vineri, 12 aprilie 2019

Monahii de la mănăstirea Petru Vodă s-au supărat pe "Guvernul Veorica" pentru introducerea în România a tehnologiei 5G.


Monahii de la Mănăstirea Petru Vodă sunt îngrijorați de intenția Guvernului Dăncilă care dorește implementarea tehnologiei 5G în România. Despre această tehnologie tot mai mulți oameni de știință au critici, mai ales în ceea ce privește impactul radiațiilor asupra sănătății organismului, iar marile state europene nu o adoptă, cel puțin deocamdată.

Ne întrebăm și noi, de ce guvernul actual, condus de Viorica Dăncilă PSD, acceptă și susține introducerea acestei tehnologii nesănătoase, atâta timp cât ea nu este acceptată de către alte țări din Europa.

Detalii vedeți în cele ce urmează:

Mănăstirea Petru-Vodă cere autorităților să protejeze sănătatea publică de efectele secundare ale tehnologiei 5G

Mănăstirea Petru Vodă se întreabă care este motivația autorităților românești să implementeze tehnologia 5G, în condițiile în care alte țări nu manifestă aceeași grabă, iar orașul Bruxelles a sistat acest proces, din cauza îngrijorărilor cauzate de efectele asupra sănătății, arată un mesaj postat pe siteul mănăstirii.

Mesajul vine în contextul în care Guvernul a anunțat că România va fi printre primele țări care va adopta această tehnologie.

„Despre tehnologia 5G s-a scris suficient de mult în ultimul an astfel încît orice cititor să știe că nu e vorba doar de o creștere a vitezei de comunicare, ci și de o mărire a puterii de emisie a antenelor și o înmulțire a numărului acestor antene pînă la una la fiecare 100 de metri.

În ultimii 20 de ani de cînd telefonia mobilă a devenit a-tot-prezentă în România și în Europa, s-au constatat mii de cazuri de cancer în locuințele sau locurile de muncă aflate în imediata apropiere a antenelor de emisie GSM. În mod firesc, dincolo de binefacerile aduse de tehnologie, trebuie întotdeauna luată în calcul o limită.
 
Binele absolut nu există decît în Biserică. În orice alt spațiu, indiferent de cît de mari și generoase ar fi bunele intenții ale cuiva, trebuie întotdeauna luate în calcul reacțiile adverse și efectele secundare. Așadar, un organism de stat precum Ministerul Sănătății ar trebui, conform titulaturii sale, să se preocupe de niște standarde bio-etice în ceea ce privește tehnologia, cu atît mai mult cu cît tehnologia comunicațiilor wireless are la activ un număr atît de mare de victime. De aceea, orice cucerire științifică sau tehnologică impune folosirea ei cu discernămînt, adică în mod obligatoriu cunoașterea limitelor folosirii sale.

În condițiile în care peste tot în lume locuințele din imediata apropiere a antenelor wireless de putere sînt cele mai puțin căutate din cauza riscurilor cancerigene, graba unui guvern de a înmulți numărul de antene și puterea lor de emisie este tot una cu graba de a îmbolnăvi și omorî cît mai mulți din propriii cetățeni.

Fără a intra în detalii, e bine de știut că, dincolo de testele 5G din România sau din alte părți, dincolo de graba unor state în care viteza internetului este mult mai mică decît cea de la noi (precum Germania și Franța) de a implementa noul standard, recent, primăria orașului Bruxelles, capitala Uniunii Europene, a interzis instalarea de antene 5G.

263 de oameni de știință, unii dintre ei adevărate somități în domeniu, au publicat anul trecut un document, bazat pe mai mult de 2000 de cazuri documentate, despre pericolele reale ale noii tehnologii wireless 5G. Indiferent de criticile ce li s-au adus de către reprezentanții concernurilor industriale și de comunicații, vorbim despre specialiști în domeniul tehnologiilor și medicinei, obișnuiți să-și documenteze propriile concluzii cu studii pertinente, iar nu despre păreri.

În Bruxelles se află și Parlamentul European, și Comisia Europeană, și sediul NATO și alte organisme de conducere politică, economică și militară continentală. Dacă liderii unei uniuni de peste 500 de milioane de locuitori au nevoie de sănătate și fac tot ce se poate ca să nu își pericliteze sănătatea cu noile standarde 5G, ar fi de dorit ca și cetățenii statelor membre să fie la fel de protejați de efectele secundare ale noului tip de tehnologie wireless. Poate ar fi cazul ca și în România să existe voci politice suficient de autoritare pentru a proteja sănătatea cetățenilor români și în special pe acei puțini din tînăra generație care vor să trăiască în această țară minunată.

Dumnezeu să lumineze mințile celor ce își iubesc țara și neamul!”, se arată în mesajul Mănăstirii.

Obștea precizează că nu este împotriva tehnologiei, ci cere doar discernământ în folosirea ei: „acest scurt material nu este dedicat ziariștilor atei, gata să ia în rîs adevărul doar pentru că vine din partea Bisericii. Adevărul nu încetează să fie adevăr doar pentru că e luat în rîs de către ziariștii și cititorii atei ori marxiștii de profesie. Întîia datorie a Bisericii este să afirme adevărul. Porunca Mîntuitorului Iisus Hristos, Cel ce a spus "Eu sînt Adevărul” (vezi Ioan 14:6) este să propovăduim adevărul chiar și de pe case (vezi Mat. 10:27).

Nu sîntem împotriva tehnologiei, cum nu putem fi împotriva aspirinei, a încălzirii centrale sau a telefonului.
Cerem doar atenție la efectele adverse, adică discernămînt”.





Un comentariu:

  1. Mare adevăr au monahii. Autoritățile ar trebui să țină cont de părerea acestora. dacă nu, Dumnezeu e Sus și Vede!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.