vineri, 30 aprilie 2010

Părintele Arsenie Boca – emblema duhovnicească a Ardealului

Joi, 29 aprilie 2010, la Teatrul Arcadia din Oradea a avut loc conferinta cu tema “Părintele Arsenie Boca – emblema duhovniceasca a Ardealului” susţinută de Bogdan Juncu, ucenic al părintelui Arsenie şi teologul Fabian Seiche de la editura Agaton. Conferinţa a fost asistată de pr. Serafim Bădilă de la mănăstirea Căşiel, jud. Cluj. Anul acesta se implinesc 100 ani de la naşterea marelui duhovnic din Ardeal. Organiator a fost ASTRADROM – Bihor.

Joi, la Teatrul Arcadia din Oradea, a avut loc conferinţa cu tema „Părintele Arsenie Boca – emblema duhovniceasca a Ardealului”. Invitaţii conferinţei au fost Bogdan Juncu, ucenic al duhovnicului Arsenie, si teologul Fabian Seiche asistaţi de pr. Serafim Bădilă de la Manăstirea Căşiel. Cei prezenţi au vorbit despre profeţiile si invăţăturile părintelui Arsenie Boca, printre care se află şi picturile de la Biserica Drăgănescu din apropiere de Bucureşti: „Picturile de la Drăgănescu sunt picturi profetice pe care nu le putem tâlcui noi după bunul nostru plac” spune Bogdan Juncu completând: „Printre aceste picturi gasim şi cele două turnuri gemene din SUA care au fost dărâmate in urmă cu câţiva ani. S-a gandit cineva in urmă cu câţiva zeci de ani că acele două turnuri vor fi distruse? În această biserică e pictat un om stând picior peste picior si vorbind la telefon mobil iar, când a fost pictată biserica nici nu se stia de telefonia mobilă. Tot în acea biserică este pictată o antenă parabolică când nimeni nu văzuse încă aşa ceva si multe altele pe care să le putem tâlcui ar trebui să ne ridicăm la nivelul duhovnicesc al celui care le-a pictat”.
Teologul Fabian Seiche a vorbit despre ultimii ani din viaţa părintelui Arsenie, despre perioada cât a stat în închisoare şi cea de după eliberare. Fabian Seiche spune că după ce a fost eliberat din închisoare, pr Arsenie, a trebuit sa stea în haine civile într-un apartament din Bucureşti unde veneau în ascuns la spovedanie si după sfat duhovnicesc clerici si monahi din zona. „Părintele Arsenie nu a murit de moarte naturală – spune teologul – ci a fost omorât de securitate. Cei care au fost la înmormântarea sa au putut vedea degetele din care au fost smulse unghiile, vânătăile şi multe alte indicii care confirmă acest lucru. Pr. Arsenie a prezis si moartea lui Nicolae Ceausescu”.
Conferinţa a fost susţinută într-o atmosferă duhovnicească. Organizator a fost ASTRADROM – Bihor, conferinţa făcând parte dintr-un program al organizaţiilor Laicatului Ortodox Bihor dedicat împlinirii a 100 ani de la naşterea marelui duhovnic din Ardeal.
Cu o seara înainte, în sala mare a primăriei din Beiuş, a avut loc prima parte a ciclului de conferinţe dedicat părintelui Arsenie Boca.

Maria Nan

SACCSIV despre mucenicul Evghenie

http://saccsiv.wordpress.com/2010/03/01/socanta-rusie-dintr-o-icoana-a-unui-soldat-rus-decapitat-de-ceceni-a-iesit-mir-iar-9-neonazisti-rusi-ce-ucideau-non-slavi-au-fost-condamnati/

Citez din articolul Icon of soldier beheaded for not taking off his cross gives myrrh in Penza church (În biserica Penza, din icoana unui soldat decapitat pentru că a refuzat să-şi scoată crucea, curge mir ):

Penza, 17 februarie, Interfax – Din icoana lui Evgeny Rodionov, aflată în biserica Sf. Lukas, din dispensarul oncologic regional din Penza, a început să curgă mir. Soldatul rus Rodionov a fost executat în Cecenia în 1996 pentru că a refuzat să renunţe la credinţa lui ortodoxă.

