luni, 26 septembrie 2016

Ierarhii ortodocşi au mai renunţat la o dogmă? Ce document s-a semnat săptămâna trecută la Chieti în Italia?

Globalismul în plan religios îşi atinge scopurile în timp ce nouă ni se repetă lozinca: "Nu s-a schimbat nimic!"
    După trădarea din Creta urmează, în mare grabă, paşii următori. Ierarhii ortodocşi prezenţi la Chieti (Italia) au dialogat despre acceptarea primatului papal.
     Trinitas TV si basilica.ro evită acest subiect, iar nouă ni se spune aceeaşi lozincă: „Nu s-a schimbat nimic” – ca de fiecare dată în astfel de situaţii.

Până în prezent Patriarhia Română nu a publicat documentul integral pentru a putea fi studiat şi de alţii decât cei selectaţi. Din surse greco-catolice aflăm că delegaţia Romaniei a fost deacord cu recunoaşterea primatului sub o anumită formă. Care este acea formă? Noi de ce nu suntem înştiinţaţi de către sursele oficiale de informare ale BOR? La fel ca şi despre documentele din Creta, noi românii a trebuit să le aflăm de la alţii. De ce Patriarhia Română are mereu de ascuns câte ceva când vine vorba de semnarea unor documente sau hotărâri ce vizează dogma (cum e şi cazul sinodului din Creta)?

Consfătuirea de dialog a avut loc în perioada 16-21 septembrie 2016. Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de IPS Iosif al europei Occidentale şi Meridionale.

Un comentariu:

 1. "Ereticii vor prinde putere asupra Bisericii, vor pune peste tot slujitori de-ai lor şi buna cuviinţă va fi nesocotită.
  Dar Dumnezeu nu va lăsa pe robii Săi fără apărare şi în neştiinţă. El a spus: După roadele lor îi veţi cunoaşte (Matei 7:16). La fel şi tu, după roadele lor, adică după faptele ereticilor, să te străduieşti a-i deosebi pe aceştia de păstorii cei adevăraţi. Aceştia sunt hoţi duhovniceşti, care fură turma duhovnicească, şi nu intră prin uşi în staulul oilor, ci sar pre aiurea (Ioan 10:1), precum a zis Domnul, adică intră pe căi fără de lege, nimicind prin silnicie rânduielile lui Dumnezeu. Domnul îi numeşte pe aceştia tâlhari…
  Monahii vor suferi o mare prigoană de la eretici şi atunci viaţa monahicească va fi pângărită. Se vor împuţina mănăstirile şi călugării; cei care vor rămâne vor fi asupriţi. Aceşti urâtori ai vieţii monahiceşti, ce poartă doar la suprafaţă chipul cuvioşiei, se vor sili să atragă călugării de partea lor, promiţându-le ocrotire şi bunătăţi vremelnice, iar cei ce nu se vor supune vor fi ameninţaţi cu izgonirea."
  ...

  Integral la sursa: https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/09/28/staretii-de-la-optina-despre-erezie/

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.