miercuri, 20 aprilie 2016

Catedrala Mantuirii Neamului si necesitatea aparitiei unui videoclip care sa o defaime

E problema ca se construiesc biserici ortodoxe, dar nu deranjeaza pe nimeni ca se construiesc moschei, capele protestante sau biserici catolice.
Trupa Taxi sustine brand-ul zilei.

Formatia TAXI a realizat un videoclip care dorea sa faca impresie prin numarul si renumele persoanelor implicate. Videoclipul este o melodie-manifest impotriva construirii catedralei mantuirii neamului. Parintele Eftimie Mitra spune (pe pagina personala de facebook) ca ar trebui cercetat ce legatura au persoanele din videoclip cu Biserica Ortodoxa, dar si cei care au initiat realizarea acestuia, considerand ca este facut la comanda. Prin Catedrala Mantuirii Neamului se face o analogie a istoriei neamului romanesc cu Biserica Ortodoxa, noi romanii vom merge la Judecata ca neam. In acest context parintele Eftimie spune: “Dumnezeu va judeca neamurile, fiecare neam in parte. Daca s-ar fi construit o catedrala a Uniunii Europene nu ar fi deranjat pe nimeni”.



«     Formatia "TAXI", sau ce o fi ea... Sau poate unii vor spune ca doar un incult n-a auzit de “TAXI”…

     Uite ca facand un clip kitschos, intitulat “Despre smerenie” am aflat si noi ca exista aceasta trupa. Nu kitschul in sine, ci subiectul pe care si l-a ales: Catedrala Mantuirii Neamului.

     Am ascultat videoclipul si, normal, mi-am dat seama ce se urmareste cu acest clip. Compromiterea ideii de construire a unei catedrale. Nu orice catedrala, ci una care face asocierea unei realitati istorice evidente intre Neamul Romanesc si Biserica Ortodoxa.

     Cine are acest interes? Cu siguranta nu un om cu frica de Dumnezeu... sau cu dragoste de Dumnezeu. Cu siguranta ca ma refer la Dumnezeul crestin, la Iisus Hristos si nu la un dumnezeu hinduist cum crede domnul Oreste Teodorescu, unul dintre cei care apar in videoclip.

     Cine a finantat sau cine sta in spatele acestui videoclip, nu cred ca mai e cazul sa ma pronunt, se stie destul de bine. Se vede clar ca e facut la comanda.

     N-ar strica sa facem o analiza si asupra celor care apar in videoclip. Ce legatura au ei cu Biserica Ortodoxa, sunt practicanti ortodocsi sau doar critici platiti sa traga cu pixul sau cuvantul impotriva Bisericii Ortodoxe? Andreea Esca cand s-a spovedit ultima data? Ezoteristul Oreste Teodorescu stim ca are o misiune de promovare a valorilor hinduse (religiile indiene) in Romania.

     La fel multi altii, care, prin atitudinea lor incearca sa distraga atentia de la adevaratele probleme ale Romaniei, directionand totul in sensul anti-ortodox si anti-national. Bravo lor, au reusit. Cum au reusit? Cu cine? Cu un bun crestin sau un roman adevarat nu reusesc, ci doar cu cei care si-au uitat radacinile si isi reneaga parintii. Cu acestia se poate face echipa buna impotriva Bisericii Ortodoxe, cu atat mai mult cu cat banii lui Soros sunt buni stimulenti in aceasta directie.

     Deranjeaza pe cineva problemele existente in viata cultelor protestante sau la catolicii din Romania? Pe nimeni. De ce? De ce doar in Biserica Ortodoxa se trage cu tunul? Raspunsul vine de la sine. Pentru ca ea a construit o catedrala a "mantuirii neamului". Ati auzit bine, a neamului nu a uniunilor extra statale, ci a Neamului Romanesc. Asta e problema care doare fratilor. In Apocalipsa se spune ca Dumnezeu va judeca neamurile, fiecare neam in parte. Daca s-ar fi construit o catedrala a Uniunii Europene nu ar fi deranjat pe nimeni, nici pe Soros, nici pe Mungiu Pipidi sau pe Remus Cernea sau alti adepti ai internationalismului religios, ai homosexualilor, a scoaterii religiei din scoli, a desfiintarii icoanelor sau alte idei europene care vin peste Biserica si Neamul romanesc.

     Daca tot vorbim despre dimensiuni de ce sa ascundem ca in Apus sunt catedrale imense, dar acelea nu deranjeaza pe nimeni. De ce? Si-au pus intrebarea domnii care apar in videoclip ce dimensiuni are moscheea pe care vor musulmanii sa o construiasca in Bucuresti? Sau asta nu mai conteaza pentru dansii...

   Cert este ca pentru dansii, Dumnezeu exista doar in bisericile mici din lemn, in care Statul Roman ne interzice sa aprindem lumanari de Pasti.

     Se vorbeste mult despre masinile si viata de lux in care traiesc unii episcopi sau preoti ortodocsi, dar nu se spune nimic despre adevaratii preoti care isi duc crucea in parohiile lor incercand sa elimine pacatul (viciile) din viata comunitatii. Nu am auzit nici o emisiune TV sau articol de ziar cu neregulile din viata cultelor protestante sau a catolicilor. Nici nu vom auzi pentru ca ei nu s-au impotrivit promovarii homosexualilor si nici nu au facut o biserica reprezentativa Neamului Romanesc. Nici nu au cum si de ce sa o faca. Cu putina ironie as putea spune ca in aceasta privinta "sunt norocosi", asupra lor nu se va arunca cu noroi. Ei pot primii finantari de la stat, ei pot sa isi construiasca biserici cate vor, ei pot sa faca misiune prin care sa raspandeasca erezia si o falsa iubire de patrie, ei pot sa tolereze homosexualitatea si sa faca ce vor ei atata timp cat au aceleasi principii cu ale puternicilor zilei. 

    In occident multe biserici catolice si protestante sunt finantate din banii statului, dar asta nu vrea nimeni sa observe. Ce sa le faci, iarasi spun acelasi lucru: "norocul" lor e ca s-au conformat...

     Cu alte cuvinte Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Mihai Viteazul, Neagoe Basarab sau alti domnitori iubitori de Hristos, daca s-ar fi conformat curentelor vremii, azi aveau pagini intregi in manualele scolare in care erau apreciati. La fel si cu Biserica Ortodoxa Romana, cu defectele unor clerici ai ei, daca s-ar fi conformat curentului nu mai era nevoie de acest videoclip sau lozinci de genul "Vrem spitale, nu catedrale"...»



P.S. Dan Teodorescu, liderul trupei TAXI, a suspendat provizoriu videoclipul deoarece artistul de muzica populara Grigore Lese s-a retras din acest kitsch muzical. Dan Teodorescu spune ca va reveni cu noul videoclip dupa ce va scoate secventa cu Grigore Lese.

3 comentarii:

  1. Foarte bine ca cineva mai spune lucrurile pe nume.
    De ce sa ne ascundem dupa deget, daca avem adevarul de partea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal ca au astfel de apucaturi, daca au aprobat homosexualitatea, incep sa darame biserici si catedrale. De data asta nu cu buldozerul, cum faceau comunistii, ci cu videoclipurile si sloganele lui George Soros si cateii lui platiti in Romania.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.