marți, 6 octombrie 2020

Abuzurile Statului asupra BOR sunt sanctionate de OSCE. Staul ateu a încercat obstrucționarea pelerinajelor sub pretextul infectării cu COVID 19.

OSCE consideră că legile statului încalcă libertatea religioasă, în această situație

Premierul Ludovic Orban si secretarul de stat al MAI, Raed Arafat (in foto), au decis că, datorită pandemiei de Coronavirus, să nu se mai facă pelerinaje religioase la Iasi (cu ocazia Sf. Paraschiva) și la București (cu ocazia Sf. Dimitrie). Motivația conducătorilor politici a fost că există riscul infectării cu virusul COVID 19.

Tot în această perioadă au avut loc alegerile administrației locale, care s-au soldat cu manifestații ("de bucurie") ale unor formațiuni politice care au câștigat alegerile în unele zone. Aceste manifestații nu au respectat regulile impuse pentru combaterea COVID, depășindu-se numărul de persoane maxim admis, distanța regulamentară, iar participanții neavând mască.

Se pare că regulile nu se aplică, decât în cazul sărbătorilor religioase ortodoxe. Patriarhia Română a cerut punctul de vedere al OSCE, cu privire la libertatea religioasă. Verdictul s-a pronunțat împotriva abuzurilor Statului Român față de Biserica Națională.

Mai multe detalii vezi aici: https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-verdictul-expertului-osce-in-libertate-religioasa-dupa-decizia-legata-de-pelerinaje-incalca-dreptul-la-libertate-religioasa-si-libera-circulatie_1513372.html

 

 

Un comentariu:

  1. Ei sunt un grup infracțional,nu ei hotaresc,ci guvernul,nici măcar președintele ,sunt pasibili de pușcărie,încalcă constituția in mod flagrant.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.