“Mirul a ieşit din două locuri, în palma unei dintre mâini şi în locul în care este purtată crucea (pe piept)”, a declarat jurnaliştilor preotul paroh al bisericii, Alexy Burtsev.
Potrivit preotului, s-a întâmplat în timpul privegherii de toată noaptea de pe 15 februarie. Enoriaşii, care au stat în spate rugându-se, au simţit o aromă ciudată şi plăcută.
Preotul a menţionat că pe 15 februarie 1996, Evgeny Rodionov, născut în Penza, a fost capturat în Cecenia şi închis pentru sute de zile, iar când a refuzat să renunţe la credinţa creştină, militanţii l-au decapitat.

miercuri, 28 aprilie 2010

Mucenici din zilele noastre

Despre sfintii din zilele noastre se vorbeste prea putin. Acesita sunt exemple vii de credinta si martiraj in fata provocarilor contemporane. A vorbi despre mucenici si mucenicie e una dar a fi tu insuti mucenic e cu totul altceva.
Sf. mucenic Evghenie a preferat sa moara decat sa-si dea jos cruciulita ce o purta la gat. A fost asasinat de musulmani in timpul razboiului ruso-cecen unde a fost prins prizonier.
http://laurentiudumitru.ro/blog/2010/04/17/noul-mucenic-rus-evghenie-rodionov-atentionare-filmarea-video-include-scena-martiriului/

miercuri, 21 aprilie 2010

PARINTELE ARSENIE BOCA Emblema duhovniceasca a Ardealului

ASTRADROM filala Bihor
Va invita la conferinta cu tema:
PARINTELE ARSENIE BOCA Emblema duhovniceasca a Ardealului

sustinuta de:
Juncu Bogdan (ucenic al Pr. Arsenie Boca)
si
Teologul Fabian Seiche

Sala mare a Primariei din Beius
Miercuri 28 aprilie 2010, incepand cu ora 18.oo

Teatrul Arcadia din Oradea de sub pasajul Vulturul Negru
Joi 29 aprilie 2010, incepand cu ora 18.oo

- Intrarea libera -

luni, 19 aprilie 2010

Pr. Iustin Parvu si zvonurile despre calendar

In conferinta de joi, 15 aprilie 2010 de la Oradea, pr Eftimie a dezmintit orice acuze aduse la adresa pr Iustin Parvu cum ca sfintia sa ar fi sustinut o campanie de promovare a unor invataturi legate despre calendar nepomenirea unor ierarhi din BOR, ce ar fi dus la schisma in Biserica.
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/04/19/marturia-parintelui-eftimie-mitra-de-la-schitul-huta-bihor-despre-sminteala-creata-la-oradea-de-teologul-danion-vasile-si-despre-reactia-parintelui-iustin-parvu-la-cazul-danion/

Va fi sinodul panortodox dupa invataturile Sfintilor Parinti?

Iata care sunt cateva puncte ce se vor dezbate la sinodul panortodox ce va urma. Temele întâlnirii pregătitoare din iunie a.c., după cum suna comunicatul oficial din partea Patriarhiei Ecumenice, sunt grăitoare prin sine însele. Se vede clar o orientare spre ecumenism si supunere a ierarhiei fata de puterea politica globalista:

1. Diaspora ortodoxă – definirea jurisdicţiei asupra populaţiei creştine ortodoxe din afara graniţelor naţionale (Patriarhia Ecumenică pretinde că, potrivit canoanelor în vigoare, înainte de creşterea fenomenului migraţiei, credincioşii din afara graniţelor ţării natale îi aparţin).
2. Modul de recunoaştere a statutului de biserică autocefală.
3. Modul de recunoaştere a stării de biserică autonomă.
4. Dipticele, adică regulile recunoaşterii canonice mutuale între bisericile ortodoxe.
5. Stabilirea unui calendar comun al sărbătorilor. (La ora actuală, sărbătorile cu dată schimbătoare [calculate după Paşti] se ţin de către toţi ortodocşii în aceeaşi zi, iar cele cu dată fixă [de ex., Naşterea Domnului] se sărbătoresc la o distanţă de 13 zile, unii după calendarul nou, alţii după calendarul vechi).
6. Impedimentele şi canonicitatea sfinţeniei căsniciei.
7. Problema postului în lumea contemporană.
8. Relaţiile cu alte confesiuni creştine.
9. Mişcarea ecumenică.
10. Contribuţia Ortodoxiei în afirmarea idealurilor creştine de pace, fraternitate şi libertate.

