vineri, 28 octombrie 2016

Un preot român cere ierarhiei BOR să se lepede de eresul din Creta

Scrisoare  deschisă

  Către 
     membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

            Prea Fericirea Voastră,
            Înaltpreasfințiile Voastre,
            Preasfințiile Voastre,

   Pentru că la avizierul sediului Patriarhiei Române s-a anunțat că de vineri, 28 octombrie 2016, va începe sesiunea de toamnă a întrunirii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și pentru că această întâlnire a fost așteptată cu mare emoție, dar și neliniște și îngrijorare de către majoritatea membrilor Bisericii Ortodoxe Române – cler, monahi, monahii și mireni – Vă rog, ca pe niște părinți ai noștri și apărători ai Ortodoxiei neamului românesc, așa cum ați jurat în momentul hirotoniei întru treapta de arhiereu, să nu ignorați strigătul de durere al acestui neam, care se simte împins cu o forță demonică în iad datorită batjocoririi eclesiologiei și a hristologiei ortodoxe prin sem-narea documentelor sincretiste ale Adunării din Creta, numită pe nedrept ”Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe.” (iunie 2016)

   Lunile care au trecut de la încheierea acestei Adunări de tristă amintire, căreia însăși Maica Domnului îi stă împotrivă – dovada fiind minunea petrecută în insula Andros cu icoana Panaghia Myrovlitissa, care după terminarea Sinodului nu a mai izvorât mir, ci duhoare, fapt încheiat atunci când părinții acelei mănăstiri au întrerupt pomenirea Arhiepiscopului Ieronim al Atenei la Sfânta Liturghie – deci această perioadă din iunie până în octombrie a fost marcată de două tendințe:

  1. strădaniile clericilor, ale monahilor și ale mirenilor de a afla exact ce s-a semnat în Creta și dacă și cum a fost pângărită Ortodoxia de reprezentanții ei, lucru care poate să ne contamineze pe toți, ca mădulare ale aceluiași Trup al lui Hristos;
  2. atitudinile și hotărârile arbitrare luate de unii ierarhi ortodocși români – cuprinși de ispita liniștirii, adică a celui de-al treilea tip de ateism (conform învățăturii Sfântului Grigorie Palama) – de a închide gurile celor care au cerut un singur lucru: să li se spună dacă păstorii turmei încă o apără sau au dat-o pe mâna lupilor.

    Pentru că avem o singură viață și vom da seama de ea, nu ne temem de cei care folosesc toiagul pentru a ologi oile turmei lui Hristos, ci ne temem să nu ne încredințăm sufletele în grija celor care au pierdut succesiunea apostolică prin semnarea recunoașterii tuturor ereziilor ca biserici, la Adunarea din Creta.

   O doamnă din Timișoara l-a întrebat pe Înaltpreasfințitul Ioan Selejan ce anume s-a semnat în Creta, iar răspunsul – surprins de camera video – a fost că acolo nu s-a schimbat nimic, iar recunoașterea ereticilor ca biserici a fost ”o soluție amiabilă.” Să ne ierte Dumnezeu, dar Ortodoxia nu înseamnă încheierea unei polițe de R.C.A. sau despăgubirea cuiva după un accident, adică rezolvarea amiabilă a situației. Ortodoxia este calea vie și veșnică spre îndumnezeire, nu este un neo-protestantism sentimental, care nu are nici un fundament biblic ori patristic.

    Un cunoscut de-al meu a aflat de la duhovnicul lui – preot în Eparhia Buzăului – că la ultima adunare eparhială preoții de acolo au fost informați că nu trebuie să își facă griji, că s-a găsit o interpretare ortodoxă a textelor problematice din Creta. Cred că oricine – aflând o asemenea interpretare, oricare ar fi ea – va spune, cu și în numele lui Hristos: ”Vă rătăciți, neștiind Scripturile”!

   Dacă la sfârșitul lui iunie 2016 erau câțiva oameni care au fost șocați de rezultatul Adunării din Creta, acum sunt de sute sau de mii de ori mai mulți, iar poporul credincios – adevăratul apărător și garant al credinței ortodoxe (conform Enciclicii Patriarhilor Răsăriteni din anul 1848) – nu mai acceptă să rămână la nivelul unei ascultări lipsite de Adevăr. De patru luni mă străduiesc să îi liniștesc pe cei care s-au smintit la culme datorită trădării Ortodoxiei din Creta, îi îndemn să rămână în Biserică, să se roage pentru ierarhii semnatari, să aibă o atitudine demnă în mărturisirea adevărului, să nu se lase biruiți de mâhnire sau de mânie, să nădăjduiască în posibilitatea ca Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să recepteze negativ hotărârile din Creta. Iar ca mine sunt din ce în ce mai mulți părinți, eu fiind ultimul și cel mai nevrednic dintre ei. Nu suntem oameni sfinți, dar nici Iude nu vrem să fim.

