miercuri, 18 mai 2016

Uniunea Europeana surmineaza ortodoxia in Ucraina. Marea Lavra Poceaev "vanduta" la eterodocsi. Ce spun ecumenistii din Biserica Ortodoxa in aceasta situatie? Clasa politica ucrainiana sustine propaganda catolicizanta a Vaticanului si dezbinarea Bisericii Ortodoxe prin schismaticii lui Filaret Denisenco.
 Cu toate acestea Patriarhia Rusa sustine ca participarea la Consiliul Mondial al Bisericilor este benefica pentru ortodoxie.Odata cu intrarea Ucrainei in sfera de influienta a Uniunii Europene are de Biserica Ortodoxa canonica este supusa prigonirilor din partea oficialitatilor care sustin uniatismul si schismaticii lui Filaret Denisenco. Prin sustinerea schismaticilor lui Filaret, Statul Ucrainian urmareste slabirea ortodoxiei canonice in intreaga tara, iar prin uniatism (greco-catolicism) Vaticanul urmareste sa castige cat mai multi prozeliti din randul populatiei ucraniniene.

Politicienii ucrainieni, slugarnici intereselor marilor puteri ale lumii face orice pentru a-si pastra pozitiile sociale, chiar si atunci cand trebuie sa tradeze generatiile inaintasilor care s-au jertfit pentru pastrarea ortodoxiei in acea regiune.

Multe biserici au fost luate abuziv de la ortodocsi si date schismaticilor lui Filaret. Tinta lui Filaret este sa ia si marea lavra de la Poceaev. Europa secularizata sustine din rasputeri actiunea de surminare a Bisericii Ortodoxe in Ucraina. Nu oricum, ci conform principiilor “tolerantei” si a “drepturilor omului”. Au inceput primii pasi pentru atingerea acestor scopuri. Mai multe detalii in cele ce urmeaza (Marius Pop):


Consiliul Regional din Ternopol, Ucraina, solicită Președintelui Poroșenko, ca Lavra Poceaev sa fie considerata din nou domeniu național, pentru a permite schismaticilor si uniatilor sa oficieze slujbe in acest sfant lacas, dupa cum aflam din surse proprii, care semnaleaza un raport al Uniunii locale a Jurnalistilor Ortodocsi.

Consiliul Regional al Ternopol a adresat Președintelui ucrainean Poroșenko și Cabinetului de Miniștri al Ucrainei o solicitare, prin care se urmareste ca Lavra Poceaiev sa capete statutul de domeniu național. Cei 54 de membri ai Consiliului, prezenți în sală, au votat în favoarea acestei propuneri.
 Membrii Consiliului Regional din Ternopol au cerut anularea deciziei adoptate în 2003, privind "excluderea din domeniul național a clădirilor istorice și arhitecturale ale Lavrei Adormirii Maicii Domnului, din Poceaev", și transmiterea proprietatii catre stat, pentru ca, in viitor, reprezentanții celorlalte Biserici - ai grupărilor schismatice și uniatilor (greco-catolici) sa aiba posibilitatea sa oficieze slujbe in acest sfant lacas.

"Vrem să trecem in proprietatea statului acest lacas sfânt, și apoi, printr-o competiție deschisă pentru dreptul de utilizare a anumitor clădiri, sa dam posibilitatea altor Biserici, inclusiv Bisericii Greco-Catolice, sa "oficieze slujbe", a declarat membrul Consiliului Regional al Ternopol, din partidul UKROP, Andrei Tibulschi.
 Sfanta Lavra a Adormirii Maicii Domnului din Kiev este cel mai mare altar al Ortodoxiei ucrainene, după Lavra Kiev Pecerska.
 Din 1997, Lavra are statut de stavropighie, adica depinde în mod direct de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.
 În 2003, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a lasat Lavra Poceaiev la dispozitia gratuită a Bisericii Ortodoxe din Ucraina, chiar daca rămase proprietate a statului.Nota:
Despre uniatism si schismaticii lui Filaret denisenco, s-a mai scris si pe blogul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.