duminică, 21 iulie 2019

Iohannis le-a mai tras o țeapă românilor

Referendumul prin care PNL si USR a adus voturi la europarlamentare nu este valid.
 
Curtea Constituțională a României a respins ca neconstituționale propunerile de modificare a Constituției depuse în Parlament de PNL-USR și PSD-ALDE prin care se urmărea introducerea interzicerii grațierii și amnistiei în Legea Supremă.

Decizia, luată în unanimitate, stabilește că trebuie lăsat la latitudinea legiuitorului să stabilească pe cine amnistiază, au declarat oficiali ai instituției, joi, pentru AGERPRES.

ceștia au amintit de dreptul președintelui de a acorda grațierea individuală, care se dă în primul rând pentru motive umanitare, și au adăugat că este greșit să i se interzică președintelui să grațieze un condamnat pentru motive ce țin de viață și sănătate.

La începutul lunii iulie, partidele  menționate mai sus au depus la Parlament proiecte de modificare a Constituției, care să transpună în fapt rezultatele referendumului din 26 mai convocat de președintele Iohannis.
 
Într-o postare de pe facebook, deputata USR Florina Presadă atrăgea atenția că referendumul convocat de președinte riscă să depășească 35 de milioane de euro în costuri suportate de la bugetul de stat.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.