marți, 6 septembrie 2016

Teologul grec, Teodor Zisis, scoate la lumină cele hotărâte la sinodul din Creta în iunie 2016

       Rătăcirea din Creta data in vileag de catre unul dintre cei mai mari teologi contemporani, părintele Teodor Zisis, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic. Susţinătorii ereziei ecumeniste încearcă să ascundă adevărul despre documentul al şaselea de la sinodul din Creta, intitulat "Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creştine" prin inducerea concepţiei că orice măsură luată împotriva acestui sinod eretic ar genera schismă în Biserică. Prin aceasta preotul sau credinciosul este îndemnat la tăcere, de dragul "unităţii".
    Părintele Teodor arată că Adevărul trebuie spus cu tărie şi în acelaşi timp consideră că unitatea Bisericii trebuie să fie în Adevăr, nu în minciună. Pentru mai multe detalii despre cele ce, în România, se ascund înlegătură cu sinodul din Creta, vă propunem să urmăriţi interviul cu prof. Teodor Zisis realizat de pr. Ciprian Staicu:Un comentariu:

 1. „Şi, măcar că Evreii din Galatia ce crezuseră nu strămutau toată evanghelia, ci învăţau numai să se păzească porunca despre sâmbătă şi despre tăierea împrejur, Pavel arată că şi puţin dacă ar clăti cineva din evanghelie, acel puţin clatină şi răstoarnă toată evanghelia, aşa cum şi cel ce taie o mică parte din moneda împărătească face netrebnică toată moneda.
  Şi ia aminte la aceasta pentru cei ce cugetă cu nebăgare de seamă şi zic că acesta este un păcat mic şi o călcare mică de poruncă, şi de aceea se cuvine a fi îngăduit să se facă”…

  „Deci, anatemizându-i pe Îngeri dacă ar învăţa cumva altele afară de evanghelie, cu aceasta depărtează orice dregătorie şi persoană slăvită, atât cerească, cât şi pământească”, fie el şi Apostol sau Înger."
  ...

  Integral la sursa: https://dogmaticaempirica.wordpress.com/2016/09/03/sfantul-teofilact-al-bulgariei-despre-cuvintele-sf-ap-pavel-dar-chiar-daca-noi-sau-inger-din-cer-ar-binevesti-voua-afara-de-ceea-ce-v-am-bine-vestit-noi-fie-anatema-galateni-1-8/

  https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/09/07/p-s-longhin-mihail-jar/

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.