăsate să își prezinte programul electoral.

Partidul AUR din Republica Moldova, susținut de AUR din România, se află în campanie electorală pentru Parlamentul din Moldova. Cu acest prilej au vrut să meargă și în Transnistria unde sunt aproximativ 400.000 cetățeni cu drept de vot pentru Parlamentul de la Chișinău.

Liderul AUR din România, George Simion, a precizat că toate partidele candidate din Republica Moldova (PAS, PCRM, PSRM) au avut dreptul să intre în Transnistria, în timp ce doar echipei AUR i-a fost blocat accesul de către soldații ruși.

vineri, 18 iunie 2021

Un preot ortodox trage un semnal de alarmă. Cetățile dacice sub profanarea grupărilor ezoterice. Statul acceptă tacit și tergiversează.

 Grupările religioase ezoterice distrug vestigiile dacice, iar Statul Român tergiversează cu măsurile necesare pentru protejarea cetăților.

Cetățile dacice sunt monument UNESO, nu pot fi acaparate de anumite grupări, după bunul plac, cu acordul tacit al autorităților centrale. Peștele de la cap se împute. Bucureștiul se face că nu aude. Până acum doar promisiuni și vorbe goale cu iz electoral.

Preotul Eftimie Mitra a inițiat o petiție prin care cere intervenția mai rapidă a autorităților pentru protejarea acestor vestigii. https://www.petitieonline.com/manifestul_de_la_valea_rea_-_vestigiile_dacilor_incotro#form

miercuri, 16 iunie 2021

Lupta pentru Republica Moldova. Maia Sandu vrea să elimine partide concurente care si-au propus să intre în parlamentul de la Chișinău.

Președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, vrea să scoată din scena politică moldovenească un partid conservator pro-unionist, recent înființat. E vorba despre partidul AUR Moldova. Care sunt interesele și pentru ce recurge la aceste procedee?

Maia Sandu este liderul PAS Moldova. Acest partid se pretinde a fi unionist deși până în prezent nu a dat dovadă că dorește cu adevărat acest lucru. În schimb, vrea să scoată din competiția electorală un alt partid unionist. Pentru cine are minte să gândească lucrurile sunt foarte clare. Cui slujește în realitate PAS și Maia Sandu?

luni, 14 iunie 2021

Florin Câțu și Biserica. Tupeu de progresist.

 După ce, în mandatul său, a umilit Biserica Ortodoxă a României în repetate rânduri, premierul Florin Câțu, solicită clerului sprijinul prin a se implica în campania de vaccinare. Nu ne-ar mira ca aripa progresistă din BOR, condusă de PF Daniel, să accepte această invitație. Știm doar că vaccinarea este încă sub formă experimentală, iar pentru decese sau alte reacții adverse nefaste (ale credincioșilor BOR) nimeni nu își asumă responsabilitatea.

Ce vor face familiile persoanelor decedate din cauza că au acceptat sfatul unui cleric de a se vaccina? Ce vor face clericii când vor afla că prin sfatul lor a decedat o persoană? Tot ce se poate întâmpla, după cum se observă din cursul evenimentelor…

Detalii despre afirmațiile premierului, vedeți aici: https://www.stiripesurse.ro/florin-citu-acord-culte_1840554.html

 

joi, 10 iunie 2021

Azi Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Înălţarea Mântuitorului la Cer pe muntele Eleon şi ziua eroilor neamului.



După 40 de zile de la Înviere, Mântuitorul s-a Înălţat la Cer. Biserica Ortodoxă sărbătoreşte în fiecare an, în Joia Mare, momentul când Mântuitorul s-a ridicat la Cer de pe muntele Eleon, în prezenţa ucenicilor săi. Această sărbătoare este numită în popor şi „Ispas”.

Mai multe despre Înălţarea Domnului la Cer, vedeţi aici:


 

Tot în această zi, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte ziua eroilor neamului.

Mai multe detalii puteţi găsi aici:

luni, 7 iunie 2021

Cine și de ce boicotează reînființarea Mitropoliei celei mai vechi din România?

Care este miza boicotării reînființării Mitropoliei Tomisului?

După ce Patriarhul Daniel Ciubotea a promis verbal arhiepiscopului de Tomis că va aproba reînființarfea Mitropoliei Tomisului, s-a răzgândit. Care a fost motivul?

Importanța actuală și o reparare a istoriei ar aduce în prin plan continuitatea noastră ca popor român ortodox pe aceste teritorii.