marți, 26 februarie 2019

1 și 8 Martie (Ziua mămicilor) - un obicei din tradiția populară care se strădiue să păstreze decența.

Mărțișoarele și florile de ziua mamei am fost învățați de mici copi să le oferim atât mămicilor mult iubite, cât și persoanelor dragi (surori, profesoare, colege etc.). Era un obicei frumos, deși nu era născut din învățătura Bisericii. Pe atunci acesta era un gest plin de emoții, în timp ce azi aceste gesturi au dispărut din viața cotidiană. Mass-media promovează doar Valentine's Day, Dragobete și alte așa-zise sărbători indecente cu tentă LGBT-istă, iar eurovizionul l-au transformat într-un concurs discriminator cu șanse de câștig doar pentru cei care susțin imoralitatea.
  

luni, 25 februarie 2019

Comunicatul BOR si schisma din Ucraina - între negocieri și un scandal pan-ortodox

Noi semne de întrebare și îngrijorări față de noile decizii ale BOR

    În data de 21.02.2019, Sinodul BOR s-a întrunit să dezbată poziția BOR față de schisma din Ucraina și situația tensionată creată de Patriarhia Ecumenică în ultima perioadă. Din comunicatul emis de Biroul de presă al Patriarhiei Române, nu reiese o poziție clară, lăsându-se să se înțeleagă că o decizie finală ar putea fi luată după anumite “negocieri”, nicidecum după respectarea canoanelor. Se observă, în schimb, că sinodalii români caută justificări pentru intervenția abuzivă a Patriarhului Ecumenic în treburile interne ale altei patriarhii. Patriarhia Română profită de situația tulburată din Ucraina, pe de o parte, pentru a crea un vicariat ortodox român, iar pe de altă parte este preocupată de situația clericilor necanonici[1] din occident “care au aparținut fostului «Patriarhat al Kievului»” vorbind despre schisma ucraineană la trecut. Menționăm că, conform canoanelor Bisericii Ortodoxe, această schismă există în continuare, fiind încurajată de Patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol, sub influenîa politicii SUA și a Vaticanului.

    În cele ce urmează vom publica o poziție bine conturată a părintelui Lavrentie Carp față de comunicatul BOR în priviința schismei din Ucraina:

sâmbătă, 23 februarie 2019

VIDEO: Biserica ucraineana din Lugoj - teatru ieftin si apostazie...

Discurs populist si slugarnic față de eretici 

La biserica ortodoxă ucraineană din Lugoj.

Un preot de la Biserica Ortodoxa ucraineana din Lugoj, le canta unor catolici si protestanti "Pe stapanul...", asa cum se canta unui ierarh fata de care esti subordonat canonic (aproximativ la minutul 6:50).
Ce sa mai spunem de impietatea celor carora li se canta. Vedeti ce pozitie au fata de Sfantul Altar.

vineri, 22 februarie 2019

BOR nu recunoaște structurile necanonice din Ucraina și cere convocarea patriarhilor ortodocși pentru a dezbate problema creată de Patriarhia Ecumenică.


Încă nu s-a luat o decizie definitivă

Biserica Ortodoxă Română cere garanții scrise că identitatea românilor din Ucraina va fi păstrată și pentru înființarea unui vicariat legat de Patriarhia Română

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, întrunit joi în prima ședință din 2019, s-a pronunțat asupra celei mai spinoase probleme a momentului: situația bisericească din Ucraina.

Ierarhii români au decis să reitereze invitația la dialog pentru părțile în conflict și în caz de eșec, „convocarea unei sinaxe a tuturor întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe pentru rezolvarea problemei existente”.
   

miercuri, 20 februarie 2019

SUA tinde să dețină tot mai mult controlul asupra presei ortodoxe. Cazul romfea.gr este strigător la Cer.


După ce unele site-uri ortodoxe din România au ales tăcerea,
SUA și-a îndreptat atenția asupra presei ortodoxe grecești.

Lupta pentru dezbinarea ortodoxiei se duce și în spațiul ortodoxiei grecești. Astfel SUA a acaparat cel mai important site de informare ortodoxă romfea.gr, unde se spunea adevărul despre schisma din Ucraina si compromisurile unor mănăstiri Athonite de al susține pe Patriarhul de la Constantinopol în planurile sale dezbinătoare.

marți, 19 februarie 2019

Biserica Ciprului s-a pronunțat în privința schismei din Ucraina.


