vineri, 27 aprilie 2018

Patriarhul Daniel Ciubotea şi Mitropolitul Teofan Savu sunt principalii vinovaţi pentru apariţia unei noi schisme în România.


A apărut a treia grupare schismatică în România cu centrul la Rădeni

    Adepţii acestei noi grupări pretind că ei sunt Adevărata Biserică”, iar Biserica Ortodoxă, cu clerul şi credincioşii ei, ar fi ieşit din Biserica întemeiată de Hristos la Cinzecime. Prin aceasta işi justifică ruperea de Biserica întemeiată la cinzecime şi crearea unei noi grupări conduse în direcţia ruperii comuniunii cu toată pleroma ortodoxă. Pentru a-şi justifica ruperea de Biserică au găsit şi câteva citate din Sfinţii Părinţi pe care le interpretează în contextul dorit de ei.

     După ce sinodalii din BOR au aprobat documentele controversate din Creta, extremiştii s-au despărţit tot mai mult de Trupul lui Iisus Hristos care este Biserica Ortodoxă canonică. De mai bine de un an mesajele contradictorii ale monahului Sava şi a grupării pe care şi-a format-o în România, duc spre separarea tot mai accentuată a acestora de Biserică. Aceste mesaje erau însoţite de lozinca „Nu suntem în schismă”, „Nu avem organizaţie paralelă”, „Nu avem episcop” etc. Iată că încet lucrurile ies la iveală.

miercuri, 25 aprilie 2018

SUA condamna conceptiile ortodoxe si româneşti. Raportul din 2017 sustine homosexualitatea si haosul creat de unele minorităţi în România.


Departamentul de Stat, raport despre România în 2017: Biserica Ortodoxă și Coaliția pentru Familie, vinovații de serviciu ai americanilor. Acuzațiile aduse lui Soroș reprezintă „antisemitism”, iar Mălin Bot este „reporter ce promovează statul de drept”


Departamentul de Stat al SUA a făcut public raportul despre situația drepturilor omului în România pe anul 2017, documentul considerând că principalele probleme sunt legate de „corupția administrației, violența forțelor de ordine împotriva țiganilor și violența împotriva persoanelor din categoria LGBTI”.

duminică, 22 aprilie 2018

O româncă, care a trăit în Siria, destăiunuie viaţa de calvar oferită de forţele ISIS susţinute de SUA.

Decapitarea umanității. 

Mărturia unei românce care a evadat din infernul ISIS lepădându-se de Hristos.


    
    Iuliana Lorincz, o clujeanca plecata în Siria cu mai multi ani in urmă. S-a căsătorit cu un cetăţean sirian care făcuse studiile în România. Aveau împreună 6 copii şi o casă foarte frumoasă. Odată cu intrarea în Rakka a trupelor ISIS (susţinute de SUA) liniştea oraşului s-a pierdut. Au început crimele şi martiriile, pentru că cine nu accepta religia islamică impusă de ISIS trebuia să moară obligatoriu. Iuliana a scăpat de măcel spunând soldaţilor ISIS că nu este creştină, invocând câteva fragmente din Coran. Apoi a ajuns în România pentru totdeauna.
      Povestea Iulianei ne copleşeşte, dar în acelaşi timp ne ajută să observăm că informaţiile oferite de presa occidentală nu reprezintă adevărul. Detalii în cele ce urmează:

joi, 19 aprilie 2018

Presedintele Siriei nu se lasă intimidat de SUA. A declarat că va continua lupta impotriva ISIS si apărarea independenţei statului.

Bashar Al-Assad, ''într-o dispoziţie bună'': Atacurile împotriva Siriei reprezintă un act de agresiune/ Parlamentari ruşi, vizită la Damasc, la câteva ore după bombardamente


Bashar Al-Assad, preşedintele Siriei, le-a transmis, duminică, unor parlamentari din Rusia aflaţi într-o vizită la Damasc că bombardamentele efectuate de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva Siriei reprezintă un act de agresiune, relatează agenţiile Reuters şi Interfax.

marți, 17 aprilie 2018

Biserica Siriana condamna atacurile nejustificate ale armatei SUA, in Siria


      Cuvânt curajos din Siria: „Avem încredere că armata nu va ceda în fața agresiunilor teroriste din interiorul sau din exteriorul țării...” (patriarhul Siriei).

     Prin bunăvoința doamnei Anca V. Ion am obținut o traducere a comunicatului semnat de comunitățile religioase din mult încercata Sirie.

duminică, 15 aprilie 2018

SUA a atacat Siria. Rusia spune că motivele invocate de americani sunt nejustificate.


