sâmbătă, 24 martie 2018

Unirea Basarabiei cu patria mama. Un ideal al romanilor de peste Prut sustinut de preotul Mihai Valica din jud. Suceava.


Credinţa în Unirea cu Basarabia,
întărită de părintele Mihai Valică din Vatra Dornei

Imagine din catedrala ortodoxa din Vatra Dornei
    Steagul judeţului Bistriţa-Năsăud pe care este înscris cel mai însemnat cuvânt al românilor, Unire, purtat de bistriţeanul Francisc Antal, a poposit în ziua de 15 martie în Catedrala ,,Sfânta Treime” din municipiul Vatra Dornei. Preotul paroh al aşezământului, părintele Mihai Valică, care odată cu viaţa închinată lui Dumnezeu face dovada celor mai curate şi înălţătoare fapte de demnitate naţională la toate evenimentele urbei, a dorit să întărească credinţa în Unire a membrilor delegaţiei, evidenţiind în cuvântul rostit că ardoarea cu care se doreşte Unirea este de fapt dorinţa Bunului Dumnezeu.

    „Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi cei care, prin acţiunile lor hotărâte, fac din revenirea Basarbiei în fruntariile fireşti ale României sensul existenţei lor pământeşti! Să le fim aproape şi noi, în fapte, cuget şi-n simţiri!”, a fost îndemnul către cei care poartă Steagul Unirii, începând din ziua de 17 martie 2018, de la Vatra Dornei la Iaşi şi mai departe la Chişinău.

    „Românii şi secuii din inima munţilor Rodnei nu vor uita niciodată că la 1 Decembrie 1918, Proclamaţia de unire a Transilvaniei cu Regatului României a fost citită de bistriţeanul Iuliu Hossu. Urmaşii lor de astăzi, mai hotărâţi şi îndârjiţi, coordonaţi de profesorul Florin Ioan Bojor, au lăsat deoparte gesturile, pe care nu le mai consideră decât o infinită lamentare, şi strigă din răsputeri că doresc ca Basarabia să revină acasă.

    Pentru a nu se mai încerca falsificarea istorie, 12 bistriţeni vrednici din comuna Parva au imortalizat dorinţa, îndrăzneala şi determinarea lor pentru Unire printr-o Declaraţie scrisă.

    Puteţi face dovada acestor virtuţi alăturându-vă ştafetei care poartă Steagul Unirii, începând din ziua de 17 martie 2018, de la Vatra Dornei, iar marţi, 20 martie, la statuia lui Ştefan cel Mare din capitala culturală a Moldovei.

    Ne bucurăm că un om minunat, părintele Mihai Valică, nu a rămas impasibil la dorinţa Biroului Executiv al Filialei Suceava ,,Plăieşii” a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” de a înfiinţa o subfilială la Vatra Dornei şi a acceptat să contribuie la cristalizarea acestei organizaţii patriotice şi în Ţara Dornelor”, ne-a spus col. (r) Constantin Crăciun, secretar executiv al Filialei Judeţene Suceava a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

    Bistriţeanul Ionuţ Gabriel Pop a preluat Ştafeta Steagului Unirii de la Catadrala „Sfânta Treime” din Vatra Dornei spre a o duce la Gura Humorului.Ionuţ Gabriel Pop a fost un exemplu de curaj şi patriotism, Ştafeta Steagului Unirii ajungând sâmbătă, pe o vreme nu tocmai prielnică mersului pe jos, în Câmpulung Moldovenesc. Aşa cum am aflat de la prof. Florin I. Bojor,vremea a fost nepotrivită mersului pe jos pe marginea drumului, din cauza ninsorii viscolite, iar vizibilitatea redusă punea în pericol şi siguranţa lui Ionuţ Gabriel Pop. La Câmpulung, Steagul Unirii a fost predat patrioţilor de la CFR pentru a-l duce la Suceava, astfel încât, pe 20 martie, acesta să fluture la statuia lui Ştefan cel Marede la Iaşi.

2 comentarii:

  1. Este lăudabil orice gest de unire a tuturor românilor împotriva perfidei și intensei acțiuni de dezbinare pe care o duc împotriva lor slugile evreimii și ocultei mondiale, numai că au ales-o pe ,,regina Maria” ca simbol, care a fost de fapt o curvă notorie, mama unui rege hoț și criminal, evreu de fapt (Carol al II-lea). Păcat, mare păcat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iuliana Vulcănescu25 martie 2018 la 23:24

    Astfel de preoti avem nevoie in Romania. Felicitari parintelui Valica.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.