joi, 27 iunie 2019

Olanda a dat acordul legal pentru sinuciderea unei fete de 17 ani

Sinuciderea: un exemplu de lasitate cauzat si de lipsa credintei. 

O adolescentă de 17 ani abuzată când era copil a fost eutanasiată legal, duminică, în casa părinţilor ei, cu mama de mână, în Olanda. Tânăra a obţinut dreptul de a se sinucide asistat fără să aibă nevoie de consimţământul părinţilor ei, care au privit-o neputincioşi cum moare.

Noa Pothoven, o adolescentă de 17 ani din Haga, a obținut dreptul de a fi eutanasiată, pentru că suferea de depresie severă. De la 11 ani a fost violată de trei ori, ultima oară la 14 ani, şi nu a putut s vorbească despre asta, de ruşine.

Înainte de a fi eutanasiată, Noa a scris pe Instagram un mesaj cutremurător: "În acest caz iubirea înseamnă să mă lăsați să mor". Un pat de spital a fost instalat în sufrageria casei părinţilor lui Noa, de către clinica specializată în eutanasiere, scrie Daily Mail. Noa a murit cu mama ei alături, fără ca aceasta săs e poată împotrivi dorinţei fiicei sale. Autorităţile îi dduseră deja dreptul de a se sinucide asistat.

Înainte de a muri, Noa și-a scris autobiografia, intitulată "Să câștigi sau să înveți", în care a dezvăluit povestea ei cumplită de viață, de la lupta cu boala mintală, la faptul că a fost molestată și violată în copilărie. Din acest motiv, Noa Pothoven suferea de sindromul stresului post-traumatic, depresie și anorexie

Adolescenta a spus că, prin cartea pe care a scris-o vrea să îi ajute pe tinerii care se simt vulnerabili să treacă peste momentele dificile din viață. Noa a menționat că Olanda nu dispune de clinici specializate, unde tinerii cu probleme să ceară ajutorul unor experți. 

"Am discutat un timp dacă să fac publică sau nu această informație și am decis să o fac. Poate acest gest vine ca o surpriză pentru unii, date fiind postările mele despre spitalizare, însă planul l-am avut de mult timp și nu este unul impulsiv. Voi trece direct la subiect: în maximum 10 zile voi muri. După ani de luptă, sunt secată de energie. Nu mai mănânc și nu mai beau apă de ceva timp și, după multe discuții și evaluări, s-au decis să mă lase să plec pentru că suferința mea este de nesuportat.", a scris Noa pe contul de instagram, imediat după ce a primit dreptul de a fi eutanasiată.

Fata și-a rugat prietenii pe Instagram să nu încerce să o convingă să renunțe la acest gest. E a povestit că nu a simţit vreodată că e în viaţă: "Respir, dar nu trăiesc.", susţinea ea.

În Olanda, copii mai mari de 12 ani pot primi dreptul la eutanasiere dacă doresc, dar numai după ce un doctor stabileşte clar că suferinţa acestora e insuportabilă şi nu sunt şanse de a fi remediată.


2 comentarii:

  1. Ferească Dumnezeu si păzește copii nostrii,acest stat satanizat,ca părinte sa nu ai ce face ,Dumnezeule mare,nu mai e de stat pe la orașe,departe la sate,ca ăștia iti iau copii pe motive doar de ei facitw

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand se golesc Bisericile (cu lucrarea potrivnica si necanonica a slujbasilor Ei... mai intai de toate!), se face coada la Psihiatri (discipolii psihopatului hinduist C. Jung) si se umplu asezamintele de boli nervoase... ca acum sa se ajunga la omucidere "cu acte" de lege satanica.
    A platit cineva dintre cei care i-au facut rau fetei?... 3 violuri 'or fi avut nu doar un autor...
    A cautat cineva alt mijloc, sufletesc si nu tratamente psihiatrice ca sa o echilibreze???
    Vai de ea dar si de cei care au cooperat sa ii faca viata un chiin greu de dus si care au cooperat sa o asasineze - spre mare osandire fiind parintii si cei apropiati carora le-a fost mai usor sa o lase prada "raului".
    Ce minte demonizata trebuie sa aiba cei care au facut o astfel de lege a asasinatului "recomandat" de medic...
    Asta este binele care il poate face un medic?
    Din astia, mai bine le era sa nu se fi nascut!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.