luni, 25 decembrie 2017

Hristos se naşte! Slaviţi-L!În data de 25 decembrie, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos din Pururea Fecioara Maria. Despre această sărbătoare este relatat în Sfânta Scriptură şi în scrieri ale istoricilor din acea perioadă.

Redacţia ASTRADROM va doreşte ca acest praznic să aducă lumină duhovnicească şi bucurii în inimile tuturor.

Despre praznicul Naşterii Mântuitorului vedeţi aici:

duminică, 24 decembrie 2017

Nunta de dincolo de mormânt

O iubire care trece dincolo de lumea aceasta

    Azi, în localitatea Drăgăneşti, judeţul Bihor, a avut loc înmormântarea celor doi tineri Mădălina Abrudan şi Marius Haidu. Ei au decedat în urma unui incendiu provocat de o defecţiune la hornul casei. Cei care i-au cunoscut stiu că ei s-au iubit foarte mult astfel încât, în faţa flăcărilor, au rămas împreună încercând să se salveze reciproc.

    Părinţii Mădălinei, au fost acolo în acea noapte. Atunci, cât şi acum se văd puşi în faţa unor grele încercări. Credinţa lor i-a ajutat să treacă cu demnitate peste aceste evenimente. „Dumnezeu i-a întărit”, spune un apropiat al familiei, continuând: „Dacă nu îl aveau pe Dumnezeu în suflet, azi puteau fi şi ei în mormânt sau într-un spital de psihiatrie”.

vineri, 22 decembrie 2017

De ce in Decembrie 1989 era urgentata asasinarea dictatorului Nicolae Ceausescu in urma unui proces improvizat. De ce trebuia sa nu mai vorbeasca Ceausescu?

Cine si de ce s-a temut de posibile dezvaluiri ale familiei Ceausescu? 
 
Dictatorul Nicolae Ceausescu spunea despre detronarea sa: "Nu este o revolutie, ci o lovitura de stat".  
Ce ar fi spus Ceausescu despre aceste evenimente daca mai era in viata?

    Asasinarea sotilor Ceausescu a avut loc cu cateva zile inainte de Craciun. Pentru a se grabi executarea acestora, Ion Iliescu si "revolutionarii" de atunci au improvizat un proces. Sentinta se stia dinainte, lumea striga "libertate" si "razbunare" cand la carma Romaniei au aparut noi lideri care luptau pentru impartirea puterii in stat. Asa s-a "castigat" democratia. Situatia era asemanatoare cu cea de azi, dar de alte proportii, cu ceea ce se intampla azi cand unele forte politice scot oamenii in strada pentru a scanda lozinci pro sau contra adversarilor. Un rol important in acest sens la avut postul national de televiziune TVR. Azi aceleasi lucruri se fac prin televiziunile private platite de catre magnati de peste granitele Romaniei. 

    Asemanarea este ca: Oamenii trebuie sa iasa in strada, iar fortele politice isi impart puterile in stat. Tragedia cea mai mare este ca atunci se spera la libertate, nicidecum la schimbarea stapanitorilor. Atunci au murit oameni care au iesit in strada cu inima de roman, iar azi ies oameni in nstrada platiti sau manipulati prin facebook si televiziuni.

    Va propunem sa vedeti reportajul de mai jos si sa trageti singuri concluziile:

miercuri, 20 decembrie 2017

Biserica Rusiei a respins pseudosinodul din Creta (Kolimbari 2016)

Bisericile Locale a Georgiei, Bulgariei si a Antiohiei s-au pronuntat impotriva “Sinodului” din Creta.
Curand a fost data publicitatii si pozitia Bisericii Ruse care, la randul ei, respinge acest sinod talharesc.

Într-o comunicare către Adunarea Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, președinte al Comisiei Sinodale Biblice și Teologice, a prezentat concluziile privind rezultatele studiului efectuat asupra documentelor Marelui Sinod Pan-Ortodox din Creta (18-27 iunie 2016).

luni, 18 decembrie 2017

Cine a compromis lupta antiecumenista din Romania?

Nepomenitorii s-au compromis doar pe ei, 
nu si lupta impotriva pseudosinodului din Creta.   

Lupta impotriva ereziei ecumeniste din Romania nu a compromis-o nimeni.
  
  Sunt unii care spun ca nepomenitorii, prin atitudinile lor oscilante si extremiste au compromis aceasta lupta.

