vineri, 7 august 2015

In Ucraina prigoana impotriva Bisericii Ortodoxe continua prin mijloace fara precedent.

Ortodocsii canonici din Ucraina sunt victime ale unor crime si umilinte fara precedent. Evenimentele se petrec dupa ce autoritatile politice de la Kiev au aderat la supunerea politica fata de SUA si Uniunea Europeana.     Un batalion militar din Azov (Ucraina) a aruncat benzina peste mai multe icoane ortodoxe si le-a dat foc. Evenimentul a avut loc in ziua cand se sarbatorea increstinarea Rusiei. Analistii sustin ca astfel de actiuni sunt sustinute de catre un ministru ucrainian.    Recent monahia Alevtina (nume de mirean Natalia Kravciuc) din manastirea ortodoxa Florovsky, a fost ucisa prin maltratare intr-un apartament unde s-a dus sa se spele in vederea unei interventii chirurgicale. Calugarita avea varsta de 62 ani si a fost inmormantata in manastirea in care era inchinoviata la data de 29 iulie 2015, cand, dupa vechiul calendar iulian, Biserica Ortodoxa Rusa sarbatorea pe Sfanta Mucenita Alevtina (Valentina) protectoarea maicii ucise. Faptasii nu au fost identificati, pana in momentul de fata.     In 26 iulie 2015, preotul ortodox Roman Nikolaev din Ucraina a fost impuscat de doua ori in cap. Evenimentul s-a petrecut  in fata casei sale din Kiev. A trecut la cele vesnice la 29 iulie in timp ce era la spital. Autoritatile ucrainiene au spus ca preotul a fost ucis de catre persoane care furau din apartament. Ipoteza nu este credibila deoarece din apartamentul preotului nu lipsea nimic. Parintele Nikolaev era paroh la biserica Sfanta Mucenita Tatiana din protopopiatul Obolon, si nu a putut vorbi despre ucigasii sai deoarece era in stare de inconstienta pana in momentul trecerii la cele vesnice.

     Vedeti detalii despre confiscarea lavrei Poceaev de catre statul Ucrainian. Printr-o decizie a consiliului local marea manastire ortodoxa de la Poceaev trece in proprietatea statului.

Marius Pop


Surse :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.