Deocamdată nu recunoaște noua structură schismatico-autocefală ucraineană, dar critică neparticiparea Bisericii Rusiei la pseudosinodul din Creta.

    Problemele între Patriarhia de Constantinopol și cea a Moscovei s-au accentuat după ce Biserica Rusă nu a aprobat deciziile din Creta. 

    Biserica Ciprului a adoptat deciziile din Creta fără acordul tuturor reprezentanților la acest „sinod”. În numele unora care au refuzat să semneze a semnat însuși arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului (în foto), prin abuz si uz de fals. Opiniile referitoare la controversatul „Sinod” din Creta (organizat de Patriarhia Ecumenică cu susținerea SUA), sunt împărțite între ierarhii ciprioți. Nici privitor la schisma din Ucraina nu au avut toți aceleași opinii dar (după lungi confruntări), în cele din urmă s-a emis un comunicat comun. Din comunicat reiese clar că este pusă o îndoială asupra recunoașterii unor episcopi caterisiți, dar și dezaprobarea față de neparticiparea Bisericii Ruse la „Sinodul” din Creta, fapt ce a rănit orgoliile Patriarhiei Ecumenice.

În cele ce urmează vom publica comunicatul Bisericii Locale a Ciprului, precum și un comentariu pertinent asupra textului făcut de părintele Lavrentie Carp:
     

luni, 18 februarie 2019

VIDEO: Mii de românii din Ucraina au protestat împotriva modului în care schismaticii pun stăpânire peste bisericile canonice ortodoxe. Violențele și abuzurile reprezintă formațiunea religioasă care a primit tomusul de recunoaștere din partea Patriarhiei de Constantinopol.


Românii din Ucraina au manifestat pe străzile din Storojineț împotriva abuzurilor autorităților statului care face presiuni pentru trecerea la schismatici.

Mii de ortodocși români din Ucraina (Cernăuți) și-au manifestat nemulțumirea față de confiscarea bisericilor de către schismaticii autocefali susținuți de SUA prin intermediul patriarhului Bartolomeu de la Constantinopol. Autoritățile ucrainene instigă mereu împotriva Bisericii Ortodoxe canonice din Ucraina pentru motivul că este subordonată Patriarhiei Moscovei.

Ortodocșii canonici spun că cei care vor să treacă la schismatici să își facă biserci, nu să le confiște abuziv de la proprietarii de drept. Confiscarea bisericilor canonice se face cu sprijinul autorităților supuse politicii SUA în Ucraina.

Patriarhia Română nu susține cu nimic cauza românilor ortodocși din Ucraina. Despre aceste situații nu se prezintă nimic în presa ortodoxă oficială, precum nici pe unele site-uri cu conținut ortodox de sub raza de influență a Patriarhiei Române. Mai multe detalii veti putea găsi mai jos:

duminică, 17 februarie 2019

Monahii athoniți pun sentimentul elen mai presus decât canoanele Bisericii Ortodoxe. Chinotita "s-a sucit" peste noapte. De ce?

Schismaticii la Pantocrator in Athos
Sfântul Munte: 
«Suntem de partea Patriarhiei, nu primim să fie smerită de nimeni»

«Rămânem de partea Patriarhiei Ecumenice și nu suferim smerirea ei» – au menționat membrii Sfintei Chinotite a Sfântului Munte, care s-au adunat Marți, 11 februarie, cu prilejul evoluțiilor din Ucraina și acordarea autocefaliei.

sâmbătă, 16 februarie 2019

Un episcop canonic din Ucraina a fost expulzat din țară pentru că a vorbit în America despre abuzurile autocefalilor schismatici făcute după primirea tomusului de la Patriarhul de Constantinopol.


Episcopul Ghedeon al BOU canonice a fost expatriat de autoritățile ucrainene.

Așa prigoană n-a fost nici în timpul comuniștilor...

Conform unor informații din presa ucraineană și rusească, Episcopul Ghedeon a fost expulzat din Ucraina la întoarcerea din SUA.