   Nu este adevarat. Acestia s-au compromis doar pe ei, nu si lupta impotriva ereziei. Faptul ca acestia s-au erijat in lideri nu inseamna ca asa si este. Nu sunt recunoascuti decat de ei intre ei. In cele din urma, pleroma i-a ignorat, iar acum au ramas singuri.

miercuri, 13 decembrie 2017

Regele României - erou sau trădător de neam?

Un rege care şi-a abandonat poporul este elogiat de presa sistemului globalist

E la moda sa îl elogiem pe regale Mihai, cel care a plecat cu vagoanele de aur din ţară, care a cedat în faţa ruşilor Basarabia, care a dat statul roman în judecată pentru a-i fi retrocedată averea etc… Să nu uităm că regele a susţinut propaganda anti ortodoxă din Ardeal favorizând Biserica Greco-Catolică înfiinţată de Habsburgi, care, la rândul ei, era subordonată Episcopiei Romano-Catolice maghiare de Estergom. Mai mult ca toate, datorită Regelui Mihai, România a pierdut Basarabia pe care a cedat-o ruşilor. Pentru ce îl plângem pe acest rege? Iertaţimi întrebarea, dar nu vad sensul văicărelilor după un om care a uitat de România în vremurile grele…
 
Vă propun să citiţi articolul lui Mugur Vasiliu, în care este prezentată “deminitatea” regelui Mihai (pf. Cristian Marc):

luni, 11 decembrie 2017

Film documentar: Consecinţele urmate de scoaterea predării în limba română în şcolile româneşti din Ucraina.

Efecte distrugătoare ale Legii Educației asupra românilor din Ucraina – film documentar realizat de BucPressTV (VIDEO)


Românii din Ucraina sunt indignați de adoptarea noii Legi a Educației, care, prin art. 7 reduce în mod substanțial dreptul la studii în limba maternă.  „Limba noastră cea română....” – un film documentar realizat de BucPress TV, care arată care sunt efectele articolului lingvistic al Legii Educației asupra românilor din Ucraina.


Ce spun realizatorii filmului:

sâmbătă, 9 decembrie 2017

Prezentare de film creştin la Oradea: „Dimineața care nu se va sfârși”.

Premiera de gală a filmului „Dimineața care nu se va sfârși” (97 min),

în regia lui Ciprian Mega,

Marți 12 decembrie 2017, ora 19:30,
Cinema   „Palace”
din Lotus Center ORADEA  (Strada Nufărului nr 30).

Trailerul oficial: https://vimeo.com/184214500

Evenimentul va avea loc în prezența actorilor principali Ela IONESCU și Ovidiu CRIȘAN.

Filmul a participat și a fost distins cu multe premii în prestigioase festivaluri internaționale: Terni (Italia) - Marele Premiu; St. Petersburg (Rusia) - premiul special al juriului; Sevastopol (Crimeea) - premiul pentru regie, Berlin (Germania), Madrid (Spania) și altele.

marți, 5 decembrie 2017

Slujire comună și îndemn la "comuniune deplina și vizibilă" între papa Francisc şi patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol.

Sinodul din Creta a adus o noutate în Biserica Ortodoxă: Compromisul.

Anul trecut, de ziua Sfântului Andrei, la Constantinopol, cei doi ierarhi eretici au lansat un mesaj pacifist de "Unire a Bisericilor". Evenimentul a avut loc la puţin timp după pseudosinodul din Creta. Deşi documentele acestui "Sinod" nu au fost semnate si aprobate de Toate Bisericile Ortodoxe Locale, nici chiar de către o parte dintre ierarhii prezenţi în Creta, patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului presează ortodoxia spre o nouă eră: Era "dragostei" fără învăţătură de credinţă autentică.
Anul acesta, cu aceeași ocazie, papa Francisc îi trimite un mesaj patriarhului Bartolomeu în care îi scrie acestuia despre "urgența comuniunii depline" între ortodocși și catolici:

http://ro.radiovaticana.va/news/2017/11/30/sf%C3%A2ntul_andrei_papa_francisc_mesaj_patriarhului_bartolomeu/1352033Despre misiunea ecumenistă a patriarhului Bartolomeu, vedeţi aici:
https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/08/de-la-athenagora-la-bartolomeu-pe-calea_10.html

duminică, 3 decembrie 2017

În Ucraina ecumenismul se „recomandă” prin intermediul politicii de stat.

Ce a adus nou "ruperea" Ucrainei de Rusia?

