vineri, 11 decembrie 2020

Neodacismul de tip MISA si întoarcerea la zalmoxianism în contextul practicilor religioase asiatice din România

 
    În România se vehiculează întoarcerea la religiile politeiste sub pretextul "iubirii de strămoși". Astfel, pentru prima dată în istoria noastră, Gregorian Bivolaru, a lansat ideea că la cetățile dacice, cerul este deschis si astfel s-ar face o legătură directă cu pământul. Acestei fabulații i se adaugă multe altele, despre care vom afla în viitorul apropiat. 
    Conceptul "întoarcerii la strămoșii" dinainte de creștinism, face parte dintr-o mișcare religioasă mai amplă de tip New Age, fiind susținută de către multe loji masonice din România și de peste hotare. Despre aceasta ne vorbește părintele Eftimie Mitra, de la schitul "Sfinții Români", din vecinătatea cetății dacice Sarmizegetusa Regia. În postarea de față este redat un fragment extras din predica despre Sfântul Apostol Andrei și încreștinarea dacilor, din 31 noiembrie 2020. 
 
Obs. La rubrica de comentarii de la postarea de pe facebook, parintele Eftimie spunea: "Totusi trebuie mentiomat ca nu toti sunt pe aceasta extrema religioasa ezoterica. Sunt si oameni echilibrati preocupati de istoria dacilor. Oameni care nu incearca sa denatureze informatiile despre daci, asa cum se intampla in mediile ezoterice. Fata de acestia am tot respectul."
 

 

Un comentariu:

  1. Ereticii de la MISA să se ducă unde și-nțărcat mutu iapa. Ăștia cu dacismul să nu amestece lucrurile! Dacii, într-adevăr, sunt strămoșii noștri, dar asta nu înseamnă a ne întoarce la păgânismul (zeitățile) lor. Zamolxe, Gheea, etc. nu sunt decât niște idoli (demoni) care i-au păcălit pe daci să-și aducă jertfă lor proprii copii, pentru ,,a-i ajuta”. Creștinismul i-a scos pe daci din această cumplită rătăcire. Noi acum suntem Români Creștin-Ortodocși, Închinători la Dumnezeu cel Adevărat - Iisus Hristos, nu daci, închinători la idoli (demoni)!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.