O prorocie a sf. Kuksa al Odesei despre vremurile ce vor urma

Schiegumenul Kuksa al Odesei (1875-1964) a fost canonizat in 1994. Inca de pe atunci se preconiza un sinod pan ortodox in care sa se stirbeze invataturile Sfintilor Parinti. Nu trebuie sa ne impacientam caci la momentul potrivit Dumnezeu ne va ajuta sa trecem peste acestea.
Toti Sfintii Parinti care vorbesc despre vremurile din urma ne spun ca atunci cand bisericile vor fi luate de eretici (catolicism, ecumenismul - n.n.) sa nu intram in ele, dar sa nu ne rupem nici de Biserica.
Mai jos vom reproduce textul (preluat de pe Razboi intr-u Cuvant) in care sfantul Kuksa vorbeste despre un sinod ce va urma:

“Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit “sfant”. Insa acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunatura de necredinciosi. In cadrul lui toate credintele se vor uni in una. Posturile vor fi anulate, calugaria anulata, calugarilor si episcopilor li se va permite sa se casatoreasca, iar preotilor, sa se recasatoreasca. Noi insa nu trebuie sa acceptam aceste schimbari. Stilul nou va fi introdus in toata Biserica Universala.
Fiti vigilenti! Straduiti-va sa mergeti la Bisericile lui Dumnezeu acum, cat ele sunt inca ale noastre. Va veni timpul cand nu le vom mai putea frecventa. Numai cei alesi vor intelege ce se intampla. Pe oameni ii vor obliga sa se duca la biserica apostata, insa nu trebuie sa mergem intr-acolo in niciun caz. Va rog, stati in credinta ortodoxa pana la ultima suflare si va veti mantui“.

Pr Iustin: "Nu parasiti Biserica"

O marturie care dovedeste ca pr. Iustin nu are nici o legatura cu trecerea la stilism sau alte fractiuni necanonice, asa cum au lasat unii impresia. Chiar mai mult pr Iustin indeamna sa se ramana in Biserica oricat de grele vremuri vor veni.
In linkul de mai jos se poate gasi o alta marturie (pe langa cea a pr Eftimie) in aceasta privinta.
http://atitudini.com/in-vizita-la-parintele-justin-si-precizari-importante-fata-de-zvonurile-filo-stilistilor/

duminică, 18 aprilie 2010

Sfinte moaste pe stil nou

Parintele Ilie Lacatusu a fost un preot model atat in perioada cat a stat in inchisoare cat si dupa ce a iesit. Iata o dovada ca sfintenia nu sta in calendar ci in traire, dar sa fi in dreapta credinta: http://www.crestinortodox.ro/parinti/parintele-ilie-lacatusu-118559.html

joi, 15 aprilie 2010

Comunicat de presa

ASTRADROM a sistat invitatia lui Mugur Vasiliu la Oradea pana ce revista "Axa" isi va mentiona o pozitie clara fata de problema stilismului. ASTRADROM a luat aceasta decizie in urma unui articol denigrator la adresa parintelui Eftimie Mitra de la Huta publicat in ultimul numar al revistei "Axa", articol semnat de scriitorul Danion Vasile.
In viitor ASTRADROM va organiza o conferinta pe tema "pr. Arsenie Boca - Sfantul Ardealului" in care se va discuta si despre acuzele scriitorului Danion Vasile aduse parintelui Arsenie Boca. Vor fi invitate persoane care l-au cunoscut mai indeaproape pe "Sfantul Ardealului"

purtator de cuvant,
ec. Cezara Filip

duminică, 11 aprilie 2010

Claudiu Tarziu - despre "marturisirea" lui Danion Vasile

http://c-tarziu.blogspot.com/2010/04/cazul-danion-vasile.html

Pr Mihai Valica se dezice de publicatiile in care Danion Vasile sustine propaganda stilista.