     Clasa politică din Ucraina face presiuni pentru acceptarea ecumenismului în Biserica Ortodoxă ucraineană. Aceasta se întâmplă în zilele noastre când, în Ucraina, se vorbeşte despre instaurarea democraţiei şi a libertăţii în toate privinţele, inclusiv în plan religios. Biserica Ortodoxă nu are acest drept, din câte se observă. Ecumenismul susţinut de adepţii curentului globalist se impune prin politica de stat, dar sub pretextul unor „recomnadări”. Dacă ierarhii ortodocşi vor ceda presiunilor politice, vom vedea în viitor.

     O biserică a Mitropoliei Ucrainene din Parlamentul Ucrainean, va fi transformată într-o camera de rugăciune interconfensională.
Mai multe detalii vedeţi în cele ce urmează:

marți, 28 noiembrie 2017

Preoţii, banii şi misiunea pastorală. O analiză făcută împreună cu PS Ignatie Trif de la Huşi.Un ierarh român îndeamnă preoţii la cumpătare şi echilibru în cele lumeşti. Atenţia trebuie concentrată asupra celor duhovniceşti. Acest ierarh tânăr al Bisericii României este PS Ignatie Trif de la Huşi. Referitor la modul greşit de a înţelege aducerea pomelnicelor la biserică, tânărul episcop spune că: "le-am transmis credinciosilor ca se insala crezand ca vin la biserica pentru a da bani si pomelnice. Nu acesta este scopul pentru care noi mergem la biserica. Faptul ca un om, din dragostea sa, din munca sa, face o danie, este o chestiune secundara".

Printre altele, tânărul ierarh ortodox mai spunea că: "orice preot trăiește din daniile, din donațiile credincioșilor, însă el nu poate să transforme slujirea preoțească într-o sursă de corupție, într-o iubire de bani, care periclitează însăși misiunea lui"

Mai multe detalii despre sfaturile PS Ignatie către preoţime şi credincioşi, vedeţi în cele ce urmează:

duminică, 26 noiembrie 2017

Monahii din Ucraina nu doresc să mai stea în CMB.

Călugării de la Lavra Poceaev cer ieșirea Bisericii Ortodoxe Ruse 
din Consiliul Mondial al ”bisericilor” 


Călugării de la Lavra Poceaev, din Ucraina, au făcut publică adresarea către Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril. Ei îl roagă cu insistență pe Patriarh, dar și Soborul Arhieresc, să satisfacă rugămintea lor privind ieșirea Bisericii Ortodoxe Ruse din cadrul Consiliul Mondial al ”bisericilor” și să părăsească mișcarea ecumenistă.

vineri, 24 noiembrie 2017

"Românii de nicăieri" sau românii fără identitate?

Volohii din Ucraina şi vânătoarea de suflete.
     
Volohii din Ucraina locuiesc in Transcarpatia. Localitatea cu cei mai mulţi volohi se numeşte Poroşkovo, fiind situată la 22 km de oraşul Perecin şi 44 km de Ujgorod. Deşi s-au născut ortodocşi, azi, datorită sărăciei, mulţi dintre ei, cad pradă prozelitismului sectar care i-a cucerit cu ajutoare umanitare aduse din mai multe locuri. Aceste "ajutoare" se împart la casa de adunare baptistă volohilor care frecventează lăcaşul de cult protestant, iar omul înfometat le acceptă fără să cântărească ce pierde şi ce câştigă. Sunt şi familii de volohi care preferă să rămână săraci pentru a-şi păstra credinţa străbunilor lor şi sufletul neîntinat. 

     Jurnalistul bihorean Dacian Bradea a fost la Poroşkovo să îi cunoască personal pe volohi. A stat de vorbă cu unii dintre ei şi a făcut câteva fotografii. A constatat că vorbeau limba română arhaică şi în vocabular aveau câteva cuvinte împrumutate din limba maghiară. În urma vizitei sale în "Tabăra din Poroşcovo" a făcut o scurtă prezentare a situaţiei reale de la faţa locului, în care arată aspecte ale prozelitismului protestant printre volohi:

miercuri, 22 noiembrie 2017

Un medic vorbeste despre importanţa credinţei în lupta cu bolileProf. univ. dr. Litarczek: Toată imunitatea organismului ține de credință. Dumnezeu nu lucrează cu minuni, ci cu oportunități

    Societatea de astazi este un haos dominat de incompenta pentru ca oamenii judeca in parametri comunisti in care au fost formati. Comunistii au construit cu oamenii educati in sistemul de invatamant dinainte de razboi. Acum noi vrem sa refacem societatea dinainte cu oameni educati in timpul comunismului, spune prof. univ. dr. George Litaczek.