„Pe 5 februarie, Ep. Ghedeon a informat succint un grup de congresmeni ai SUA despre faptele de discriminare față de Biserica Ucraineană canonică din partea statului. A vorbit, de asemenea, despre reprezentanții Bisericii schismatice care au încălcat flagrant legea internațională și constituția Ucrainei și despre activitățile violente ale diferitelor organizații radicale din Ucraina. A dat și Secretarului de Stat, Mike Pompeo, un apel oficial din partea Bisericii Ucrainene care cere SUA să ia în seamă multele cazuri de încălcare a drepturilor și libertăților credincioșilor. Autoritățile SUA au promis să investigheze situația.”

vineri, 15 februarie 2019

Nemții s-au săturat de emigranți. Angela Merkel se teme că nu va apuca un nou mandat.


ȘOC  INTERNAȚIONAL:
Germania s-a Săturat de Migranți!
Oferă bani invadatorilor ca să se întoarca acasa

Imigranții care acceptă să se întoarcă au chiria plătită pe un an în țara de origine, de către statul german. (mai exact 1000E de persoană, 3000E pentru familie, iar dacă accepți să pleci mai repede decât era programat, primești 1200).

Campania *ReturningfromGermany* a fost o încercare disperată a guvernului german de a stopa migrația și de a scăpa de suboameni, într-o Germania distrusă de multiculturalism în urma politicilor trădătoare ale Angelei Merkel.

miercuri, 13 februarie 2019

Patriarhia Română și schisma din Ucraina. Suspiciuni și îngrijorări în privința unor decizii necanonice. BOR va trebui să aleagă între dezbinarea ortodoxiei și supunerea față de coaliția politică SUA-Vatican. Cui vor sluji sinodalii BOR?

Patriarhia Română, 
În captivitatea Constantinopol-NATO sau liberă în Hristos? 

    Conjunctura bisericească actuală este foarte presantă. Erezia ecumenistă și schisma între Biserici cu sămânță de papism sunt factorii care pun la încercare viața în Hristos în Ortodoxie. Desigur că oricine își poate împlini rugăciunile și datoriile față de Hristos chiar și în condițiile actuale în maximă simplitate. Totuși cei care se maturizează duhovnicește și mai ales cei care au responsabilități în administrația bisericească se confruntă cu o dilemă: Pot fi nepăsători la deraierea Bisericii noastre de pe făgașul evanghelic? Altfel spus, putem fi indiferenți, dincolo de viața strict duhovnicească personală, la schimbările majore din Patriarhia Română?

sâmbătă, 9 februarie 2019

Legile promulgate după 1989 de către politicienii români favorizează nelegiuirea maghiară din Ardeal.


Retrocedări ilegale pentru urmaşii optanţilor din Transilvania

Cererile de retrocedare formulate după 1990, în România, de descendenţii optanţilor maghiari sunt abuzive şi ilegale: în urma „Procesului optanţilor”, desfăşurat în perioada 1923-1930, Tribunalul Arbitral de la Paris a obligat Statul Român să plătească despăgubiri proprietarilor maghiari din Transilvania în echivalentul a peste 100 tone de aur de 24 de carate.

joi, 7 februarie 2019

Sinodul Bisericii Ciprului a amânat decizia asupra schismei ucrainene întreținute de către Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol


Arhiepiscopul Ciprului - Hrisostom II

Ierarhii ciprioți încă nu s-au decis asupra schismei din Ucraina sau, mai bine-zis, nu vor să se pronunțe primii dintre bisericile filo-eliniste...

Sesiunea de astăzi al Sfântului sinod al Bisericii Ciprului s-a încheiat fără luarea unei decizii, la care a fost examinată și tema autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina, care a provocat o criză serioasă între Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Moscovei.

miercuri, 6 februarie 2019

Săptămâna ecumenică de rugăciune în România. Experiențe, rezultate, actualitate… De ce în România scade procentul numărului de credincioși ai Bisericii Ortodoxe.


Realități și iluzii.
Misiunea Patriarhiei Române în rândul tineretului nu are fundament duhovnicesc.