Politicienii români slugarnici intereselor SUA

Referitor la atacul armat american din Siria, politicienii din România susţin strategia SUA. Astfel, Liviu Dragnea si Klaus Iohannis au declarat public ca vor sustine atacul SUA care se justifică prin intenţia de a păstra pacea în zonă şi ca o reacţie la folosirea armelor chimice de catre guvernul Sirian împotriva propriei populaţii. Pe de altă parte, Rusia spune că nu s-au găsit dovezi care să ateste folosirea armelor chimice de către guvernul sirian. Vladimir Putin afirmă că ruşii susţin guvernul legitim al Siriei, împotriva terorismului.

sâmbătă, 14 aprilie 2018

vineri, 13 aprilie 2018

Izvorul Tămăduirii - un praznic al Maicii Domnului în ortodoxie


Anul acesta se sărbătoreşte la data de 13 aprilie

In prima vineri de dupa Pasti, in fiecare an Biserica Ortodoxa praznuieste sarbatoarea Izvorul Tamaduirii. Acesta este un praznic inchinat Maicii Domnului, care are rolul de a arata importanta Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara in lucrarea mantuirii oamenilor. Numele sarbatorii aduce aminte de mai multe minuni care au fost savarsite la in izvor din apropierea Constaninopolului.

Despre aceasta sarbatoare, mai multe detalii se pot gasi acesand link de mai jos:

miercuri, 11 aprilie 2018

Învierea Domnului Iisus Hristos - centrul învăţăturii ortodoxe


Sfântul Justin Popovici: În istoria neamului omenesc, nimic nu este atât de sigur cu exactitate ca Învierea Dumnezeului-Om Hristos
Cuvânt al Sfântului Justin Popovici la ultimul Paști pe acest pământ
(Paștile anului 1979, Mănăstirea Celie, Valievo)

Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

    Și ne aduce nouă toate veșnicele adevăruri: adevăruri despre om, despre Dumnezeu, despre viaţă, despre dragoste și dreptate, despre păcat și moarte, despre rai, despre iad, despre biruinţa asupra morţii, asupra păcatului și asupra iadului, despre timp și despre veșnicie, despre Mântuitorul și mântuire, în general despre orice, care era indispensabil existenţei omenești, pentru viaţa cea veșnică în lumea lui Dumnezeu, văzută și nevăzută.

sâmbătă, 7 aprilie 2018

Sfânta Lumină de la Ierusdalim - mărturie incontestabilă a Învierii lui Iisus Hristos şi un răspuns al Său pentru cei care-L cinstesc în dreapta credinţă.


Mărturia unui tânăr din România care a văzut venirea Sfintei Lumini de la Ierusalim

Lumina lui Iisus Hristos de Paşti la Ierusalim

     Luna aceasta toată creştinătatea sărbătoreşte Învierea lui Iisus Hristos. Ortodocşii la 8 aprilie, iar catolicii şi protestanţii la 1 aprilie. Această sărbătoare este numită în popor “Paşti”. În fiecare an, când creştinii sărbătoresc Învierea Domnului Iisus, la Ierusalim se petrece o mare minune care arată semnul dat de Dumnezeu ca binecuvântare celor care mărturisesc dreapta credinţă. Minunea constă în apariţia unei lumini necreate care coboară din Cer la Mormântul unde a fost îngropat Mântuitorul Iisus Hristos. În cele ce urmează vom prezenta câteva detalii şi imagini care să ne ajute să înţelegem ce se petrece în acele momente.

joi, 5 aprilie 2018

Spălarea picioarelor - smerenie şi demnitate creştină

Spalarea picioarelor este un ritual ce aminteste de smerenia Mântuitorului care a spalat picioarele ucenicilor săi, cu puţin timp înainte de a fi răstignit. 

Acest ritual îl fac azi episcopi şi stareţi de mănăstiri din toată lumea ortodoxă.

La Ierusalim, în fiecare an, de Joia Mare, patriarhul spală picioarele la 12 arhierei, iar în mănăstiri, stareţul spală picioarele la 12 monahi din obşte, în semn de smerenie şi amintind de momentul când Iisus Hristos a spălat picioarele celor 12 apostoli.

Mai multe detalii despre spălarea picioarelor, vedeti accesând link-ul:
https://www.crestinortodox.ro/paste/patimile-hristos/spalarea-picioarelor-71079.html

miercuri, 4 aprilie 2018

Ce păţesc medicii care spun adevărul despre vaccinurile criminale

Medici asasinati pentru ca au gasit dovezi despre contaminarea voita a vaccinurilor cu substante cancerigene


Medicii holisti ucisi pe teritoriul statului Florida aveau in comun urmatorul lucru: depistasera prin cercetari ca vaccinurile destinate imunizarii populatiei erau contaminate in mod voit cu enzima proteica nagalaza.

luni, 2 aprilie 2018

Vacinurile interzise în lume sunt folosite în România.


Vaccinul a avut reacţii adeverse în mai mult de 40 de ţări şi provoacă autism, anemie, probleme pulmonare şi deces. Cele mai multe probe împotriva vaccinului provin din Franţa, Germania şi Italia.

Vaccinul a avut reacţii adeverse în mai mult de 40 de ţări şi provoacă autism, anemie, probleme pulmonare şi deces. Cele mai multe probe împotriva vaccinului provin din Franţa, Germania şi Italia. Vaccinul hexavalent produs de GlaxoSmithKlein se administrează copiilor în primul an de viaţă şi cuprinde toate cele 6 vaccinări recomandate: antipoliomielită, antidifterică, antitetanos, antihepatită, antituse convulsivă şi anti Haemophilus Influenzae de tip B.