    Prof. univ. George Litarczek, in varsta de 91 de ani, s-a nascut in 1925 in SUA, la Boston, dar a studiat si lucrat in Romania, unde a intemeiat specialitatea anestezie terapie-intensiva. Prin mana lui au trecut nu numai puternicii Romaniei, de la Elena Ceauseascu si Gheorghe Gheorghiu Dej, ci si straini, precum fratele lui Kim Ir-sen.

    Prof. univ. Litarczek ne-a vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com despre problemele societatii romanesti, ale sistemului sanitar, despre interventia de la Colectiv, dar si despre relatia dintre medicina si credinta:

    „Nu il salvezi numai cu medicina, ci si cu psihicul, trebuie sa-l faci sa lupte. Iar psihicul are nevoie de credinta. Cand traiesti extracorporalizarea, nu te mai poti indoi ca esti carcasa care tine de materialitate si esti om prin starea de constienta umana care nu poate fi definita in termenii actuali ai stiintei. (…) Dumnezeu nu lucreaza cu minuni precum Hristos. Dumnezeu iti creeaza oportunitati.”

duminică, 19 noiembrie 2017

Ieromonah Macarie Banu - Predica la duminica samarineanului milostiv.

Parintele Macarie de la Schitul Oituz din judetul Bacau. 
De ce samarineanul milostiv a fost aproapele unui om cazut in mainile unor talhari.vineri, 17 noiembrie 2017

Germanii vor ca omul sa poata avea si "al treilea sex" in acte.

Cea mai înaltă instanță din Germania cere: 
Legalizarea celui de "al treilea sex"

 
Se va scrie pe certificatul de nastere sexul fiecarei persoane care se va naste intr-o maternitate. Pe langa cele doua sexe lasate de Dumnezeu, omul se crede indreptatit sa creeze si el un al treilea sex. Cum se va numi al treilea sex, se va stabilii de c[tre autoritatile nemtesti. Suntem nerabdatori sa vedem cate persoane se vor naste cu al treilea sex si daca aceste persoane vor fi sanatoase din punct de vedere biologic, psihic etc.

Curtea constituțională a dat termen Camerei deputaților până la "finalul lui 2018" pentru a vota legalizarea celui de "al treilea sex" în registrele de nașteri, pe lângă mențiunile "masculin" și "feminin",  potrivit deciziei curții.

marți, 14 noiembrie 2017

VIDEO: Profesorul Florian Colceag despre educatie! De interes national!!


    Sistemul de educaţie a omorât pasiunea pentru carte a elevilor (…). Este foarte important să înţelegem de la bun început ce vrem de la copii, pentru ce au gândit americanii sistemul “no child left behind”. Ce doreau? O populaţie supusă normelor, căreia dacă i se spune să facă ceva, face acel ceva. Pentru că depind de sistem. Au fost învăţaţi să depindă de sistem omorându-şi libertatea proprie. De ce în România se practică un sistem asemănător? Pentru că acei copii devin adulţi şi vor lucra în continuare în multinaţionale. Iar omul din multinaţionale nu trebuie să aibă idei ci trebuie să se supună efectiv la ce i se spune. Iar acum, România este una dintre ţările care se predau multinaţionalelor.

     Pentru ca educaţia să nu ajungă un instrument de dresură este necesar ca ea să fie orientată spre dezvoltarea potenţialelor copiilor. Gândiţi-vă bine: un copil care intră la doi ani în grădiniţă şi stă în şcoală până în clasa a 12-a când termină liceul şi mai face 3-4 ani de facultate, trăieşte 20 de ani în Şcoală. Timp de 20 de ani ai timp să-l dresezi astfel încât la sfârşit să iasă ce vrea Sistemul. Asta este deocamdată realitatea. Deci intră în Şcoală copii cu potenţial intelectual şi de personalitate înalt şi la sfârşitul liceului marea lor majoritate se pomenesc în pragul şomajului, neştiind să facă nimic concret, fără încredere în puterile proprii (…) iar piaţa de locuri de muncă nu îi oferă tânărului nimic. El este foarte mulţumit când îl prinde o multinaţională şi-i dă un salariu din care să poată supravieţui. (…) Acesta reprezintă un mod de însclavizare a populaţiei prin educaţie.