    De aceea Vă rugăm ca la sesiunea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să luați în discuție ceea ce s-a petrecut în Creta și nădăjduim să hotărâți următoarele:
  1. Retragerea semnăturilor puse pe documentele din Creta.
  2. Ieșirea Bisericii Ortodoxe Române din panereticul Consiliu Mondial al Bisericilor (de fapt al ereziilor).
  3. Condamnarea clară și încetarea oricăror rugăciuni în comun cu eterodocșii.
  4. Scoaterea ecumenismului din planul de învățământ teologic liceal și universitar ortodox.
  5. Condamnarea și anatematizarea panereziei ecumenismului și a tuturor ramurilor ei.

  Noi Vă suntem datori cu ascultarea, Preasfințiile Voastre îi sunteți datori lui Hristos și nouă cu apărarea adevărului. Vrem ca această țară să rămână ortodoxă, nu ecumenistă. Reamintim faptul că hotărârile Adunării din Creta nu au fost semnate de 33 de ierarhi din cei 165 prezenți, că ele NU sunt recunoscute de peste 50% din toți ortodocșii din lumea aceasta și că teoria ramurilor și ecumenismul în general au fost anatematizate cu 33 de ani în urmă, adică în anul 1983, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din exil.

    Știm că țara cea mai pervertită și mai adâncită în ecumenism la ora actuală este România; suntem un trist exemplu pentru toți ortodocșii. Însă lucrurile nu mai pot continua așa. Dumnezeu o cere, iar noi trebuie să facem voia Lui. Ecumenismul este panerezie, iar orice ortodox conștient îl va refuza din tot sufletul. Iubirea față de eterodocși nu trebuie amestecată cu minimalismul dogmatic și cu abaterile de la Ortodoxia Sfinților Părinți.

    Ne rugăm pentru toți membri Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Dumnezeu să reverse har peste aleșii Lui, peste păstorii neamului, spre mântuirea noastră a tuturor !

Sf. Gheorghe,
26 octombrie 2016

Cu fiiască supunere
față de toți mărturisitorii Adevărului-Hristos,
pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

Nota redactiei:
Sperăm că până la finalizarea lucrărilor sinodului de la Bucureşti să avem şi un răspuns la cele cerute de clerul şi credincioşii din BOR care au cerut ierarhilor noştri să nu pactizeze cu ecumenismul sincretist impus în ortodoxie prin acest sinod ecumenist din Creta. (Marius Pop) 

Un comentariu:

  1. "Marturia unui preot din Italia :

    E tragica situatia in Italia, episcopii ortodocsi, inclusiv PS Siluan, primesc ordine de la cardinalii papistasi, ce anume sa faca…. suntem prostiti in fata, noi preotii…
    Pe Episcopi ii cheama Cardinalul catolipapistas la apel si le da directive.
    Am observat ca episcopii ii iubesc mai mult pe papistasi decat pe preotii lor ortodocsi. Patriarhul Bartolomeu a interzis crearea de noi parohii sub el, dar in schimb se iubeste cu papa… Ca nu cumva sa se supere „fratii” papistasi care ne controleaza prin faptul ca ne-au dat bisericile lor care sunt oricum goale, catolicismul este in decadenta si in curand asa vom ajunge si noi ortodocsii, pasim pe urmele lor…
    Curva papistasa vrea sa controleze prezenta ortodoxiei in tarile catolice, ca nu cumva sa ia amploare trecerea la ortodoxie, ne-au dat lacasuri de cult cu conditia sa nu botezam vreun italian. Daca se afla ca botezam ne ia biserica si ne trezim si izgoniti de episcopul ortodox care e dator vandut papistasilor ( studii, cladiri, biserici, bani, cinste). Cam asa functioneaza sistemul.
    Si noi facem compromisuri cu ei, le pupam mainile, iar ei ne controleaza. Sunt domni, iar ortodocsii sunt niste pigmei tolerati… Daca eram liberi italienii se converteau la ortodoxie, dar suntem constransi de mafia ecumenista… Cand aud ca facem ecumenism ca sa ne pastram locasurile de cult ma gandesc la curvele care se culca cu straini pentru bani, exact acesta este sentimentul."

    Sursa: https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/10/29/cardinal-papistas-in-biserica-romana-din-italia-firenze/

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.