duminică, 22 decembrie 2019

Eroii revolutiei au fost pomeniti in toate bisericile din Romania

Ei au murint pentru o cauza dreapta pe care altii au deturnat-o ulterior.
Astăzi, 22 decembrie, a avut loc, în toate bisericile din țară, slujbe de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989, pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român, a anunțat Patriarhia Română. „În toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată duminică, 22 decembrie 2019, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român”, a a anunțat Patriarhia Română. 

De asemenea, la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară s-au oficiat slujbe de pomenire a celor care și-au jertfit viața în urmă cu 30 de ani pentru libertatea poporului roman.

„În ziua de 22 decembrie, după terminarea Sfintei Liturghii, vor fi trase clopotele în toate bisericile și mănăstirile Patriarhiei Române, în semn de respect și de recunoștință față de eroii Revoluției din decembrie 1989", a mai transmis Patriarhia Română. 

În București, slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 vor fi oficiate la:- Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluției (Piața Revoluției), 22 decembrie 2019, ora 9.00;

- Troița de la Radiodifuziunea Română, 22 decembrie 2019, ora 10.00;
 

Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.