sâmbătă, 19 noiembrie 2022

Grecia: Comunitatea LGBT protejată de lege și favorizată în lupta anticreștină...

Grecia: Un cunoscut fotbalist a fost condamnat la închisoare pentru comentarii transfobe pe rețelele de socializare în 2017 

 

 Vasilis Tsiartas, un fost fotbalist grec de la AEK Atena F.C., și de la echipa națională a Greciei, a fost condamnat de către Tribunalul Cu-un-singur-membru pentru Delicte Minore din Atena (Single-Member Misdemeanor Court of Athens) la zece luni de închisoare. El a primit, de asemenea, o amendă de cinci mii de euro cu suspendare pentru postarea sa transfobă pe rețelele de socializare din 2017.

 Asociația de Sprijin pentru Transsexuali (SYD) descrie condamnarea lui Vassilis Tsiartas, fiind prima pentru incitare publică la violență sau ură din motive de identitate de gen, și considerată ‘deosebit de importantă pentru comunitatea transsexuală’. SYD subliniază, de asemenea, că va urma o cerere de satisfacție echitabilă din cauza depășirii duratei rezonabile a procesului, întrucât au trecut mai mult de cinci ani de la depunerea inițială a acțiunii. Tsiartas, primul condamnat în baza legii antirasiste Condamnarea lui Vasilis Tsiartas, după cum a declarat avocatul Vassilis Sotiropoulos în postarea sa pe Facebook, este prima condamnare care pune în aplicare legea antirasistă 927/1979, pentru incitare publică la violență sau ură pe baza identității de gen. De remarcat că, prin aceeași hotărâre, o altă persoană acuzată a fost condamnată la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru insulte HYPERLINK https://greekreporter.com/2021/06/11/marginalized-victimized-transgender-greek-found-dead/

 transfobice în urma postării lui Tsiartas. În plus, SYD, prin intermediul președintei Marina Galanou, care a decedat recent, a intentat un proces împotriva lui Tsiartas și i-a denunțat pe cei care au lansat recent amenințări împotriva lui Galanou. SYD și-a declarat satisfacția absolută față de sentința lui Tsiartas și, în același timp, a subliniat că organizația va continua pe calea trasată de Marina Galanou.

 Scopul este de a combate toate formele de intoleranță, rasism și incitare la discriminare, ură și violență. În al doilea rând, SYD speră să protejeze pe deplin drepturile și libertățile omului pentru persoanele LGBTQ+, și în special pentru persoanele transsexuale, în fiecare sector al sferei publice și private. O postare transfobă pe Facebook l-a dus pe Tsiartas la închisoare În 2017, cu puțin timp înainte de adoptarea proiectului de lege pentru redefinirea identității de gen, Tsiartas a postat o declarație pe pagina sa oficială de Facebook. El postase că spera ca ‘primele schimbări de sex să fie efectuate asupra copiilor celor care au ratificat această abominație’. „Legitimizați și pedofilii, pentru a completa nelegiuirile”, a adăugat el. Într-o a doua postare, câteva ore mai târziu, el comentase: „Dumnezeu i-a creat pe Adam și Eva”. Vasilis Tsiartas va ataca sentința de condamnare la închisoare Tsiartas a dezvăluit, printr-o postare pe contul său de Twitter, că va face apel la sentința de închisoare și la amenda care i-a fost aplicată. De asemenea, fotbalistul grec a precizat că săptămâna viitoare va dezvălui mai multe detalii despre procedurile pe care le va urma.

 Vasilis Tsiartas: În ceea ce privește publicarea de ieri a hotărârii împotriva mea în primă instanță (împotriva căreia voi face apel), voi comenta în detaliu săptămâna viitoare. · 4 nov. 2022” Αναφορικά με την χθεσινή δημοσίευση της καταδικαστικής σε βάρος μου πρωτόδικης απόφασης (κατά της οποίας θα ασκήσω έφεση), θα τοποθετηθώ αναλυτικά από την άλλη εβδομάδα. — Vasilis Tsiartas (@VasilisTsiartas) November 4, 2022 Vasilis Tsiartas a contribuit la victoria de la UEFA Euro 2004 Tsiartas este considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal ai Greciei din toate timpurile.

 Deși era renumit pentru stilul său de joc neglijent, abilitățile sale nu au fost niciodată puse la îndoială și a fost, în multe privințe, întruchiparea unui jucător clasic ‘numărul 10’. Defectul lui Tsiartas a fost lipsa de viteză în alergare, care a fost întotdeauna umbrită de abilitățile sale tehnice incredibile. Caracteristic pentru potențialul incredibil al piciorului său stâng, pentru care a fost poreclit ‘El Mago’ (Magicianul), este și faptul că, pe lângă numeroasele goluri pe care le-a marcat din lovituri libere, lovituri lungi și scurte și penalty-uri, a marcat uneori și din lovituri de colț directe. Astfel, Tsiartas a fost principalul executant de lovituri de departajare pentru naționala Greciei și pentru echipa AEK Atena. A fost un membru important al ambelor echipe, reușind două pase de gol în Portugalia pentru victoria finală a Greciei la Euro 2004. În întreaga sa carieră, nu a primit niciun cartonaș roșu. Deși a jucat ca pasator, Tsiartas a fost capabil să înscrie multe goluri datorită abilităților sale letale de marcator, ceea ce l-a făcut unul dintre cei mai buni marcatori ai lui AEK Atena.


Sursa:
https://www.aparatorul.md/grecia-un-cunoscut-fotbalist-a-fost-condamnat-la-inchisoare-pentru-comentarii-transfobe-pe-retelele-de-socializare-in-2017/

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.