In cele ce urmeaza, vedeti conferinta video integral:


sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Varujan Vosganian explica de ce vaccinarea obligatorie incalca constitutia Romaniei si anumite tratate internationale.
Un om politic explica de ce vaccinarea obligatorie incalca constitutia Romaniei si anumite tratate internationale. Legea vaccinarii silite a starnit multe reactii in tara. Tot mai multi oameni isi manifesta nemultumirea fata de impunerea prin lege a unei obligativitati in ce priveste vaccinarea. Aceasta pentru ca nu se spune nimic despre reactiile adverse si pentru ca aceste vaccinuri sunt doar in faza experimantala.De ce în România nu se poate legifera vaccinarea obligatorie:

Constituția României

„Art. 11:
(1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
(2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern.”

marți, 7 noiembrie 2017

vineri, 3 noiembrie 2017

Robotul, cetăţean al unui stat: O sfidare la adresa umanităţii.
VIDEO: interviu cu robotul cetăţean.


Sophia, primul robot cetățean al lumii, într-o discuţie cu un jurnalist: 
De unde știi că tu ești om!?Sophia, un robot pornit din Hong Kong, a primit cetățenie din partea Arabiei Saudite, în prima întâmplare de acest fel petrecută vreodată pe Terra. Un "om" fără suflet şi inimă este considerat cetăţean al unui stat. De aici tragem concluzia cât de preţ sunt oameni pentru puternicii lumii.

marți, 31 octombrie 2017

MARTIRI FARA VOIE - mărturia unei mame căreia i-a murit copilul datorita vaccinarii


Un caz impresionant. Femeia care vorbeste nu este o "habotnica", ci chiar o persoana foarte responsabila care a trecut prin momente grele datorita vaccinarii ficei sale. Este cadru didactic, iar durerea pierderii ficei sale i-a dat puterea sa spuna adevarul despre afacerea vaccinarii si complicatiile ce pot aparea. Vedeti filmarea si trageti singuri concluziile:

sâmbătă, 28 octombrie 2017

Într-o convorbire telefonică, preşedintele Ucrainei Poroşenko a promis lui Klaus Iohannis că va ţine seamă de îndemnurile Europei de a consulta ţările vecine în ce priveşte învăţământul în limba maternă. Presedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promis preşedintelui României că va ţine cont de propunerea Parlamentului european de a se consulta cu ţările vecine în ce priveşte învăţământul în limba maternă.

 Preşedintele ucrainean a reînnoit invitaţia preşedintelui român în Ucraina. Răspunsul lui Klaus Iohannis a fost ferm si categoric spunându-i lui Poroşenko că va merge în Ucraina doar după ce se vor remedia situaţia şcolilor în limba română de pe teritoriul Ucrainei.

Prezentăm mai jos convorbirea telefonică dintre cei doi şefi de stat:

joi, 26 octombrie 2017

Praznicul marelui mucenic Dimitrie izvoratorul de mir


Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian Galeriu (284- 311) şi era fiul voievodului cetăţii Tesalonicului, botezat în taină de părinţii săi, de frica cruntelor prigoane împotriva creştinilor. Şi îl învăţau părinţii în cămara cea ascunsă a palatului lor toate tainele sfintei credinţe, luminându-i cunoştinţa despre Domnul nostru Iisus Hristos, precum si milostenia cea către săraci, săvârşind, adică, faceri de bine, celor ce trebuiau. Astfel, Dimitrie a cunoscut adevărul din cuvintele părinţilor săi, dar, mai ales, a început a lucra într-însul darul lui Dumnezeu. Şi, ajungând la vârsta cea mai desăvârşită, părinţii lui s-au dus din vremelnica viaţă, lăsând pe tânărul Dimitrie moştenitor nu numai al multor averi, ci si al bunului lor nume.

duminică, 22 octombrie 2017

Avertisment la erorile unor nepomenitori.

vineri, 20 octombrie 2017

Monahul Sava Lavriotul pus la zid de către un mirean antiecumenist     Exagerările monahului athonit Sava Lavriotul au depărtat pe mulţi credincioşi ai Bisericii de lupta împotriva “Sinodului” din Creta. Monahul Sava socoteşte (după a sa părere) că doar la nepomenitori este adevărata „Biserică”, iar pomenitorii sunt eretici deoarece pomenesc ierarhi adepţi ai ereziei ecumeniste sau ierarhi antiecumenisti care nu s-au rupt de cei ecumenişti. Se observă că prin această forţare a lucrurilor, monahul Sava face presiuni pentru înfiinţarea unei grupări schismatice care să se rupă de Biserică, cu orice preţ.

