miercuri, 26 octombrie 2016

Scrisoarea parintelui Elefterie Tarcuta catre Patriarhul Daniel

Am primit pe adresa redactiei o scrisoarea trimisa de catre parintele Elefterie Tarcuta preafericitului patriarh Daniel, impreuna cu un mesaj al credinciosilor, fii si fiice duhovnicesti ai parintelui Elefterie, cu acelasi destinatar. Vi le prezentam mai jos pe amandoua, asa cum le-am primit si noi:


 Scrisoarea parintelui Elefterie:


Scrisoarea credinciosilor:

2 comentarii:

 1. https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/27/excelent-parintii-macarie-banu-si-atanasie-parfeni-resping-sanctiunea-opririi-totale-de-la-savarsirea-lucrarilor-sfinte-vor-continua-sa-savarseasca-lucrarile-sfinte-si-nici-de-acum-incolo-nu-l-vor-m/

  In iunie IPS IOACHIM BACAUANUL a APOSTAZIAT public. In iulie STARETUL MACARIE a intrerupt pomenirea sa. In septembrie Ierarhul il opreste total pe staret de la savarsirea lucrarilor sfinte. E VALABILA aceasta oprire?

  Iata si CONTESTATIA Parintilor Macarie Banu si Atanasie Parfeni:

  http://psaltirea.ro/files/contestatie.%2026.10.16%20.PDF

  RăspundețiȘtergere
 2. Am fost la Parintele Elefterie cu cateva zile in urma la manastirea unde a fost surghiunit - Man cu hramul "Inaltarea Domnului" din com. Zemes, jud Bacau. Eu sunt de loc din zona... si, pt ca am ajuns in Zemes la parinti, am vrut sa-l vizitez si pe Parintele deoarece aflasem de sfintia sa dupa adunarea din Creta...
  Nu-i sunt fiu duhovnicesc, ci am vrut sa vad cu ochii mei o "floare rara" a Ortodoxiei contemporane marturisitoare... Si am gasit-o, da. Parintele, dupa vorba, dupa port, este un marturisitor caruia-i pasa de sufletul sau, de al meu si de al tau, mici sau mari, fierbinti, caldicei sau reci!
  Nu vreau sa mai spun decat atat:
  Mare-i Dumenzeu intru sfintii sai!

  PS: Presupunand ca intereseaza pe cineva, dau cateva repere de drum: dupa trecerea prin localitatea (comuna) Zemes spre nord, dupa ce lasam pe partea stanga stadionul comunei, catre satul Bolătău, imediat ce se intra in acest sat, dupa pod, la cca 200 metri, in zona "Vararie" se face la stanga. Exista un indicator albastru exact unde trebuie facut la stanga, dar si pe tot parcursul drumului industrial-petrolier (neasfaltat!) de exact 11,2 km numai "dus". Drumul nesfalatat se parcurge in cca 50 minute, este off-road si se poate urca numai cu masini cu garda mai sus (includem aici si Loganul) dar e preferabil macar un Suv. Sambata si Duminica este trafic mai putin periculos pt ca nu prea circula masini de tonaj mare pe aceste drum, ingustat mult pe unele segmente. Se recomanda aprinderea farurilor de intanlire/drum si circularea cu atentie sporita. Sunt indicatoare la micile intersesctii, dar riscul ratacirii este oricum mic daca se urmezaza drumul principal. Pe traseu sunt cca 3 parcuri si sectii petroliere unde mai puteti intreba daca sunteti tematori. De evitat/renuntat la mersul noaptea si pe vant sau ploaie!!

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.