sâmbătă, 13 ianuarie 2024

De ce nu mai avem încredere în Trinitas Tv și în unele fețe bisericești...

Trinitas Tv, IPS Teodosie și pr Ioan Istrati promovează misionari New Age. Oare de ce?

Postul de televiziune al Patriarhiei Române promovează misionari din mediul New Age. Nu o singură dată l-am văzut pe ezoteristul Constantin Dulcan, dar și pe alții din această tagmă. Recent, pe 8 ianuarie, pe pagina de facebook Trinitas Tv a fost repostată o emisiune cu misionarul New Age, Dorel Vișan, căruia IPS Laurențiu Streza i-a oferit cea mai înaltă distincție pentru mireni. Dorel Vișan propovăduiește învățături New Age la trinitas Tv, împreună cu Cristi Gava (rumble.com)

Aceștia au un rol clar în România, acela de a face prozelitism budist, ceea ce o face mult mai intens cu sprijinul Trinitas Tv. Acești propagandiști ai noii religii mondiale, New Age, au câștigat foarte multă credibilitate în fața credincioșilor ortodocși prin simpla lor apariție la posturi de televiziune ale Bisericii Ortodoxe, chiar dacă nu răspândeau învățături eretice. Prin promovarea unor erezii, asumate de reporterul Trinitas Tv, domnul Cristi Gava, foarte mulți credincioși cad în înșelare.

Propagandiștii New Age și-au atins scopul, le înțelegem râvna de a apărea în bisericile ortodoxe sau la postul Trinitas Tv, își fac misiunea cât se poate de profesionist. Dar faptul că unii preoți îi acceptă să predice în bisericile lor, e o trădare pe față față de jertfa Sfinților mucenici care au fost uciși de politeiști, dar și o transmitere conștientă a unor erezii care duc la rătăcirea poporului de la ]nv[‚[tura lui Hristos care este: „Calea, Adevărul și Viața”.

Smintitor în acest sens a fost și ierarhul de la Constanța, IPS Teodosie al Tomisului, care a organizat întruniri și conferințe cu misionarul New Age, dr. Constantin Dulcan. Apreciem pe domnul Dulcan în ce privește profesia de medic, dar în materie de religie dumnealui face un prozelitism New Age. Aceasta cu binecuvântarea ierarhului de la Tomis. Menționăm că IPS Teodosie a fost înștiințat de mai mulți credincioși ortodocși de rătăcirea lui Dulcan, dar purtătorul de cuvânt al acestuia, pr. Eugen Tănăsescu, a ignorat sesizările venite din partea credincioșilor, chiar dimpotrivă, ridiculizându-i.

Amintim și faptul că, ierarhului de la Tomis i s-a cerut să dea binecuvântarea pentru o carte care să combată fenomenul New Age, dar acesta a refuzat politicos spunând că nu a apucat să o citească, deși trecuse mai mult de jumătate de an. Ne întrebăm: Oare IPS Teodosie nu are consilieri care să se ocupe de aceste lucruri? Partea dureroasă era că în cartea respectivă scria și despre rătăcirile lui Dulcan. Acum e ușor de înțeles de ce ierarhul de la Tomis a refuzat să dea acea binecuvântare.

Amintim și cazul preotului Ioan Istrati, care a dat acceptul să fie folosit de falsul preot Adrian Singurov. Dezamăgirea cea mare este că misionarul New Age, falsul preot Adrian Singurov a uzat de o postare prin care se folosea de imaginea preotului Ioan Istrati. Mai mult decât atât, pr. Ioan Istratii a preluat postări de la misionarul New Age pe profilul său dându-i acestuia credibilitate în fața credincioșilor. Pr. Ioan Istrati a fost înștiințat la rubrica de comentarii despre Singurov, considerând că nu știe, dar părintele a ignorat complet informațiile primite despre Singurov.După cum se vede la comentariile postării lui Singurov, credincioșii ortodocși au apreciat postarea mentorului ezoteric și au făcut o asociere între preotul Istrati și misionarul New Age Adrian Singurov. Imaginea pozitivă, ca “preot valid” pe care Singurov și-a creat-o cu postarea preluată de la pr, Ioan Istrati a dus pe mulți în eroare. Deși a fost înștiințat părintele Istrati, acesta a spus că știe, dar nu a avut nici o reacție, lăsând pe Singurov să se folosească în continuare de imaginea sa și respectful pe care îl are între credincioșii ortodocși.

Nu excludem din subiect nici că New Age -ista Diana Șoșoacă este promovată între ortodocși de către ucenici ai IPS Longhin Jar de la Bănceni (Ucraina). Despre Diana Șoșoacă se știe că este în legături foarte apropiate cu falsul preot Adrian Singurov, cu șamani, lideri ale mișcărilor ezoterice și unii schismatici din România. A declarat public că susține mișcarea new Age -istă Holistic Fest care promovează învățătura în reîncarnare și faptul că, în opinia lor, Biblia a fost falsificată de către ortodocși pentru a introduce învățături despre Învierea lui Hristos. La Holistic Fest, printre alți misionari New Age, au participat Constantin Dulcan și Adrian Singurov pe care i-am amintit mai sus.






Marius Pop


5 comentarii:

  1. Mă surprinde pr Ioan Istrati... Rămân dezamăgit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Prozelitism New Age la facultățile de psihologie din România
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2022/07/propagada-religioasa-budista-si-hindusa.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ferește în ce încurcătură am ajuns noi creștinii ortodocși, nici nu mai știi care și cu cine este, diavolul nu doarme, acum e vremea lui, se grăbește cu fel de fel de meșteșuguri drăcești, numai să poată atrage la el cât mai multe suflete. Domnul să ne lumineze mintea să vedem unde ne aflăm, și dacă suntem pe o cale rătăcită, să ne îndrepte El pe Calea cea dreaptă, . Doamne ajută tuturor.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.