miercuri, 18 octombrie 2017

Parlamentul European recomandă Ucrainei să consulte şi ţările vecine în ce priveşte învăţământul în limba maternă a minorităţilor


Decizia APCE privind Legea educației din Ucraina

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat, joi, o decizie care conține recomandări pentru Ucraina pe tema noii legi a învățământului, documentul fiind adoptat în urma unei dezbateri pe această temă, cu 82 de voturi “pentru”, 11 “împotrivă” și 17 abțineri – potrivit Ukrinform.

Singurul parlamentar din Delegația Ucrainei care a votat în favoarea acestei decizii a fost Mustafa Djemilev, deputat ucrainean de etnie tătară. Toți ceilalți deputați ucraineni au votat “împotriva”.

luni, 16 octombrie 2017

Sfânta Parascheva cinstită de mamele noastre

 "Babele" - martirele zilelor noastre


Pelerinajul este aşa de mare încât duşmanii Bisericii încearcă să discrediteze evenimentul spunând că "De sfânta Parascheva merg babele să pupe oasele". Răutatea se vede de la sine. Cert este că nici comuniştii şi nici democraţii nu au reuşit să adune aşa mulţi oameni la activităţile lor, precum se adună anual la Iaşi în 14 octombrie când sărbătorim pe Sfânta Paraschiva.

sâmbătă, 14 octombrie 2017

Sfanta Cuvioasa Parascheva ocrotitoarea Moldovei

Viaţa Sfintei Parascheva de la Iaşi 

Sfânta maica noastră Parascheva, numită „cea Nouă", de la Iaşi, „a Moldovei luminătoare" şi lauda întregii Ortodoxii, s-a născut în satul Epivat din Tracia răsăriteană, nu departe de Constantinopol, pe la începutul secolului al Xl-lea, din părinţi binecredincioşi şi de bun neam.

Cei doi copii, Eftimie şi Parascheva, au primit în familie o aleasă creştere şi educaţie religioasă. Astfel, Eftimie, fratele mai mare al cuvioasei, a intrat înaintea ei în nevoinţa monahală. Apoi, pentru sfinţenia vieţii lui, ajunge episcop al Matidiei şi păstoreşte bine Biserica lui Hristos până la sfârşitul vieţii. La fel şi Sfânta Parascheva, iubind mai mult decât orice pe Hristos, la vârsta de aproape 15 ani, a intrat într-o mănăstire de fecioare din oraşul Ieraclia Pontului. După cinci ani se închină la Mormântul Domnului şi se nevoieşte mai mulţi ani într-o mică mănăstire de călugăriţe pustnice de pe Valea Iordanului.

duminică, 8 octombrie 2017

Un preot din Iaşi îl sancţionează pe Mitropolitul Teofan al Moldovei pentru semnarea documentelor eretice din CretaPărintele Lavrentie Carp de la Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi a oprit pomenirea superiorului său ierarhic pentru că a semnat documentele controversate din Creta.
    Unul dintre opozanţii faţă de „Sinodul” tâlhăresc din Creta este şi ieromonahul Lavrentie Carp. Acesta a scris o scrisoare prin care îi aduce la cunoştinţă Mitropolitului Teofan al Moldovei decizia sa. Scrisoarea este argumentată din punct de vedere canonic. (A se vedea şi nota redacţiei de la sfârşit)
     Detalii se pot gasi în textul scrisorii care este publicată integral în cele ce urmează:

vineri, 6 octombrie 2017

Azi in Europa: Familie de arabi persecutata pentru ca s-a convertit la crestinism


Musulmanii nu accepta convertiri la crestinism:
Care este destinul unora care au indraznit sa faca acest pas.


O familie de asiatici care s-a converitit la creştinism a ajuns să fie alungată din casă pentru a doua oară de către musulmani, care le fac acum viața un coșmar.


Nissar Hussain, soția sa Kubra și cei șase copii locuiesc în Marea Britanie. Ei trec acum printr-un adevărat calvar pentru că vecinii lor, musulmani, îi consideră nişte blasfematori.

Asiaticii spun că sunt efectiv prizonieri în propria casa după ce au fost atacaţi în stradă, li s-au spart parbrizele maşinilor în mod repetat și au avut parte de ouă aruncate în geamul casei lor, relatează Daily Mail.