    Săptămâna ecumenică de rugăciune implică persoane din viața religioasă de diferite religii. Vaticanul consideră că acest act este un moment prielnic pentru convertirea la catolicism a celor de alte credințe, protestanții asemenea, iar ierarhii ortodocși susțin aceeași teorie în fața propriilor enoriași. În România, se observă o scădere foarte mare de la an la an a procentului de credincioși ortodocși, în timp ce protestantismul este în continuă creștere. În creștere procentuală este și catolicismul din România, dar mult mai puțin față de sectele protestante si neoprotestante.

    Ierarhia BOR ascunde acest lucru față de proprii enoriași, încercând să-i convingă din răsputeri să accepte orice implicare a celor de alte confesiuni în viața Bisericii Ortodoxe. Aceasta sub pretextul “dragostei”, “toleranței”, “misionarismului” etc.

luni, 4 februarie 2019

BOB dezminte știrile false din presa ucraineană referitor la o pronunțare asupra recunoașterii schismaticilor de la Kiev.

Biserica Ortodoxă Bulgară neagă să fie decis ceva despre independența Bisericii” ucrainene

Biserica Ortodoxă Bulgară a respins relatările din presa ucraineană că corpul ei de conducere ar fi decis să sprijine autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Relatări ucrainene au fost emise după ce corpul de conducere al Bisericii Ortodoxe Bulgare, Sfântul Sinod, a ținut o întrunire formală la începutul acestei săptămâni.

duminică, 3 februarie 2019

Reacția Patriarhului Bartolomeu după atacul de cord al starețului Efrem de la Vatoped

După ce i-a făcut dureri de inimă, îi scrie o epistolă prin care își arată purtarea de grijă.

   Presa ortodoxă din mai multe țări a anunțat situația critică a starețului Efrem de la Vatoped cauzată de presiunile Patriarhului Ecumenic asupra acestuia de a participa la intronizarea schismaticului Epifanie, la Kiev. 
Detalii vedeti aici: MarturisireaOrtodoxă


   După ce s-a aflat cauza reală care a generat atacul de cord al starețului, liderul de la Fanar a scăldat-o printr-o scrisoare specific diplomației ierarhicești. Prin această scrisoare, făcută public, se disculpă și scoate în evidență că starețul athonit ar fi în relații foarte bune cu liderii grupării schismatice din Ucraina. Amintim că starețul Efrem a fost obligat prin numire din partea patriarhului să participe la această "intronizare", fără binecuvântarea chinotitei. 

     În cele ce urmează vom prezenta un articol din presa greacă, ca urmare a scrisorii pe care Patriarhia de Constantinopol a făcut-o publică după ce vestea stării sănătatatii staretului a făcut înconjurul lumii:

sâmbătă, 2 februarie 2019

Biserica Georgiană cheamă la păstrarea unității pan-ortodoxe privind dezbinarea creată de colaborarea SUA- Vatcan-Constantinopol în Ucraina

Patriarhul Ilia s-a întâlnit cu o delegație de la Constantinopol.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Georgiei, pr. Andria Dzhagmaidze, spune că au început să crească presiunile din partea politicului asupra ierarhiei georgiene. Acestea se fac cu scopul ca Biserica Georgiei să recunoască fracțiunile schismatice din Ucraina.

Biserica Georgiană a emis o declarație, făcând un apel la păstrarea unității lumii ortodoxe și la practicarea unei abțineri în problema recunoașterii autocefaliei ucrainene.

Documentul declară că, la momentul prezent, „principalul lucru este să avem grijă să păstrăm unitatea Ortodoxiei” și să lămurim chestiunea corect pe baza legii canonice a Bisericii.

vineri, 1 februarie 2019

Muntele Athos și schisma ucraineană. Chinotita rezistă presiunilor Fanarului... Până când?

Mănăstirile din Athos își vor închide porțile în fața schismaticilor ucraineni și a conducătorului BodU

Cu toate acestea, Patriarhul Bartolomeu va impune doi stareți din Athos care să participe la intronizarea schismaticilor de la Kiev.

În cazul în care Epifanie Dumenko vine în Athos, unele mănăstiri grecești își vor închide porțile.

Mănăstirile athonite Filoteu și Caracalu au declarat că-și vor închide porțile dacă Epifanie Dumenko, capul „sfintei biserici din Ucraina”, sosește în Sfântul Munte Athos, a spus Serghei Șumilo, directorul Institutului Internațional al Moștenirii Athosului din Ucraina pe Facebook.