Deoarece in Revista Axa a aparut un articol in care scriitorul Danion Vasile pune sub semnul intrebarii calendarul nou, parintele Mihai Valica, se dezice de aceasta revista temporar.
In continuare scrisoarea parintelui Mihai Valica catre redactia Axa:

Stimata D-na/ra Alina Glod,

Hristos a inviat!
Intrucat unii membri ai publicatiei Axa pun sub semnul intrebarii calendarul nou, ma simt obligat sa ma abtin a mai scrie la publicatia Dv. pana ce voi observa o incetare a unor astfel de atitudini.
Tot in acest context am refuzat ultimul numar si l-am expediat retur.
Raman un fidel cititor al ziarului Axa cu speranta, ca toti autorii vor ramanea, ca pana nu de mult, in duhul unitatii Bisericii lui Hristos si Sinodului Sfintei noastre Biserici Ortodoxe Romane.
Va multumesc pentru intelegere.
Cu deosebita consideratie,
Pr. prof. dr. dr. Mihai Valica

Completarii la unele afirmatii inexacte a scriitorului Danion Vasile in cadrul conferintei de la Oradea.

Completarii la unele afirmatii inexacte a scriitorului Danion Vasile in cadrul conferintei de la Oradea.
In conferinta de la Oradea Danion Vasile a facut unele afirmatii incomplete cu referire la opozitia intelectualilor din perioada interbelica in ce priveste schimbarea calendarului. "Razboi intru cuvant" a publicat o analiza mai detaliata a evenimentelor la care s-a facut referire.
Va recomandam sa cititi cu atentie articolul pentru a se vedea ce au spus acestia in realitate. Concluziile sa le trageti singuri:

Completarii la unele afirmatii inexacte a scriitorului Danion Vasile in cadrul conferintei de la Oradea.
In conferinta de la Oradea Danion Vasile a facut unele afirmatii incomplete cu referire la opozitia intelectualilor din perioada interbelica in ce priveste schimbarea calendarului. "Razboi intru cuvant" a publicat o analiza mai detaliata a evenimentelor la care s-a facut referire.
Va recomandam sa cititi cu atentie articolul pentru a se vedea ce au spus acestia in realitate. Concluziile sa le trageti singuri:

joi, 8 aprilie 2010

Dezvaluiri in cazul conferintelor cu tenta stilista de la Beius si Oradea

Deoarece ASTRADROM a fost organizator al conferintelor de la Oradea si Beius vom prezenta pe blogul nostru dezbaterile despre acest subiect de pe "Razboi intru cuvant". Consideram ca aceste dezbateri vor fi utile pentru cei care au participat la ambele conferinte aducand lamuriri la cele afirmate de scriitorul Danion Vasile.
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/04/07/revista-blogurilor-in-cazul-smintelii-provocate-de-danion-vasile-prin-conferintele-sale-pe-problema-calendarului-mai-multe-inregistrari-audio-si-video-si-primele-noastre-comentarii/

vineri, 2 aprilie 2010

Danion Vasile s-a autoinvitat la Oradea

Ca urmare a afirmatiilor lui Danion Vasile in replica sa postata pe blogul APOLOGETICUM ne vedem datori a face o mica rectificare necesara in ce priveste implicarea asociatiei. Predicatorul Danion a spus ca nu s-a autoinvitat ci a fost invitat de ASTRADROM la Oradea.
La inceputul lunii martie am fost contactata telefonic de catre parintele Eftimie sa imi transmita ca Danion Vasile ar vrea sa faca o conferinta la Oradea: "M-a sunat Danion Vasile. Vrea sa il ajutam sa faca o conferinta la Oradea. Intreaba-l daca nu vrea sa vina si la Beius". Dupa ce mi-a comunicat numarul de telefon la care sa il caut pe Danion am sunat sa discutam detaliile. Ulterior, datorita unei emisiuni la B1-TV, Danion ne-a sunat sa ne spuna sa schimbam data conferintelor. Astfel cea de la Oradea din 26 martie s-a mutat in 25 si cea de la Beius din 25 martie s-a mutat in 24.

Ancuta Avram,
presedinte ASTRADROM,
Oradea, 31 martie 2010.