marți, 17 aprilie 2018

Biserica Siriana condamna atacurile nejustificate ale armatei SUA, in Siria


      Cuvânt curajos din Siria: „Avem încredere că armata nu va ceda în fața agresiunilor teroriste din interiorul sau din exteriorul țării...” (patriarhul Siriei).

     Prin bunăvoința doamnei Anca V. Ion am obținut o traducere a comunicatului semnat de comunitățile religioase din mult încercata Sirie.


„Comunicat al Patriarhiilor: Greco-Ortodoxe a Antiohiei și a întregului Răsărit, Sirian-Ortodoxe și Greco Catolice Melchite:

Damasc, 14 aprilie 2018
Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați!

Noi, Patriarhii: Ioan al X-lea, Patriarh Greco-Ortodox al Antiohiei și al Întregului Răsărit, Ignatie Efrem al II-lea, Patriarh Sirian –Ortodox al Antiohiei și al Întregului Răsărit, și Joseph Absi, Patriarh Greco-Catolic Melchit al Antiohiei, Alexandriei și Ierusalimului, condamnăm și denunțăm agresiunea brutală care a fost întreprinsă în această dimineață împotriva dragii noastre patrii Siria de către USA, Franța și UK, ca urmare a acuzațiilor că Siria ar fi folosit arme chimice. Ne ridicăm vocile pentru a afirma următoarele:

1. Această brutală agresiune este o violare clară a legilor internaționale și a Cartei Națiunilor Unite, pentru că este un asalt nejustificat asupra unui stat suveran, membru al ONU.

2. Ne produce o mare durere faptul că acest atac vine din partea unor țări puternice cărora Siria nu le-a făcut nici un rău, în nici un fel.

3. Acuzațiile SUA, și ale altor țări, că armata siriană folosește arme chimice și că Siria este o țară care deține și folosește astfel de chimice, sunt afirmații nejustificate și nesprijinite de probe suficient de clare.

4. Momentul acestei nejustificate agresiuni împotriva Siriei, tocmai când Comisia Internațională de Anchetă independentă urma să își înceapă munca în Siria, subminează munca acestei comisii.

5. Această brutală agresiune distruge șansele pentru o soluție politică pașnică și duce la escaladare și la mai multe complicații.

6. Această agresiune injustă încurajează organizațiile teroriste și le dă puterea să își continue activitatea teroristă.

7. Cerem Consiliului de Securitate al ONU să își joace rolul natural de a aduce pace și nu de a contribui la escaladarea războiului.

8. Cerem tuturor bisericilor din țările care au participat la agresiune, să își îndeplinească datoriile de creștini, conform învățăturii Sfintei Evanghelii, să condamne această agresiune și să își îndemne guvernele să lucreze pentru protejarea păcii internaționale.

9. Salutăm curajul, eroismul și sacrificiile Armatei Arabe Siriene, care apără cu curaj Siria și asigură securitate poporului sirian. Ne rugăm pentru sufletele celor ce au murit și pentru recuperarea celor răniți. Avem încredere că armata nu va ceda în fața agresiunilor teroriste din interiorul sau din exteriorul țării; că va continua să lupte cu curaj împotriva terorismului până când tot teritoriul sirian va fi curățat de terorism. Deasemenea, apreciem atitudinea curajoasă a țărilor care sunt prietene cu Siria și poporul său.

    Facem rugăciune pentru securitatea, victoria, și eliberarea Siriei de orice fel de război și terorism. Ne rugăm pentru pace în Siria și în toată lumea, și apelăm la întețirea eforturilor pentru reconciliere națională, pentru apărarea țării și păstrarea demnității tuturor sirienilor”.

sursa: Cristi Nemteanu, pagina personala de facebook,  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.