sâmbătă, 13 februarie 2016

Teroristi americani arestati in Arabia Saudita




Nouă persoane de origine americană suspectate de terorism au fost arestate în Arabia Saudită. 

Potrivit presei locale, americanii se află printre cele 33 de persoane suspectate de terorism, arestate în ultima săptămână, relatează RT.


Poliția a urmărit mai multe piste ale unor atacuri din ultimul an și a reușit să facă mai multe arestări. Printre cei reținuți se numără 14 persoane din Arabia Saudită, 9  din SUA, trei din Yemen, doi sirieni, un filipinez, un indonezian, un barbat din Khazakhstan, un palestinian și o persoană din Emiratele Arabe Unite. 

Nu se știe însă clar dacă aceste arestări au legătură cu gruparea jihadistă Statul Islamic, autoare a unor atentate sângeroase în ultimul an în Arabia Saudită. Un atac a avut vineri ca țintă o moschee șiită din estul regatului. Acesta s-a soldat cu patru morți și 36 de răniți,

Oficiali de la Washington au declarat că nu pot confirma faptul că cetățenii americani se află printre cele 33 de persoane arestate, dar că se verifică numele persoanelor reținute în bazele de date. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.