vineri, 12 iunie 2020

Comunicatul Bisericii Ortodoxe a României și a Greciei despre yoga, explicate de un preot si un fost practicant yoga.



Biserica Greciei a avut mai multe poziții publice prin care a atras atenția asupra prozelitismului religiilor asiatice politeiste in tarile crestine prin curentele ezoterice de tip yoga, reiki, prananadi, meditatie transcedentala etc. Aceste secte ezoterice promovează sub diferite forme dogme ale religiilor politeiste asiatice cum ar fi credința în reîncarnare, într-un dumnezeu impersonal etc... Biserica Romaniei sustine poziția Bisericii Greciei, motiv pentru care practicanți ai acestor curente ezoterice din mass-media romaneasca au destorsionat mesajul Bisericii Ortodoxe. Pentru a lămuri lucrurile am solicitat un preot si un fost practicant yoga sa ne dea câteva explicații.
Reportaj realizat de Nicoleta Costea Invitati: Matei Vulcănescu - preot ortodox Valentin Apăvăloaiei - sociolog, analist, - fost practicant yoga.

sursa: SFR.TV :
https://www.youtube.com/watch?v=-InUBqhlnSc&feature=emb_title

Despre cele două poziții ale Bisericii Ortodoxe, vedeți și:
 https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/06/biserica-greciei-se-delimiteaza-clar-de.html

2 comentarii:

  1. Yoga și toate celelalte erezii ecumeniste nu sunt altceva decât niște practici sataniste. Trebuie condamnate conform Sfintelor Canoane ale Bisericii Ortodoxe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Preoții, care nu-și apără ,,turma” de erezii (lupii răpitori), nu se vor Mântui. De ce i-au lăsat pe polițiști să întrerupă Sfintele Slujbe în Biserici și de ce au acceptat să închidă Bisericile? Nu știu oare că Biserica este autonomă față de Stat? Nu știu că atât Legea Cultelor, cât și Codul Penal, interzic întreruperea Slujbelor în Biserici? Rușine și necinste lor!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.