luni, 3 noiembrie 2014

Mitropolia Banatului. Cine va fi noul mitropolit?



Catedrala Mitropolitana din Timisoara - interior


Pana se implinesc 40 de zile de la trecerea la vesnicie a mitropolitului Nicolae al Banatului Ierarhii BOR nu vor sa discute despre “batalia” pentru scaunul metropolitan de la Timisoara. Banatenii se gandesc inca de pe acum la ce va urma, cu atat mai mult ca decizia ce o va lua Sinodul BOR le va putea schimba destinul. 



Pentru ocuparea scaunului de mitropolit al Banatului au fost vehiculate mai mult nume, de la Înaltpreasfințitul Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale de la Paris până la Preasfințitul Părinte Lucian Mic, Episcop de Caransebeș şi Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. Se mai vorbeşte şi de Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, de la Munchen şi Înaltpreasfințitul Casian al Dunării de Jos. (vezi http://www.tion.ro/banatul-va-avea-un-nou-mitropolit-dupa-40-de-zile-de-doliu-posibili-candidati/1462152

Parerile banatenilor sunt impartite. Unii il vor pe Casian de la Galati, iar altii pe Ioan de Covasna (desi pana in prezent nu si-a manifestat intentia de a candida). Majoritatea banatenilor il vor pe PS Lucian Mic, dar traiesc cu teama ca va fi impus Sofronie de la Oradea. Acesta fiind favoritul patriarhului Daniel: (vezi http://www.opiniatimisoarei.ro/ps-sofronie-episcopul-de-oradea-se-vrea-mitropolit-al-banatului-ce-face-pentru-asta-si-ce-sanse-are/07/10/2014/)
Marius Pop

Un comentariu:

  1. sperrrrrrrrrrr... scapa bihorenii de ideile""minunate" si de comportamentul lu IP Sofronie.. care sunt departe, departe de adevaratele invataturi ale bisericii ortodoxe.. imi pare rau de banateni.. ce ii asteapta!!!!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.